Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kettes

449 bejegyzést írt és 13116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves kommentelőink! Lezártuk a blogon a kommentelési lehetőséget, mert nem láttunk jobb megoldást az elmebeteg zaklatónk távoltartására.  A posztok továbbra is itt fognak megjelenni, de csak a Vincent Wordpress-oldalán lehet kommentelni, ahová külön kell regisztrálni. Az eddigi kommentek nem…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Kettes 2021.04.24 21:54:39
Kettes 2021.04.27 11:09:51
@ámbátor: Hajlok rá, hogy a rendszerváltás után két zárt fideszes skanzent alakítsunk ki: Budapesten a Várat, vidéken a Pancho Arénát. :)
Kettes 2021.04.27 13:00:16
@ámbátor: Teljesen hihető magyarázat, hogy a Fidesz egy bárki számára nyitva álló örökbérleti lehetőséget akar törvénnyel tulajdonjoggá átalakítani.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Kettes 2021.04.27 09:09:10
@incze: Az általad hozott adatokból, plusz a ksh korfájából kiszámoltam, hogy mennyi a 24-63 éves korosztály 80% nő 20% férfi populáció covid-halálozási rátája. Ez 0.0726%, ami a teljes népesség covid halálozási rátájának 27%-a. Ez a mai állapot.

Február végén 15.000 covid halott volt, akkor a teljes halálozási ráta 0.1550%-volt, ennek a 0.04% kb. a 26%-a.

Hacsak el nem számoltam magam, akkor a pedagógusok covid halálozási rátája nagyjából megfelel a fenti konstruált populáció halálozási rátájának. Ez elég wtf eredmény, mert azt jelentené, hogy a pedagógusok lényegében nem veszélyeztetettebbek, mint a saját demográfiai csoportjuk.
Kettes 2021.04.27 09:35:44
@dr Brcskzf Gröőő: Igen, de a mondás az, hogy a pedagógusok veszélyeztetett csoport. Szerintem inkább arról van szó, hogy az országos covid-statisztika teljeskörű (hitelességi fenntartásokkal), a szakszervezet adatgyűjtése pedig könnyen lehet, hogy nem teljes.
Kettes 2021.04.27 11:04:49
@libernyák: Elképesztő szűklátókörűség egy ilyen bonyolult helyzetet egy szempontból (a gyerekek szocializációs fejlődése) vizsgálni. Sokra megy a gyerek a szocializációjával, ha közben mindkét szülőjét elveszíti. Orbánra általában is jellemző, hogy ha nem képes valami bonyolultat átfogni a tudata, akkor kivetíti politikai síkra, és aszerint dönt, hogy miből van a legnagyobb rövid távú haszna. De mi azért tudunk ennél jobbat is.

Valóban nincs rendszerszintű bizonyíték a csalásra. Csak annyit tudunk, hogy a közölt számok inkoherensek, hiányosak, lassúak, az ellenőrzésüket lehetetlenné teszik (katonák, adatigénylések szabotálása stb.). Mi más magyarázná ezt, mint hogy manipulálják a számokat? Az, hogy csalással sem érik el a céljukat, nem annak a bizonyítéka, hogy nem csalnak. ("Na de sikerült?")

