Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mao elvtárs

65 bejegyzést írt és 808 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bölcs Boldi Bácsi tanácsai 6. Mai vendégposztjában a Bölcs Boldi Bácsi a tőle megszokott provokatív módon a ruhatár-büfé szakokat veszi védelmébe, majd az írás végén meglepő felfedezéssel hálálja meg az olvasó kitartását.*Kedves Autodidakta Felsőoktatási Szakértő…..
Mao elvtárs 2013.02.08 12:03:47
@Holger Hartland: például egy kárpitos, villanyszerelő, asztalos, autószerelő megkeres mondjuk 300 ezret, ha valóban lelkiismeretes és jó szakember.
Itthon.
Külföldön meg ennek a két-háromszorosát, ha van nyelvtudása.
E posztot egy másik blogban zajló beszélgetésre reagálva írom.A Szép Új Világban a felsőoktatás legfontosabb célja hogy valós és átfogó gyakorlati tudással felvértezve olyan szakmát adjon a hallgatónak, amely önmagában is alkalmas az életpályája végigvitelére,…..
Az előzetes forgatókönyvnek megfelelően Stone esett ki a Jimmy fia Krisztián szárnyalása utáni első faktorból, jövő héten majd szépen követi a mostani adásban párbajozó Szabó Dávid is, akinek tegnap két jól hallható lélegzetvétel között azt bírta mondani Ördög Nóra,…..
Mao elvtárs 2012.12.02 17:57:40
@Zwekedly: Őrá még jobban szerettél maszturbálni?
Először mutatták be azt a minden idők egyik legnagyobb kincsleletét, amelyet egy spanyol hajóroncsról illegálisan hoztak felszínre.   A 16 tonnányi ezüst- és aranyérmét a Portugália partjainál a tengermélyben megtalált és Fekete Hattyú lelőhelynek elnevezett Nuestra…..
Már hónapok teltek el, hogy megjelent az ultrasikeres Samsung Galaxy sorozat várva várt legújabb tagja, a Galaxy S III. Azóta rengeteg minden történt, lehet kapni a boltban, már összetörték, szétszedték, filmet forgattak vele (és egy kínai-izlandi lánnyal meg a…..
A hetedik élő gálaműsorral folytatódott a kultúrmissziót teljesítő X-Faktor diadalmenete, olyan produkciókkal, amiket a milánói Scala színpadán is bátran be lehetne mutatni, piros kanapéstul, táncosnőstül, mindenestül. Az adás fényét olyan sztárok emelték, mint a popzenét…..
Mao elvtárs 2012.11.18 12:52:06
@Bérgyilkos Bohóc: Ne firtasd, miért kell, azért mert ez a munkája, hogy tájékoztasson.
Az persze más kérdés, hogy mindanniyan jobban járnánk ha agyon lenne hallgatva az egész. :)
Random Norbi megint beszól 2012.11.15 15:35:03
..
Mao elvtárs 2012.11.16 14:17:51
@r222: ez régóta ismert.
Bármilyen étel + hashajtó = norbi update.
Félrefordítások Disznószemölcs 2012.11.11 19:09:13
Volt már hasonló probléma, most Dóra máshol találta: Megint egy tipikus, "nem nézett utána a fordító/szerkesztő" jellegű hiba: Joss Stirling: Lélektársak / Sky (Manó Könyvek Kiadó Kft., 2012). A magyar Harry Potter fordításban a boszorkány- és varázslóképző a Roxfort…..
Az internet világa nem kegyelmez. Ezt ezúttal a brazil modell, Nana Gouvea tapasztalhatta meg, aki volt olyan egyszerű, hogy New York hurrikán által megrongált részein fotózkodik egy jót. Pillanatok alatt mém lett belőle. Ha azt mondjuk, hogy Nana Gouveát aligha empatikus…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Mao elvtárs 2012.10.28 22:31:15
@Reggie: Invitel smafu? :)
A ma is élő leggazdagabb emberek (legyenek bár külföldiek vagy magyarok) névsora bárki számára elérhető, de ha az igazi gazdagságra vagyunk kíváncsiak, föl kell lapoznunk néhány történelemkönyvet is. Most bemutatjuk a valaha élt leggazdagabb embereket. Mielőtt belevágnánk…..
Mao elvtárs 2012.10.18 10:23:25
@wmiki: Van. Minél többet dolgozol nekem, én annál gazdagabb leszek.
Nemrég tértem vissza egy hathónapos dél-amerikai utazásról, aminek az elején úgy döntöttem, hogy spórolási célzattal megpróbálkozom a CouchSurfinggel, amivel korábban minimális tapasztalatom volt Európában. Ami alapvetően rossz volt. Így aludtunk például egy vasfogú…..
Mao elvtárs 2012.10.15 20:38:01
@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): szerintem pont az a gondja hogy nem. :)
Eddig ismeretlen orosz technológiáról bukkantak fel képek a neten. A videó bizonyítja, hogy orosz szakemberek áttörést értek el az utcai forgalomban menetközben átalakulni képes kerékpárral kapcsolatos kutatások terén. ..
Mao elvtárs 2011.12.13 17:04:19
@Sicc: gyalogolnod s kéne mert cipőt is lopnak.
Meg netezned se mert a wifi jelet is.
              Eszünkbe sem jutott elmenni erre a tárgyalásra. Blogunk elsősorban polgári és gazdasági perekkel foglalkozik, a büntetőügyek közül csak a gazdaságiak érdekelnek minket. A kíváncsiságunkat az keltette föl, hogy miközben kétségkívül nagy…..
Mao elvtárs 2011.11.18 14:25:43
@Seduxen: nem könnyű.
Az eheti grafikon a hajótípusok eloszlását mutatja az idő függvényében. A színezés nem túl szép, de legalább elkülöníthetők többé-kevésbé az egyes típusok. A kékek az első generációs hajók: könnyűcirkáló, skorpió, fregatt, interceptor, csatahajó, szonda. A…..
Mao elvtárs 2011.10.26 14:02:04
Jelenleg nem látom sok értelmét ennyi hajófélének (ötféle alap, koordinátor, OHS, anyahajó, szonda, fulgur). Az ötféle kategória csak annyit jelent, hogy vegyes flották lesznek, de valódi funkcióban nincs eltérés.
Érdemes lenne sokkal jobban differenciálni, a fő szempontok: mire használható, mennyire erős (támadó/védőérték) és egységnyi erőre mérve mennyi az előállítási költsége/sebessége. A hajóosztályoknak kb. eszerint kellene elkülönülni, nem aszerint hogy melyik mi ellen készül.

