Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tom Benko

3 bejegyzést írt és 703 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zárt elmeosztály híjján komoly pszichotikus tüneteket produkálók garázdálkodhatnak szabadon. Ifjabb Lomnici Zoltán például liberális alkotmánybírákat és bécsi sariarendőröket delirál...
Szabadnem Elhazudott egyenlőség 2017.06.25 11:00:00
  Szeretném, ha képzeletben elindulnál egy olyan futóversenyen, ahol ketten vagytok. A te lábad össze van kötve. A szabaly az, hogy le kell futni 1000 métert. Sőt, bele is szabad rúgni a másikba – de csak annak szabad, akinek nincs összekötve a lába. — Miczki Tamara vendégposztja...
Az indiai KRRS gazdaszervezet arra kéri Karnataka állam kormányzatát, hogy tegyen intézkedéseket azért, hogy a génmódosított gyapot vetőmagokat forgalmazó cégek fizessenek kártérítést azoknak a gazdáknak, akiknek gyapotföldjein pusztítást végzett a gyapottok bagolylepke. A…..
Pár napja az Európai Parlament elfogadta az európai kormányfők által ajánlott csomagot, amely 2017 júniusától megszünteti az Európán belüli roaming díjakat, ugyanakkor hatalmas csapást mérhet mindarra, amit ma szabad internetezésen ismerünk.  A javaslat egyébként a roaming…..
Tom Benko 2015.11.05 18:58:35
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: A hárommillió arabot én sem kértem, de el lehetett volna intézni úgy is, hogy az senkinek ne fájjon - csak éppen abból nem lehetett volna politikai tőkét kovácsolni. Orbán ezt gyönyörűen csinálta, el kell ismerni. Az a baj, hogy ezzel megint szélesítette a két oldal közötti szakadékot, valamint megint sikerült egy ellenségképet kreálni a liberalizmusból, amit én (és remélem te is), mint liberális ember mélységesen elítélek.
Aki pedig nem a liberális eszmék szerint cselekszik, azt ne nevezzük liberálisnak.
Tom Benko 2015.11.05 23:55:59
@Bambano: A menedzselés esetén lényeges szempont, hogy mi alapján teszed. Ha pl. a spammereket kezded el kitakarítani, azzal maximálisan egyetértek. Ha viszont a tartalomszolgáltatókat, akkor az már gond lehet, mert ott óhatatlanul a saját világnézetedet fogod preferálni. Ez ellen pedig jogosan hőbörög bárki is, nem csak a liberálisok.
Az áremelést pedig ésszerűen is meg lehet csinálni. Amit több cégnél is láttam, hogy indítottak egy új szolgáltatást, felmérve az igényeket, meghatározott áron. A meglévő ügyfeleknek felajánlották, hogy kedvezményesen átléphetnek. Így a kárálás is megszűnt, meg az igények kielégítésére is volt lehetőség.
Tom Benko 2015.11.08 18:53:55
@Bambano: Mivel pl. a Google-n keresztül lehet direkt elérni a kisebb tartalomszolgáltatók kijelölt oldalait, ezért ha a Google-t szívatod, őket is szívatod. A Facebookon a forgalom 80%-a azért bonyolódik, mert ott oszt meg mindenki mindent. A 20% forgalom 80%-a pont abból adódik, hogy valaki egy FB-s megosztásra kattint. stb...
Másrészt ha van egy ilyen lehetőség, szerinted nem lesz majd, aki vérszemet kap, és nem a fő tartalomszolgáltatókat, hanem a neki nem tetsző tartalmakat fogja korlátozni? Pontosan ez a probléma a korlátozással.
Szekuláris Figyelő Szolgálati 2013.09.21 11:47:14
Elnézést kérek olvasóimtól, akik néhány hónapig nélkülözni voltak kénytelenek - mindenféle magánjellegű dolgok miatt nem tudtam foglalkozni a bloggal, de újévi fogadásokat nemcsak újévkor lehet tenni - szóval igyekszem ismét rendszeresen írni. Segítsetek azzal, hogy nemcsak…..
Tom Benko 2013.10.04 15:51:31
Most már hivatalos egyházi szolgáltatássá vált az autószentelés Romániában, ahol fű alatt eddig is lehetett popát találni, aki némi szenteltvíz segítségével próbálta kiegyenlíteni a kátyúk és a közlekedési morál kockázatait, általában 100 eurónyi…..
Orbánért mondanak hálaadó misét a Facebookon Orbán-rajongói klubba szerveződött lányok és asszonyok („sima” nők úgy tűnik, nincsenek arrafelé, csak olyanok, akiket házassági státuszuk határoz meg) a miniszterelnök 50. születésnapja alkalmából. Orbán amúgy protestáns,…..
Tom Benko 2013.09.06 17:47:37
Valahogyan mindig oda lyukadunk ki ha génmódosításról beszélünk, hogy az ellenzői szerint természetellenes, mert a vadonban ilyesmi nem történik. Éppen ezért szeretnék egy példát mutatni arra, hogy bizony a természetben is történik olyan, hogy egy baktérium a génjeit egy…..
(Az előző posztban a feketehimlő és polio elleni harc eredményességén keresztül próbáltam bemutatni, hogy mennyire hatásos lehet egy megfelelő módon kivitelezett oltási program. Most az elmúlt évtizedek egyik legkártékonyabb szélhámosának segítségével azt fogjuk látni, mi…..
Tom Benko 2013.08.26 20:28:11
@Csaba E. Papp: Köszönjük, Emese!
Tom Benko 2013.08.26 20:28:22
@wmiki: Hubazz, ha ti ketten összefogtok...
Tom Benko 2013.08.26 20:28:26
@Karinthy-paradoxon: A dél-koreai biológiatanárok fele tanulatlan.
Mottó: "Tiéd a nappal, az éjjel is tiéd, te tetted helyükre a csillagokat s a napot." (Zsoltárok 74,16) A fenti címmel láttam meg a következő, érdekes cikket az indexen. Idézem [szögletes zárójelben az én megjegyzéseimmel]: "Nagyjából 57 fényévnyire a Földtől egy…..
Tom Benko 2013.08.26 17:36:24
@Columba:

"Ezeket nyilván nem mindenki követte, de mégiscsak létezett valamiféle alap még abban az esetben is, ha valaki nem volt hívő izraelita, vagy később hívő keresztény."
Ez az alap azonban független a vallástól, egyszerűen a társadalom stabilitása miatt alakulnak ki. Az alapvető erkölcsi követelményeket ráadásul a nem vallásosok saját szabad akaratukból és belátásukból követik, nem külső erő hatására.

"A hittől való elszakadás folyamatát Jézus és az apostolok is megjövendölték csaknem kétezer éve"
Meg az összes többi vallás is (legalábbis amivel találkoztam). Mindegyik tartalmaz egy távolba helyezett utalást az emberi erkölcsök hanyatlására, ami egyfajta világvége-előjátékként történik - ezzel lehet az egyszerű embereket riogatni és engedelmességre kényszeríteni.

"E történelmi eseménysorozat részeként jelent meg a darwinizmus, ami ideológiai alapot szolgáltatott a maga útját járó embernek, hogy végül is kétségbe vonja és megtagadja Istennek még a létét is, noha természetesen Isten létezését sem „tudományosan” bizonyítani, sem cáfolni nem lehetséges."
No, itt sokminden összekeveredik.
Egyrészt a darwinizmus nem igazán ideológia. Annyi igaz, hogy kikényszerült a születése, de ez elsősorban a tudományos ismeretek mind nagyobb felhalmozódásának köszönhető. A korábbi elméletek ugyanis nem voltak képesek megmagyarázni az élővilág változatosságát vagy a fosszíliák milyenségét. A Darwin által felállított evolúciós hipotézis igen. A hipotézis pedig elméletté akkor vált, amikor a segítségével tett előrejelzések egyre-másra beigazolódtak.
Egyeseknek azonban kényelmetlen a valóság, és az elmúlt 150 évben egyre másra támadják (nagyjából ugyanazokkal az érvekkel) az elméletet. Ennek egyik lépése, hogy kikiáltjuk ideológiának, majd az így kreált ideológiát támadjuk, ez a szalmabáb-érvelés. Ennek köszönhető a darwinizmus, mint fogalom köztudatba épülése. Ha a tudományos oldalról nézzük, akkor ez mindössze az evolúció tényének darwini szemléletét jelenti, ami viszont anakronisztikus dolog, ugyanis az elméletet már jócskán kibővítették, illetve egyes helyeken meg is változtatták.
Másodszor nem szolgáltatott ideológiai alapot semmihez. Az istenfogalmak folyamatosan szorultak vissza, ahogy egyre több ismeretre tettünk szert az idők során. Már jóval előtte is voltak, akik nem tartották tudományos szempontnak bármiféle isten létét, elég csak Laplace és Napóleon anekdotikus beszélgetésére gondolni.
Harmadszor pedig cáfolni valaminek a létét valóban nem lehet. Igazolni ellenben igen. Ennek következtében aki bárminek a létét állítja, azon a bizonyítás terhe. Ha pedig nem képes ezt megtenni, akkor a bizonyítandó létezést nem szükséges feltételezni, tudományos szempontból pedig meddő a létező elméletekhez hozzáadni. Mivel pedig a tudomány csak objektív igazságokat fogad el, már felépítése okán is, isteneket csak objektív bizonyítékok alapján ismerne el létezőnek. Ilyen pedig nincs, és egyre kevésbé van lehetőség rá, ebből következően a tudomány nem foglalkozik semmilyen istennel.
