Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ökodiadal

170 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ÖkoDiadal Konyhakertünk 2019.04. 2019.04.12 18:24:18
  Farkasné Nemoda Zsuzsanna kolléganőnk konyhakertépítése nagyon hasznos és másokat is inspiráló törekvés. Csoportjait mindig ügyesen vonja be ebbe a munkába. Köszönjük neki és azoknak az apukáknak is, akiket alkalmasint lapáttal a kezükben láttunk a gyerekek közt! www.diadal.hu..
ÖkoDiadal Víz világnap 2019 2019.04.09 16:41:32
Az idei Víz világnapot egy különleges újdonsággal szerveztük meg a diákok számára. A felsős osztályok mindegyike egy negyedórás kísérleti foglalkozáson vehetett részt, ahol vízzel kapcsolatos kísérleteket láthattak. A kísérletek legtöbbje környezetvédelmi kérdésekhez is csatolható volt, így a…..
Novemberben iskolánk 7.A osztálya a Fővárosi Csatornázási Művek telephelyére látogathatott el, ahol megismerkedtek a fővárost érintő legfontosabb csatornázási kérdésekkel, technikákkal, munkakörökkel. A bemutató foglalkozáson kulcsszerepet kapott a vízvédelem és a víztisztítás folyamata…..
ÖkoDiadal A konyhakert termései 2018.11.11 08:36:52
Iskolánk környezeti nevelésének egyik fontos helyszíne a konyhakertünk, melyet az alsós osztályok és osztályfőnökeik nagy lelkesedéssel gondoznak. A gyerekek nemcsak a kert ápolását és a növénytermesztés alapjait ismerik meg, hanem időnként a munkájuk "gyümölcsét" is learathatják.   ..
Római Tímea videója után most Gally - Kovács Márton (4.b) kalauzol minket el osztálykirándulásuk egyik élményéhez.Ha még nem járt a Mátra Múzeumban, most három percnyi ízelítőt kap a kiállítás anyagából.Sétáljon egyet Marcival!..
Ilyesmik is születhetnek, ha a diák kezében nem csak játékként forog az "okostelefon".Köszönjük a képeket!..
Iskolánk művészeti nevelése számos szállal kötődik ökoiskolai programunkhoz (Lásd pl. "Nálatok Laknak-e állatok?" c. rajzpályázat). Ebben a kisfilmben is megjelenik a pályázati tematikus listában a környezetvédelmi, a fenntarthatósági szemlélet...
A negyedikesek nyárra feladott környezetismereti gyűjtőmunkájából az iskola folyosóján született mikrokiállítás...
Az idei évben is megrendeztük immár hagyományokba illeszkedő ÖKO témanapunkat. A 6. évfolyamos diákok a Rákos-patak partjára látogattak el, ahol az ártéri ligeterdők társulásait és élőlényeit tanulmányozhatták. Szerencsére a témanapot még napfény kísérte.   ..
Nyolcadik évfolyamos diákjainknak lehetőségük adódott az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep bejárásra. Tanulóink megismerkedtek a telep környezetbarát működésével. A telepre befolyó szennyvizet megtisztítják és az élővilág számára alkalmas, megfelelő, tiszta vizet engednek a Dunába. Emellett még a…..
Az alábbiakban kissé szokatlan, eltérő módon egy történetet szeretnénk megosztani, mely főszereplői diadalos fiúk a 8.A osztályból. Iskolánkhoz közel található egy játszótér az Aranykút utca és a Naplás út találkozásánál. A játszótér idén is helyet adott az Aranykút Fesztiválnak. A fesztivál…..
ÖkoDiadal Csak szelektíven! 2018.09.18 08:11:06
Iskolánk ÖKO DÖK csapata megújította a beltéri szelektív gyűjtőrendszerünket. A papír, műanyag és fém is külön gyűjthető  a Diadalban. Bízunk benne, hogy egyre több diák használja megfelelően az iskolai szelektív rendszert és abban is, hogy az iskolai attitűd megragad az otthoni életben is.   ..
ÖkoDiadal Az 1.c-sek pályázata 2018.05.13 18:10:05
A Fenntarthatósági témahét nemcsak iskolánk felső, hanem alsó tagozatában is színes programokat hozott. A 3.A osztály tanulói, tanítói a Merzse - mocsárban jártak, ahol a gyerekek a terület élővilágával ismerkedhettek meg. ..
Iskolánk az idei évben első alkalommal vett részt a Fenntarthatósági Témahét programjain. Alsós és felsős diákjaink is kiemelten foglalkoztak a fenntartható fejlődés és környezetvédelem kérdésével. Felsőseink számára az egész hét erre a témára épült. Osztályfőnöki órákon megismerkedtek a…..
ÖkoDiadal Víz világnap 2018 2018.04.13 11:42:36
Az idei tanévben a Víz világnapja alkalmából 5. évfolyamos diákjaink ismét felkeresték a Naplás-tó és a Cinkotai kiserdő természetvédelmi területét, megfigyelhették élővilágát. Nagy segítséget nyújtott ebben a természetvédelmi terület tanösvénye. ..