Példa (nem átgondolt ötlet, csak szempontok):
- felderítő: a leggyorsabb, minimális támadóérték (berepül, körülnéz, elmenekül, olcsó, nem kell se tűzerő se páncél)
- gyorsreagálású (nagyon gyors, jó tűzerő, kevés páncél, gyorsan gyártható, közepes költséggel)
- normális (átlagos mindenből, olcsó építeni így ez lesz a flották törzse)
- parancsnoki (tűzerő minimális, páncél maximális, sebesség átlagos, növeli a flotta páncélozottságát és tűzerejét, drága)
- dreadnought (tűzerő maximum, páncél maximum, lassú, drága, sokáig tart építeni)
- drón (olcsó, gyorsan előállítható, közepes sebesség, közepes tűzerő, gyakorlatilag nulla páncélzat, így nagy drón csapatok is hamar megsemmisíthetők, de nagy pusztítást tudnak véghezvinni
- pajzshajó (közepes költség és gyártási idő, minimális tűzerő, gigászi páncélzat, lassú, a szerepe hogy feltartsa a támadókat amíg a flotta megérkezik.
- harci űrállomás (épületként húzható fel, nagy a fenntartás költsége, de űrhajóként viselkedik, brutális páncélzat (szinte elpusztíthatatlan), komoly tűzerő, iszonyú költség és nagyon lassan épül. Olyan drága, hogy csak stratégiai célpontokhoz érdemes telepíteni.

Anyahajó felesleges, a vadászok úgyis bedokkolva közlekednek logikusan.
érdekes lehet még a kórházhajó, amely csata után X% egyenértéket feléleszt, nincs támadó, se védőértéke.
Mao elvtárs 2011.10.15 17:01:49
Ezentúl, ha minden jól megy, hétről hétre posztolok egy-egy grafikont, térképet, valamilyen Zandagort-statisztikáról. Az első a harci aktivitást mutatja az első három hónapban. Vízszintesen az idő látható napi bontásban, függőlegesen pedig az aktivitás. Ez utóbbi a…..
A moszkvai székhelyű Top Car tuning műhely a napokban mutatta be legújabb, lenyűgöző külsejű csodajárgányát a Porsche Panamera Stingray GTR Crocodile-t. A végeredményre nem lehet panaszunk. A kívül-belül megreformált Porsche "zászlóshajó" új első és hátsó…..
Mao elvtárs 2011.10.12 22:07:03
@Rák Attantam: Miért, lehet hogy ő tud külső enteriőrt is. Ne írd le, lehet okosabb mindannyiunknál!
(Vajon százé' van a felkiáltójel tonnája, hogy ennyit használ belőle feleslegesen a szerző?)
Jackpot Marvel's The Avengers 2011.10.09 15:57:00
Végre egy filmben kedvenc Marvel hőseink! Iron Man, Amerika Kapitány, Thor és megannyi Szuperhős egy vásznon! A feladat nem is lehetne kisebb, mint a világ megmentése! A The Avengers/Bosszúállók hazai bemutatójára még 2012 tavaszáig várnunk kell, de az első hivatalos trailert most…..
Mao elvtárs 2011.10.12 07:50:22
 Minden időben meg kell látni a szépet - én most vettem ki a sütőből a néznivalót. Nem akartam elengedni a jó időt, nagyon nem. Gondolni sem bírtam rá, hogy vége lesz. Ez egy néhány éve kialakult szemléletváltás eredménye: korábban már a Szent Iván éj hűvösében is az ősz első fuvallatát…..
Jackpot Edd halálra magad! 2011.10.08 09:02:00
Hamburger függőség, avagy egy étterem, amely hírből sem ismeri az Update-et!2005-ben Dallasban nyitotta meg első éttermét az Egyesült Államok egyik legvitatottabb gyorsétterem-lánca a Heart Attack Grill. A borzalmasan magas kalóriatartalmú menük nem mellesleg, polgárpukkasztó…..