Egyébként a többlethalálozás kérdésével már nyáron elkezdett foglalkozni a szabad sajtó, mi is, itt a Vincenten. Orbán lehet, hogy nem, mert akkor még "a magyar védekezés sikerét a halálozások számában mérték".
   "A német Fraunhofer Kutatóintézet vezetőjével fél órán belül arról fogok tárgyalni, hogy fejlesszük tovább az MTA Sztakival közös együttműködésüket."  (Palkovics et. az Indexnek)  MTA Sztaki...  Nem ő volt az, aki elvette az MTA-tól a Sztaki-t, neeeeeem, az kifejezetten a csúnya zsákos…..
Kettes 2021.04.27 08:27:48
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: @ijontichy: Drágáim, onnan lehet tudni, hogy nem én írtam, hogy akkor az utolsó mondat úgy hangzana, hogy kifejezetten a kurvaanyádpalkovics.
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
Kettes 2021.04.24 10:39:34
@ijontichy: Ez hülyeség. Ha külföldön oltottak, akkor a külföldi államnak kell kiállítania a vakcinaigazolást, amit a magyar hatóságok a saját belátásuk szerint elfogadnak vagy sem. A magyar oltási igazolás is pontosan ennyit ér külföldön. Az Európai Bizottság adott ki valami ajánlást ezzel kapcsolatban, de a döntés nemzeti hatáskörben van.
Kettes 2021.04.26 08:28:03
@mgdé: Nem is az, hogy kapkodva összedobott szar, hanem hogy azóta sem voltak képesek az elfogadhatóig fejleszteni, inkább hegesztettek mellé egy ellenőrző rendszert, ami meg máshogy ugyanolyan kapkodva összedobott szar.
Kettes 2021.04.26 11:29:04
@mgdé: Ez abszolút így van, sőt állítólag olyan nyomok is vannak, hogy élesben hegesztgették a rendszert, és a "fejlesztője" egy publikus fórumban kért segítséget. Minősíthetetlenül amatőr munka, és semmiféle mentség nincs rá.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Kettes 2021.04.23 10:22:15
444.hu/2021/04/23/orban-mar-varja-hogy-a-teraszan-bedobjon-egy-pofa-sort

Természetesen szóba sem került a V4-ekkel való szolidaritás. „Magyarország egy olyan ország, akinek senki sem mondhatja meg, hogy mit tegyen” (insert kacsintósputyin.gif)

Valaki hallgatta egyébként az interjút? Mivel magyarázzátok a kacarászást? Alkohol? Drog? Idegösszeomlás?
Kettes 2021.04.24 08:43:13
@Podvinecz Marsall: Elvileg:

165. § (1) Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés
[...]
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget

okoz.

(3) Ha az elkövető a közvetlen veszélyt szándékosan idézi elő, bűntett miatt az (1) bekezdésben meghatározott esetben három évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben - az ott tett megkülönböztetés szerint - egy évtől öt évig, két évtől nyolc évig, illetve öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

--------
Nyolc év, ha csak a hanyagságot lehet bizonyítani, tíz, ha a szándékosságot. Ennél nagyobb probléma, hogy ezt foglalkozási szabály megszegésével kell okozni. Márpedig Orbán esetében nincs foglalkozási szabályról szó, ő maga hozza a szabályt (formálisan persze Nyunyóka néni rendel el ezt-azt), az apparátus pedig végrehajtja. Nincs bűncselekmény.
Kettes 2021.04.24 09:55:36
@Podvinecz Marsall: Az a baj, hogy a covid-járvány elleni védekezésnek nincs évtizedes, mostanra jogszabályban rögzített protokollja, mint például a fegyverhasználatnak vagy a nukleáris biztonságnak. Minden kormány próbálkozik mindenfélével, ami végülis helyes, mert így az utólag legjobbnak bizonyuló megoldást vehetik át mindenhol szabálynak. Az, hogy egy ország meghosszabbítja a veszélyhelyzetet, eltörli a szóbeli érettségit, de közben nem védett tömegeket összeereszt és teltházas EB-meccseket vállal, nyilvánvalóan nem lehet a legjobb járvány elleni stratégia. Sőt, ennél többet is lehet mondani: hogy a védekezést szolgáló intézkedéseket hatását semlegesíteni fogják az idő előtti nyitás kockázatai.

