Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ghalleck

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobbegyenes Gyurta Dani bűne 2012.08.02 17:15:14
Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy…..
Érdekes jelenség Budapest belvárosában. Több száz hatalmas Simicska Lajos néz le ránk az általa tulajdonolt Mahir Cityposter hirdetőoszlopairól. #bátorHVG ..
ghalleck 2012.07.12 10:16:18
„Tekintsétek, miként könyörög Istenhez, hogy küldjön el valakit, aki megváltja mindettől a kegyetlenségtől és barbár gyalázattól. Nézzétek, mennyire kész egy zászlót követni, csak legyen, aki felemelje.”Niccolò Machiavelli: A fejedelem - 1513 Egy ország…..
ghalleck 2012.05.09 11:52:21
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): A gengszterváltás idején az SZDSZ eléggé nagy bázissal rendelkező párt volt, igaz, jobbára az urbánus értelmiség pártja. Erodálása az MSZP-vel kötött koalíciójával vette kezdetét. Amikor látszott, hogy az MDF vezette jobbos koalíció végképp befuccsol, és minden előrejelzés a szocialisták nagyarányú győzelmét hozza - de talán már előbb is -, nem egy párt kereste meg az MSZP vezetését, egy esetleges koalíció megkötésének reményében. Az SZDSZ beszállt ebbe a versengésbe - ÉPPÚGY, AHOGY A FIDESZ IS! Az SZDSZ lett a befutó, Orbán hatalmasan csalódott, mert úgy érezte, kifúrták a hamarosan potyogó zsíros falatokat tartalmazó üst körül tolongók közül. Ezért esett neki később a FIDESZ akkora vehemenciával az SZDSZ-nek, és a Horn vezette szocialistáknak. Na, erre varrjál gombot, barátocskám!
ghalleck 2012.05.09 12:09:43
@popocatepetl: Ó, hogy téged még nem hánytak kardélre a konkvisztádorok!!!!
 - Magyarország ma olyan hely, ahol kormányzati politikusok előbb megjelennek az Élet Menetén, aztán hagyják, hogy Horthy-szobrot avassanak.- Magyarország ma olyan hely, ahol több százmilliárdos megrendeléseket kap a kollégiumi szobatárs és volt fideszes pártigazgató, a többi…..
ghalleck 2012.05.07 12:20:13
@Anselmo: Kérdésedre válaszolva, engem nem csupán "személyes érintettségem" okán háborít fel Horthy "nemzetvédő" politikája: 1920 óta folyt Magyarországon a zsidók hátrányos megkülönböztetése. Kezdődött a Numerus Claususszal, majd folytatódott az 1938-as, '39-es, és '41-es első, második, illetve harmadik zsidó törvényekkel. Nagyapám kikeresztelkedett, felvette a református vallást, '42-ben mégis elvitték munkaszolgálatra, majd onnét nemsokára a dicsőséges második magyar hadsereggel a keleti frontra, ahol orosz hadifogságban pusztult el. Ezért szoktam azt mondogatni, hogy nagyapám azért rohant, hogy elérje az auschwitzi gyorsot, hogy a szibériai csatlakozást le ne késse - holott szegény embert nem is a központi lágerbe vitték. Gyűlöletesnek tartok minden diktatúrát, legyen az jobbos, balos, vagy egyszerűen katonai junta, de a faji, vallási, vagy egyéb alapon álló diszkriminációt zsigerből, mélyen megvetem.
Ma már nyugodtabban írom le e sorokat, még akkor is ha tudom a létbizonytalanság réme ott lebeg a fejem fölött. Nagy leckén vagyok túl egy nehéz döntésen-át kellett értékelnem vajon a biztosnak tűnő "munkahely" vagy az idegeim az egészségem a magánéletem nyugalma a…..
ghalleck 2012.04.29 14:48:14
@wmiki: Tudod, több munkahelyen is megfordultam Londonban. Az Egyesült Királyságban kapitalizmus van. Ott sincs kolbászból a kerítés, de két év alatt egyszer sem találkoztam olyan dolgokkal, amivel a poszt szerzője, pedig pár helyen dolgoztam, ingatlanfejlesztőtől kezdve a kiskereskedelmen át nagy szállodáig. Éppen ezért, kérlek ne általánosíts, hanem nézz szét a világban. Hidd el, kevesebben fognak idióta, szűk látókörű baromnak nézni. Eme kommented alapján ugyanis ennél többre, jobbra ne számíts.
