Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bognár L

215 bejegyzést írt és 310 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A német Energiewende kapcsán jellemzően két vélemény szokott egymással ütközni: az egyik szerint a német energetikai forradalom megkerülhetetlen és szükséges volt, a másik szerint pedig a nagy német zöldülés csupán egy politikai humbug és igazából mindenki csak szív vele. Mint minden sarkos…..
A Csontváry Múzeum homlokzata Pécsett Sajnos nem minden magyar város dicsekedhet azzal, hogy növekedne az érdeklődés iránta és turista-rohamokkal kellene megküzdenie.Pécs is pontosan ebbe a csoportba tartozik. Míg tucatnyi évvel ezelőtt a leglátogatottabb 10 magyar város között találtuk, addig mára…..
A tények: A lakossági ellenérzések, a szakmai kifogások ellenére Pécs 100 kilométeres körén belül Paks 2 építése – késéssel ugyan – de megkezdődik. Bodán, a százötvenezer fős várostól, Pécstől 17 km-re a legveszélyesebb, legsugárzóbb atomhulladékok tárolására alkalmas „atomtemető” megnyitását…..
Pattog a szikra, ahogy a vaslovat megszabadítják a talpától Még a múlt év végén bejelentette a pécsi önkormányzat, hogy végleg leszámol a szocializmussal, vagyis annak hátrahagyott, veszélyes játékszereivel.És tényleg így történt, ma bő létszámú biokomos csapat jelent meg a szükséges felszereléssel…..
Gyöngyhalászok és kerámia készítők Szeptemberben Van az a pénz? címmel számoltam be a pécsi Kodály Központban tartott estről, ahol is Vaheed Alkhan bahreini zeneszerző Spirit of Bahrain c. szimfonikus alkotását mutatták be a Pannon Filharmonikusok arab zenészekkel kiegészítve. Az est apropója…..
Mottó: „...az összes diktátort ugyanazokbóI az alapanyagokból sütötték: korrupció, nepotizmus, rossz gazdálkodás, társadalmi igazságtalanság, erőszak és félelem.”Szrgya Popovics – Útmutató a forradalomhoz Az O1G falfirkaként a maszatos falakon, logóként a közösségi média szabad felületein harsog a…..
Bognár L 2018.12.19 13:38:49
@maxval balcán bircaman: Simicska Lajos életkorát illetően eltér a véleményünk. Én javakorabelinek mondanám.
Mit tegyük, illetve mit ne, ha beüt a dugulás? - Ünnepek alkalmával nem kívánt ajándékként megérkezhet hozzánk a dugulás is. Ilyenkor nagyobb terhelés éri például a konyhai lefolyót, nagyon gyakran a halpikkely és a halszálka is bekerül a lakás, a ház rendszerébe.A vendégforgalom a mellékhelyiséget…..
A patinás napilap mai számában olvasható, hogy 290 helyett 330 forint lesz a hétvégi kiadás. Azt még nem tudni, hogy a hétköznapi szám mennyibe kerül, s hogy az előfizetőknek mennyit kell leperkálni. Amíg kiderül, tűnődöm a félmúlton. A Népszabadság bezárása után a baloldali sajtóban újra kellett…..
Bognár L 2018.12.02 13:50:12
A Népszava néhány évvel ezelőtt még bloszolgáltatást is nyújtott. Ám ezt úgy szüntette meg, hogy a náluk blogoló bloggereket erről nem értesítette előzetesen. Ha elfogadjuk, hogy akik blogot vezetnek, kicsit a digitális korszerűség képviselői, akkor azt is mondhatjuk, hogy pontosan ezt a kört zavarta el, igen rossz szájízt okozva a lap.
Vajon miért történt ez?
Megítélésem szerint kettős okból - s mindkettő beruházásért kiáltott:
- fapados technika;
- szélsőséges hangvételű blogok és troll-túltengés;
És ezt a beruházást megspórolták.
A bezárása előtt a Népszabadság is megszüntette a bloghosztingot, de előtte legalább egy hónappal értesítette a bloggereket. Ezt akár korrekt megoldásnak is tarthatjuk.