Nem találtam meg a kormánytagok esküjének a szövegét, de ez nyilvánvalóan ellent mond a "legjobb igyekezettemmel szolgálom" fordulatnak, akármi is van a konkrét esküszövegben. Ezt viszont legfeljebb politikai kampányüzenetként lehet használni, nem büntetőjogi érvként.
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
Kettes 2021.04.22 16:59:11
@ámbátor: Azzal ugye te is egyetértesz, hogy egy olyan dologról - Orbán rejtett szándékairól - folytatunk szenvedélyes vitát, amiről fogalmunk sincs? Ne tartson vissza semmitől, mert engem sem! :-D

A Borkai-videót nem Orbán rendelte meg. Nem szabad ennyire leegyszerűsítve látni a NER-t. Ne becsüld alá a kapzsiság, a törtetés, az ostobaság és a promiszkuitás hatalmát a NER működésében.

@fortin2: Ha a felsőoktatási törvénnyel babrálnak, azzal sokkal több kárt okoznak az egyetemeknek (az oktatóknak, a diákoknak), mint az alapítványok kuratóriumainak.

telex.hu/belfold/2021/04/22/vagyonkezelo-alapitvany-kozvagyon-kozpenz-orban-viktor

Amit Arató mond ebben a cikkben, azt egy pillanat alatt agyonveri az AB. A jobbikos szerint majd a szenátusok maguktól visszaviszik az egyetemeket az állami fenntartás alá (nem lesz hozzá joguk). Közbeszerzési törvény buherálása? Lol.

Abban van spiritusz, amit Vörös Imre mond, azaz hogy az új parlamentnek át kell vennie az AB szerepét, mert az AB kudarcot vallott abban, hogy megvédje a jogállamot attól, hogy valaki a hatalmat kizárólagosan birtokolja. Ezen felbuzdulva ki kell vágni az alkotmányból és a sarkalatos törvényekből az Orbán kizárólagos hatalmát védő pontokat, a többi már megy, mint az ágybaszarás.
Kettes 2021.04.22 21:43:49
@mafi mushkila: De hát a jóisten bassza már meg, Orbánék tényleg azonos munkavállalói jogokat adtak 23 millió román állampolgárnak egy 10 milliós, amúgy is nyomott munkaerőpiaci helyzetű országban. Nekem ne mondja senki, hogy egy ilyen katasztrofális baromságot, ami csak azért történt, mert a dörzsölt Nastase lehívta Orbán blöffjét, hogy ezt ne lehessen szóvá tenni, mert az embert még húsz évvel később is idegengyűlölettel vádolják? Hát ne menjen már el az eszünk. :(
Kettes 2021.04.23 09:14:59
@flort: De hát ott idéztem. :( Pont az a lényeg, hogy a parlament egyszerű többsége deklarálja, hogy a NER a hatalom kizárólagos gyakorlását valósította meg, és megfosztotta a népet a szuverenitásától, ami a saját alaptörvényük szerint is tilos, és ezt csak a kizárólagos hatalmat bebetonozó szabályok eltörlésével lehet orvosolni. Ennyi a gondolatmenet. Meredek? Mint a siratófal. Benne van, hogy a választók nem fogják támogatni, Orbán visszatér és mindenkit seggbe rúg? Nagyon is. Ebbe csak akkor érdemes belevágni, ha az ellenzéki politikusok előre megkapják a választói felhatalmazást, és elég bátrak ahhoz, hogy végig is vigyék.

Ami mondjuk ahhoz képest, hogy Oroszországban, Belaruszban, Mianmarban és Hongkongban az életüket kockáztatják, szerintem nem olyan nagy kérés. Az a nép, amelyik gyáva elzavarni a diktátorát, az meg is érdemli, hogy szívjon miatta.
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
Kettes 2021.04.22 14:35:02
@jotunder: És hogy mit is jelentett a komcsi Magyarország az ELTE-n 1983-ban, arról álljon itt ez a képi illusztráció:

archivum.mtva.hu/photobank/item/MTI-FOTO-cGI2MU9PZVUyeE5DclV0em1HaHAwQT09

Ez pedig itt az ELTE értesítője 1983/84-ről. Érdemes elolvasni Nagy Imre KISZ-titkár elvtárs hozzászólását a 19. oldalon. A tökéletes műélvezethez állott víz kortyolgatását és penészes zsömle szagolgatását ajánlom.

