Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kolko

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül ragadunk ki ma egyet, mert véleményünk szerint nagyon jól foglalja össze a tanítási-tanulási morál hibáit. A fenntartót nem érdekli, mi is folyik az általa fenntartott iskolákban, a tanárokat tartják állandó bizonytalanságban,…..
Kolko 2010.04.19 08:49:04
A mai középiskolai rendszernek a használói (tanulók), nem feltétlenül a fejlődés, a tudás megszerzésének a motivácíójával használják az intézményeket. Azok a diákok akiknek ez fontos és a megfelelő családi háttér, akarat meg van élnek a rendszerrel. A hátrányos helyzetű fiatalok is képesek résztvenni a megfelelő színvonalas képzésben. A lehetőségek adottak csak élni kell vele.
Természetesen itt már belép a pedagógus felelősége. Felismerni a tehetséget és a megfelelő támogatási programokat a gyerek és családja számára elérhetővé tenni. Sajnos sok pedagógus ezt nem tekinti a munkája részének.
A másik csoport aki kényszerűségből vesz részt a közoktatásban.
Egy sokkal nehezebben kezelhető és ha az iskola választást is megnézzük a középiskolák leggyengébb láncszemében találjuk magunkat, a szakiskolákban. Nem elvitatva, hogy a szakiskolákban tanulók nagy része ténylegesen megszeretné tanulni a szakmát, mégis bátran kijelenthetjük, hogy nagyon alacsony színten mozog a motívációjuk.
Nagyon magasszínvonalú pedagógiai munkára lenne szükség. Olvasva, hogy egyetemi képzésen mit oktatnak, legyünk tisztába vele, hogy a szakiskolai képzésben résztvevő tanárok többsége csak főiskolai szintű képzést végzett.
Nem beszélve a szakmai képzést biztosító szakoktatókról.
Hiába tesznek vagy nem tesznek meg mindent a gyerekért, a tömeges bukás elkerülése végett a színvonal csökkentése következik be.
Halottam már igazgatói utasítást, hogy a végzősők közül senki nem bukhat meg, majd csak a szakmunkás vizsgán.
Ezek a folyamatok generálják egymást: a gyerek nem tanul, úgyis átmegyek. A tanár nem tanít, mert a gyerek úgy se tanulja meg.
Elmúlik a munkaidő, a tanítási órák és mindenki boldog ???
Be kell ismernem, a szabadba csalogató szép idő és a tévé elé vonzó jégkorong világbajnokság csökkentette valamelyest a blogírási lelkesedésemet. Mindenesetre a politikusok sem igazán segítenek: amennyire meg tudom ítélni, 1990 óta nem volt még olyan választás Magyarországon,…..
Ma délután egy vezető gazdasági döntéshozóval beszélgettem, akinek sikerült egy igazán meglepő kérdést feltennie: miért ne jelenthetné be a Fidesz most - és valósíthatná is meg rögtön az új parlamentben -, hogy az első lépése a kétharmados törvények…..
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Borzasztó érzés lehetett látni Gyurcsány Ferenc párton belüli riválisainak azt a baloldali rendezvényeken rendre hiányzó rajongást, szeretetet és érdeklődést, amely a volt kormányfő mai fellépését körülölelte. A döntően nyugdíjas korú és meglepően lelkes…..
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
Huebertől kaptuk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangvételű levelet, amelyben a frissen kézhesz kapott órarendjén töpreng, nem értve, hogy is kaphatott ilyen mennyiségű órát a nyakába. Aki szerint a tanárok egész nap csak sakkoznak a lyukas órákon, az olvassa el!Szia…..