Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brannagh

203 bejegyzést írt és 360 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kedves olvasóm érdeklődött még júliusban a legyezőhorgolás után, és most képeket is kaptam a megvalósított eredményről. A fehérrel horgolt legyezőt egy menyasszony kapta ajándékba. A készítő anna1949. Ezúton is köszönöm szépen a visszajelzést! ..
A pártyű olyan sikeres volt... ebből kiindulva készült az orrtyű. Meg abból, hogy ha egy kicsit is lehűl a levegő a szobában, akkor az orrom fázik először. Biztos, mert olyan szeles hely. Zsibbad és érzéketlenné válik, még jó, hogy nem lesz libabőrös. Épp ezért készült az…..
Már az elején le kell szögezzem, nem értem, hogy mi a baj a szexmunkásokkal és a prostitúcióval. És ez látszani is fog ezen a bejegyzésen. Azt értem, hogy mi a baj az ehhez kapcsolódó bűnözéssel. És azt is értem, hogy mi a baj azzal, ha valaki kényszerprosti, és értem ennek a…..
Brannagh 2014.11.30 13:57:22
@odamondó: Nem a többi ember nevében beszéltem, csak a magaméban (szemben a poszttal, ami azt állítja, az én véleményemet hangoztatja :)) Volt fentebb olyan komment, ahol írta valaki: egyáltalán nem kategorizálhatóak be az emberek egy-két nagyobb csoportba. Mindenki más. Én (és a párom) ilyen vagyok, ha elém van tálalva egy választási lehetőség, racionálisan mérlegelem a helyzetet, és megpróbálom kiválasztani a nekem optimálisat, vagy elfogadhatót. Ugyanezt megteszi a párom is, és ezen a vonalon elindítunk egy tárgyalást, amiből vagy lesz megegyezés, vagy nem. De a legkevésbé sem várom el, hogy más is így tegyen. Furcsállom persze, hogy mennyire hiányzik az emberek többségéből a higgadt racionalitás, de valószínűleg én vagyok egy kicsit szociopata :)
Brannagh 2014.11.30 13:59:00
@odamondó: Oda a szép hosszú kommentem :( no mindegy, mogyoróhéjban: nálunk ez működik, de nem várom el, hogy más is így gondolkodjon, bár furcsállom, hogy ilyen jelentős élethelyzetekben az emberek épp csak megfontolt döntést nem hoznak.
Brannagh 2014.11.30 14:03:23
@aki mást mond az hazudik: az én kapcsolatomban nekem van egy kicsit nagyobb étvágyam. Na nem olyan nagyon, a páromnál kb. heti egy az igény, nálam kb. heti kettő. Ha épp hiány van, és nincs kedve hozzá, rendszerint megoldom magamnak. Mi a teóriád erre a nőtípusra a szexualitás terén? :D
Siket vagy süket? Van-e a jelnyelveknek nyelvtana, és hasonlít-e a környékbeli beszélt nyelvekére? Ki lehet-e találni tippeléssel, mit jelentenek a jelek - egyáltalán mindig ugyanazt jelentik-e? Minderről, sőt még többről is szó esik cikkünkben, Obamával és indiánokkal! Sokan…..
Brannagh 2014.10.08 12:41:22
@fraki: Ez nagyon korrekt, részletes leírás, és tényleg érthető, ugyanakkor szerintem csak az általában vett irodalmi nyelvre passzol csak. Abban a közösségben, ahol én nőttem fel, a süket szót a "nem hall" értelemben használtuk mindig is, felnőtt koromban hallottam először a siket szót, és kb. annyira adaptálódott a nyelvi készletembe, mint a Bushaltestelle. Számomra elfogadhatatlan, hogy PC alapon el akarnak tiltani egy olyan szó használatától, ami számomra semmilyen pejoratív értelemmel nem bírt soha.
A roma szó ugyanez, csak fordítva. Mert abból indul ki az alapfeltevés, hogy a magyarországi cigányság homogén. Ezzel szemben több különböző származású csoport van, eltérő nyelvekkel. A romungrókat pl. nem zavarja, ha romának hívják őket, a többségi behatás miatt a cigányt már bántónak tartják. A baranyai beás cigányok viszont, akik közül sokan anyanyelvként beszélik a beást, cigányként gondolnak magukra, bármiféle pejoratív tartalom nélkül. Mi joga lenne ezt elvenni tőlük egy rajtuk kívül álló csoportnak?
Olyan egyértelműnek tűnik, hogy ha álláskeresésben vagyunk, és megcsörren a telefon, állásinterjúra hívnak, örülünk, időpontot egyeztetünk, majd megköszönjük a lehetőséget, és letesszük a telefont. Valójában sok hibát követnek el ilyenkor az álláskeresők, aminek mindig…..