core.ac.uk/download/pdf/51318481.pdf

Fincsi lesz.
Kettes 2021.04.22 16:38:03
@aritus: Én csak Aczélt és Nagy Imrét ismertem fel, de biztos ott van valahol Borókay Gábor is. :-))
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
Kettes 2021.04.21 12:07:19
@HaKohen: Miért, eddig hol pattogott? Valahányszor Brendelnek elgurul a gyógyszere, jövünk és takarítunk. Minden létező nickjén és email-címén ki van már tiltva, és mindig tiltólistára tesszük az aktuális rohamának néhány szavát. Ennél hatékonyabban akkor lehetne távol tartani, ha IP-címet lehetne blokkolni, ha a mostaninál hosszabb várakozási idő lenne két komment között, és ha ugyanazt a kommentet nem lehetne beküldeni több poszt alá. Ehhez blog.hu fejlesztés kellene, de nem nyúltak hozzá ehhez a szarhegyhez már vagy öt éve. Feljelenteni értelmetlen, a veréstől csak hülyébb lesz, meggyógyítani nem tudom.

Annyit tudok javasolni, hogy szard le azt az elmebeteget. Vagy adj neki ingyen kezelést. ha szakmailag látsz benne fantáziát. :)
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
Kettes 2021.04.20 15:42:32
@velőtanya: Ez milyen szánalmas fotóbolt. :)
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
Kettes 2021.04.10 11:47:51
@cleantone: Ezen majd akkor leszünk túl, ha Petry tényleg talál Németországban egy képzettségének megfelelő munkát, és nem kell visszatakarodnia Magyarországra.
Kettes 2021.04.10 14:19:16
@kemény keleti kommentelő: Touché. Életem legtragikusabb élménye volt, amikor vissza kellett költözni Magyarországra.
      Az Orbánból élő magyar értelmiség kapott egy Hungarian Conservative című lapot. A főszerkesztő  professzor, Magyarics Tamás professzor egykori dublini nagykövet  lett (kellett a helye Pálffy Istvánnak Tullamore és Jameson nemzetközileg is elismert szaktekintélyének). Ő mindenhez is ért, amit…..
Kettes 2021.04.13 09:27:11
444.hu/2021/04/12/az-szfe-uj-rektorhelyettese-es-orban-videosa-is-allami-tamogatasbol-forgathat

Négy kategóriában 42 filmtervnek adott gyártási támogatást, összesen 502,8 millió forint értékben a Nemzeti Filmintézet. A tévés és streaming bemutatásra készülő alkotások támogatására kiírt pályázat második fordulójában 7 kisjátékfilmet, 15 ismeretterjesztő filmet, 9 animációs alkotást és 11 dokumentumfilmet ítéltek támogatásra érdemesnek. A nyertesek listáján szerepel többek közt

- a milliárdokkal kitömött Előretolt Honorárium vezetője, Orbán János Dénes. A március 15-én Herczeg Ferenc irodalmi díjjal is jutalmazott költő a "Brassai Sámuel, az unitárius polihisztor" című dokumentumfilmet rendezheti.
- Támogatást nyert a "Menekülés haza" munkacímű tervére Baska Barbara, Orbán Viktor korábbi videósa is. (Ebben a kategóriában indultam én is a "Kurva anyád te ribanc" #ranting című tiktokvideó-tervvel, de sajnos nem nyertem támogatást. Mindegy, akkor is megcsinálom.)
- Az SZFE új rektorhelyettese, Novák Emil "Cédrusok" című dokumentumfilm-terve is nyert.
         Rockenbauer Antal fizikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vitatkozik (most éppen az Indexen) arról, hogy mennyire veszélyes a vírus az idősekre.       Rockenbauer a Qubit cikkében a következő mondatot írta le:      Ennek alapján vonhatjuk le a legfontosabb következtetésünket: a 65 év…..
Kettes 2021.04.12 19:17:59
@kemény keleti kommentelő: Vagy a baloldal oltásellenes.
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
Kettes 2021.04.08 12:40:42
@Késes Szent Alia: Te most tényleg azzal próbálsz nyugtatni, hogy a polgári jogaink védelme jobb kezekben van egy magáncégnél, mint a választott képviselőknél? A konkrét esetben (Hertha vs. NER) igen, na de általában??? :-D
Kettes 2021.04.08 13:36:07
@deckard_r: Ha én minden egyes ügyért behívatnám Magyar Levente parlamenti államtitkárt a barlangomba, amikor valakit a nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt egzisztenciális retorzió ért a magyar pártállam részéről, akkor Magyar Leventének mára a földig érne a fasza, úgy elkopott volna a lába.