Mindebből pedig nem következik, hogy a tudósok kizárólag ateisták lennének, ahogy a vallásos tudósok léte sem érv bármelyik isten mellett. A világnézet és a tudományos tevékenység között egyszerűen nincsen kapcsolat.

"Érdekes módon az elmúlt hidegháborús rendszerben egy dolog közös volt a „kapitalista” és a „kommunista” ideológiában: a „tudományos ateizmus”."
Nincs olyan, hogy tudományos ateizmus. Az ateizmus egy világnézet, a tudomány pedig a valóság megismerése. Egymástól függetlenek. Mi több, mint már kifejtettem, a tudomány nem is tudja tagadni semminek a létét.
Mi több, a hidegháború folyamán a "kapitalista" hatalmak pont a vallással kardoskodtak a kommunista rendszerek ellen. A kommunizmus pedig, mint vallásos jellegű ideológia, a többi vallásban ellenségképet látott, ezért is igyekezett azokat minél több oldalról támadni. Igazából egyik oldal sem nevezhető ateistának a szó valódi értelmében.

"A „gazdasági növekedés” azonban, - amin az egész rendszer valójában alapul - egy olyan méretű lufi, amiről úgy érzem, minden értelmes ember tudja, hogy csak idő kérdése a kidurranása."
A probléma, hogy ennél jobbat egyelőre nem tud senki.

"Ennek elfedésére találták ki a „fenntartható fejlődés” jelszavát,"
Nem, az egészen más. A fenntartható fejlődés a környezeti javakkal való gazdálkodásra vonatkozik, és lényege, hogy a környezetterhelést a Föld, mint rendszer pufferkapacitásán belül tartsuk, illetve, a jelenlegi helyzetet ismerve azon belülre csökkentsük. Gazdasági viszonyokra is alkalmazzák néha, azonban ekkor azon hátsó gondolattal, hogy bizonyos piacokat bizonyos módon befolyásoljunk.

"Egyre több ember él „egyik napról a másikra”,"
Ezért elsősorban a túlnépesedés felelős.
Tom Benko 2013.08.26 17:42:23
@Columba:
"a diktatúra szükségessége bele van kódolva a rendszerbe,"
Szerencsére nem. Azonban a széles néptömegek egyre súlyosabb ismerethiánya inkább generál diktatórikus vezetést, a példa érdekében nem is kell messzire mennünk. Általában is igaz, hogy az alacsonyabb ismereti szinttel rendelkező emberek inkább igénylik az irányítást, mint a magasabbal rendelkezőek.

"a morális szétesés és annak következményei után ez szokott következni"
Egészen pontosan a folyamat arra épül, hogy a morálisan befolyásolható embereket valamely ideológia felkarolja, pont a befolyásolhatóságuk okán, majd ezekre támaszkodva tör uralomra. Ennek számtalan példáját láthatjuk a történelemben, akár csak a legújabb történelemben is.
Tom Benko 2013.08.26 17:43:16
@Columba: Végszóként még annyi: arra a kérdésre nem kaptam választ, hogy miben is ártalmas a hitetlenség.
 A madarak egyedülálló lábfelépítése kétségessé teszi, hogy a dinoszauroszok lennének az őseik Science Daily, 2009, június 16.    „És megteremtette Isten (...) a különféle fajta madarakat. És látta Isten, hogy ez jó.” (1Mózes…..
Tom Benko 2013.08.19 17:28:59
@Kéry Zsuzsanna:
"Isten irántunk való szeretetének megmutatása, és számomra az ószövetségből is egyértelműen ez jön le."
Hm. Nekem nem annyira.