A Népszabó blogszolgáltatásával párhuzamosan az Origo pénzdíjas blogversenyt hirdetett, ezzel csábítva magához a blogszolgáltató nélkül maradtakat.
Az Origo az idei évben is korszerűsített blogszolgáltatásán, nem sajnálták rá a pénzt, mert több okból is fontos számukra a blogok pörgése. (Kattintásszám növekedés; hirdetési felület gyarapodása; ingyen tartalom szerzése; információ gyűjtés az ország minden területéről.)
Jelenleg a jelentős online médiumok közül az Index és az Origo a piacvezetők, (a versenyben a nagyobb integráltság miatt az Index vezet.)
Nézzünk egy másik forgatókönyvet, látva, hogy a Népszava miről maradt le. Ha felismerték volna a blogszolgáltatás fontosságát, most náluk is pezseghetne a blogélet, a nyomtatott felületre is vihetnének blogbejegyzéseket, mint egy szerencsés időszakban a Népszabadságnál történt, s mint ahogy az Index pedig címlapra tesz néhány blogbejegyzést.
Pezsgés helyett most csak a becsapottság jut nekem is eszembe a Népszaváról, hiszen egy értékrend miatti "kiállás" vitt oda blogot nyitni, nem a fapados technika.
A Political Capital az Emberség Erejével Alapítvánnyal karöltve A sajtó szabadság címmel ma színvonalas rendezvényt bonyolított le Pécsett.A média, legalábbis a kormánykritikus médiumok nyilván széleskörűen és részletesen beszámolnak majd tudósításaikban az eseményről, megemlítve Weiszer Alinda…..
Alsó-Szászország útjain - kitekintve a mikrobusz ablakán - mindenfelé szélturbinák lapátjai keverik a sűrű ködöt.Az Energiaklub szervezésében utazunk tucatnyian, Gorleben, Lüchow és Salzgitter a célállomás, a német zöldek emblematikus központjai. Preventív csapás a magyar zöldekre? Jegyzeteimben…..
Bognár L 2018.11.20 22:42:24
@Ad Dio: Egyszerre aligha van szélcsend (az összekötött hálózatú) Európa teljes területén, különösen az óceánok partján.
De Csernobil lakói és a kontinens érintett területein élők, valamint Fukusima népe már tudna egyfajta választ - csak atomenergiát ne!
Bognár L 2018.11.21 08:11:00
Észrevételem az eddigiekhez:
1.) Mint a bejegyzésbe post script betett video mutatja, ködben is működnek a szélerőművek.
2.) Az atomenergia mellett érvelők úgy vélik, hogy baj lesz az energiaellátással, ha éjszaka, amikor nincs napfény, vagy felhős az ég és ugyanakkor szinte egész Európa fölött eláll a szél, akkor atom nélkül mi lesz.
Jelezném, hogy más megújuló energiaforrások is léteznek! Tehát aki apokaliptikus képet akar festeni, az tegye mindehhez hozzá, hogy ha ráadásul elapadnak a folyók azaz nem lesz vizienergia sem, továbbá valamilyen módon a biomasszát megeszik az idegenek és kihűl a Föld is, hogy ne legyen termikus energiaforrás se, akkor mi lesz.
Ez a teljes együttállás viszont azt jelentené, hogy nekünk már nincs is szükségünk energiára.
3.) Azt is jelezném, hogy az Európai Unió energiauniós csomagja ilyen:
"a megújulókról szóló része, hogy bevezetésre került a "szennyező energiaforrások" fogalma, mely alapvetően a szénenergia kezeléséről szól, de a fosszilis- és nukleáris tüzelőanyagok közé is kitette az egyenlőségjelet. Abban az értelemben, hogy meg kell szüntetni minden olyan intézkedést vagy energiatámogatást, amely közvetve vagy közvetlenül előnyt biztosít a szennyező energiaforrások számára." Forrás: Napi.hu: Megdöbbentő változás a nukleáris energiánál c. írása.
Az Unió nem egyszerre képzeli el az atomerőművek bezárását - ez valóban súlyos gondokat jelentene - hanem arról van szó, hogy 2030-ig 32,5 százalékra akarja emelni EU-szinten a megújuló energiák részarányát.
