Regisztráció Blogot indítok
Adatok
midrovertalt

225 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Elnök Urak! Kedves Donald és Jean-Claude! Március 15-én írom e sorokat Nagy-Britannia miniszterelnökeként Nektek, igaz megírhattam volna még 14-én este is, de az alsóházi szavazás után már elég fáradt voltam, a titkárnő is lelépett haza, mert lázas lett a gyerek, és hát hidegfürdőztetni…..
A következő levelet nagy erőfeszítések árán fordítottuk le németről magyarra tekintettel arra a nehézségre, hogy egynéhány esetben német szavak helyett szlovén kifejezéseket kellett megfejtenünk... Tisztelt Frakcióvezető úr! Kedves Manfred! Nehéz szívvel írom ezt a levelet. Igazán nehéz szívvel -…..
Tisztelt Rektor úr! Kedves András! Mint azt bizonyára Te is, elnézést, Ön is - bár sok éves barátságunk okán mégis maradnék a tegeződésnél, ha nem haragszol - bizonyára észrevetted, újra eltelt egy év, és közeledik történelmünk egyik jeles eseményének megünneplése. A márciusi ifjak 1848-ban…..
Mostanában reggelente előfordul, hogy a Spotify helyett rádiót hallgatok munkába menet. Jellemzően a Rádió1-et vagy a MusicFM-et (előre is RIP érte), de nem is ez a lényeg, hiszen itt most nem az a lényeg, hogy Vajna rádiója, fideszbérenc adások vagy ezektől távolabb álló hangokat hallok a…..
A Figyelő gondolt egyet, és olyan mocsárba lépett, amelyet nem hittek volna a rendszerváltáskor sokan, hogy újra bele lehet majd lépni. Eljutottunk oda, hogy listázza azokat, akik valamilyen okból ellentétesen gondolkodnak a kormányzathoz képest, becenevén Soros-bérencek. A laikus Fidesz-szavazó…..
Olvasom a portfolio.hu-n, hogy mit várnak a cikk szerzői az ún. demográfiai irányú kormányzástól, amit Orbán Viktor kijelölt, mint fő súlyt a következő ciklusban. A fő irányt az MNB ide vonatkozó elemzése adja, amely alapvetően a pénzügyi ösztönzőkben látja a demográfiai helyzet javítását.…..
A mai napon ismételten arra eszmélhettünk fel, hogy a magyar média sokszínűsége valószínűleg szürkébbé fog válni. Sokak által ismert név, médiamogul, Simicska Lajos döntött, e héten fog utoljára megjelenni egy nagyon régóta fennálló lap, a Magyar Nemzet. Mindemellett elhallgat a Lánchíd Rádió, és…..
Vona Gábor, ahogyan megígérte, felajánlotta lemondását a Jobbik elnöki posztjáról. Egyúttal bejelentette, hogy nem indul újra az elnöki pozícióért, és nem veszi át parlamenti mandátumát. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen, európai magatartást a Jobbiktól fogunk látni. Ma este hosszú idő után…..
midrovertalt 2018.04.10 19:05:34
@Konstantin Nemeth: ez azért szerintem nem igaz, mert kismillió fórumon elhangzott az a kifejezés, hogy Szél-kormány. egyet hadd mutassak, bár nincs ínyemre Demokratát hivatkozni ízlésbeli okokból - www.demokrata.hu/hir/belfold/szel-kormany-0
Sokan hittünk abban, hogy a magas részvétel elhoz egyfajta változást a magyar politikai életbe. Sokan hittünk abban, hogy megfékezhető a Fidesz hatalomgyakorlása. Sokan hittünk abban, hogy van még tartás az emberekben. Sokan hittük azt, hogy a szavazat többet ér. Sokan hittünk abban is, hogy azért…..
Történt tegnap, hogy Hódmezővásárhelyen volt lehetőségem átutazni, és tudtam, hogy éppen mi zajlik a városban. Folyamatosan nyomon követtem a Percről percre közvetítéseket több hírportálon is, láttam a később nyertes jelölt kampánysátrát is. Szombaton is volt alkalmam ellátogatni ebbe a csongrádi…..
A sajtó ma Magyarországon számos ínyencséggel kecsegtet, de igazán a vidék sajtó tud félelmetes meglepetéseket tálalni az egyszerű adófizető állampolgár arcába. Tényleg elképesztő dili. Most nem a Mészáros-féle sajtóra gondolok, hanem más, helyi, jellemzően önkormányzati tulajdonban lévő cégek…..
