Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalandféreg

6 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KKBK Gazdasági bérgyilkos 2010.09.15 19:15:00
Ahogy korábban már a zsebforradalomban is posztoltam róla, elgondolkodtatónak tartom a Zeitgeist által felhozott borzalmakat és az arra válaszolni próbáló idealisztikus Vénusz Projektet is. Nézzétek meg ezt a szeletet és gondolkodjatok el a minket érintő dolgokon. Lázas hidegrázás…..
kalandféreg 2009.09.13 08:54:23
@tesz-vesz: "a jó embereknek kell felül lennie, nekik kell irányítania, egyszerű ez, "
Jó, hogy ezt írtad. Ápp erről írok egy hosszabbat, csak nagyon kevés időm van rá. Vitaindítónak szánom, remélem tetszeni fog majd
kalandféreg 2009.09.13 09:50:02
@pikirt01: Igen, ezt én is olvastam, mert én is egyből kiakadtam az 1. szakaszon. Tény, hogy nem emeli a film hitelességét. Vannak benne durva ferdítések. Asszem az Zeitgeist 1-ben említik még azt is, hogy az USA szándékosan vitte a Lusitania-t polgári utasokkal a tengeralattjárós terepre, hogy fokozza a lakosság indulatait és legyen "ok" beszállni a háborúba. Ez is baromság. Viszont a fenti szakasz már a ZG. Addendumból van. John Perkins elég sokat agyalt, hogy le merje-e közölni ismereteit, végül úgy döntött, hogy megteszi. Könyvet írt, amit meg is fogok venni. Illetve húzósabb helyről is hivatkoznak a fentiakre: mn.mno.hu/portal/392948
A fent linkelt rész ha ferdítésekkel is, de szerintem igaz. Azért jobban utána fogok menni.
Ami biztosan igaz az 2:10 mp-ig tart. Miért?
Ezért: www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=8813
www.hetivalasz.hu/cikk/0909/mellekvagany
index.hu/gazdasag/magyar/2009/06/09/a_vagyonado_elbukasa_az_imf-szerzodes_felrugasat_is_jelentheti/
A tények igencsak alátámasztják a filmben elhangzottakat.
Vadnak hangzik a Perkins által említett elnökgyilkolászás?

Akkor mindenki nézze meg a JFK-t, aki eddig még nem látta!
Aztán lehet revidiálni az álláspontokat, hogy mi vad és mi nem az :o((((
KKBK Bajkereső 2009.12.08 16:48:00
  "Meglepetés hihihi", mondta Tréfi és megtette, amihez épp kedve szottyant. Nehogy már ne merjek irni ide, vagy máshova, ha épp úgy tartja kedvem ;o) E posztban Benedek jelenség című posztomat csonkolom meg kicsit, mert túl hosszúra sikeredett. Tömören…..
KKBK Az állam mint piaci szereplő 2009.12.15 14:11:00
Miért ne jelenhetne meg az állam a piacon mint szereplő? Kezdek egy szemléltető példával. Az OTP Bank 2008 első 9 hónapjában 298,3 milliárd adózott nyereséget ért el, de a válsággal sújtott 2009-es évben sem nagyon úszhatja meg 150 milliárd alatt. Úgy alles zusammen a…..
kalandféreg 2009.12.21 20:29:56
@bunko_jobbos: javítottam, köszi!
kalandféreg 2009.12.21 20:34:42
@bunko_jobbos: Nem tudom emlékeztek-e, de miután átvette a stafétát a Medgyessy kormány, egyik első intézkedésük volt, hogy eladták az FHB-t. A guta majd meg ütött. De az nem esett le, hogy ez volt az első ilyen próba.

Köszönjük az elismerést :o)
kalandféreg 2009.12.21 20:36:58
@bunko_jobbos: "Azaz kamat nem létezik, egy kitalált, mesterséges konstrukció, nyilván az emberek kifosztására. "
Én ennyire nem látom sarkosan a helyzetet. Aki pénzt ad kölcsön az kockáztat és költségei is lesznek. A kamattal nincs bajom, de EZZEL a kamattal, ezzel a kontroll nélküli piacgazdasággal már nagyon is van.