@ijontichy: Szerintem ismerkedj meg a munka törvénykönyvével, mielőtt beleszaladsz egy ronda munkaügyi perbe. :) Csak akkor mondhatsz fel valakinek hülyeségbeszélésre hivatkozva, ha ezt kifejezetten beleírtad a munkaszerződésébe. Beleírtad?
      · � A magyar költészet napjára: Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa (részlet) Hazám, keresztény Európa, túlélve időd szörnyű végét, elbírod-e még te az Istent, a Szeretetet és a Békét? (Varga Judit, Facebook)     Szabó Lőrinc Hazám, keresztény Európa című versével köszöntötte Miskolc…..
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Kettes 2021.04.05 21:19:31
@dreg5: Oké, nem akarok én ezen rugózni. A korcsoportok szerinti többlethalálozás nagyon vegyes képet mutat, például a középkorú generációk többlethalálozása magasabb, mint a legidősebbeké, illetve a középkorúakon belüli is látni anomáliákat. Maga a többlethalálozás sem egy jó mutató, mert eltorzítja az egyes évek influenzajárványainak eltérő súlyossága. Amire rá szeretnék mutatni, hogy a legidősebb korosztályban egészen a 46. hétig lényegében nem volt többlethalálozás. Intuitív alapon azt gondolnám, hogy ezekben a korosztályokban a Covid első és második hulláma azokat vitte el, akiket más években az influenza vitt volna el. Aztán jött a második hullám csúcsa decemberben, és szinte minden (de nem minden) korosztályban jelentős többlethalálozást okozott.

@deckard_r: Hiba volt spekulációkba bocsátkoznom az egészségügy kapacitásaival kapcsolatban. :)
Kettes 2021.04.09 19:25:18
@white999: Kurvára érik Orbánéknak egy hágai büntetőper.
Kettes 2021.04.10 08:05:48
@netukki: Majd mondom a gyereknek, hogy pirospontért tegye hozzá a feleletéhez, hogy a költő a magyar lakodalmas rock pápája, aki rendszeresen együtt kávézik földönkívüliekkel, a Covidot műhisztinek és a háttérhatalom összeesküvésének tartotta, amíg el nem kapta és majdnem belehalt. De az ünnep, az szép, yeah, rockvilla.
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
    Szijjártó külügyminiszter bekérette a német ügyvivőt, mert Petry Zsoltot elküldték a Hertha BSC-től. A hivatalos indoklás szerint a kormány  megütközését fejezte ki, hogy Németországban retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt. I am not kidding, tényleg ez…..
Kettes 2021.04.08 16:41:47
@HaKohen: Végre Orbán Viktor üzleti ügyekkel is foglalkozik! Akkor biztos szívesen elmondja, hogy miért nyíratta ki a Népszabadságot, nyúlta le a Magyar Nemzetet, és mit szól Mészáros, Tiborcz és Garancsi bámulatosm közpénzből történő gazdagodásához.

Sajnos a német diplomáciának semmi humora nincs.
       Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa kiállt a meleg családok mellett. Emiatt a fasiszta rezsim pogromlapja, a "Vasárnap", megtámadta. Gulácsi nem gyűlölködött, és a nem gyűlölködésre még neki sincs joga.       Semmit nem tudok erre mondani. Ha ő bűnös, én is az…..
Kettes 2021.04.07 08:19:48
@cleantone: Amit állítasz, az a cancel culture apológiája. Mivel @ámbátor: elmondta, amit én is elmondtam volna, nem ismétlem meg.