A mai munkanapom során viszonylag korán érkezett a nap poénja. Mivel ez szakmai titok, ezért nem oszthatom meg veletek. Nagyjából délelőtt 10 óra lehetett. Akkor azt hittem, hogy az a nap poénja. Hát egy lófaszt. Később gondolkodtam, hogy valószínűleg korábban jött szembe a nap poénja, nagyjából…..
Nagy kedvencem a vasút. Kisgyerekként, amikor a nagyszülőknél voltam, és hallottam, hogy jön a vonat, mindig szóltam öreganyámnak, hogy "Mama, menjünk jön a vonat!". És akkor öreganyámmal nekiindultunk, hogy ugyan távolról, de láthassam az ehhez hasonló vonatokat: forrás Azóta azon a vonalon már…..
Egyszer volt, hol nem volt, a cukorhegyen is túl, ahol a kúrta farkú malac is túr, élt több milliárd ember. Ebben a világban egy egyetemista fiú, Márk ugyan nem tanult valami szenzációsan az egyetemen - pedig igen jó nevű iskolába járt -, inkább kamatoztatta kreativitását. Fiatal ifjúként arra…..
Mivel újabb hét indult el ma, így volt lehetőségem munkába menet szemlélni a úton lévő embereket, épületeket, tárgyakat, miegymást. Ezek közül ma bizonyos tárgyakra lettem figyelmes. Pontosabban tárgyakon lévő tárgyakra. Nevezetesen ma láttam először a STOP SOROS plakátokat. Nem volt egyik sem…..
Ha már ekézed az egyik oldalt, rontsál rá bátran a másik oldalra is. Tartsd oda a másik orcádat is - akár. Manapság trendi téma a mindennapi médiamegjelenések között az ellenzéki pártok összefogása vagy inkább össze nem fogása. Úgy összességében szenzációs témaválasztás, hiszen mindig ad…..
Szomorú és szánalmas nap volt ma a Parlamentben - írja az Index cikke. Szomorúnak tényleg az, de szánalmasnak mondani talán egy kicsit alulbecsült dolog. Történetesen, ha bármelyikünk, te, te, vagy esetleg te itt, aki most ezt olvasod, nem mész be a munkahelyedre, azt a munkáltatód, a cég…..
Földes Ferenc Beköltözés 2010.08.19 10:08:00
Kedves Kolisok!Már most előre üdvözlünk Titeket a 2010/2011-es tanévben a Földes Ferenc Kollégiumban, azaz a Rádayban.Ha véletlen nem olvastad volna el eddig a beköltözéssel kapcsolatos információkat, akkor azt most itt is megteheted. Ehhez csak egy dolgot kell tenned: IDE…..
A pályázati időszak során fellépő belépési problémák miatt az Egyetemi Kollégiumi Bizottság és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetősége úgy döntött, hogy a pályázati időszakot meghosszabbítja egy nappal, így mindenki számára lehetőség van időben leadni a…..
Szeretnénk felhívni a BCE kollégiumaiba (így a Földes Ferenc Kollégiumba is) jelentkező hallgatók figyelmét, hogy a korábbi évekhez képest változás állt be a kollégiumi pályázatoknál.Mint a kollégiumi felvételiről szóló tájékoztatóban is olvasható, a Szenátus döntése…..
Kedves Hallgatók!Ezúton adjuk közre a következő tanév kollégiumi felvételijéhez szükséges, a szociális helyzet igazolásához szükséges dokumentumok módosított listáját, melyet a csatolt, módosított rektori utasításban olvashattok.A módosított rektori utasítást ITT éritek…..
Ezúton adjuk közre a következő, 2010/2011. tanévre vonatkozó kollégiumi felvételi pályázatot és a pályázathoz szükséges igazolások listáját.A pályázati felhívás ITT érhető el.A szükséges igazolások pedig ITT érhetők el.Az idei évtől kezdve a kollégiumi felvételi (és…..
A holnapi nap során bepótoljuk azt, ami a legutóbbi rendezvényünkön, a Végzős Búcsúztatón elmaradt. Június 24-én, azaz holnap, 20:00-s kezdettel a 6. emeleti konyhában találkozunk ismét. Holnap találkozhattok jó pár régi Ráday-ssal, beszélgethettek velük, hogy milyen volt…..
Kedves Hallgatók!Ezúton közöljük a 14/2010. (VI. 14.) sz. rektori utasítást az árvíz elleni védekezésben érintett hallgatók részére adható kedvezményről. A rektori utasítás megtekinthető ITT...
Felkerült a DJB honlapjára a külföldi részképzés támogatásának pályázati adatlapja és az útmutató.Fontos változás a pályázattal kapcsolatban, hogy a pályázat 2009/2010. tavaszi félév teljesítménye alapján kerül elbírálásra!A határidőknél figyeljetek oda a DJB iroda…..