Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rosine

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Király a diploma, de a munkaadók még a fél karukat is odaadnák egy jó szakmunkásért. Elértük, hogy az évek során „diplomagyár” lettük, felsőoktatásunk ontja a sok értelmiségit, csak közben elfogyott a szakképzésből kikerülő megfelelő tudással bíró fiatal.…..
Rosine 2010.05.27 23:40:23
Vannak ám jó szakmunkások, csak nincsenek megbecsülve. A fiatalok többsége meg nem tudja, mi az, hogy dolgozni! Több, komolyabb szakmai gyakorlatot kéne csináltatni velük, plusz anyuci-apuci szoknyájáról leválasztani őket. Nagy különbség nyugattal szemben, hogy míg nyugaton (No.) a 16-18 éves már önálló, felnőttnek számít, addig nálunk 21-22 évesek nem tudnak elintézni az apehban semmit meg orvoshoz is anyucival tud elmenni, azt sem tudja, hogy mi az, hogy felnőtt élet, dolgok. Életképtelenek és elvárják, hogy ha diplomájuk van, akkor ne a szaros, legalja munkát kapják meg, hanem egyből vezetők legyenek nulla élet és munkatapasztalattal! Na ez a durva!
Mi No-ba, Hollandiába, Svédo-ba közvetítünk ki szakmunkásokat. Hát a legtöbbje beleírja az önéletrajzába, hogy azért szeretne kimenni, hogy megbecsüljék! És hogy ő hajlandó 10-14 órát is dolgozni, csak tisztességes munka legyen. Sokan félnek az átvágástól meg bizalmatlanok is. Meg is tudom őket érteni! És nem a fiatalok jelentkeznek, hanem a 30+ felettiek bőven.
A hiányszakmák megnézhetők neten. Évente, félévente felteszik, felénk a "vasas" szakmákban van hiány...
Amúgy ha lenne rendes becsülete ennek a munkának (ehhez az oktatási rendszernek is hozzá kéne járulnia, plusz a társadalomnak), mennének "az okosak" is (és akkor nem kéne az alpári tahó állatokkal dolgozni...), bár megnézném melyik jogász, bölcsész lenne képes megtanulni azt a sokféle hegesztési technikát, anyagot stb. Szóval, aki lenézi őket, el van tájolva.
Amúgy a humán aranyos kislányok a legnagyobb gyilkosok...
Én is szívesen tanulnék szakmát!
A festő a szomszéd néni 42m2-es lakását(jójó-falak, plafon plusznégyzetméter-nem is kevés, csak a lakás nagyságát akartam érzékeletni) nettó 250.000ért festette ki egy hét alatt...én álmomban nem fogok ennyit keresni egy hónap alatt sem!

De kérdem én, melyik szakma van megbecsülve? Szidják a tanárokat, szidják az orvosokat, szidják a gazdászokat, hr-eseket stb stb...
Nincs becsülete a munkának, embernek, mindenki a másik alá mond fizetésben, hagyjuk, hogy kizsákmányoljanak minket, közben egymásba is rúgunk (ha nem tetszik húzzál, kifúrunk innen), aztán meghunyászkodunk a felettes előtt. Elég összetett a baj.
Németországban miért becsülik a tanárokat? Miért becsülik a szakmunkásokat, orvosokat? Miért marhaboldog egy pincér, szakács vagy egy utcaseprő, szervízes emberke? Nálunk miért nem? Mi ennek a hatalmas frusztrációnak az oka? (költői kérdés)....A posztíró meg inkább ne írt volna semmit....
Rosine 2010.05.27 23:51:20
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
Nagyon gyakran hallom, hogy a pályázók más munkaerő-közvetítő cégektől, illetve a vállalatoktól sem kapnak semmilyen visszajelzést. Ez tényleg gáz. Munkaerő-közvetítő (nevezhetjük fejvadásznak, bár az egy másik kategória) cégeknél pedig már igénytelenség…..
Jobb sorsra érdemes sportunk mélyreható elemzésénél mindig arra a következtetésre jutunk, hogy valami nagyon el van rontva a fiataloknál. A legtöbben az iskolai testnevelést okolják mindezért. Tényleg ennyire hiányos és korszerűtlen a lurkók oktatása? Ismét kérni fogunk az…..
Rosine 2010.04.25 16:33:30
@uruk.hai: van olyan iskola, hugom olyanba járt, ahol a tanár ezt alkalmazta. viszont a gyerekek azt csinálták, h év elején direkt rosszul teljesítettek, h év végén jó jegyet kapjanak.
amúgy nem rossz az elgondolás, csak a diákok még cselesebbek. ugye ahol osztályozás van...én ezt inkább csak szövegesen értékelném.