"Az evangéliumok közül olvastad valamelyiket?"
Igen. Mind a négyet, bár kissé régen.

"az ún. társadalmi normák, amelyeket ma általánosan elfogadunk, a zsidó-keresztény erkölcsre épülnek (amely pedig a Bibliában gyökerezik)?"
Egy részük. A többségükre a Bibliától és bármi mástól is függetlenül rá lehet jönni. Ezek az erkölcs alapvető (és evolúciósan is igazolható) elemei.

"kívülről jött, és azt is tudtam, hogy honnan."
Én is. A könyvből, amibe belenéztél.

"Neked véletlen, nekem nem az. "
Hát, ha többet akarsz belelátni, akkor szíved joga, csak éppen kissé fölöslegesnek tartom még valami extra beleszuszakolását az esetbe.
Tom Benko 2013.08.22 12:04:00
@Kéry Zsuzsanna:
Meg Jób könyve... Majd azért elolvasom őket.

Rossz modell. Az asszony közbeavatkozásának hatása ugyanis kimutatható, azaz a kolléga téved. A jó modell:

Keresed a slusszkulcsot, felforgatsz mindent, majd eszedbe jut, hogy a férjed balkezes, és tegnap ő állt be a kocsival. Megnézed a nadrágja bal zsebében, és tényleg ott van. Ezek után azt meséled a munkahelyeden, hogy ez a gondolatátvitelt bizonyítja.
Tom Benko 2013.08.26 12:04:29
@Kéry Zsuzsanna: Az lehet, hogy nincs lehetőségem belekagylózni, azonban továbbra is fenntartom, hogy ha nem szükséges feltételezni valamit, akkor azt ne tegyük meg. Lehet, hogy számodra egy transzcendens létező kézzelfogható valóság, de ha objektíve nem vizsgálható, akkor a tudományos érvelésben nem vesz részt.
Világszenzáció látott napvilágot a tegnapi nap folyamán, ám sem a Blikk, sem a Retekklub, sem a Telaviv2 nem számolt be róla, holott a magyarság ügyét régen látott módon ragyogja be ez az új remekbe szabott régészeti felfedezés. A világ legrégebbi ismert piramisáról tudniillik…..
Tom Benko 2013.08.21 00:59:25
@Geena007: Ennek fuss neki még egyszer, cicabogár! Én nem a blikkből szerzem, vannak lényegesen komolyabb források is, remélem, ismered őket. Amúgy alátámasztanom nem is nekem kell, mert nem én állítok. És de, magyarázattal tartozol, pont emiatt.
Apropó, kik azok a vallási történészek?
Tom Benko 2013.08.21 11:17:42
@Geena007: Menekülsz? Nem lep meg.
Tom Benko 2013.08.21 11:18:34
@Lipták Gergő: Végül is ja. :)
Három év után a Szkeptikus Társaság idén ismét jelen lesz a budapesti Sziget Fesztiválon, a Civil Szigeten, augusztus 10-11-én! Ártalmas kozmetikumok, génkezelt élelmiszerek, mérgező oltások, világméretű összeesküvések: Vajon tényleg ennyi veszély leselkedik ránk? És a megoldások, amiket…..
Vágó István az interneten is nézhető FIX HD televízióban indított új műsort, "Szkeptikus vagyok..." címmel. A minden hétfőn új epizóddal jelentkező műsor első négy adása már megtekinthető. Az eddigi témák: Chemtrail - vegyi csíkok az égen Kristálygyógyászat Televíziós jósműsorok Lúgosítás,…..
Tom Benko 2013.08.04 20:43:12
@tesz-vesz:
"szellemi? nem tud a paraszt szántani? nem jól osztják ki a földeket? "
Igen. Főleg gazdasági ismeretek hiányoznak, meg némi józan ész és szocikultúra.
De, tud, ezt senki nem is vitatta.
Igen, rosszul osztják a földeket. Többek között erről beszélt az általad is emlegetett politikus úr, de ez meg jelen esetben mellékes.

