Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iiibphun

1 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napra pontosan egy éve a Hallgatói Hálózat hívására az ELTE lágymányosi kampuszán gyűltek össze azok a hallgatók, oktatók és szimpatizánsok, akiket felbőszített a Hoffmann Rózsa által előző napokban bejelentett felsőoktatási átalakítási terv, amely radikálisan…..
Vastagbőr Így újul meg az MSZP 2013.09.23 09:01:00
A Hírhatár szocialista forrásokból (=kiszivárogtatás) úgy értesült, hogy Szekeres Imre, Puch László, Boldvai László és Baja Ferenc egyaránt befutó helyet kapott az MSZP országos listáján. Lendvai Ildikóban legalább van annyi tartás, hogy nem indul újra, visszavonul, Kiss…..
iiibphun 2013.09.24 18:28:52
@Ad Dio: Választási csalással nyert a Fidesz, ne felejtsük el. Nem tolta túl az ellenzék, ha ez nincs, tizenxév jobboldali hatalom után is nyert volna. Nehogy már az legyen a normális, hogy csalnak.
iiibphun 2013.09.24 18:31:02
@Nyekenyóka.: A vereség a választási csalás miatt történt, ez már nyilvánvaló:

tenytar.blog.hu/2013/09/24/csak_csalassal_tudott_nyerni_a_fidesz_bajan
iiibphun 2013.09.24 18:32:49
@Horizont: A lehető legkevésbé bútorozott össze az MSZP-vel, van kire szavaznod. Kormányozni meg kell valakivel, ha egyszer még mindig ők a legerősebb ellenzéki párt. Majd nem lesznek egyszer, de arra még várni kell.
Varánusz Rezsikotmányt a népnek! 2013.09.21 13:48:40
Muhaha. Annyira bírom ezt az álságos színjátékot amit Orbán próbál elnyomni a népnek: Vitya szabadkozva polémiázik a rezsibaszás alkotmányba taposásával, aszongya igény(e) lenne rá, dehá' azért az csak olyan - autokrata - izé, ha egy "európai jogász" engedi, hogy az…..
iiibphun 2013.09.24 09:03:31
@simple observer 1.0:

Nem, nem gyurcsanyahibasozik senki az E14-PM körül. Ez, ismétlem, fóbia. Politikai ellentét van több kérdésben is és ebből következik, hogy az MSZP-vel kell nekik megállapodni. Az összes többi lényegtelen. Olyan durván, ahogy Gyurcsány betámadta Bajnait ("üljön a gázsütőre" - persze név nélkül), senki nem viselkedett vele szemben.

Az időközik esetlegesek, a kutatások viszont standard módon készültek. Kár szembemenned a józan ésszel.

A "jöjjön mindenki" koncepció megdőlt az LMP, később az MSZP kihátrálásával. És nem igaz, hogy senkivel nem fognak össze, mert a legjelentősebb pártok összefognak. Arról pedig soha nem volt szó, hogy minden rizibizivel össze kellene fogni, legyen az akármilyen vállalhatatlan, mint pl. Schmuck galerije. Arra is kell gondolni, hogy mi lesz a választás után, minél több párt szerepel benne, annál nehezebb kormányozni.

Lehet persze fantáziálni, hogy mi mindent lehet csinálni, de ettől még Bajnai javaslata az alkotmányos kiegyezésről korrekt és unfair az a habzó szájú gyűlölködés, ami ezzel kapcsolatban elindult.

Meddig összefogás az összefogás? Amíg az utolsó 0,0001%-os párt is benne van? Nem a DK-n áll vagy bukik a magyar demokrácia sorsa, ezt kellene már felfogni.

Nem értem, miért lenne az Együtt-MSZP megállapodás szánalmas. Attól, hogy ezt te így prezentálod, mint DK- és Gyurcsány-fan, még nem lesz az. Szerintem meg ez a savanyú a szőlő mentalitás az, ahogy Fletó is előadta.

Hogy Bajnai mit mondott a közös listáról, az az ő dolga, mi mindig is a külön listát szerettük volna. Egyébként meg ezekben a nyilatkozatokban politikai taktika is van.

Akkor még egyszer: Az E14-PM nem ért egyet Gyurcsány felfogásával sok mindenben, ha megkérdezik, akkor elmondják, de ez nem jelent "savazás". A savazás például az, amit Fletó kollega domborított a hídi gyűlésen.

Igen, a szavazók átvehetik a pártok kommunikációját, csak ez nem egy gyors folyamat és nem is biztos, hogy működik. A fordítottja is létezik, vagyis a párt figyelemmel van szavazói preferenciáira. Az MSZP szavazók nem azért szeretik Bajnait, mert Mesterházy annyira pozitívan nyilatkozna róla.

