Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kérdő jel

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lesz harmadik évad a True Detective (A törvény nevében) című sorozatból - ez már önmagában is hír, de a Variety még néhány részletet is megosztott róla. Egészen idáig nem volt egyértelmű, folytatódik-e az HBO rendkívül jól induló, de a második évaddal jókora csalódást okozó misztikus krimisorozata,…..
kérdő jel 2017.09.01 19:10:18
Jodie Whittaker, a Broadchurch című sorozat főszereplője lesz az új doki a nálunk a Ki vagy, doki? címen futó Doctor Who című, legendás sorozatban. A Doctor Who történetének 50+ évében (oké, 2005-ben kis kihagyás után futottak neki megint, de az eredeti '63-ban indult) ő lesz a tizenharmadik Doki.…..
Tegnap este a Frizbiben jelentették be, hogy az ATV egy újabb egykori TV2-s arcot igazolt le Bochkor Gábor személyében (jó, az ő esetében nem a TV2, ami először beugrik az embernek, de a Hajdú-Sváby-Kárász-Gaál-Trvtko-Demcsák-Bombera sorba beleillik szépen), aki szeptembertől heti egy alkalommal egy…..
Egy bő másfél éves írást fordítottam le ezúttal nektek, azonban mivel a téma szinte minden előzetes láttán és nagyobb blockbuster kapcsán előkerül, nem tartom kevésbé aktuálisnak ma sem. Viszont éppen ezért nézzétek el, hogy a legtöbb szemléltető példa a 2015 nyarán bemutatott produkciókból…..
kérdő jel 2017.03.20 18:14:25
@danialves: nem lopás, hanem szerzői jogsértés. És igen, az Index is napi szinten csinálja a Ma is tanultam valamit rovattal. Pont ugyanígy. Én ugyan nem fogom felnyomni se őket, se téged, ettől ez még az.