"kiváló a klíma jelenleg az mg-i termelésre."
Hol?

"védővámok úgy jönnek ide, hogy a multik miatt nem tud érvényesülni a magyar paraszt, mert külföldről hozzák a tejet stb. de a legnagyobb probléma a korrupt támogatási rendszer, és a földbérleti pályázat, amire Ángyán világított rá."
Az eleje leginkább a magyar gazdák gazdasági ismereteiről ad számot - a multik azért hozzák külföldről a tejet, mert így olcsóbb. Ha a mezőgazdaságban korrekt és átlátható jogrendszer lenne, épelméjű támogatási rendszerrel, akkor talán mégis olcsóbb lenne a helyi termelőtől venni, nem? A végével egyébként maximálisan egyetértek.

"hát először is nyilvános széleskörű vitát rendeznék a gmo párti és gmo-ellenes tudosókból a köztévében, és nem béna embereket hívnék be a gmo ellen, mert ez lesz majd a következő trükk, hanem pusztaiékat."
Volt már rá több próbálkozás is, nem kellett béna embereket hívni, maguktól jelentkeztek, kezdve a gyepagyú grinpiszesekkel. A viták, legalábbis amiről tudomásom van, mind hangulatkeltésbe fulladtak, a szakmai érvelés gyakorlatilag teljesen elmaradt. Az egyik oldalon a teljes inkompetencia, a másikon a teljes szómegvonás miatt. És jelzem, nem a GMO-pártiak voltak inkompetensek...

"csányi már külföldön is óriási földeket vásárol, ő gmo-s ember,"
A második felére valami forrást tudnál adni?

"miért lenne Pusztai kísérlete rossz? nem tetszik az eredménye?"
Ha nem tetszene az eredménye, nem érdekelne, mert a korrekt kísérlet eredménye magáért beszél, azt muszáj elfogadni. Pusztai kísérlete egyszerűen értékelhetetlen, semmitmondó és használhatatlan.

"ki tudja miknek kell végbemennie egy búzának , hogy életképes legyen olyan helyen, ahol egyébként nem tudna megélni."
Ezt például a genetikai tervezéssel lehetne megoldani. Ha végre hagynák.

"hadd kérdezzem már meg, milyen az extrém szárasságtűrő búza? ugyanolyan minőségű mint ami rendesen kap vizet?"
Lehet, hogy nem ugyanolyan minőségű, de biztosan jobb, mint az egyáltalán nem termő búza. Ugye, milyen jó lenne mondjuk a Száhel-övezetben búzát vetni. Szerintem senkit nem érdekelne, hogy jobb-e, mint mondjuk a magyar...

"a DDT-t még most is permetezik afrikában, a 3. világban,"
Igen, mert ott a haszon _lényegesen_ nagyobb, mint a kockázat. Sőt, újabban felvetődött, hogy a DDT-nek tulajdonított hatások jelentős részéért esetleg nem is felelős. Ezzel kapcsolatban az Akadémiai kiadó Új polihisztor sorozatában megjelent Száz kémiai mítosz kötetben 72. sorszámú esszére hivatkoznék. Ezt Kovács Lajos írta, címe: Tényleg több bajt okozott a DDT használata, mint amennyi hasznot hajtott?

"de az ottani génkezelt fajták simán elterjedhetnek idáig."
Ez pedig azt jelentené, hogy azok lényegesen életképesebbek, mint a mostaniak. Ez szerintem nem igazán baj, de ha zavar, akkor ugyanaz a teendő velük, mint a gyommal...

"az érintett hitelesítette a youtube kommentekben a videója alatt, szkeptikus vagyok GMO alatt van. amúgy ha nem hiteles perelje be őket. mivel a népszabadságban lement a cikk, valószínű hogy tényleg ezt mondta "
Linket kérek.
Tom Benko 2013.08.06 22:59:52
@tesz-vesz: Rossz helyre válaszoltál, de ez mellékes.