És a legszebb, hogy mikor egy mondatban leírom a piacgazdaságot és a kontrollt, a legtöbben kommunistának néznek :o)
Melyik RT-ben eshet meg az, hogy az igazgatóság leváltja magát, majd a részvényesek kifejezett tiltakozása ellenére új igazgatóságot jelöl ki önhatalmúlag? Egyikben sem, de mindez nem az ő hibájuk. A miénk. Mert hagyjuk és elvárjuk, hogy mindent a szánkba tegyenek. Még a…..
kalandféreg 2009.12.20 22:42:36
@Frank'Leó: Nem, természetesen nem gondolom mindenről, hogy rágalom, de szerintem több "ügy" tartozik ez utóbbi kategóriába, mint a megalapozott esetek közé.
98-tól, mikor a kommunisták megértették, hogy érkezhet olyan politikai szereplő, aki a társadalom igényeit figyelembe véve igyekszik kormányozni, ezáltal óriási és nehezen kikezdhető társadalmi beágyazottságra tehet szert, mindent elkövettek, hogy ezt megakadályozzák. Mivel a média zöme már a kezükben volt, hogy a "közirókról" és az "értelmiségről" ne is beszéljek, nem volt nehéz dolguk.
Gonosz összeesküvés rángatja dróton a fogyasztói társadalmakba született embereket - ezt vallják azok, akik a tervezett elavulásról beszélnek. Eszerint a folyamatos profit és a termelés pörgetése érdekében egyes gyártók direkt nem tartós árucikkeket terveznek és árulnak.…..
KKBK Polgári engedetlenség! 2009.12.02 02:20:00
Egy közönyös, összetartástól mentes csüggedt társadalommal bármit meg lehet tenni. Ha egy hatalomnak mögöttes céljai vannak, elemi érdeke hogy ilyen társadalmat hozzon létre. Iskola példáját láthatjuk ennek a folyamatnak, ha magunkra nézünk. A hatalmak ilyetén munkássága…..
  Ergé szombat esti polgárháborús posztja után eléggé szíven ütött a hír: a borsodi Sajóbábonyban a Jobbik/Gárda és a helyi cigányság közötti feszültség miatt a rendőrség lezárta a városba bevezető egyetlen utat. Már a szombati jobbikos-gárdás lakossági fórum…..
kalandféreg 2009.11.16 15:14:00
@bryan:
A mondandódnak ezzela a részével értek egyet, és ez egyben a lényeg is:
"Ha nem javul a közbiztonság és ezzel egy időben a cigányok helyzete kurva nagy baj lesz. Ha csak az egyik történik meg akkor is ugyanez a helyzet."

Ez laza kis bemelegités volt, amolyan előétel féle. Ami most a pengén táncol, azt nem nem tesszük ki az ablakon, annyi szent.
Mindkét fronton tenni kell, mégpedig azonnal. A cigányság össznépi managementje nyissa ki a pofáját de iziben, vajdástul, kolompárostul, mert rajtuk múlik a legtöbb.
Sokkal nehezebb a jobbik helyzete. Találtak egy eszközt, amivel komoly parlamenti tényezővé válhatnak, de ha tovább használják, elszabadulhat a pokol. Nehéz ilyenkor belátást kérni, mégis azt mondom, hasznos lenne legalább ideiglenesen letenni a gárda egyenruhát, hangzatos jelszavakat és mindent, ami a száz okból megvadult cigányság indulatai alá adja a tüzet.
kurvanagy baj van készülőben! józanság könyörgöm!
KKBK Etnobusiness a gyakorlatban 2009.09.09 18:32:00
Először is üdvözlök mindenkit, és köszönöm a lehetőséget a Konzervatív Költők Baráti Körében való publikálásra. Igyekszem érdeklődésre számot tartó, jól megírt cikkekkel megörvendeztetni az olvasókat. Vágjunk is bele az első posztba! Több helyen emlegettem az elmúlt…..
