Regisztráció Blogot indítok
Adatok
5andris

16 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első gitár alapjában szabhatja meg hogy az ember hogyan fog hozzáálni a dolgokhoz. Ha az ember rossz gitáron kezd, az egy életre elveheti a kedvét a dolgoktól. A legtöbb tanár azt mondja, hogy először nylon húros akkusztikus gitárt érdemes venni, mert az a legolcsóbb, és puhák…..
5andris 2012.02.09 08:58:49
@papi78: Hát igen, hasonló kategória, nem hiszem hogy egyik jobb vagy rosszabb lenne, leszámítva persze az elektronikát, én a helyedben azt gondolnám át hogy kell e neked.
Az elektromos gitár, mint tudjuk, nem szól önmagában. Ezért kell hozzá egy erősítő, és néhány effekt. A gitár hangját körülbelil 1/3 részben a gitár felépítése, 1/3 részben a pickup, és 1/3 részben a hangrendszer adja. Sok erősítőben van beépített effekt, de az…..
5andris 2010.09.21 08:47:40
@emiciko: Őszinte leszek, a Cimarokkal kapcsolatban semmiféle tapasztalatom sincs. A kezdő gitárok legfontosabb szempontja az olcsóság szokott lenni, hogyha elmúlna a fellángolás, akkor se dobjunk ki túl sok pénzt rá.
Mindent a gitárokról! A pickup 2009.09.21 19:40:00
Az elektromos gitár pickupja az elektromágneses indukció elvén működik, a rezgéseket elektromos jellé alakítja. De igazából ez nem lényeg. A pickup az elektromos gitár , hang szempontjából,leg meghatározóbb, és emellett a legkönyebben cserélhető része. Ezen tulajdonságaiból…..
5andris 2009.11.22 15:03:48
@.VenGeanCe.6661.: Én a Passzívnak az EMG H-4-et (pl. Children of bodom használja), vagy a Seymour Duncan SH-4-et (pl. Lamb of God használja) ajánlom. A gitárba beteheted az aktívot is, legfeljebb az elem az elektronika mellett lötyögni fog, viszont azt csak akkor ha a nyaki pickupot abszolút nem fogod használni, mert egy aktív mellett a hangja el fog veszni. Ha írsz egy e-mailt (gitarom@citromail.hu) küldök egy linket, ahol jóval a bolti ár alatt vehetsz pickupokat.
5andris 2010.02.14 16:09:48
@szabicrs: Üdv! Ha az árnyékolás, és a földelés jó, akkor valami érintkezési hibára tippelnék, de ha mindig is ezt csinálta, akkor lehet, hogy a pickup maga zajos karakterű (a régi jazz bass pickupoknál fordul elő.) Ezenkívül az lehet hogy a pickup tekercselése sérült meg, vagy korrodálódott. A legegyszerűbb megoldás talán egy zajzár lenne.
5andris 2010.02.17 14:23:09
@szabicrs: Szerintem biztos be is lehet építeni, de egy pedálon több paramétert is be lehet állítani, ml a szűrés mértékét is. Gitártestbe építhető változattal még nem találkoztam, de valószínűleg egy nyomtatott áramkör a pickup és a pitik között. Házilag nem hiszem hogy jó ötlet lenne beépíteni, maximum ha értesz az elektronikákhoz, és a forrasztáshoz.
Az Ibanez gitárok neve szerintem mindenki számára ismerősen cseng, hiszen az egyik legnagyobb márkának számít a gitárok körében. Ez nem is véletlen. Az Ibanez gitárok mind gondos tervezéssel, válogatott anyagokból készült hangszerek, legalábbis a drágább modellek mindenképpen.…..
5andris 2010.01.11 12:01:38
@Kaa: A fenderre is vonathozik természetesen, erről van egy érdkes történet. A fender egyszer kiadott egy stratot, amin egy push-pull poti volt, aminek a kihúzott állapotában mindhárom pickup szólt. A gitár hangján, és kinézetén nem változtatott, csak még egy alternatívát nyújtott a gitárosnak, az újítást mégsem lehetett végigvinni, hiszen ezt a modellt egyszerűen nem vették meg. Ebből adódóan a standard modelleken gyakorlatilag semmilyen változás nem történt. természetesen azóta eltelt 50 év, és jópár újítás végbement azóta.
A Cort gitárokról írt cikkemben talán nem említettem, de a Squiereket, és az indonéziai Fendereket is a Cort gyártja. Az egyik alternetíva amit javasolnék hogy nézd meg a G szériás Cortokat (amit pénztárcád megenged) .