Örülök, hogy a Köztársasági Elnök posztján marad, és kisdoktori címének visszavonása ellenére sem értek egyet azokkal, akik lemondását követelik jobbról vagy balról. Elsősorban azért, mert egy szisztematikus kilövési kísérletnek voltunk szemtanúi az elmúlt hetekben.…..
ghalleck 2012.04.02 09:08:07
Kilövési kísérlet?! Meglehet. Sikerült is, ezt Oroján úr sem tagadhatja. Azért van abban némi perverz élvezet, ahogy az ember ezeket a "kilövéseket" mérlegeli. Tudja, képviselő úr, édesapám vadász volt. A jobbik fajtából. Elsősorban sosem a fiatal, még szaporodni képes vadra ment, hanem arra, amely már öreg volt, vagy túl beteg, sérült ahhoz, hogy a természetben állathoz méltó életet élhessen, és amúgy is elpusztult volna. Schmitt az utolsó kategóriába tartozik a levadászható politikus-vadak közül. És vegye tudomásul, hogy nem a HVG, nem a balliberális oldal, nem is a rebellis jobbos értelmiség sebezte halálra, hanem az ön főnöke, Orbán Viktor. Akkor, mikor tálcán nyújtotta neki a hivatalt, melyen keresztül a végletekig leerodálták a köztársaság intézményét. Hogy az elnök titkársága olyan fajankókból állt, akik egyetlen értelmes protokolltanácsot se voltak képesek adni neki, de még egy istenverte helyesírási szótárt se, és arra se vették a fáradtságot, hogy ha valamit szövegszerkesztőn írnak, legalább a helyesírás-ellenőrzőt kapcsolják be. Az aláírt törvények szelleméről már ne is beszéljünk... Nem kell se felháborodottan levegőt kapkodni, se gúnyosan vigyorogni. Ezért a helyzetért csakis Orbán Viktor a felelős. Schmittről már semmiféle illúzióim nem maradtak.
Ami Medgyessyt illeti: az önök kormánya, pártja is tele van olyan politikusokkal, akik anno az állampártban viseltek tisztségeket. Soroljam?! Nem egy közülük külügyér, pénzügyér volt. Tudvalévő, hogy az efféle magas posztok betöltéséhez előfeltétel volt minimum a III/2-es ügyosztály legalacsonyabb szintű beszervezettségi státusza. Schmitt kapcsán lesz szíves nem másra kenegetni a szart. Gyurcsányra se, mert benne legalább annyi kurázsi volt, bár igaz, akkor már ahhoz se kellett sok, hogy akkor már lépett, mikor tudta, végleg elfogyott körülötte a levegő - noha őt egyáltalán nem akarom mentegetni, mert valóban hibázott. De vannak különbségek. Egyébként is: maguk nem érzik kicsit sem kínosnak, hogy ugyanazt a kapitális szarvashibát követik el, mint elődeik az ellentétes póluson?! Adott egy probléma, de önök a tényleges megoldás helyett tetemrehívást játszanak, és mindig, mindenért a másik oldalt kárhoztatják. Saját hibáikból, bűneikből semmit sem ismernek be, hisz' a vezértől gyűrűzik le a tévedhetetlenség hitének bűzös váladéka. Ha eddig lett volna kétségem a felől, hogy önt nem tekinthetem egy polgári demokrácia parlamenti képviselőjének, már egy szemernyi sincs. Pedig képzelje, 2010-ben, abban a bizonyos fülkében, az egyéni jelöltekre történő voksoláskor, a FIDESZ-es indulóra szavaztam. Mélységesen megbántam. Több szavazatom már nincs az önök számára, soha az életben.
Idén tényleg remek épület lett az Év háza, hurrá! Kifejezetten szeretem ezt a házat. Tavaly a Média Építészeti Díja kapcsán jártam már benne, s bár drukkoltam neki, nem ez nyert. (Szakmai zsűritagként nem szavazhatok, így abszolút lehetek részrehajló. 2011-ben annyira erős a…..
