Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rich.mond

204 bejegyzést írt és 992 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogunk két szerzője, Sztancsik Richárd és Virág Gyula közös könyvvel jelentkezik, melynek címe "Az utolsó szék".  Mindenkinek ajánljuk, akinek tetszett a Városok, stadionok, kocsmák*és szeretné átélni a 2016-os franciaországi futballcsodát. De ennyire még ne szaladjunk előre, inkább lássuk, mi…..
Futballszurkoló vagyok. Magyar futballszurkoló. Néha jó lenne brazilnak, franciának, vagy Uram bocsá' horvátnak lenni, de én egyszerűen képtelen vagyok többes szám első személyben beszélni más nemzet válogatottjáról. És vasárnap óta egy kicsit boldog vagyok, de kérlek, Titeket, ezért ne…..
Rich.mond 2019.03.27 08:39:25
@Tamás(Ottawa): Köszönöm, Tamásom!
Rich.mond 2019.03.27 08:40:50
@is: De mégis mi változik, ha kikap a válogatott? Változott valami, miután kikaptunk Andorrában, Luxemburgban?Változott valami, amikor Leekensel pofozógépek voltunk?
Bőven van fogás a jelenlegi rendszeren, lépjünk már túl ezen a "magyarfoci szar!" felfogáson
Az elmúlt években többször hallhattuk azt a már már elcsépelt mondatot hogy „A sporttörténelem legnagyobb fordítása”. Ezt használták újságírok a Barcelona-PSG BL nyolcaddöntő után, amikor is a katalán csapat a 4-0-ra elveszített első mérkőzés után 6-1-re bizonyult jobbnak a franciáknál, és…..
Sokhelyütt látunk olyat, hogy egy román stílusú templom tornyát meghagyták, de a XIX. vagy a XX. században az épület többi részét lebontották, és a helyére újat építettek. Így aztán ott áll egy egy-kétszáz éves templom egy román kori toronnyal. Látszólag a kis…..
1983. március 30., a hónap utolsó szerdája Kedves vendég hazánkban..
Az már az utolsó csoportmeccs előtt eldőlt, hogy a magyar válogatott továbbjut a középdöntőbe. Az is, hogy a csoportunkból rajtunk kívül Svédország és Egyiptom jön, tehát továbbvisszük az Egyiptom elleni döntetlent, és a svédek elleni eredményt. Fotó: Popál Balázs..
Már negyedszer léptek pályára fiaink a kézilabda-világbajnokságon, és még mindig nem játszottunk európai csapat ellen. Ritka szerencsés sorsolás ez, még ha csak részben tudtunk is vele élni.  Fotó: IHF..
Az argentinok elleni pontvesztés után a magyar csapat házatáján is érezték, hogy ez eléggé kellemetlen, és mindenki számára világos volt, Angolát, bárhogy is, de muszáj lesz megverni. Az afrikaiak viszont az első fordulóban legyőzték Katart, és bár tudjuk, hogy az öbölmenti ország csapata messze van…..
Bizony. A fenti videóban az HBO 2019-es évébe nyújt bepillantást a csatorna, és perszehogy feltűnik benne egy sárkányon lovagló alak (Dany?), illetve Dany és Jon Snow, amint Deresben Sansával és Brienne-nek dumálnak egy sort, és Brienne természetesen elég bizalmatlan arcot vág mindehhez. A fent…..
1983. február 7-20., a hónap második és harmadik hete Ünnepség a magyar-szovjet barátsági szerződés aláírásának 35. évfordulóján..
Rich.mond 2018.12.23 20:40:08
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
A német válogatott egy komoly meglepetéssel kezdte az Európa-bajnokságot, rögtön az elején megverték Norvégiát. Azóta nagyjából azt hozták, amit várni lehetett tőlük. Mi simán kikaptunk a norvégoktól. Na, de ahogy két nappal ezelőtt is írtam, ez nem matematika. Szerencsére, mondhatjuk a mai mérkőzés…..
Rich.mond 2018.12.10 09:41:00
@promontor: értem, köszönöm. Amúgy szerintem a négy pont a középdöntőben, függetlenül a helyezéstol valamivel az elvárások fölött van. Ha egy szolid vereség lett volna Norvégia ellen, még elégedett is lennék már a román meccs előtt
  A nokedlizés, még mielőtt valamelyik élénk fantáziával megáldott olvasónk kombinálni kezdene, az aminek hangzik, mármint szó szerint, Bangó Margit rám nézett, pontosabban a hasamra, és azt mondta, hogy jó, akkor majd te is eljössz hozzám, paprikáscsirke nokedlivel jó lesz? Jó hát. Hogy a…..
A hambachi erdőterület északi oldalán egy sor kis falu fekszik egymás mellett, szinte mindegyikükben találunk egy román vagy gótikus templomot, rendszerint a falu igényeire méretezve. A falu neve is az erdőből ered: a Höllen (a középkori változatban Hellen) eredetileg az erdő…..