Tehát nem azért nem szeretik Fletót az E14-PM szavazók, mert "savazzák" Gyurcsányt, hanem fordítva, azért az E14-PM hívei, mert nem értenek egyet se az MSZP-vel, se Gyurcsánnyal. Egyébként meg miért lenne érdeke az E14-nek, hogy megszerettesse Fletót, ezt nem is értem. Semmi köze hozzá.
iiibphun 2013.09.24 09:09:21
@simple observer 1.0:

fn.hir24.hu/itthon/2013/09/23/gyurcsany-merkel-gyozelme-orban-bukasa/

Most tényleg, egy ilyen eszement ember fogja majd a jövendő kormányt is "gazdagítani"? Hogy lehet az Orbánnal egy kasztban levő Merkel győzelmét Orbán vereségeként levezetni? Erre csak egy végsőkig egzaltált politikus képes. Ez az ember életveszélyes.
iiibphun 2013.09.24 09:14:59
@AKIsTUDATLAN:

"Bajnai saját szájúlag jelentette ki, hogy Gy. rendőri terrort alkalmazott 2006-ban a felkelőkkel szemben."

Nem emlékszem ilyen kijelentésre, szerintem Bajnai ilyet nem mondott. De alapvetően ez igaz. Miért, mit alkalmazott? Korrekt rendőri fellépés volt, tényleg? Olyan nyugatos, demokratikus? Felkelők meg nem voltak, nem volt semmilyen forradalom.

"Bajnai volt Gy.jelöltje a lemondása után"

Ezt honnan veszed? Fletó spanja voltál vagy mi? Miért lett volna jó Gyurcsánynak saját pártját lejáratni és veszteni 10%-ot? Hülyeség.

Nem tudom, mit írt Orica, ami gyilkos, de bizonyára válaszoltam rá.
Olyan megoldást találtunk, amely kicselezi Orbán Viktort – jelentette ki Bajnai Gordon, miután közel tíz hónapos „előválasztási” harc után ma megállapodtak Mesterházy Attilával abban, hogy a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, külön listán indul, de…..
iiibphun 2013.08.30 18:05:53
@DFK:

1. De, a progresszív adó igazságos, ugyanis nem ugyanazt jelenti ugyanannyi % a létminimumon élőnek, mint a bankigazgatónak. Éppen ezért minden kultúrországba progresszív adó van.

2. Csak épp veszteséges a fele bank, leálltak a fejlesztésekkel, a hitelezéssel, nincs beruházás. És a költségeket előbb-utóbb ráterhelik a fogyasztóra, tehát az egésznek semmi értelme és egy nagy svindli az egész. Annak megkötése pedig, hogy egy magáncég milyen költséget számolhat fel és milyen kormánypropagandát kell a számláján feltüntetni, a legszebb kádári kommunista időket idézi.

3. Pedig de, az IMF-hitel 2.5% körüli, a piaci pedig közel 5%.

1. Hazaárulás semmiképp, ez egy buta túlzás. Másrészt ez sok éven keresztül, 3 kormányon át történt, amihez a Fidesz is bőven asszisztált. És az összes megszorítás, pénzlenyúlás ellenére egy szikrával nem csökkentette a Fidesz az eladósodottságot, ellenben nyomja ezerrel a propagandát.

Az adósság egyébként is csak egy szempont a sok közül, cserébe fejlesztések, béremelések történtek. Azzal egyetértek, hogy ez hiba volt.

2. Miért lenne gazember? Miért, milyen visszafizetési feltétel van? Láttad már, hogy hány ország vesz fel IMF hitelt?

3. Ez hülyeség. Egyrészt az IMF hitel oka egy világválság, egyébként nem lett volna rá szükség. Másrész se Bajnai, se Mesterházy nem vett részt ebben, nem voltak vezető kormánytagok, sőt épphogy Bajnai húzta ki az országot a legnagyobb kakából. Az IMF-hitel meg egyáltalán nem akkora istencsapása, ahogy te és a kormánypropaganda ezt beállítja, mert ha így lenne, akkor nem lennénk benne se mi, se az egész világ gyakorlatilag.