A cancel culture egy őrült, kártékony, a nyugati társadalmat, annak is elsősorban a baloldali mainstream-jét szétkúró folyamat, ami biztos, hogy nem hogy nem fogja elérni a deklarált céljait, de évtizedekkel fogja visszavetni a történelmi progresszió vívmányait.

@smokey_shorthair: Így van. Petry bigott hülyeségeket beszélt egy olyan közegben, ahol a mediánvélemény a bigott hülyeség. Hogy ezért tönkre kéne tenni a németországi edzőkarrierjét (ami valószínűleg megtörténik), az óriási aránytalanság.

......
Itt meg Brückner mondja fel a teljes egyrésztmásrésztet:
telex.hu/belfold/2021/04/07/miert-rugta-ki-a-hertha-petry-zsolt-kapusedzot

"De a liberálisok sincsenek könnyű helyzetben, hiszen bár Petry Zsolt helyzetértékelésével aligha értenek egyet, de azért azt sem könnyű megsüvegelni, ha valaki a véleménye miatt elveszíti az állását."

Most jön csak jól igazán, hogy Schiffer András kigyógyított a liberalizmusomból, mert kurva könnyű helyzetben vagyok, hogy nem kell megsüvegelnem Petry kirúgását. :))
Kettes 2021.04.07 09:24:04
Yay, Bede Márton is beszállt a bulikába.

444.hu/2021/04/07/petry-zsolt-es-a-sokszinuseg-chartaja

Egy dolgot szeretnék tisztázni. Aki a mediánt tartja normálisnak, az tegye következetesen. Ha oké, hogy egyes munkahelyek kirúghatnak dolgozóikat a mediántól eltérő, de nem szélsőséges véleményeik miatt, akkor Petry és Hrutka kirúgása között nincs különbség. Mindketten a mediántól eltérő véleményt nyilvánítottak, ezért kirúgták őket. Hogy transzparensen vagy sumákolva, az mellékes.

A megfejtés az, hogy nem mondhatjuk, hogy a medián definíció szerint a normális. A magyar pártállami közegben a medián vélemény nem normális. Ez a kibaszott különbség Petry és Hrutka kirúgása között.

És most kapcsoljuk a címlapot.
Kettes 2021.04.07 17:37:54
@AdvocatusDiaboli: Senki sem vitatja, hogy a Herthának joga volt kirúgni Petryt (max Petry ügyvédje, már ha). Itt nem a probléma jogi alapjáról folyik a vita, nem is arról, hogy egy magáncég milyen feltételeket szabhat az alkalmazáshoz, hanem hogy helyes volt-e kirúgni Petryt.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
Kettes 2021.03.28 11:40:05
@jotunder: Látom, mit csinálsz. :-) Próbálgatod, hogy mi az a hangnem, amit még eltűrnek Lánczival szemben. :-DD
Kettes 2021.04.02 11:55:07
@Rhonin: A KDNP se nem keresztény, se nem demokrata, se nem néppárt, csak egy maréknyi pénzéhes, homofób, vérszomjas, szexista gazember. Ezt kéne minden KDNP-s parlamenti felszólalásra reagálni egy valódi ellenzéki képviselőnek. Ezt, és semmi mást.
Kettes 2021.04.05 10:00:58
@fortin: Semjén nem gyűlöli a vadállatokat, hanem élvezettel öli meg őket.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
Kettes 2021.03.26 06:58:39
@jotunder: Jól tetted. Nem. Olvasunk. Mandinert. :)
Kettes 2021.03.27 12:51:07
@ijontichy: Az apja faszát Varga Zsolt Andrásnak.