Ha jól emlékszem (és utána jól ellenőriztem) soha nem volt még a Határátkelőn Nigériáról szóló poszt, de hát egyszer mindennek eljön ugye az ideje. Most például annak jött el, hogy Tucano megválaszolja a címben feltett kérdést, és persze az is kiderült majd, hogy Nigéria…..
Rich.mond 2018.11.16 17:21:58
@sörm: Szomáliában az analfabetizmus 37% körül van, szóval az a szomáliai tanárnéni nem feszül meg ezért az álomfizetésért.
Wörrstadt városa a Rajna középső folyásának közelében, Mainztól mindegy húsz kilométerre fekszik. A város a VIII., században már biztosan lakott volt, a kutatások alapján azonban ennél sokkal előbb, már a római időkben is létezett a település. ..
Folytatódik az Aranyélet utolsó évadát kibeszélő sorozatunk, ezúttal a harmadik és negyedik részéről lesz szó, spoileresen...
Rich.mond 2018.10.30 10:18:26
@lilcsi manó: Pedig az első évad egyáltalán nem rossz és távolról sem hihetetlen (max annak, aki nem olvasott újságot és nem sétált az utcán) - és magyar szinten kiemelkedőek a színészi alakítások is.
Hosszú idő után folytatódik megyei kitérőnk és még hosszabb idő után térünk vissza Hévízgyörkre egy rövid, képes összefoglaló erejéig. Sajnos kevés jó hírrel szolgálhatunk a helyi csapat háza tájáról, mivel most megye I. helyett megyei IV. osztályú találkozót tekintettünk meg ugyanott. Másfelől…..
Rich.mond 2018.10.25 20:24:07
@Kertváros: Ezen a fenti meccsen speciel volt csúnya, alattomos ütközés - torokra könyöklés, stb.
Hajtani hajtottak becsülettel és hát egészen biztosan nem Tippmix meccs volt.
Mondjuk nyilván én is a Bátor-Szparit választanám :)
Rich.mond 2018.10.25 21:58:53
@prakp: Mire gondolsz egészen pontosan?
Rich.mond 2018.10.26 06:55:06
@prakp: Még mindig nem nagyon értem, mit akarsz kérdezni. Szeretem a focit, de gustibus non est disputandum.
Aki nem kíváncsi rá, annak megvan arra a módja, hogy minden vele kapcsolatos hírt, vagy bejegyzést elkerüljön.
Ez egy sokadosztályú fociról szóló bejegyzés
Van az úgy, hogy egy hely, vagy egy épület komoly hatást gyakorol az emberre. És utána még órákon vagy napokon keresztül gondolkodnia kell rajta, emészteni az élményt, feldolgozni a látottakat. Ez az egykor szebb napokat látott vályogház - padlásával, pincéjével s a hozzá tartozó udvarral és…..
1982. november 27-28., a hónap utolsó hétvégéje Átadták a Lenin Kohászati Művek új kombinált acélművét..
Rich.mond 2018.09.24 20:45:34
@Fandor: uh, a millió rózsaszál és a kacsatánc most bevillant nekem is.Esélyes, hogy reggelig végtelenített bakelit-lemezként fognak szólni a fejemben
Futurisztikus sorozatunk első két részében bepillantást nyerhettünk abba, hogy a technológiai forradalom és az úgynevezett "okosmegoldások" hogyan segítik az edzők és stábjuk munkáját, a második részben pedig stadiontúrákra mentünk, hogy  rácsodálkozzunk a tisztább, olcsóbban fenntartható, szinte…..
Rich.mond 2018.09.14 13:11:35
@Tököm Állat: Írva vagyon, hogy ez az oldallelátós baz'megelők kiváltsága lesz. A kapu mögötti prolik kénytelenek lesznek letépni a WC-falon díszelgő kijelzőket, vagy befogni és eltéríteni a sörszállító drónokat.
Sorozatunk első részében rácsodálkoztunk arra, hogy az Ipari forradalom 4.0, az Internet of Things és a Big Data segítségével miként változtatja meg alaposan a labdarúgást mind a játékvezetői oldalról, mind az edzőpályákon. Szó esett az SAP alkalmazásairól és német technológiai fölényről, a belgák…..
Béndekpuszta tipikusan az a fajta település, amit nem nagyon érdemes a térképen keresni, mivel nincs is rajta. Történt ugyanis, hogy miután az utolsó lakója 1983-ban elhagyta, a falu házait lebontották, és az utolsó tégláig elhordták. Amit az ember elhagyott, azt a természet birtokba vette, és…..
Amikor elkezdtük kiépíteni a mezőgazdasági vállalkozásainkat, örültem, hogy közös bizniszbe fogtunk. Nagy terveink voltak, főleg, hogy volt egy használhatónak tűnő rokon, akiről azt hittük, majd a szakmai tudást adja. Pályáztam fiatal gazdaként is, iskolát végeztünk, komoly erőfeszítéseket tettünk…..