Az átdolgozás joga

29. § A szerző kizárólagos joga, hogy a művét átdolgozza, illetve hogy erre másnak engedélyt adjon. Átdolgozás a mű fordítása, színpadi, zenei feldolgozása, filmre való átdolgozása, a filmalkotás átdolgozása és a mű minden más olyan megváltoztatása is, amelynek eredményeképpen az eredeti műből származó más mű jön létre.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900076.TV
kérdő jel 2017.03.20 18:15:10
@Bobby Newmark: No, akkor nem csak nekem tűnt fel :)
A 6. évad 4. részével folytatódott tovább az HBO, Trónok Harca című sorozata. Akik már látták az epizódot spoileres kibeszélőnket a tovább mögött olvashatják...
kérdő jel 2016.05.17 13:48:41
@pizzaboy: +1
Áprilisban kezdik el forgatni az Aranyélet, az HBO saját gyártású sorozatának második évadát. Az ősszel adásba kerülő részekben újra találkozhatunk a főszereplőkkel, de új színészek is felbukkannak a sorozatban, mondta el az Origónak adott interjújában Krigler Gábor kreatív producer és Benda…..
kérdő jel 2016.03.31 08:50:16
Szalai Vivien kinevezése elég gyors lefolyású volt, egyik nap még a Story Gála celeblistáját rendezgette, másnap már a TV2-s irodájához nézegette a kárpitot és a szőnyeget. Mivel előző munkahelyén nem szólt arról, hogy a Róna utcában milyen magas polcra akarják helyezni, az borítékolható volt, hogy…..
kérdő jel 2016.02.09 15:18:11
@Parajpuding: Dirk csak rájött, hogy itt teljesítményorientáltság nélkül is ugyanolyan jól fog keresni, mint anno ott. Sőt. Persze a nyilatkozatai a szakmaiságról meg a függetlenségről nagyon viccesek :D
Ez van, elég sokan bevették, hogy a felfújhatós banánnal trollkodó, majd könnyed dádában részesülő pali és az olaszul beszélő riporter videója valódi, és nem egy színészekkel eljátszott móka. Azért röhögni így is szabad. ..
Szóval amikor Gesztei Károly a ma reggeli Mokkában azt kezdi el taglalni, hogy nagyon jót dugott tegnap éjjel, és mint kiderült, ő maga kérte a riporter Vujity Tvrtkót ma hajnal 3:24-kor, hogy majd akikor bent lesz a műsorban, akkor ugyan kérdezze már meg tőle, hogy milyen volt az…..
kérdő jel 2015.12.14 14:28:15
@Warlimont: Tvrvtkvko legalja dögevő, ez a munkája.
Lement a Sztárban sztár első döntője, mert két részre kapták szét a mindent eldöntő pillanatokat, joggal, hadd legyen még egy olyan estéje a TV2-nek, amit megnyer, meg az is faktor persze, hogy így legalább még egyszer sírva röhöghetünk a nőnek öltöztetett Gáspár Lacin. Ezt…..
kérdő jel 2015.11.23 15:47:49
@Spániel: Úgy tudok véleményt mondani, hogy az arcomba van tolva átlag hetente Index címoldalon, minden alkalommal szuperlatívuszban. Azt jöttem megköszönni.
kérdő jel 2015.11.23 18:43:38
@Spániel: azokkal, akik ebben a stílusban a comment.com-on tolják a sztárban sztáros cikkeket, vagy legalábbis az összefoglalókat írják. Kintről csak a nyáladzás látszik. Ez olyan, mint a bulvárcímlapok, amiket nem tudsz kikerülni se, mert szembejön az újságosnál. G. Laci nem tudom milyen, nem is érdekel. De ha a címoldalra kiemelt mondatokból kell csak ítélni, akkor biztosan minden idők egyik legzseniálisabb énekese és szórakoztatója. :)
kérdő jel 2015.11.24 18:41:30
@sixx: nem, és ezeket a cikkeket nem is szoktam kattintani, mivel nem nézem, nincs erről a műsorról véleményem, csak némiképp naivan hiszek abban, hogy G.L. és a Műsor apostolai kicsit észreveszik, hogy néz ki a dolog "kívülről". És ha ez nem egyezik azzal a képpel, amit ki szeretnének alakítani magukról vagy a műsorról, akkor egy kicsit talán korrigálnak. Mindenesetre a feedback legalább eljutott a megfelelő háztájra, és ez is valami. Köszönöm a megtisztelő választ.
Mit is csinálnak a nők egy párkapcsolatban? Biztos sok válasz eszébe jut, talán még kellemesek is, de azért segítünk: egy idő után elviselhetetlenek lesznek, mindenért veszekednek, azaz elsárkányosodnak. Tegnap este a Duna Worldön ugyanis nem más szerepelt feladványként Gundel…..
kérdő jel 2015.11.05 09:53:06
@Terézágyú: Ennyi. Ez a cikk egy rosszul megírt, szánalmas picsogás, nem a jelenségre irányítja az ellenszenvet, hanem saját magára. Megkockáztatom, hogy az ilyen facebook-kompatibilis kirohanások és virtuális lincselések többet ártanak a társadalomnak, mint gundelék idióta szar poénja (vagy Maksáé).
Ha nem tudom előre, hogy ez egy botrányos epizód lesz, akkor eszembe nem jutott volna az első tíz percben, hogy az Összezárva Friderikusszal Árpa Attilával készített epizódjával valami nem stimmel. Bejött a pali, ahogy előtte Tóth Gabi, Rubint Réka vagy éppen Gyurcsány Ferenc,…..
kérdő jel 2015.11.02 17:44:32
@cradbox: Viszont Rudolf Péter profin és stílusosan csinálta azt, nekem az a stunt tetszett. Ez meg nagyon olcsó.
kérdő jel 2015.11.02 20:22:27
@Nbl: Jelen műsort nem láttam, csak az itt futó cikkekre reagáltam. Rudolffal kapcsolatban meg akkor nem értünk egyet, sebaj :)
A tegnapi nap a magyar médiatörténet egyik legviccesebb óráit hozta, hiszen délután háromkor még úgy tudtuk, hogy a TV2 tulajdonosa Andy Vajna, akiről az elmúlt két napban minden újság azt írta, hogy Orbánnak vette meg a tévét, bejelentette, hogy az új rezsimet Dirk Gerkens, az…..
Varnus Xavér kiszáll a Heti hetesből - ez derült ki a Facebookon közzé tett nyilatkozatából, amit a Bors máris lehozott. Íme a kedvenc mondatom: "abba kellett hagynom, mert van ezeknek a műsoroknak néhány olyan szereplője, akik oly vállalhatatlan szellemi mocsarat képviselnek…..
kérdő jel 2015.10.08 11:24:56
@doggfather: Most mondd meg. És még Xavér is benne volt ezek szerint. Ma is érdemes volt felkelnünk :)
A Last Week with John Oliver per pillanat a legjobb közéleti műsor a tévében és az interneten, ezért is érdemes figyelni, hogy milyen témákat dolgoznak fel. A legutóbbi adás kiemelt témája most a menekültválság volt, amivel kapcsolatban Olivertől tényleg megkapta mindenki a…..
kérdő jel 2015.09.28 12:51:41
@kérdő jel: Természetesen a szokásos "ne tekerj bele, ha kedves az életed" színvonalon :D
Kipereltük a 2014-es országgyűlési választásokon indult jelöltek és pártok számlaösszesítőit, azaz az elszámolásaikat az 1 millió forintos kincstári támogatásukról. Miket számoltak el 2014-ben a képviselőjelöltek? Kiderül az Átlátszó cikkéből. A K-Monitor, az Átlátszó, a Political Capital, a…..
Ritkán dicsérünk magyar címeket, de a Coolon hamarosan bemutatkozó The Americans magyar címe nagyszerű lett, csak gratulálni tudunk a hidegháborús kémsorozatot magyarítóknak, és nem, nem…..
kérdő jel 2015.08.13 20:10:40
@juhaszvik: lehetne FOG:AM-nak rövidíteni :)
comment:com Jön a Deadwood-film? 2015.08.13 08:45:39
Elég Twitteren egy megjegyzést tenni és beindul a dilivonat: Garret Dillahunt (aki a Deadwoodban két, szörnyebbnél szörnyebb karaktert játszott, plusz a Justifiedban is feltűnt, ő a lustaszemű a képen) kiírta, hogy ő úgy hallotta, hogy az HBO éppen egy Deadwood filmen dolgozik.…..
kérdő jel 2015.08.13 09:23:09
Belsőség Kreatív traffipaxolás 2015.07.21 20:26:01
Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian. Igen, tudom, mindenki baromi szabályszerűen közlekedik, soha senki nem hajt gyorsan, és csak azoknak a nénikéje térgyekalácsát, aki meg de. Csak én még nem találkoztam…..
A Blikk és a Bors is hosszan beszámol mai számában Rékasi Károly állapotáról, bár a tegnapi helyzethez képest sok újat nem tudnak mondani. A Blikk szerit Rékasinak akkora fájdalmai voltak, hogy altatni kellett, a combcsontműtéten ugyanakkor már túl van. Beszéltek Rékasi anyjával…..
kérdő jel 2015.07.02 14:25:23
@Etniez: csakhogy nem tudod, hogy az autó nem kezdte-e már meg a kanyarodást (index, behúzódás a felezőhöz), mielőtt a motoros az előzést. Pont ezt lesz nehéz a szakértőknek bizonyítani. Ugyanis ha megkezdte, akkor a motorosnak jobbra kellett volna kerülnie, akkor viszont csak ő nézhette be az ívet. Nincs elég infó, hogy ezt el tudjuk innen dönteni, következésképp ahhoz se, hogy az autóst hozd ki vétkesnek.