KKBK Ha 2009.08.31 10:06:00
Sosem gondoltam volna, hogy a korábban Kisléta kapcsán írt poszt akár ennyire közel is eshet a valósághoz. Évtizedünk egyik legnagyobb tragédiája, hogy mindet “Akár”, “Ha a hír igaz” jelzőkkel kell kezdenünk. Eljutottunk oda, hogy már semmit sem hihetünk el,…..
kalandféreg 2009.09.01 15:29:52
@medve2: Falafel már csak ilyen. De a zsidó szót rosszcsonttal helyettesítve, néha egész meglepő eredmény keletkezik.
A komment egyébként arra jött, hogy mint kiderült, a feltételezett 4 elkövető egyike kibucban dolgozott. És a Moszad nevű leghatékonyabb szolgálatról elég nehéz feltételezni, hogy egy magyar szélsőségest örömmel fogadna. Innen jött elő a téma.
kalandféreg 2009.09.07 11:27:55
@tesz-vesz: Végleg átköltöztem, csak a megírt dolgokat ott gyűjtöm. Látogatóim akkor voltak, mikor sztároltam az oldalt. Mostmár ezt sztárolom :o) Napi 2-3 klikk jön csak be gúglből. Egyszóval már kkbk vagyok, nem holmi zsebforradalmár :o))
KKBK Lantos Tom 2009.09.07 05:33:00
majd egyszer linkelek egy verset isaz nemrossz szerintem..
KKBK Deviánsok menete 2009.09.04 22:41:00
 Mert az. A deviancia olyan magatartásforma, ami megszegi a közösség vagy társadalom által elfogadott normákat. Persze, joggal vetül fel a kérdés, hogy mik azok a normák, hiszen a deviancia mindennapjaink részévé vált. Deviancia jegyeit mutatja az, aki a magánéletének…..
kalandféreg 2009.09.07 00:30:20
Te a melegek vonulását alapvető problémaként vázolod, ez a felvonulás mozgatója. Magával a vonulással szerintem semmi gond nincs. Teljesen érthetőnek tartom azt, hogy egy előitélettel és folyamatos gyalázkodással sulytott embercsoport kiáll a jogaiért és tetszőleges módon demonstrálja létezését.
A probléma a provokáció, amit Te is említesz. A papi egyenruha a rózsaszín bibia, ami nem jelent mást mint azt, hogy a Ti k..va anyátokat is! Gyalázatos válasz egy nagyon rossz kérdésre.
Hosszú évek óta dolgozom multinál ahol a pozitív diszkrimináció bevett gyakorlat. Rengeteg meleg kollégám van és volt meleg főnököm is. Az egyik sráccal, bár évek óta más területen dolgozunk, a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Megpróbált egy lánnyal új életet kezdeni, majd másfél évig együtt éltek, de a próbálkozás elvetélt, mert a srác meleg volt, meleg és az is marad. Elárulom, hogy ezek az emberek nincsenek ott ezeken a rendezvényeken. Ez a felvonulás velük teszi a legrosszabbat, mert ahelyett, hogy közérthető és elfogadásra kérő módon demonstrálna valamit, helyette provokál. Valahogy Kisléta jut most az eszembe.
Sosem tudtam a melegekre haragudni. Ez nekem olyan, mintha azért utálnék valakit, mert szereti a pacalt. Ez miért bűn? Csak azért mert a többség nem szereti??? Én nem látok különbséget a pacal és a fiú lánnyal történet között.
Egy biztos. Mindaddig garantáltan lesz rózsaszín bibliás provokatív felvonulás, amíg lesz egy halom idióta, aki a provokációnak felülve kimegy rendőrt dobálni!