Brannagh 2014.09.30 11:59:56
@jobangel: Vidéki vagyok, de azért tűrhetően elbotorkálok Bp-en, főleg a pesti oldalon. Az aluljárókkal viszont gyűlöljük egymást, egy alkalommal negyed órát bolyongtam a Nagyvárad térnél: vajon hol kell feljönni a föld alól, a végére majdnem elsírtam magam. Szerencsére ez már interjú után volt, de a buszt lekéstem :D
Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót. Villamoskalauz Akárcsak a vasúton, hajdanában a BKV villamosain és autóbuszain is kalauzok…..
A Google néhány évvel ezelőtti bejelentéséig a vezető nélküli autók a sci-fi kategóriájába tartoztak. Aztán pillanatok alatt megváltozott minden, és az autógyártók és technológiai cégek egymást túllicitálva próbálnak vezető szerepre törni ezen a területen. Az…..
Két fiatal hegedűművésznek sikerült kimaxolnia az egyik legidegesítőbb (és szerencsére lecsengő) ingatlanközvetítői "eposzi jelzőt": a "kis ékszerdobozt". Egy olyan, mindössze 12 négyzetméteres szobából alakítottak ki lakást, ahol eredetileg áram sem…..
Van egy nagyon furcsa ellentétet szülő pozíció a munkáltatók és az álláskeresők között, mégpedig a sales, mint szakterület kapcsán. Ezért most egy kicsit a „sales” álláskeresők dilemmáiba szeretnék bepillantást engedni. Ők azok, akik mindenféle szinteken (pl. házalós…..
Mindannyian tudjuk, hogy mi történik, ha egy könyv a filmesek kezébe kerül. (A Téli mesével például ez.) Kimarad néhány fontos momentum, a korlátozott műsoridő miatt fél percbe sűrítődnek fejezetek. Néha, mikor a filmesek nem elégedettek az alapanyaggal, vagy úgy érzik, többet…..
1. BEVEZETÉS Fohász: KRISZTUS. AZ OSZTHATATLAN SZENTHÁROMSÁG NEVÉBEN. Megnevezés: ANDRÁS ISTEN SEGÍTÔ KEGYELMÉBÔL A MAGYAROK GYÔZHETETLEN KIRÁLYA. 2. TÁRGYALÁS Arenga: Minthogy némely halandók elméjükben többnyire elgyöngülve akár lustaság folytán akár vétkes…..
Studiolum Az Árpád-kori oklevél 2013.10.14 20:10:01
Az oklevél - most középkori oklevelekről beszélünk, nem iskolai jutalmakról - olyan okirat volt, ami meghatározott külső és belső jellemzőkkel rendelkezett és valamilyen jogi tényt, eseményt bizonyított. Ilyen jogi tény lehetett például egy végrendelkezés, adás-vételi vagy…..
Mangóhoz könnyű hozzájutni, gyakorlatilag akármelyik közepes élelmiszerüzletben kapható már, így könnyű tenni egy kísérletet a felnevelésével. Én a legjobb eredményeket úgy értem el, hogy egy tálcán nedves papírtörölközők között előcsíráztattam, és csak akkor…..
Forrás itt.Képeké dettó. Ültetés Ültessük az ananászt jó vízelvezetésű földbe, mint a bromélia- vagy kaktuszföld. Keverhető bele harmadrésznyi perlit. Ideális egy 20 cm-es cserép, vízelvezető nyílással az alján. Először a vízelvezető nyílást fedjük le egy…..
Mostanában nagyon divatos lett az ananászgyökereztetést bemutató képek, videók megosztása a közösségi oldalakon, de én nem igazán értek egyet ennek a hatékonyságával. Ezek a képsorozatok azt javasolják, hogy a megtisztított ananászüstököt állítsuk vízbe, amíg gyökereket…..
Idén február elsején érkeztek meg a jackfruit magjaim egyenesen Indonéziából. Az eladó csodás volt: nedves ruhába, majd légmentes fóliába csomagolta a magokat, amik mind egy szálig ki is csíráztak, mire megérkeztek. A tíz magból ugyan mind felnőddögélt, de csak három mondható…..
Korábban magról próbálkoztam a pepinóval, de nem sikerült, alighanem nem figyeltem oda rájuk eléggé. Nemrég rendeltem inkább felnőtt változatot, és egy jókora, levelesedő hajtáshoz jutottam így. Remélhetőleg sikerül épségben áttelelnie és jövőre már saját gyümölcsöket…..
Avokádóhoz Magyarországon is szinte bármelyik nagyobb üzletben hozzá lehet jutni, úgyhogy akárki megpróbálkozhat a gondozásával. Alábbiakban az útmutató hozzá, forrása itt. De azért meg kell jegyeznem, hogy szerintem nem a legjobb módszer ez a fogpisztkálós-pohár-vizes…..
Sokan sok energiát fektetnek abba, hogy kitalálják esküvőjük helyszínét. Ilyenkor kastélyok, tengerpartok és hasonló romantikus dolgok jutnak az ember eszébe. Ennek a párnak nem, ők fogták magukat, majd kert és növénybarátként úgy döntöttek, a Berlini Botanikus Kertben…..
Brannagh 2013.07.18 14:50:54