4. A romák nem csak munkát kerülnek, de ha szeretnének dolgozni, akkor se tudnak. És akkor mit kell velük csinálni? Még több rendőrt, csendőrt, esetleg táborba zárni őket?
Mint egy olyan ember, aki részt vettem a Pride-on és önkéntesként segítettem a felvonulás lebonyolítását, illetve magam is elhagytam a Pride helyszínét és láttam azt, hogy mi folyik a környéken, úgy érzem, hogy muszáj írjak pár sort mielőtt az egész közvélemény az egész…..
iiibphun 2013.07.09 09:07:24
@Éhes_ló: Még ha igaz is lenne, amit a többség mond, az úgy is van? Egyél lószart, hárommilliárd légy nem tévedhet!

Mi Európához akarunk tartozni, ahol szabad felvonulni, szabad örülni egymásnak. Te mehetsz az iráni, szaúdi anyádba, pici fiam.
iiibphun 2013.07.09 16:00:53
@Éhes_ló: Tévedésben vagy, az emberek többségét nem zavarja ez a felvonulás, elenyésző kisebbségben vannak a hozzád hasonló debilek.

A másik, hogy hiába szeretne a többség bizonyos dolgot (például a halálbüntetést), mivel a többség által választott kormányok aláírtak nemzetközi szerződéseket, és a többség által is megerősítve csatlakoztunk az EU-hoz, ezért bizonyos emberi jogi szabályokat be kell tartani, akkor is, ha momentán esetleg a többség ellenkező véleményen van.

Ilyen például a szabad véleménynyilvánításhoz való jog, a gyülekezés, a szólásszabadsághoz való jog, amit viszont szinte minden ember elfogad. Ennek pedig az a következménye, hogy olyanokat is el kell viselni, akikkel egyébként nem értek egyet, _HA_ azok nem keltenek riadalmat, félelmet (tehát például a Magyar Gárda masírozása nem tolerálható).

Világos?
avagy gondolatok a „se Orbánt, se Bajnait!”-jelenség miértjeiről: (1) a polarizálódásról, (2) a magyarországi „baloldalról", (3) az Együtt 2014 mozgalomról és (4) az alternatívákról (A cikk szerkesztett változata az Új Egyenlítő 2013. júliusi számában jelenik…..
     Azt írja a Heti Válaszban egy Michnai nevű "újságíró", hogy a melegeknek nem kellene feszíteniük a húrt. Mert a homoszexualitást 5773 éve tiltják a keresztény-zsidó kultúrkörben.  A zsidó hagyomány szerint Isten 5773 éve teremtette a világot.…..
Alternatíva Lehet más? 2013.07.04 11:22:14
Amikor a PM kivált az LMP-ből, őszintén örültem. Nem csak azért, mert az én ízlésemhez közelebb álló bajnais irány végre bemutathatja, hogy az E14 tényleg megszólíthat olyan szavazókat, akiket az MSZP nem tud, hanem azért is, mert úgy gondoltam, hogy ezzel végre a Schiffer…..
iiibphun 2013.07.08 10:55:10
@Húsleves: Ahá, szóval Jobbik. Ebből a szempontból az ugyanolyan Fidesz-droid, sőt még rosszabb.

Az nagyon vicces, hogy a jobbikosok most hogy tapsikolnak az LMP-nek, miközben korábban a legádázabb ellenfelük volt, zsidózták ezerrel meg hasonlók.

A PM-nek, ahogy az LMP-nek sem, semmi köze nincs az Szdsz-hez, sőt a PM-nek még élesebben különbözik a politikája az Szdsz-étől. De ezt persze te úgy se értheted meg, mert vörös ködben élsz. Az Szdsz célkitűzéseinek jó részét jelenleg a Fidesz valósítja meg.

A többi agymenést hagyom, semmi értelme ezekre a sületlenségekre válaszolni. A PM nem Gyurcsány, nem Szdsz, nem MSZP, nem akarja sem az elmúlt 3, sem a korábbi 20 évet folytatni.

Hogy mikor válaszolok, az meg az én dolgom. Van jobb dolgom is ennél.
iiibphun 2013.07.08 10:58:09
@Tyreo: A politikai felelősség attól még a képviselőé, és Ángyán bizony megszavazott mindent, amit a Fidesz demokráciarombolásból megtett.
iiibphun 2013.07.08 15:37:35
@Tyreo: Miért lenne ez kettős mérce? Nem ért mindenhez, de a felelősség az övé. Ugyanúgy, ahogy minden vezetőé.