4.) Azokat a hozzászólásokat, amelyek bármely irányban többletet jelentenek az eddigiekhez képest - akár egyetértenek velem, akár nem - szívesen fogadom.
Ám azokat a hsz-eket, amelyek mások minősítését tartalmazzák, nem fogom felengedni, mivel ez nem kocsma, hanem blog!
A móderációs elveim linkje a jobb margón elérhetőek.
Bognár L 2018.11.21 15:27:00
@protézisesh: A magyar Wikipedia, hangsúlyozottan csak tudományosan dokumentálható, hivatalos adatokat tesz közzé Csernobil témájában. Így pl. a Greanpeace adatait sem fogadja el. Ennek előrebocsátásával idézem a Wikit, jelezve, hogy Csernobil általad lekicsinylett hatása sajnos jóval nagyobb. A te felfogásod ellenében - mások véleményének is helyet adva - inkább ezeket az adatokat fogadom el:
" A Nemzetközi Rákkutató Újság (International Journal of Cancer) 2006-os tanulmányában megjelent egy újabb tudományos modell. Eszerint a csernobili szerencsétlenség körülbelül 1000 pajzsmirigyrákos és 4000 egyéb rákos esetet okozott Európában, ami az összes rákos esetek 0,01%-a a szerencsétlenség óta. A tanulmányban megjelent tudományos modell szerint a tragédia 2065-ig kb. 16 000 (95% UI 3400–72 000) pajzsmirigyrákos és 25 000 (95% UI 11 000–59 000) más típusú rákos megbetegedést okoz.

Az európai szennyezett területek a következő három évszázadban veszélyes radioaktív területek maradnak.

Svédország 12 000 km2
Finnország 11 500 km2
Ausztria 8600 km2
Norvégia 5200 km2
Bulgária 4800 km2
Svájc 1300 km2
Görögország 1200 km2
Szlovénia 300 km2
Olaszország 300 km2
Moldova 60 km2
Hol van itt közmegegyezés? Az ember joggal gondol arra, hogy nehéz helyzetben lévő, eladósodott, elvándorlással sújtott városban, az Európai Unió egyik legelmaradottabb régiójának közepén, a város politikai, önkormányzati vezetői az érdekegyeztetésen alapuló közmegegyezésre fognak támaszkodni. Ám…..
Ha létezik anti marketing, márpedig létezik, akkor anti gerillamarketingnek is léteznie kell. Bár a Google kereső eddig még nem talált ilyet. Ám most lesz. A pénznek nincs szaga? Közismert tény, hogy a dolgok hatnak egymásra, s így a szavak, az események, a képek, a mondatok is átitatják egymás…..
Gerillamarketing Erkölcsök online 2018.10.24 21:02:50
Erkölcs az interneten Ó idők, ó erkölcsök! O tempora, o mores!Cicero A mi időnk immár a web, a hálózatok és hálózati társadalmak ideje, s így az erkölcs fennhatóságát is ki kell terjesztenünk a hálóra, ha már az erkölcstelenség is kiterjesztette birodalmát a bitekre-bájtokra. Cégek és az…..
Van-e jogunk az egészséges élethez Pécsett? "Négy településen is egészségtelen a levegő a magas szálló por koncentráció miatt - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legfrissebb összesítése alapján Dunaújvárosban, Kecskeméten, Nyíregyházán és Pécsett…..
Gerillamarketing Hiúsági keresés 2018.10.10 23:17:07
A keresőmarketingben, a keresőoptimalizálásban használatos fogalom mögött egy nagyon is emberi tulajdonság áll: érdeklődve fordulunk önmagunk felé :-)Erre korábban is találtam online bizonyítékokat - Hiúsági keresés: Hajdú Péter és Vitray Tamás bevallotta – de most magam is bizonyságát adtam a saját…..
Csapataik harcban állnak Az index.hu 2018 október elsején egy késő délelőtti fél órában beszüntette a hírközlést és egy táblával lepte meg olvasóit. Ezzel: A közvélemény számára így azt a gyanút keltették, hogy a számtalan keringő hír, amely a kormányzat szándékáról szólt, nevezetesen arról, hogy…..