Mitől különleges Isten?  Leginkább attól, hogy a semmiből megteremtette a világmindenséget és benne az embert. Azt hiszem, mostanában senki nem fogja ezt utána csinálni. Honnan tudom, hogy valóban Isten teremtette a világot? Természetesen nem tudom, de úgy vélem, az…..
kalandféreg 2009.08.31 18:21:42
@tesz-vesz: Jajaja :o)
Nemrég beszélgettem Apámmal erről.
Szinte mindenki ismeri az ősrobbanás elméletet.
Az elmélet ciklikusságot feltételez, miszerint a nagyon pici pontra sűrűsödött óriási tömegű anyag szétrobbant - ebből lett a világegyetem alias big bumm- majd idővel a folyamat megfordul és minden visszaomlik magába, ez pedig a big reccs. És így tovább, repeat until keypressed.
Csillagász gyerekek elkezdtek méricskélni. Ha jól tudom fényerősség alapján meg tudják becsülni a távolságot és ennek rendszeres időközönkénti mérésével következtetni tudnak a sebességre. Elég ijesztő eredményt kaptak. A csillagok, galaxisok, ergo minden egyre gyorsuló ütemben távolodnak egymástól, azaz nem lesz big reccs. Kihülés lesz, magány, üresség és élettelenség.
Remélem ez is csak egy a megcáfolásra váró elméletek közül.
kalandféreg 2009.08.31 19:13:55
@tesz-vesz: Mindkét lehetőség hajmeresztő :o)
KKBK Bánfi és az euró 2009.08.28 00:17:00
 Szevasztok! Leginkább a reakcióról és a vastagbőrről ismerhettek, civilkontrol vagyok.Kicsit már untam a nevemet ezért a mandiner születésekor én is újítottam.turnerhez hasonlóan én is politika függő vagyok masszív fidesz szimpátiával és egyes kommentek hangulatának…..
kalandféreg 2009.08.31 10:10:14
@Őszinte lehetek?: Köszönöm :o)
Míg az egész "jobbos médiának", Reakciónak és a Konzervatóriumnak az orosz befolyás fáj leginkább (érdekes módon csak ez); addig minekünk beszélnünk kell egy olyanról, amit csak a náczik emlegetnek. Ugye mindannyian emlékszünk simon perez, likud párti elnök szavaira?…..
kalandféreg 2009.08.29 19:04:55
Részben felül kell bírálnom az első kommentemet. Mégegyszer elolvasva a posztot vicces volt belátni, hogy én, aki irtózom az előitéletektől, eleve előitélettel olvastam az írást és már az elején véleményt alkottam, magára a cikkre nem is figyelve. De talán nem alaptalanul. Kemény in medias res-sel nyitottál amin még túl jutottam, de a kuruc emlegetése már kiásta bennem a csatabárdot. Nagyon jól informált az az oldal, de stílusa és célja miatt szúrós szemmel méregetem a kurucot forrásként emlegetőktet, még akkor is, ha az onnan hozott hír igaz. Bicsaklásom a holokauszt résznél teljesedett ki és onnantól már szemüvegen keresztül olvastam végig a posztot. Nem írtad ugyan le, hogy holokauszt tagadó vagy, de az eszmefuttatás (még a források ellenére is) egyértelműen erre utalt. Csak a kommentből derült ki számomra, hogy szó sincs ilyenről. Ami a kommenteket illeti, @szomorutojas: , @tesz-vesz: pfff... Nagyon pici intellektuális porszem vagyok hozzátok képest. Még az intellektuálist sem merem ideírni, inkább csak porszem :o) Faltam soraitokat! szomorútojás, remélem rendszeres kommentelő leszel!
A filozófiai részbe nem is merek belebillenteni, mert nevetség tárgyává válnék, viszont egy misét megér maga az előitélet.
