Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esthof

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai posztot olvasva már össze is pakoltam, hogy indulunk Ausztráliába, mert... mert csak. Na jó, azért, mert amikor Balázs az oktatásról ír, akkor konkrétan könny szökött a szemembe, hogy ilyen is van és nem csak H.R. Nem is beszélve a bürokráciáról, ha ezt egyáltalán annak…..
esthof 2013.12.19 08:21:15
Úgy látszik, ez az írás sok törzsolvasót-de-nem-kommentelőt is elkapott, én is egy vagyok közülük.

Kedves adg, szeretnék én is gratulálni az íráshoz. Amellett hogy nagyon alapos és élvezetes volt olvasni, tökéletesen sikerült visszaadni az ausztrál mentalitást és a többi itteni érdekességet. Különösen találó a cím, rengeteg mindenre ráillik: a távolság fogalmára, a fizetésekre, a színekre (naplementék, homok, Jacaranda trees), az öltözködési szokásokra (mezítláb a bankba is), az ügyintézésre, az égboltra, az állatvilágra, a marhahús és az ananász ízére... :) És kifejezetten tetszett, hogy nagyjából ugyanazokat emelted ki, amikre mi is rácsodálkoztunk az első hónapokban. (Vagy amikre még mindig képes vagyok rácsodálkozni, pl a rendetlenség, amiben otthon élnek.)

Furcsa amit a szemétről írsz, én még nem jártam olyan városban, ahol ez probléma lett volna. Nehéz is elképzelni :)
Az árak alapján, amiket említettél, nem tűnik drágábbnak, mint mondjuk Sydney vagy egy, a parttól 3-400km-re lévő kis(nagy)város. (Pl még soha nem láttam elfogadható kenyeret 2 dollárért, még Hobartban sem, pedig az volt a legolcsóbb hely, ahol eddig jártam.) Mi csak ketten vagyunk, de a heti bevásárlás nekünk is minimum 150AUD hússal, gyümölcsökkel, zöldségekkel. És simán belefér 4-5 szatyorba. Persze az itteni béreket megnézve ez egyáltalán nem sok, a - csak papíron létező - minimálbér ha jól tudom 16$/óra, de annál még egy takarító is jóval többet keres (általában 22-25-öt, de tudok olyanról, aki 50-et).
Kedves a kollégáidtól, hogy kikapcsolják a gépet a munkaidő végén, én ezt eddig nem nagyon tapasztaltam. Általában minden marad úgy hétvégére is: gépek, monitor, villany, légkondi...

Rengeteg mindent tudnék még írni, de majd inkább összeszedem egy posztba, meghoztad a kedvem :) Tervezem már egy ideje, csak nem szeretném elsietni, legalább az első év teljen le rendesen.

És még a passionfruithoz annyit, hogy a legfinomabb gyümölcs, amit életemben ettem. Tényleg egy kanálnyi gusztustalan takony, de az íze valami csodálatos. Az én elméletem szerint azért passion, mert ha megkóstolod, egyből az új szenvedélyeddé válik :)
A népszerű elmélet szerint az emberek a „pénztárcájuk” alapján szavaznak. Szerintem viszont a gyerekeik jövője alapján. Április 8-9: a beiratkozás napja szerte az országban. Ábel fiunk is szeptemberben kezdi az iskolát. Ha kezdi. Mert idén hirtelen több mint 25%-kal több…..
Már indulása pillanatától becsődölt az új állami tankönyvrendelési rendszer, a Kello, annak ellenére, hogy az oktatási kormányzat szűk két hetet adott az iskoláknak a szeptemberi tankönyvigények leadására, amibe ráadásul „belecsúszott” a tavaszi szünet is. Az iskolák…..
Félrefordítások Az én gázlóm 2011.12.09 19:55:00
Márk továbbította nekünk levelét, amit a NatGeo szerkesztőségének írt: Tisztelt Szerkesztőség!A NG legújabb decemberi számának 129. oldalán található egy beharangozó reklám a Nat Geo Channel hamarosan megjelenő műsoráról:"Templomosok: az utolsó ütközet .... a…..
esthof 2011.12.12 17:54:12
@Leiter Jakab: A natgeotv.com/hu magyarul jön be. Ha domaint is váltottak, akkor sem értem mondjuk, hogy miért spanyol az oldal :) De ha a natgeotv.com-ról indulsz, és spanyol nyelvű országot választasz, akkor is erre az általad írt linkre vált. A többit országnál viszont megmarad a natgeotv.com/ország.
Ha már kirpóbáltam, gondoltam megosztom a tapasztalatokat :)