Hol írtam, hogy az LMP szar?
Az évi 80 milliárd forintból gazdálkodó MTVA ma ismét kitett az esti Híradóval. Az egész Híradó megnézése semmilyen körülmények között semmilyen korosztálynak sem ajánlott, mivel minek néznék az "alternatív univerzum" híreit?Röviden összefoglalva: azzal kezdték, hogy…..
iiibphun 2013.07.07 17:41:03
@dr. Kóser Malac: Legyen 8, mindegy.
iiibphun 2013.07.07 18:03:17
@IgazMagyar: Ez most valami humor akart lenni? Mert komolynak elég durva.
iiibphun 2013.07.08 10:45:23
@IgazMagyar: Mi a fasz közöd van hozzá? Más mondasz, ha zsidó vagyok meg ha nem?

Baromarcú, annál nagyobb csapás a nemzetre és az országra nem lenne, mintha kilépnénk az EU-ból. Az elműlt 5 évben fejenként 280 eft-ot kaptunk NETTÓBAN az EU-tól fejlesztésekre. Semmi sem lenne ebben az országban, ha nem lennénk tagok.

A zsidózás meg a beszűkült tudatúak, kisebbségi komplexusban leledzők rossz szokása.
Örülünk, Vincent? Tavares 2013.07.06 10:28:28
Az Európai Parlament jelentős többséggel  elfogadta a magyar jogalkotást elmarasztaló Tavares-jelentést. Orbán Viktor felháborodásában többször is elmondta, hogy ez egy Magyarország ellen irányuló "európai baloldali akció", és egy rakás külhoni magyar politikus…..
Vége van. Vége. Ennyi volt. A kurvaéletbe! Pedig mennyi mindent megpróbáltam. Mennyit tettem, mennyit gürcöltem. Mennyiszer elmondtam, hogy kettős mérce. Hányszor ordíttattam a Hankiss Ágnest hiába. Akkor már a párttól is megkaptam, hogy: "A kétharmados demokratikus többség…..
iiibphun 2013.07.04 11:24:17
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Hiszen bajnai tamogatoi inkabb bortonben latnak az mszp-t mint bajnaival koalicioban."

Honnan veszed ezt a marhaságot?
Két, egymásnak legalábbis a címükben ellentmondó, nagy vitát kiváltó írás jelent meg múlt héten nálunk, két blogtársunk tollából. Szavazzunk-e jövőre a Fideszre, vagy nem? A hosszú távú kérdés nem ez, hanem hogy ezt a választási törvénnyel bebetonozott…..
iiibphun 2013.07.02 16:05:43
@Holger Hartland: Igen, most ez a helyzet. De mint tudjuk, nem közvéleménykutatást kell nyerni, hanem választásokat és még van 1 év, az alatt akármi is történhet.
iiibphun 2013.07.02 19:01:41
@Holger Hartland: Vagy például megjöhet az emberek esze.
iiibphun 2013.07.03 09:16:49
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez pontosan így van, sajnos. Egyébként sem szükségszerű és nem is így lesz, hogy a Fideszhez hasonlóan egy párt legyen a baloldalon, szerintem külön listával, egyeztetett jelöltekkel több ember megszólítható.
Kedves, hőn szeretett olvasók, van egy jó (rossz?) hírünk. A Hírek kávé mellé címre keresztelt hírrovatunk mától véglegesen a közösségi médiára költözik. Még mielőtt mindenki elkezdene hevesen kommentelni és abban nőnemű rokonainkkal létesítendő szexuális kapcsolatra…..
,,Itt látható a nagy hírű bűvész! A lábával karikázik, a kezével citerázik, az orrával orgonázik, a fülével figurázik, a szemével gurgulázik, a szájával vacsorázik!"   (Weöres Sándor)   Ez a versszak jutott eszembe tegnap köztársasági elnökünk…..
iiibphun 2013.06.29 19:33:31
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ott leszünk! Hétfőn a Fidesz-székház előtt este 6-kor!
Örülünk, Vincent? Lesz aratás 2013.06.29 11:12:02
     Kéri Lászlót hallgatom.  Arról beszél, hogy a baloldali-liberális értelmiségi elit számára mennyire nehéz volt azt megélni, hogy nincs rájuk szükség. De most talán.       Kéri Lászlót nemrég egy igen érdekes listán láttam.…..
Roppant érdekes, hogy mire képes egy politikus a hatalom megszerzéséért. Itt van mindjárt Bajnai Gordon, aki képes lenne pereskedni is azért, hogy végre lerázza magáról a Hajdú-Bét-ügy maradványait, de közben van képe Nokia-dobozokat emlegetni a legutóbbi szocialista…..
iiibphun 2013.06.28 16:16:04
@Kim Jong Un: No mesélj, mit lehet tudni róluk "nyilvánvalóan". Szerintem meg senki nem hazaáruló, de ha már igen, akkor az, aki a nép és az ország érdekeivel szembe menve csak a saját klientúrájának zsebeinek megtöltésével foglalkozik. A kétharmados hatalom birtokában már Nokiás dobozokra sincs szükség, kamionnal viszik haza a lóvét, törvényesen.
„Mert amikor kiderült a betegség, akkor a Herczeg Ferenc  felkereste a Bethlen István miniszter feleségét, és azt mondta neki: »Margit! Most menj el a gazdag zsidó nőkhöz, és tegezd le őket. Mert a Fricinek pénz kell az operációhoz!« Össze is jött az a nem kis összeg, ami…..
iiibphun 2013.06.27 11:01:28
@ArmaGedeon: Ach, egy igazi náci! Dehogy nem találunk ilyeneket. Itt vagy pl. te. Ennyi bornírt baromságot is ritkán lehet olvasni.