Az előitélet szót kisajátították az "ügyfélszolgálatosok", pedig az ellenkezője épp annyira előitélet, mint amit ők szajkóznak. Nem lehet leírni a zsidó, vagy Izrael szavakat következmények nélkül és ez szerintem épp akkora probléma, mint az antiszemitizmus. Épp ezért javasolnám a sokkal óvatosabb fogalmazást. Gyanítom nem csak én olvastam így végig a posztot. Előitéletemet az is erősítette, hogy egy pontból fókuszáltál egy problémára felnagyítva, sarkítva azt. Persze ez így baromság, hiszen a zsidó/izraeli tevékenységről szólt a poszt, de mivel a többi szereplő említésre sem került ezért az írás szerintem szélsőséges. Mert tudjuk, nem csak izraeli multik szivattyúzzák a pénzt Magyarországról. A németeket és az oroszokat sem kell félteni. Viszont így, ebben a formában a teljes cikk azt a benyomást kelti, hogy minden baj forrása kizárólag Izrael, ami nyilván nem így van. Szintén kimaradt az érem másik oldala, miszerint a két ország kapcsolata nem csak ebből áll. Vagyis nyilván kapunk is, nem csak adunk.
Továbbá az, hogy Izrael állam ennyire agresszíven terjeszkedik, nem jelenti feltétlenül azt, hogy ezzel minden izraeli egyetért. Épp úgy, mint ahogy az, hogy Gyurcsány kiment Brüsszelbe "alap létrehozás" címszó alatt tarhálni, megalázva ezzel 10 millió embert, sem jelentette azt, hogy ezzel mi egyetértettünk.
Mindezek szerintem szélsőséges és a hangulata miatt antiszemita színben tüntetik föl a posztot, ámbár az ennél jóval többről szól.
A Fideszes, EU-s részre majd külön kommentben térnék ki.
Mégha nekem erős is, el kell ismerni, alapos munka, rengeteg hivatkozással.
Mandiner blog BKV: szétesés 2009.08.28 09:01:00
   Sajnos-hálistennek ritkán szembesül az ember ennyire plasztikusan az ország/város/közszolgáltatás nyomorával, mint tegnap volt szerencsém a fővárosi Rákóczi úton. Az elmúlt hetek amúgy is a BKV, pontosabban a kitűnő menedzser, Kocsis István és a nagyszerű…..
kalandféreg 2009.08.28 17:37:07
@zauberpferde: :o))))
Először is Üdv mindenkinek! :) Ezentúl heti egy-két alkalommal fogok írni a KKBK-n. Jómagam a Kifordított ország blogról "származom"... Inkább a politikai vonalat képviselem, ha senkinek nincs ellenére :)***Bizony 230 milliárd forint már "odafent" is…..
kalandféreg 2009.08.27 11:23:01
Így van. Ez a helyes kérdés. Hova tűnik a kivonás?
Aki vérgőzös hangulatra vágyik nézze meg ezt a 10 perces beszélgetést Ángyán Józseffel:
fidesz.hu/index.php?Rovat=10031&Media=6719
Ő is ezt fejtegeti, részben Hajdú-Bét ügyben.

Hogy a miniszterek hisztiznek? Ugyan már. Színjáték ugyanúgy, ahogy a "nemzeti csúcs" meg bajnai bakár regulázós, ámde mihaszna összejövetele. Műsor a népnek érdemi változás nélkül.
Az mondjuk részemről biztos, hogy 100X inkább Székely, mint Molnár. A kérdés valóban az, hogy hol van a zsé? Hol van a rendszerváltás óta rommá privatizált állami tulajdon ellenértéke?
Hogy a fészkes francba lehet az, hogy közel legmagasabb adóteher mellett a legsilányabb közszolgáltatást kapjuk? Hol a pénz???
Persze mi tudjuk, vagy legalábbis sejtjük, hogy hol van, de jó lenne, ha a többiek is elkezdenének ébredezni.
kalandféreg 2009.08.27 12:00:49
@turner: Ja! Erről nem is beszélve ;o)
kalandféreg 2009.08.27 12:02:12
@kalandféreg: Boccs. Az előbb csak üres kocega volt a kommented mellett, a szöveg nem látszott. Így azért már nem olyan megmosolyogtató :o(