Bognár L 2018.10.05 20:38:34
@Wise Lady: A marketing és benne a gerillamarketing nem átverést jelent, hanem elsősorban szemléletmódot és hatékony gyakorlatot.! (Meghökkentő figyelemfelkeltés, alacsony költség, hatékonyság a cél elérésében stb.).
Blog Pécs Kisvandál üzenet 2018.09.28 18:44:03
Gerilla kert Aki Pécsett betéved a Zója utca panelokkal körbe ölelt kicsiny, békés öblébe, örömmel tapasztalhatja, hogy a négy és tízemeletes épületek előtt picsiny gerillakerteket művel a lakók némelyike.A minap egy megcsonkított fácska a rá kifüggesztett tábla miatt hívta föl magára a figyelmet...
A mai duguláselhárító nem WC-pumpával érkezik Csapó, csatornakamera indul! - mondhatnánk stílszerűen, amikor egy ősi szakma, a duguláselhárítók szakmájának legújabb generációja elindítja a felvételt, hogy felderítse az elfolyások, a dugulások helyét.A szennyvízvezetékben folyó (vagy éppen a…..
Baranyai kirándulás Böszörményi István szobrászművész egészen friss facebook bejegyzésben beszéli el a villányi szoborpark működése megszüntetésének történetét.Böszörményi neve nem csak a szobrászat művelőinek és kedvelőinek körében ismert idehaza és külföldön, hanem országszerte felkapják a…..
Gerillamarketing Van az a pénz? 2018.09.06 08:13:15
Egy este a Kodály Központban Nagyszerű gondolat, hogy a közép-európai filmesek pécsi fesztiváljára, a Seven Hills International Film Festivalra meghívták Bahreint, amely ország nagyszerűen illeszkedik Magyarország új barátainak sorába, hiszen muszlimok lakják és államformája szerint monarchia,…..
Az LMP folytatja az ellenzék szalámizását Keresztes László Lóránt, az LMP maradék társelnöke arról panaszkodott az Indexben közölt interjúban, hogy a választási kampányban gyomorforgató kritikákat kapott a pécsi szocialistáktól, akik a Mellár Tamás javára történő visszalépését akarták…..
Amikor órástól tanulom a marketinget Az órás, akinél cseréltetni szoktam az órámban az elemet, ma zárva tart.Bizonyára kivette a szabadságát, s valahol a Balaton partján hűsöl, esetleg délebbre, pálmafák alatt szopogatja a narancslét, estelente pedig hallgatja a tenger mormogását, hogy a forró…..
Internetes csalás Levelet kaptam. Mármint elektronikusat. Íme: Számlalevél ez vagy valami más?..
Bognár L 2018.08.13 17:46:40
@Fánkevő Fáncsi:
Sajnos két ponton eltér a véleményünk!
1.) A levél valódi, nálam élesben is megtekinthető a törölt levelek mappában.
A cégek, különösen bankok szinte naponta adnak ki figyelmeztetést, hogy ügyfeleik vigyázzanak, mert most éppen az ő ügyfeleiket bombázzák elektronikusan a csalók. Tehát amiről beszélünk mi itt többiek. az általában véve is élő, eleven probléma.
2.) Bármelyikünk átverhető, ki ezzel, ki azzal - tájékozottság, "gyanakvási képesség", ügyes pszichológia, figyelmetlen hozzáállás és hasonlók kérdése.
Éppen ezért érdemes egymásért felelősséget vállalnunk, és segíteni egymást az átverések ellenében.
Még a Krampusszal is cimborált a Pécsi Mikulás, hogy jó hírünket kelthesse Dániában Néhány napja adtunk hírt „A Mikulást repülőn látták” címmel arról, hogy többen bizony a nagy fehér szakállúval találkoztak a Koppenhága-Budapest repülőúton. A Mikulás Kongresszus magyar nagykövetétől, a Pécsi…..
Nyáron Mikulás? Olvasónk által küldött fénykép bizonyítja: a Télapó velük utazott a repülőn Olvasóinktól kapott információ alapján a minap a Mikulás a Koppenhága-Budapest repülőjáraton utazott. Győri, tatabányai, budapesti, pécsi, de még felvidéki olvasónk is jelezte, hogy a Télapót látta, így a…..