Az meg sovány vígasz, ha Rékasi vétlen, a végkifejlet fényében, nem? Azért volt mindenképp ostoba (még ha kreszt nem is sértett végső soron), mert szabad ugyan ott előzni, csak butaság, mert a másik hibájából is te töröd össze magad. Ez egy nagyon tipikus balesetforgatókönyv. Ráadásul ilyen erős motorral BÁRHOL meg tudod előzni a személyautót, lehet várni 20 métert és teljesen biztonságos (ezt valamelyik másik cc-s cikk alól kommentből loptam, teljesen igaz).

Amúgy semmi bajom vele és teljes és gyors felépülést kívánok, nem erről szól ez.
Meg még ketten a sorozat szereplői közül, írja egy angol tévés oldal, mi meg elhisszük, mert hinni akarunk ugye. David Duchovny és Gillian Anderson mellé Robert Patrick, Annabeth Gish és Mitch Pileggi is visszajön, akik közül Pileggi az első évadtól kezdve a sorozat…..
kérdő jel 2015.03.31 15:41:44
Jon Stewart tegnapi műsora felvételén jelentette be, hogy 17 év után leköszön a Daily Show-tól, ezzel elég nehéz helyzetbe hozva a Comedy Centralt, ami pár hónapon belül második ikonikus talkshow-arcát is elvesztette, hiszen Stephen Colbert a The Colbert Reportot cserélte fel a CBS…..
Azaz a kétszeres Emmy-díjas Anna Gunn beszáll Gary Sinise mellé a Gyilkos elmék idén backdoorpilotozó spinoffjába, amiből a CBS mindenképpen sorozatot akar gründolni ezek szerint, hiszen egyikük sem az az olcsójános. Az első részt, amit majd a mostani Gyilkos elmék-évadba…..
kérdő jel 2015.01.30 17:04:31
Az X-Faktorban az a jó, hogy kiszámítható. Mint a gyorskaja: pontosan tudod, mit fogsz kapni, minden alkalommal pont ugyanolyan, éppen ezért nem fog nagyobb sokk vagy meglepetés érni, a mekis hamburgerben az uborka a legjobb dolog, a halas szendvicsben a szósz, az X-Faktorban meg a…..