"hogy lehet olcsóbb mikor azt szállítani kell sokkal többet?"
Például kisebb az adóteher rajta, nagyobb és korábbi a hozam, akkor simán behozhatja a szállítás miatti veszteséget. Tudod, amikor egy faluban van 42 John Deere, mindegyikkel fél-fél hektárt művelnek meg, akkor ezeknek az árát a felvásárlón verik le, ami aztán legyűrűzik hozzád. De a magyar parasztot rávenni, hogy egy traktorral egyszerre, egységesen műveljenek - na, az esélytelen kb. Pedig ekkor nem csak versenyképes lehetne a hazai termék, hanem esetleg tényleg olcsóbb. (Nem mellékesen pedig a drágáim nem ám saját bevételből vesznek ám kocsit/plazmatévét/nyaralót, hanem ügyesen beleépítik a földművelésre felvett pénzekbe...)

"nem bénákkal kell a vitát. hol van amúgy?"
Volt. Ha jól emlékszem, a Critical Biomass blogon olvastam róla, előkeresem.

"miért kell 2x kérdeznem, hogy mi a baj Pusztai kísérletével???"
Mert nem tőlem kérdezted. Közben fordulo_bogyo meg is válaszolta.

"ez egy egyensúly, amit most mesterségesen fel akartok borítani,"
Már felborult...

"milyen hatással lesz az ökoszisztémára egy olyan búza ami nem kér inni?"
Vizsgáljuk meg! Ja, bocs, nem lehet, mert sátántól való dolgok ezek... Innentől kezdve az érvelés... hogy is mondjam... súlytalan.

"ha valami nem kap vizet, azt soha nem fogod megoldani maradéktalanul, hogy ne legyen szomjas, "
De mondjuk a vízigényét lehet csökkenteni.

"hagyjuk túlnépesedni a bolygót?"
Vajon miért a legelmaradottabb területeken van a legnagyobb mérvű túlnépesedés? Ah, igen: mert ott a bizonytalan életminőség miatt előnyös a nagy népszaporulat. Ha sikerül stabilizálni az életminőséget, akkor szépen lelassul, majd egyensúlyba kerül a szaporulat. Sőt, ha szerencsénk van, még kissé csökkenni is fog. (Jaj, tudom, most majd jön, hogy csúnya bácsik népességcsökkenést akarnak...)

"szerintem rémisztő, hogy a DDT még 3 generáció után is megtalálható az utódokban."
Nem lep meg, a DDT bomlékonyságát ismerve. Ezzel viszont még nem indokoltál semmit.

"kockázatot meg senki sem nézi, csak a profitot."
Meg ahogy azt móricka elképzeli. A kockázat ugyanis profitcsökkentő, úgyhogy nem hagyható figyelmen kívül. Ha túl nagy a kockázat, az könnyen kinullázhatja a profitot, sőt, akár még veszteséget is termelhet. Úgyhogy épeszű ember mindig fel kell mérje a várható kockázatot is. (És ha ezek után azt mondod, hogy ezek nem épeszűek, akkor részemről a vitát le is zárom.)

"de nyilván aki egy nagy lapban állítja hogy rendelkezik a felvétellel, akkor annyira nem lehet hülye h hazudik "
Most én kérdezem: te még hiszel a mesékben?

A linked "Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés..." eredményt ad...
Tom Benko 2013.08.06 23:06:36
@tesz-vesz: Nem mellékesen - jelenleg alkotmányosan tilos Magyarországon GMO-t termeszteni, felhasználni. Ezzel ugyan elvágják a hasznosságról/károsságról szóló kísérleteknek még a lehetőségét is, nem hogy komoly kutatásokat lehessen végezni. Ezzel egy szép logikai bukfenc kezdődik:
1; Mivel senki nem vizsgálta, hogy jó-e => 2; a GMO rossz => 3; ezért betiltjuk => 4; tehát senki nem is tudja vizsgálni, hogy a GMO jó-e => 1
Ehhez csak gratulálni tudok.
"Ideális életmód A-tól Z-ig" hirdeti a weboldal és rögtön olvashatunk is a csodaszerről, amely "napjainkban az antibiotikumok kudarca, hanyatlása miatt ismét előtérbe kerülhetett". Ez a szer nem más, mint az ezüst-kolloid. A cikk kitűnő tárháza azoknak a frázisoknak,…..
Tom Benko 2013.08.02 18:14:25
@lesz:
"mindenröl csak akkor mondhatsz véleményt ha kiprobáltad"

Biztos?

