Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyuri58

1 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség A Volkswagennek annyi? 2013.07.18 13:21:18
Ha az öregautón kiütközik egy újabb probléma a legtöbb ember felteszi magának a kérdést: borítsak bele még egy talicska pénzt vagy vegyem tudomásul a hatalmas buktát és adjak túl rajta? Nem is tudom mikor, talán egy éve lehetett az a pillanat, amikor mindent megbocsátottam…..
Gyuri58 2013.07.18 14:14:16
@ColT: Maximálisan egyetértek. A blog írójával pedig őszintén együttérzek. Éljenek az öreg Volkswagenek! Sokáig!
Aki lemaradt, még nem maradt ki - október 23-án bárki nyugodtan csatlakozhat akár a Milla és Szolidaritás, akár a III. kormánypárti tüntetéshez, vagy más szóval "békemenethez", de Jobbik is beszáll a programkínálatba, központi ünnepi nagygyűlését a Deák téren…..
Amikor megkaptam az első PC-m Linux híjján a 3.11-es Windows for Workgroups Windows-verzió kúszott fel először a gépemre, ami a kor kívánalmainak bőven megfelelt, Alatta dübörgött a 6.22-es DOS, ment az autoexec.bat és config.sys hekkelés, úgy szabadítottam fel a konvencionális…..
Gyuri58 2012.09.10 15:38:29
@V8: Bocs, de nem lettem okosabb. Nem várom, hogy varázsló (wizard) oldja meg, de az általad leírtak egy Linux-laikus számára bizonyára kevésnek bizonyulnak a mikrofon korrekt beüzemeléséhez. Természetesen, nem csak a Skype számára okoz ez gondot, hanem minden - mikrofont használó - egyéb programnál is. Ha csak egyetlen disztribúcióval bármelyik hardver működőképes lett volna, máris megelégedtem volna. Nem értem, miért van haragban az Ubuntu, a Suse meg a többi is a mikrofonnal. :(
A magyar állam a diákok átverésében segédkezett, aminek véget kell vetni: morális kötelesség a diplomagyárak bezárása. Nem tudjuk, hogy Hoffmann Rózsának a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos tegnap kiszivárgott tervei a valóságban mennyire előrehaladott…..
Gyuri58 2011.05.05 18:08:56
@sárkányfő: Egyetértek Veled. Kiegészítem azzal, hogy ezek után nem lehet csodálkozni a folytatáson, ha kórházakat kell majd bezárni (hiszen a vizitdíj is népszavazás témája volt a tandíj eltörléséhez hasonló stílusban). Persze ingyenes marad az oktatás és a gyógyulás - csak nem mindenki számára. :(
A nagy bringásrazzia harmadik hetében járunk, de csak most sikerült először akciózó rendőrök karjaiba futnunk. Kocogás közben leltünk végre egy forgalmas bringaút mellett várakozó párosra. Bicikli nélkül voltunk, de nem bírtuk ki, hogy érdeklődjük, mi a hivatalos álláspont:…..
Sokan kérdezik, hogy a politikával való hivatásszerű foglalkozás nem teszi-e az embert végletesen csalódottá, kiábrándulttá, esetleg cinikussá. Általában nemmel szoktam válaszolni, mert az érdeklődés és a kíváncsiság nálam tényleg rendre legyűri ezeket a negatív…..
Gyuri58 2011.03.02 12:57:23
@igényes: A Nagy Imre tér - stílusosan - a Gyorskocsi utca szomszédságában van. www.cylex-tudakozo.hu/terkep/budapest/nagy+imre+t%C3%A9r.html
Elképesztő!A Nemzet Rádiója már egy politikamentes hír esetében is torzíthat, ha a másik vagy a harmadik hír igaz. Konkrétan: a ma déli rádióhír szerint Csongrád megyében 0 óra 2 perckor született az első baba. Kisfiú született Szentesen, akinek az édesanyját is…..
Praxis Meghalt a gyermekem 2010.10.04 06:00:00
Reggel 8 óra volt. Vért vettek és megröntgenezték a gyermekemet. Ird és mond 8 órás várakozás után (szüntelen rákérdezés mellet - a végén már ajtónyitáskor - ja maga az) drasztikus lépésre szántam el magam. Miután gyermekem akkora már nagyon rosszul volt, nyakon fogtam az…..
Gyuri58 2010.10.04 16:46:47
@Gera: 300 Ft-os sikerdíjhoz vajon mit szólt a nép nemrégen?
w Játszani is engedd! 2010.09.08 06:30:00
Végül, lassan, lomhán megérkezett a vasseprű a köztévébe, kisöpörni onnan a reakciót, a nemzeti együttműködés ellenségeit. Sajnos – és ez itt egy országos jelentőségű sajnos – továbbra is az a jelszó, hogy aki nincs velünk, az van ellenünk. Kevés olyan tévés…..
Gyuri58 2010.09.08 16:05:46
@tundrazuzmo: Majdnem ugyanezt akartam mondani. Mészáros meg Krizsó beiratkozhatnak Kálmán Olgánál továbbképzésre, aztán az inasévek után talán ott is maradhatnak az ATV csatornánál. Betlen se volt annyira rossz, de a valódi vitapartnerek sosem helyettesíthetők akármilyen klassz riporterrel. Vagyis én a Fekete Doboz mintájára közvetíteném az OÉT üléseit, mindenfajta érdekegyeztetés legyen nagyobb nyilvánosság előtt, ezzel is csökkentve a magánalkukat.