A másik alternatíva a Burns gitárok. Máig tart a vita, hogy az első stratocastert a fender vagy a burns csinálta e. mindenesetre a Burns gitárokat angliában készítik, áruk is viszonylag barátságos, és például ők végigvitték a mindhárom pickupos újítást, és a tremoló szerkezetük is sok újításon ment át, gyakorlatilag az ami a Fender lenne, ha az újítások végbementek volna.
Jó választás lehet a Blade is. Ha jól tudom ezeket a gitárokat Svájcban rakják össze, és rendkívül magas színvonalat képviselnek különösen a Fender típusú gitárok terén.
A gitár testének legfontosabb jellemzője (a formáján kívül) az hogy mijen fából készült. A legjellemzőbb anyagok a mahagóni, a jávor, és az éger. Az olcsóbb gitárok gyakran készülnek az Agathis fából, ami egy indiai fenyőfajta, hangja leginkább amahagóniéhoz hasonló, de…..
5andris 2009.12.17 22:11:54
@catshannon: Köszi szépen, a Gibsonosat tényleg elég bután fogalmaztam meg, majd átírom.
Köszi a hozzászólást!
      Kezdetben vala az akkusztikus gitár. Jellegzetes formája a hegedű formájából ered, de annak egy egyszerűsített változata. Az akusztikus gitáron akár 21 bund is lehet, node minek, hogyha csak a 15-ig ér be az ujjunk. Erre a megoldás az volt hogy a…..
A Yamaha elég összetett márka, valószínűleg akinek volt az általános iskolában furulya órája, az majdnem biztos hogy találkozott már Yamaha márkájú hangszerrel. A Yamaha a játékhangszerektől a versenyzongorákig szinte minden hangszert készít, így természetesen elektromos…..
Ma egy olcsóbb gitárt fogok bemutatni, ami egy kezdő gitáros minden igényét kielégíti az első szárnypróbálgatásoktól az első koncertekig.A Vorson egy önálló kínai márka, de a minőségéről az tanúskodik, hogy az olcsóbb Jackson gitárokat is ők készítik. Manapság a…..
A cort gitárok újabban elég nagy népszerűségre tettek szert, pedig nem egy új márkáról van szó. A Cort már a 60-asévekben gyártott gitárokat Amerikában. Az utóbbi években a legtöbb nagy gitármárkához hasonlóan a távolkeletre helyezte a gyártás helyszínét, de nem kínát…..
Ma egy basszusgitár kerül bemutatásr. Nem vagyok basszusgitáros, éppenhogy piszkálgatom a témát, de úgy éreztem, ezt meg kell osztanom veletek. Először is az adatok. P-Style Nyak: csavarozott Fogólap: palisander, pont berakással 21 bund Pickupok: 2 precizion Potik: 1 hangerő, 1…..
Mivel a blog már egész emberesnézettségre tett szert, légyszi írjátok meg az alábbi e-mail címre hogy miről olvasnátok szívesen!GITAROM@CITROMAIL.HUHa esetleg kérdésetek lenne a gitárokkal kapcsolatban, azt is ide írjátok meg!..
Mindent a gitárokról! Korg AX5G 2009.10.17 13:36:00
Az embernek ha már megvan a gitárja, és az erősítője, akkor valószínű, hogy effekt, vagy multieffekt vásárlására adja a fejét. Én mostegy multieffektet fogok bemutatni, és ez a Korg AX5G lesz.A Korg márka nem a legnevesebb az effektetek között, de amikor kipróbáltam, nagyon…..
A tremoló ugyebár arra aló, hogy a gitár húrjának feszességét megváltoztatva emeli, vagy csökkenti a hangmagasságot. a félreértések elkerülése végett a tremoló a teljes húrláb, a tremoló kar pedig csak az amit rángatunk.Egy elektromos gitáron sokféle tremoló lehet. Az én…..
Az elektromos gitár története 1925-ben kezdődött, amikor George Beauchamp, az amerikai National String Instrument Corporation cég egyik alapítója elkezdett olyan módszereken kísérletezni, amivel a húrok rezgése elektromágneses eszközökkel elektromos jellé alakítható. A módszerre…..
Az elektromos gitárok az 50es évek elején láttál meg a napvilágot. A legnagyobb újitás a Pickup (hangszedő) feltalálása volt, melynek működését leírom bővebben, ha kéritek. Eleinte akkusztikus gitárokba építették a pickupokat, majd a test egyre vékonyabb, és vékonyabb lett,…..
Üdv az oldalamon!Ez az oldal a gitárokkal fog foglalokzni, és a hozzájuk kapcsolódó nélkülözhetetlen információkat igyekszik megosztani a lelkes kezdő, és haladó gitáros társaimmal. Az első gitáromat 6 éve vettem, és nem volt igazán jó választás, ezért elhatároztam hogy…..