Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kow

25 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Webisztán Jelly.co 2014.01.07 21:22:31
Biz Stone-t leginkább mint a Twitter társalapítóját szokás ismerni. A másik társalapítóval, Evan Williamsszel az utóbbi években több új projektet is indítottak. Az egyik a Medium, ami szerintem a tavalyi év egyik legigényesebb startupja volt. Most pedig egy kifejezetten Bizhez…..
Gondolom nem csak nekem szokott így kinézni a böngészőm:  A tabok halmozása persze egyáltalán nem meglepő dolog. A jelenlegi böngészők felhasználói felületei nem úgy vannak kitalálva, hogy azokon tömegesen tudjuk kezelni a weboldalakat. Persze lehet bookmarkolgatni, meg…..
A hazai startup élet az utóbbi öt évben nagyon szépen felpörgött. Részben az EU-s pénzek (Jeremi I. és II.), részben a sikeres startupok (Prezi.com, Ustream stb.) részben a nagyon erős közösségi élet miatt kb. minden sarkon startup áll, minden lépcsőn potenciális befektetők…..
Kow 2013.01.18 14:28:55
@endike: Szerintem jót tenne a játék projectjeidnek (tetszenek nagyon), ha elolvasnál pár külföldi írást arról, hogy mi a startup valójában, mi az a lean startup, mi a különbség egy startup és a sarki zöldséges között.

Egy startupper.
Miért van, hogy egy európai felmérésben nálunk vannak a legtöbben rossz véleménnyel a vállalkozókról? Megmondjuk. Nemrégiben az ismert MLM-cég, az Amway európai kutatást végzett, amelyben az önfoglalkoztatás, vagyis a vállalkozói lét megítélését mérték fel. Erről szólt…..
Pozitivitás Keravill 2010.10.06 07:58:00
Ez is rendhagyó, hogy beírom egy poszt címét, egy olyan márkanevet, amit szerintem mindenki ismer, és nem keravill_1 vagy keravill_27 lesz az URL (jelezve, hogy nem én vagyok az első, aki ír róla), hanem csak /2010/10/06/keravill. Senki nem írt róla posztot. Azért nem, mert a cég…..
Igazából minél többet foglalkoztam ezzel a témával az elmúlt években, annál kevésbé vagyok biztos abban, hogy adott projektekhez milyen gridelést érdemes választani. Ugyanakkor komoly ember rendszerben gondolkodik. Rendszerben építkezik. És rendszerben módosít az építményén. A…..
Kow 2012.08.28 14:17:17
Az általad említett 4. kategóriába esik a Foundation is:
foundation.zurb.com 1000px a max szélesség, de ez könnyen felülírható, mert mindent %-osan számol.

Ez annyival több, hogy kapsz egy twitter bootstrap szerű CSS frameworkot is az alap stílusokhoz. Érdemes futni vele egy kört.
Nem nagyon szoktunk celebekkel foglakozni, de Schobert "update" Norbi egy olyan tökéletes vázlatot nyújtott arról, miként működik az üzleti lobbi, és hogy nem csak hasra van lefogyva, hogy nem tudunk szó nélkül elmenni 5 csillagos teljesítménye mellett. Kezdjük is rögtön Norbi…..
Kow 2012.07.24 19:56:45
Miután az Alkotmánybíróság - bár tartalmi ellenérveket is sorolt, de gyakorlatilag formai okokból - eltörölte az állami finanszírozású hallgatók röghöz kötését kimondó rendeletet, a parlamentben ezúttal törvényben kívánják kimondani: a képzést követő húsz évben…..
Kow 2012.07.05 18:35:13
@Zuckerbrot: Ahogy az állami nyugdíjrendszerbe is mindenki azért lépett vissza, mert hirtelen egy csapásra olyan baromi jó ötletnek találta. Ja nem. Kikényszerítették.

Tanulni akarsz? Nincs pénzed? Gáz... leszerződsz, vagy ami mégjobb: eleve külföldre mégy tanulni és sikeresen megkerülted a rendszert.
Kow 2012.07.05 18:35:13
@Zuckerbrot: Ahogy az állami nyugdíjrendszerbe is mindenki azért lépett vissza, mert hirtelen egy csapásra olyan baromi jó ötletnek találta. Ja nem. Kikényszerítették.

Tanulni akarsz? Nincs pénzed? Gáz... leszerződsz, vagy ami mégjobb: eleve külföldre mégy tanulni és sikeresen megkerülted a rendszert.
A közönség legnagyobb meglepetésére az angol rendező készülő új filmje, a Prometheus díj nélkül maradt a hétvégi Hype Awards-on.„Még meg se jelent a film, de máris mindenki erről beszél. Akkor hogy lehet, hogy valami erdei fű elviszi előlem a díjat?” -…..
Kow 2012.05.06 16:26:51
@Somló November: A medvehagyma mémről még nem hallottam és a... más meg nem találtam. Te miről beszélsz ember? :D
Nem lesz ez így jó, nagyon nem. Miközben a gazdaságot tovább lassítja a II. Széll Kálmán terv, egész egyszerűen kilátástalanságba csúszik a vállalkozói szegmens is. Márpedig ha valami, akkor a vállalkozások, a hazai vállalkozások rángathatnák ki ezt az országot a gazdasági…..
Kow 2012.04.25 10:54:43
@Mr Y: "olyan könyvelési-számlázási kiskapukat kellettek hogy találjanak, amik nem legálisak"
Ha nem legális, akkor nem lehet kiskapunak hívni.