1. Azért, mert az állampártok beleírtak valamit az alaptörvényükba, az még nem feltétlenül igaz, és nem feltétlenül képviseli a magyarok egyöntetű véleményét. Maradjunk annyiban, hogy az alaptörvény az állampártok véleményét tartalmazza.
2. A bíróságok függetlenségét nem az alaptörvény definiálja, hanem a döntéseik. Varga Zsolt András egy orbánista báb, akármi van az alaptörvénybe írva.
3. Még ebben a brüsszeli orgiában fogant államárti véleménygyűjteményben sincs olyan leírva, hogy a bírósági döntések kritizálhatatlanok lennének. Ki a fenének hiszi magát ez az ember?
4. Varga Zsolt Andrást soha senki nem látta lamentálni, amikor Orbán, vagy a sleppje kritizált bírósági döntéseket (gyöngyöspatai romák, Európai Bíróság döntései stb.) Éspedig azért, nem, mert ő egy orbánista báb.
5. A jogállamot nem az rombolja, ha emberek véleményt nyilvánítanak bírósági döntésekről, hanem ha a Kúria elnökének egy orbánista bábot neveznek ki, aki orbánits bírákra szignál politikailag kényes ügyeket.
6. A büdös magyarok használjanak dezodort.
Kettes 2021.03.27 16:54:28
@netukki: Azt nem szabad! A Nemzeti Tükör Nyolcadik (apokrif) parancsa: Nefürgyéle!
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
Kettes 2021.03.26 08:35:40
@kemény keleti kommentelő: Még én is kevesebb mint 5 kézfogásra vagyok Orbán Viktortól (konkrétan 2). :)) Szerintem kb. 3-5 ezer ember van, akik számára élet-halál kérdés, hogy Orbán maradjon, és százezer, akik egy posztorbáni rendszerben is meg tudnák találni a számításukat. Ezeket kell szétválasztani.
Kettes 2021.03.26 11:57:11
@naebneerG: Azért ne szarjunk már magunk alá az alapítványi trükktől. Kb. a rendszerváltás 3. másodpercében államosítani kell az egész vircsaftot nemzetgazdasági érdekre hivatkozva.

@kemény keleti kommentelő: A rendszert a pénz tartja össze. Nincs pénz, nincs rendszer.
Kettes 2021.03.26 18:10:04
@naebneerG: Soha nem jártam NER-es egyetemen, de nem hiszem, hogy újat tudnának nekem mutatni a NER-ről. Az alaptörvény és az orbánista alkotmánybíróság kifocizásához egyébként nem kell kétharmad.
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
Kettes 2020.12.04 09:29:35
@OoOoOo: Lol, elég gyorsan eljutottak a hős férfitől a hibás szerkezetű személyig. És közben eszükbe sem jut, hogy Orbán őket is ugyanilyen kurva gyorsan fogja ledobni a szánkóról, ha utolérik a farkasok.

Meg is érdemlik. :-D
Kettes 2020.12.05 17:08:48
@netukki: Úgy érti, hogy ők végzik ki, mi meg vihogunk?
Kettes 2021.03.24 16:16:37
Nyeh, végre a magyar tévécsatornák is bemutathatják Szájer József kalandos menekülését a brüsszeli fertőből. :))

444.hu/2021/03/24/elo-a-popcornt-publikaltak-a-szajer-elfogasakor-keszitett-videot-ez-a-ketezerhuszas-evek-legviccesebb-filmje

Azért ez a szerkó elég rendesen beárazza Magyarország alaptörvényét. :))

Magyarország Alaptörvénye
(2011. április 25.)
Isten, áldd meg a magyart!

NEMZETI HITVALLÁS
MI, A MAGYAR NEMZET SLUTJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:
Because I had to.
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
Kettes 2021.03.15 17:10:54
@velőtanya: Nézd úgy a rezseim-kitüntetéseket, ahogy a balaton-parti villákat. A rendszerváltás után könnyebb lesz megtalálnia az ún. népnek, hogy hová kell becsengetni. :))