Váratlanul népszerű volt a hardveres visszaemlékezésünk, ezért a Heti retro rovatban a továbbiakban alkalomszerűen lesznek olyan nosztalgiázások is, amiknek tárgya nem egy-egy játék, hanem valamilyen vas. Jelen esetben a kazetta mint adathordozó, illetve a hozzá tartozó magnó.…..
Gyuri58 2010.09.03 17:36:51
@armitage: Szegeden a Mikroklub 1982-1987 között a Technika Házában működött (Jézus, mi lett abból is azóta!). Ezen belül a Gépépítók, A Spectrum és a Commodore barátai rendszeresen összejöttek. Sok baráti kapcsolat azóta is él. Nyitott volt mindenki számára. ;)
Baló Györgynek rossz éve volt tavaly. Februárban otthagyta A szólás szabadságát, aztán felesége, Morvai Krisztina miatt nem vezethette az MTV EP-választási műsorát, majd szeptemberben, mikor már a tévéújság is beharangozta, az utolsó pillanatban kiderült, hogy nem indulhat el…..
Gyuri58 2010.02.04 11:25:51
@enting85: Nagyon hiányolom az ilyen stílusú hozzászólásokat! Köszönöm a jóízlés nevében!
Belsőség Csúnya gazdagok! 2010.02.03 11:34:00
  Egy 30 milliós ház után 75 ezret kellett volna fizetni. Egy félmilliós Saab vagyonadója: 61 ezer. Vélemények azonos című írásunkról...
Gyuri58 2010.02.03 13:57:23
@Dövan: 1,4-es VW viszonylag megfelelt nekünk eddig. Mivel járjon az, akinek három anyja volt?
Gyuri58 2010.02.03 14:19:52
@Tetű: Ha már a matematikánál tartunk... Sokféle adó, járulék szabályainak megalkotóit továbbképzésben kellene részesíteni. Folytonos függvény kell ide, ne legyen szakadás sehol! (?!) Vagyis a 30 mFt-os értékhatár meg a 170 LE éppen úgy visszás hatást vált ki a nép körében, mint a minimálbér adómentessége stb. Ebből a szempontból helyeselném a lineáris adózást - ezzel vállalom a sok szidalmat, aki engem családellenesnek kiált stb. Helyeslem, ha különválasztjuk az adózást és a szociális ellátórendszert.
Gyuri58 2010.02.03 14:22:33
@mafos: Lásd a korábbi matematikus nézeteimet. A folytonos függvénnyel leírható adók éppen a Te véleményedet érvényesítik. :)
A tánc, mely a halálba visz – lám, lett egy ember, aki már nem is énekel: lefeküdt, és szemét lehunyta sok porzó között –, nem jár egyedül. Követi – sunyítva, rókaúton – világ mamikája, és lehúzza a láncot, könyörtelenül. Zubognak az adott világ…..
Gyuri58 2009.08.09 23:25:06
@TH: Nagyon nehéz elmagyarázni. Ezt a nekrológot is, de azt is, akiről szól. Hofit is. Annak, aki nem élt 1990 előtt. Sebes Guszti bácsit sokan mi is csak hírből ismerjük. De Hofi révén legalább valamelyik szempontból megismerhettük, még ha közvetve is. Valahogy így van ez Cseh Tamás regélő, de mégis hétköznapi, közvetlen stílusával, ahogyan beszámolt arról a korról. Tanú volt ő is, sok másfajta történet tolmácsolója. Nem annyira komor, de nem is annyira humoros Tanú, mint Bacsó Péter Tanúja. Egyrészt itt is sok szállóigévé vált mondat született Bereményi-CsehT krónikáiból. Másrészt - Hofihoz, Bacsóhoz hasonlóan - ezeknél a szövegeknél, daloknál is gyakran minden szó(tag)nak külön jelentősége lehet, ha mélyebbre ásunk. Ez a nekrológ elég mélyre ás, ezért nehéz szöveg annak, aki az eredeti közegben nem mozog otthonosan. Bocs.
Gyuri58 2009.08.10 08:12:22
@TH: Ez a megemlékezés telisteli van idézetekkel, utalásokkal. Az a helyzet, hogy itt is érvényes: "Hanyas vagy? 58-as? Akkor mi félszavakból is megértjük egymást!" A zenei ízlés persze eltér, sőt változik. 1977-ben - a katonaságnál - éppen megjelent a Levél Nővéremhez, amikor az én ízlésem szerint a legszívesebben az LGT V. albumot hallgattam. Nem is értettem, mit rajonganak Cseh Tamás lemezéért. Csak jóval később hallgattam Viszockijt, olvastam Villont, Faludyt. Sőt - hogy távolibb példát is hozzak -, a repetitív - minimal-art - stílussal is csak a 80-as években kezdtem megbarátkozni (főleg Keith Jarrett jóvoltából). Mindemellett Csengey Dénes szövegei is általában távol álltak tőlem. Ezt a sokmindenséget Cseh Tamásnak köszönhetően érzem azóta hozzám közelebb állónak.
Béke Veletek!
Uff