Az, hogy most nehéz indítani valamit hasson továbbra is motiváló tényezőként. Ha nehéz helyzetben vágsz bele, akkor nagyon okos, költségkímélő módon kell kell csinálnod amit csinálsz és ha így is meg tudod csinálni, akkor egy jobb gazdasági környezetben is sikeres leszel, míg a fordítotja nem feltétlenül igaz.

Vállalkozni lehet amúgy főállás mellett is, amit mindenki megengedhet magának aki kicsit is jobban keres az átlagnál. A vállalkozói terheidet a munkaadód fizeti, neked csak akkor van költséged, ha termeltél is bevételt. Ha pedig növekedést tudsz felmutatni, akkor fel kell mondani és váltani.
Néhány nappal ezelőtt fogtam magam, és kikapcsoltam a telefonomon az alkalmazások szinte az összes értesítésküldő funkcióját.  Búcsút intettem a Facebook, a Twitter, a Foursquare, az Instagram és az összes többi alkalmazás értesítéseinek is. A legnagyobb vállalás…..
Nyilván mindenki összefutott már a Google konceptvideójával, melyben a szemüveg üvegére vetített virtuális világot demózzák:  Szép, szép. De mindannyian tudjuk, hogy a valóság sokkal inkább valami ilyesmi lesz:  A felhasználói élmény pedig valami hasonló káoszba…..
Vigyázat! Eszméletlen ötlet következik! Férfiak! Ha ez beválik, akkor itt a megoldás az összes vásárlás kibekkelésére! Nincs több ácsorgás a női ruhaboltok próbafülkéi előtt, nincs több malmozás a szépségápolási kellékek előtt amíg kedvesünk púdert választ magának,…..
Az APEH tényleg tud cifra dolgokat produkálni, az alábbi ügy is józan ésszel egyértelműnek látszik, mégis formai okok miatt támadható. Tisztelt Zugügyvéd, Azén esetem nagyon cifra ha nem tudtok segíteni, legalább tanúságos másoknak. 2006-ban vásároltam telket a…..
Kow 2011.09.22 10:20:21
@kovi1970: Ámen!
Kow 2011.09.22 10:22:20
@Terézágyú: Csak azért mert bürökratikus elmegyógyintézet az APEH még nem jelenti azt, hogy ez a teljesítményük csúcsa és el kell fogadni, hogy nem lehet jobb, mert nem is volt és nem is lesz.

Sajnos azonban nem hiszem, hogy alulról nem hiszem, hogy meg lehet reformálni a rendszert.
Jó dolog az, ha mások hibáznak, mert ha kicsit figyelünk, tanulhatunk belőle. Márpedig a kommunikáció területén sokan és sok féle módon hibáznak. Érdekes, hogy a legnagyobb hiba mégis az, amikor nem akarnak kommunikálni.A nem kommunikálás is egyfajta kommunikálás, ugye. Hiszen…..
Bérlő: Coca-Cola HBC Magyarország Bérlő profilja: Élelmiszeripar Irodaház: Saját irodaház, Dunaharaszti   Alkalmazottak száma: 325…..
Kow 2011.09.19 23:41:03
@Shopping: Ezt én sem értem, unalmas, tucat iroda. Nem mutogatnám :)
Nem is lehet kérdéses, hogy az eredeti Dallas savát-borsát a nejét és mindenféle egyéb nőit folyamatosan oltó Jockey (született JR Ewing) és a kisebbségi komplexusban szenvedő idegbeteg Cliff Barnes véget nem érő küzdelme adta, éppen ezért sajnáltuk nagyon, hogy Cliff karaktere…..
Ha nincs jobb ötleted, vetesd le a főszereplő ruháját, mondja a marketinges álmoskönyv, esetleg rakj mellé kisgyereket kölyökkutyával, és minden rendben lesz. A nepszamlalas.hu részére a Femina Group készített három reklámot, egy csöcsöset, egy kisgyerekeset és egy nem…..
Az a német bíróság, mely néhány hete elrendelte a Galaxy Tab 10.1 betiltását, ma hallgatja meg a két felet, a Samsung és az Apple képviselőit. Itt követhetjük élőben a tárgyalóteremben történteket. Érdemes, nagyon érdekesek a viták és a bíróság reagálása egyes…..
[update 2012. január: sajnos azóta megnőtt az ár, jelentősen lecsökkentek az adagok és eltűnt a kenyér is a menüsorból. Kár érte...][update 2013. újra hasonlóan jó, csak az árak emelkedtek.] Miután a korábbi hasonló témájú írásom kapcsán barátságosan kioktattak a…..
Kow 2011.08.25 14:06:32
@joszip: Igen, az, pláne a fenti minőségben. Általában 6-12k között szoktam fizetni két személyre.
A McDonald’s művészetben való megjelenését bemutató posztunk után nem volt nehéz megtalálni a következő alkalmas márkát, melyet megvizsgálunk képzőművészeti szempontból.Nem más ez, mint a világ állítólag legismertebb kifejezése az „OK” után, vagyis a…..
Kow 2011.08.08 12:49:52
@Gonosz Dán: Ahhoz, hogy művészit alkoss, nem feltétlenül kell megszakadnod az alkotói folyamat nehézségeiben. Vegyük a fényképezést. Nem vitás, hogy a másodperc tört része alatt készült el a mű. Te is meg tudod csinálni, hogy lenyomod az exponáló gombot? Igen. Művész vagy? Nem. Vannak művészi képek? Igen.