"ezüst és arany kolloidot a gyogyszertárak árulnak"

Meg homeopátiás szemetet is. Ez nem érv.

"sebészeteken is alkalmaznak ezüst kolloidos kezeléseket seb fertötlenitésre"

És ez a lényeg - fertőtlenítésre és külsőleg. A szervezetbe kerülve ugyanis az ezüst meglehetősen izgalmas dolgokat okoz.
Tom Benko 2013.08.03 14:49:30
@lesz:
"ha valamit nem tudsz vagy nem probáltáld ki, akkor nehézkes korrekt véleményt mondani."
Akkor próbáld ki, légy szíves, a botulinotoxint, mielőtt a kolbászmérgezésről véleményt mondasz! Igaz, hogy rengeteg beszámoló van róla, de egyik sem a saját tapasztalatod.

"bár a papok és az apácák tudják a legjobban hogy kell kisgyereket nevelni."
Önkritika vagy öngól?

"a seb is külsőleg vérzik,"
Ugye, elsősegély tanfolyamot nem végeztél? A külsőleg kezelés nagyjából azt jelenti, hogy a szervezetbe nem juttatunk az anyagból, csak a külső borításra. Sebek esetében az ezüstöt a környékének fertőtlenítésére használják, hogy idegen és esetlege káros anyag a seben keresztül ne jusson a szervezetbe.

"az aranyat használják tudógyógyászatban a rák gyógyítására."
1; Melyik rák gyógyítására?
2; Valami hivatkozás erre?

"a reptéri beléptető kapu csak a beállítás hatására jelzi a fémet, bennem is van fém és nem mindig jelez be."
Ahogy tévedsz...
1; Igen, van fém, például rengeteg vas a véredben, de az nem jelez be.
2; A jelzés egy egyszerű törvény következtében történik: ha fém test mozog mágneses mezőben, akkor benne örvényáramok jönnek létre. Ezek maguk körül mágneses mezőt keltenek, ami a generáló mezőt gyengíteni igyekszik. Ezt a változást észleli a kapu rendszere. A változás maga függ a fémtárgy méretétől, helyzetétől és a környezete anyagától. Nekem például a jegygyűrűmet csak akkor jelzi a börtön beléptetőkapuja, ha nincs zsebre rakva a kezem. Amúgy nem tudom, ez hogyan jön ide, de mindegy.

"az arany ezüst az nemesfém és nem nehézfém."
Valld be, még nem vagy hetedikes. A nehézfémeket sűrűségük alapján határozzuk meg. Technikailag nehézfém az, aminek sűrűsége szobahőmérsékleten nagyobb, mint 7000 kg/m^3. A nemesség pedig kémiai fogalom, a reakcióképesség szerint határozható meg. És kapaszkodj meg, az összes nemesfém nehézfém...

"ha ismernéd a történelem és az antikvitás kis történetét, akkor tudnád hogy minden kisgyereknek volt ezüst(ezüstözött) vagy arany kiskanálja, és azt rágcsálta."

Szimpatikus mágia. Ha gyerekkorában sokat volt a kezében drága dolog, akkor később valószínűbb, hogy gazdag lesz. A rágcsálás meg egyszerű okokból történik: a kisgyerekek mindent meg akarnak ízlelni. A fémkanál még ráadásul hideg, úgyhogy fogzáskor még külön jó is, hogy kicsit hűti az izgatott ínyt.

"engem a fehér bab héj, a csalánlevél és a fekete áfonya teája mentett meg az inzulintól.bár lehet hogy az is gyógyszer?"

Biztos? Egyébként való igaz, minden gyógyszer valamilyen növényi anyagból fejlődött ki.

"szóval azé me más a véleményünk azé nem kell egyből lelőni a másikat, hanem utána kell olvasni."

Így van. Te mikor teszel ilyet?

"hiába mondjátok hogy normális adagolás mellett káros, akkor nem használná mind kettőt az egészség ügy."

A kettő között van némi különbség. De pl. a morfin is tiltott szer, az egészségügy mégis használja. Igaz, a normálisnál némileg kisebb adagolásban...