@bbjnick: Szövegértési képességeim, hidd el, kiválóak. Nyilván túloztam egy kicsit a hatás kedvéért. A szerző a relativizálással gyakorlatilag azt mondja, hogy nem voltak, mert akkor mindenki az volt, ezért az nem számít. Ugyanazt jelenti, mint most, csak most már látjuk, hogy hova vezet.
iiibphun 2013.06.27 12:09:28
@ArmaGedeon: @bbjnick: Bocs, de most csak trollkodásra van időm.

@Jack Torrance: Valóban. Kétségtelen, hogy a rendszer jobban szerette, mint Babitsot. De mondj még egy Váci verset!
Miután a szárszói dzsembori kapcsán megtudtam, hogy még létezik, tegnap este fellapoztam a négyszáz forintba kerülő Hócipőt. Átlapozva a negyvennyolc oldalnyi kínkeserves szenvedést komolyan gondolkozóba estem. Voltak ezek az emberek egyáltalán valaha viccesek? Az újság…..
iiibphun 2013.06.25 15:16:45
@pinter.bence: Te nem csak a Hócipőt ócsároltad, hanem en bloc a szárszói résztvevőket is, ez a probléma.
iiibphun 2013.06.25 15:41:30
@Blickfang: A jobbközép szavazók szavazata miért attól függ, hogy ez az állítólagos gerontokrata népfront kit támogat? Nem kellene inkább a célokkal és programokkal foglalkozni?
iiibphun 2013.06.25 15:59:58
@Blickfang: Akkor nem igen néztél utána. Bajnai nem hogy bekapta PM-et (== LMP szétszakítói), hanem nagyrészt átvette a programjukat. Az E14-PM soha nem nevezte patásnak Orbánt, azok többnyire a DK-sok, akikre ennyire belelovallják magukat.

Pl. itt lehet célokat, fő programpontokat találni:
http.//parbeszedmagyarorszagert.hu/kozpolitikai-131-pont

www.egyutt2014.hu/az_egyutt_2014-rol/az_egyutt_2014_mozgalom_egyuttmukodesi_megallapodasa.html
A hétvégén, ezt már mindenki kívülről fújja, tartottak egy nagy ellenzéki gyűlést, ahol Bajnai Gordon és Mesterházy Attila (aki annyira karakteres és fontos eleme a magyar belpolitikának, hogy néha emlékeztetnem kell magam, hogy nem azonos Mesterházy Ernővel) a miniszterelnök…..
Ez a fent olvasható címmondat jutott eszembe, miután minden fellelhető anyagot átnyálaztam a tegnap még csak szűk körnek, ma már a nagy nyilvánosságnak is szóló szárszói dzsemboriról. Én ma a munkahelyemen voltam, Farkasházy Tivadar szerint nem vagyok a balliberális értelmiség…..
Gordonnak vége. Bukásával pedig vége az Együtt mozgalom szerény menetelésének, de leginkább vége van a baloldali megbékélés-politikának. Nem pusztán arról van szó ugyanis, hogy Mesterházy miniszterelnöki kandidátusával kirúgta a hokedlit Bajnai ágaskodó reményei alól, nem…..
A Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnökei: Gyurcsány Ferenc (2004-) és Horn Gyula (1990-2002) elvtársak. Németh Miklós (1989-1990) és Medgyessy Péter (2002-2004) elvtársakat kiretusálták. ..
Bár rohamosan fogy az idő, továbbra sincs megegyezés ellenzéki oldalon. Az ugyan tény, hogy hosszú idő után legalább abban sikerült megállapodni, hogy 2014-ben minden választókerületben egy közös jelöltet indítanak majd, de fontos részletek még mindig tisztázatlanok. Ezek…..