Harlan Ellison sci-fi író beperelte a Lopott idő (In Time) rendezőjét, Andrew Niccolt és a New Regency stúdió producereit, mondván, hogy a film a saját 1965-ben megjelent Tiktak-ember ("Repent, Harlequin!" Said the Ticktockman) című novellájának a másolata. A szerző nem…..
Eldőlt, hogy Selmeczi Gabriella lesz a Fidesz szóvivője, írja értesüléseire hivatkozva a Magyar Nemzet. A lapnak egy kormánypárti politikus azt mondta, hogy az ősszel esedékes kétharmados döntések miatt esetleg felmerülő, párton belüli "széthúzó szólamokat"…..
ghalleck 2011.09.18 04:41:00
  Túl könnyű az angol, ezért nem ezzel kellene kezdeni a nyelvtanulást – áll egy oktatási államtitkárság által elkészített stratégiatervezetben, amely az Origo birtokába került. Hüledezve állunk a nyelvtanulást érintő kormányzati tervek előtt, amelyek mintha…..
Kiefer Sutherlandre valószínű, hogy élete végéig Jack Bauer megformálójaként fognak emlékezni, de miért is ne próbálkozzon mással. Ettől függetlenül még játszhat szórakoztató művekben. A színész leszerződött a Fairytale of New York romantikus filmre, mellé pedig…..
Varánusz Te is fiam, Stumpf? 2011.05.08 06:04:00
Igyekezett magabiztosnak látszani. A tét nagy, hallgatósága véleményétől ezúttal valóban az ország gazdaságának sorsa függ. Nem lehet matolcsyzmust álmodni, nem lehet mellébeszélni, és nem lehet erőtlennek látszani sem. Ha hisznek neki - egyelőre - nyert ügye van, ha nem, a…..
w Troll a pályán 2011.04.05 06:30:00
Hogy Lázár János mikor kel fel és vonul vissza, azt inkább nem méricskélném, még az is lehet, hogy sose. Következmények nélkülibb ez az ország, mint valaha. (Pedig vonz a csábítás, hogy leírhassam: Lázárnak mennie kell!) Viszont a sztori már nemcsak az ő sorsáról szól, ez…..
Ahány megszólalás, annyi kis tréfa a parlament új sztárjától, Kerényi Jánostól. Ki hitte volna ezt róla, amikor egy teljes parlamenti ciklust letudott egyetlen felszólalással 2006 és 2010 között, majd jött néhány suttyomban leszívott slukk, egy kellemetlenkedő újságíró, és…..
Újabb állomásához érkezett a Nemzeti Toll Road Show. SkiccPali ezúttal a Veszprém megyeieket kápráztatta el ékesszólásával, bennem pedig lassan megérik a gondolat: én tulajdonképpen örülök neki, hogy ez a nímand lett a köztársasági elnök. Igaz, az alkotmányt nem érti,…..
ghalleck 2011.02.28 18:13:08
@Zylaneda: Ne aggódj, mostantól így fogják nevezni őket. Fogadok, hogy nem az apjuk, meg a rokonság és egyéb állatfajták, de fogják!...
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..
Orbán ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott nyugdíj-ügyben. Nos, kétségkívül sikert felülmúlnia a nyugdíjvédelmi megbízott tegnapi szavait, van itt egy-két "érdekes" mondat. Ugye, számtalan beadvány (60+) van az AB előtt, akik tavasszal fognak dönteni…..
Kettős Mérce Tilos! 2010.12.29 23:23:00
  Aki nem most csöppent a magyar valóságba az tudja, hogy a jobboldali sajtó szemében a kultúra elsőszámú ellensége a Tilos rádió. Ezért se váratlan, hogy a Tilos kapja a Médiahatóság első érdekes bírságát. Vannak olyan körök Magyarországon, akik nem tudnak (nem…..
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
A Vincent blog szépen összeszedte a tegnapi európai lapszemléből a Magyarországgal foglalkozó címlapokat, a lista jó hosszú, és nehéz ráhúzni, hogy a "azociálliberálisok megint támadják Orbánt", mivel még a konzerzervatív lapok (pl. Times) is ugyanazt mondják: ez a…..