Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m.anna

90 bejegyzést írt és 360 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szélesi Sándor: Szörnyeteg a hajtóműben Libri Könyvkiadó, 2014, 256 oldal, 2542 HUF A Kezdjük ott, hogy nagyon nehezen olvasok magyar sci-fit és a Zsoldos-díjas könyvet meg azért veszem különösen nehéz szívvel a kezembe, mert nyilván azonnal eszembe jut maga Zsoldos…..
Bartos Erika: Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyv 12 új mesével Pozsonyi Pagony, 2014, 200 oldal, 4500 HUF A gyerekem szereti a Bogyó és Babócát. Szeresse, ha jól esik neki! Pogány Judit mesemondó hangjától én a legmélyebb tisztelettel bár, de a falat kaparom, a meséket…..
Egyetlen, és egyben kedvenc fotósunk, Valuska Gábor Margó-portréit nézhetitek meg augusztus végéig a Darling Eszpresszó és Galériában. A kiállítást Pion István (a Magyar nemzet újságírója, költő, slammer) nyitja meg 17-én 18 órakor. Az író az állcsúcsát fogja - ez a…..
Harlan Coben: Nincs több esély, fordította: Illés Róbert Jaffa Kiadó, 2014, 320 oldal, 2499 HUF B Vannak a puhafedeles krimik, és az olvasó pontosan tudja, mire számíthat egy puhafedeles krimitől, de persze a puhafedeles krimik között is vannak jók és rosszabbak, és ha…..
John Green: Csillagainkban a hiba Gabo, 2014, 296 oldal, 2990 Ft Újra hiszek a fiatalokban a Csillagainkban a hiba című könyv körüli mérhetetlen rajongás miatt, és nem azért, mintha olyan nagyon humanista lennék, és örülnék annak, hogy annyi emberszeretet van ezekben a mai…..
Tom Perrotta: A hátrahagyottak Geopen, Budapest, 2014, 350 oldal, 3990 Ft Van egy ilyen előítéletem a filmes könyvekkel kapcsolatban, nem tudom miért, úgyhogy meg voltam róla győződve jó előre, hogy a hátrahagyottak rossz könyv lesz, pedig amúgy pont az HBO sorozatait nagyon…..
m.anna 2014.07.07 09:57:41
@Brendel Mátyás: az ilyenezés a köznapi beszéd része, szleng, egy blogon bőven elfér mint stíluselem, és ha olyanom van (vagy ilyenem) akkor használom is.
Ransom Riggs: Üresek városa, fordította: Gálvölgyi Judit Kossuth Kiadó, 2014, 384 oldal, 3490 HUF A- A hipszterherceg nem más, mint Ransom Riggs, akinek varázslatosan szép kötete, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 2012-ben került a boltokba, Magyarországon a…..
Nemere István: Lidércfény nyomozóiroda Tilos az Á Könyvek, 2014, 192 oldal, 1692 HUF B- Furcsa ember a Nemere, de hát épp az irodalomban ne lennének megszállottak: mégis, nehéz megemészteni az ő munkatempóját. Én személy szerint úgy vagyok a könyveivel, hogy kábé…..
Pablo de Santis: Párizsi rejtély, fordította: Dornbach Mária  Kossuth Kiadó, 2014, 280 oldal, 2542 HUF Pablo de Santis Párizsi rejtély című regénye a párizsi világkiállítás ideje alatt játszódik: a különleges atmoszférájú történetben megismerkedünk a világ…..
Albert Sánchez Pinol: Pandóra Kongóban, fordította: Bakucz Dóra Európa Könyvkiadó, 2014, 460 oldal, 3990 HUF A- Találkoztam egy barátommal, a hónom alatt szorongatott könyvre bökött, és megkérdezte, mi jót olvasok éppen, én pedig azt feleltem: egy ifjúsági könyvet, ami…..
Szegedy-Maszák Marianne: Csókolom a kezét Libri Könyvkiadó, 2014, 500 oldal, 3192 HUF B+ Tolsztoj tételmondatát, amit csak egy mélységesen pesszimista ember írhatott le (minden boldog család hasonlít egymásra etc.), a huszadik század elmúltával még pesszimistábbra…..
Szegedy-Maszák Mihály és Marianne Fotó: Németh Dániel Az idei Könyvfesztivál egyik legérdekesebb újdonsága a Libri kiadó gondozásában megjelent Csókolom a kezét című dokumentumregény, ami kivételes, sőt, kivételezett szemszögből meséli el az 1940-es évek és…..
Félreértés ne essék, ha felütik a nagylexikont a Tolkien-fan címszónál, nagy eséllyel a fényképemet találják ott. Tanultam már quenyául, több, mint tizenötször olvastam végig a Trilógiát, és ha Tolkien oxfordi jegyzeteiből készítenének 3x3 órás filmet, nem csak a moziba…..
m.anna 2012.12.21 14:38:59
@waces: dragonlance és drizzt többeknél felmerült, de én ott csak sorozatot tudnék elképzelni. hosszú, önismétlő, sematikus panelekből építkező sztori, de éppen ezért bevonná a nézőt.
és ez megint szubjektív, de szerintem a dragonlance sokkal jobb, mint az utóbbi, elég sok filmes lehetőség lenne a karakterekben, még a romantikus túlkapásaikkal együtt is! Tasslehoffból legalább olyan cool karaktert lehetne csinálni, mint a törpe Lannisterből.

@Intizar : :))))
m.anna 2013.05.24 16:34:48
@zachary: túl vagyok. a gyut 16szor olvastam. és ne kisanyázz. szóltam h szubjektív lesz.
Stephenie Meyer: A burok Agave Könyvek, Budapest, 2013, 528 oldal, 2958 Ft Én írtam annak idején a Twilight első részéről és A burokról is a recit erre a blogra, és annak, hogy olyan engedékeny (sőt, lelkes!) voltam, két komoly oka is van: először is húsz éves voltam, naiv,…..
KönyvesBlog Check-in 2013.02.24 13:56:00
B-Gerlóczy Márton: Check-in Scolar Kiadó, 184 oldal, 2012, 2508 HUF „A Ferihegyi reptér éttermében ültünk Móriccal.” Olvass bele a könyvbe! Adott egy fiatal, sokat utazó, kozmopolita író, aki minden novellájában a világ másik helyéről jelentkezik. Utazótársa több is…..
A- Szécsi Noémi: Mandragóra utca 7. Európa Könyvkiadó, 292 oldal, 2012, 2349 HUF. Szécsi Noémi kislánya kezdi falni a könyveket, gondolom, mivel az írónő elővette a „gyerekem van, meséket írok neki" módszert, amit olyan sok író tett már meg előtte, ki sikeresen, ki…..
AJonathan Franzen: Javítások, fordította: Bart István Európa Könyvkiadó, 632 oldal, 2012, 3825 HUF Jonathan Franzen a kortárs amerikai irodalom „fenegyereke" (irritálnak az eposzi jelzők és ragadványnevek, de a fél sajtó ezt használja, és az eddigi ismereteink alapján ez…..
Január 1-jén volt hetven éve, hogy a fantasztikusan szórakoztató Rejtő Jenő elhunyt. A megemlékezés mellett szóba került, hogy melyik volt a legzseniálisabb Rejtő-karakter. A beszélgetést lezárandó most eláruljuk, mi lett az öt kedvencünk. Kommentben várjuk, kinek melyik…..
A-Ljudmilla Ulickaja: A mi urunk, Fordította: Goretity József Magvető Kiadó, 2012., 372 oldal, 3690 Ft. Első mondat: „Egyszer csak felfedezed, hogy nem létezel.” Olvass bele! Bevallom őszintén, az előző Ulickajámmal úgy megégettem magam, hogy félve nyúltam A mi urunk…..
B-Yann Martel: Pi élete Európa Könyvkiadó, 2012, 400 oldal Őszintén bevallom, hogy direkt nem olvastam el eddig a Pi életét, mert már annyit hallottam róla, hogy a gondolatát is untam. Volt aki szerint a teljes lelkem megvilágosodik majd tőle, és fénylő glória fog…..
CAlma Katsu: Halhatatlan, Agave Könyvek, 2012, 480 oldal, 3383 hUF Agave Könyvek, Budapest, 2012, 224 oldal, 2448 Ft Tegye fel a kezét, aki ebben a pocsék időben ne szeretne jobban a fotelbe/ágy végébe kucorodva, takaró alá bújva könyvet olvasni kikapcsolódásként, mint tévét…..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Röviden: jó.  Hosszabban: az Erborian BB krém nemrég jött ki, koreai ez is, mint a Missha és társai a másik társaságnál. Nemrégiben kaptam Nivea BB krémet és la Roche Posay-t is, amelyek tökéletesen használhatatlanok (mintha egy…..
m.anna 2012.12.06 21:40:53
@Scala: @pnünü: szóval missha! ki fogom próbálni. az a gond, h én imádom napoztatni, nyár végére olyan vagyok, mint egy cigánylány, télen fakul, de még mindig jóval barnább vagyok mint az átlag koreai, gondolom. :) a bartók béla úton nem lehet esetleg próbálni? vagy mintát rendelni belőle?
a bb krémek amúgy tényleg javítanak kicsit a bőr minőségén is? mmint az alapozó csak elfed, nekem pedig mostanában hajlamos h zsírosodjon, vacakoljon (stressz)és utálom, h még külön rá is b@szok egy olyan réteget, amin keresztül nem lélegzik rendesen.
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv Corvina Kiadó, 132 oldal, 3600 Ft Fotó: Valuska Gábor Nyáry Krisztián facebookos történeteit követte az Így szerettek ők, ami az utolsó negyedév legnépszerűbb könyve lesz valószínűleg, és az irodalmat…..
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv Corvina Kiadó, 132 oldal, 3600 Ft Nyáry Krisztián az év internetes és irodalmi sztorija is, számítani lehetett rá, hogy előbb vagy utóbb kötet lesz a történetekből. Már csak azt kellett kivárnunk, melyik…..
Fodor Péter - L. Varga Péter: Az eltűnés könyvei (Bret Easton Ellis) Prae.hu, 264 oldal, 2012, 2040 Ft Fotó: Valuska Gábor Bret Easton Ellis talán a legismertebb kortárs amerikai „botrányszerző", aki egyszerre részesül az olvasók és a kritikusok kitüntetett figyelmében.…..