"hiába mondjátok hogy nehézfém, ami rongálja a szervezetet, ezek nemes fémek amik segítik a szervezetet."

Hm. A vas is nehézfém, és ráadásul még csak nem is nemes. A réz nemesfém és nehézfém. Az alumínium nem nehéz és nem nemes. A higany nemes és nehéz. Soroljam még?

"de azért hogy megtermékenyüljön a pete ahhoz szükség van aranyra, és a sperma tartalmaz is aranyat."

Akkor azért fizet érte annyit a spermabank? :) Amúgy: forrás?

"lehet más a véleményünk, csak a tényeket nem szabad elhallgatni vagy elferdíteni. "

Te miért teszed?
Tom Benko 2013.08.04 20:19:22
@lesz:
"tüdőgyógyászatban szerintem a prosztatarákot értjük"
Szerinted hányféle tüdőrák van?

"ha valami nehézfém akkor az nehézfém, ha valami nemesfém akkor az nemesfém"
A kettő egymástól független fogalom, már mondtuk, többen is.

"olvasd el a sperma összetételét és megtalálod benne az aranyat"
Kérek rá forrást.

"a kiskanalat nem a gazdagság miatt kapták a gyerekek"
Nem, hanem az eljövendő gazdaságot is szándékoztak előidézni vele. Fémkanalat elsősorban, mint már írtam, a fogzás megkönnyítésére, az íny nyugtatására alkalmaztak.

"ne is vegyél olyan hűtőt meg mosógépet, ami ezüsttel fertőtlenít, mert még megbetegszel tőle"
Mosógépről még nem hallottam, de hűtő van ezüsttartalmú bevonattal. Ennek célja, hogy a hűtő falán ne tapadjanak meg mindenféle élőlények, amik aztán a többi ételre továbbadódhatnak. A táplálékot viszont nem fertőtleníti. Be is baszna, fertőtleníti a camambert-t mondjuk.

"igen biztos hogy a gyógyteák vitték le a cukor szintemet,"
Ezt mi alapján állítod?

"akkor kevesebbet mennének az emberek orvoshoz"
És az orvosoknak pont ez a céljuk.

"de a legtöbb ember aki itt hozzászól nem használta sem az ezüst kolloidot sem az arany kolloidot, így nem is ismerik a hatásukat sem az általam nem tapasztal mellékhatásukat"
Attól, hogy nem próbáltam valamit, még nem biztos, hogy nem ismerem a hatását. Vannak ugyanis róla igen alapos vizsgálatok, amiknek utána lehet nézni. Hogy nem tapasztaltál mellékhatásokat, az örömteli, de ez alapján nem állíthatod, hogy más sem fog tapasztalni.

"mint te sem érted hogy mi az hogy van bennem vas, pedig egyszerű
a megfejtése"
Megnyugtatlak, nem vas, mert az kellemetlen lenne. Félve írom le, de az valamilyen nemesfém, valószínűleg platina, hogy a szervezetbe _ne_ kerüljön belőle...

"de úgy látszik te nem az elejétől olvastad a bejegyzéseket, és nem tudod hogy miért beszélünk ezüstről meg aranyról, de azért van saját véleményed"
Ez inkább rád érvényes, mert ha az elejétől olvastad volna, akkor már találkoztál volna velem...

"itt jön be a régi bölcsesség hogy mi lett volna ha jobban jársz."
Huhh, ez így kissé meredek, ki is köptem a vacsorámat... De ha már bölcsességeknél tartunk, van egy szép külön neked a szálkáról meg a gerendáról.

"de szerintem azt sem érted és nem is magyarázom el"
De, értem, és azt is tudom, mit akartál mondani, úgyhogy magyaráznod sem kell, szóval nyugi, nem fogom emiatt a párnámat telesírni.
Azt mondják, több milliárd év alatt fejlődött ki az élet a földön, ám úgy tűnik, az evolúcióra pont akkor nem számíthatunk, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Az evolúcióhívők Mekkáját (a Galápagos-szigeteket) falánk patkányok százmilliói lepték el, s a…..
2008-ban, London Brent kerületében, ahol akkor laktam, hirtelen mindenütt a National Health Service (NHS) poszterei tűntek fel, amelyek a kanyaró elleni oltásra buzdították a lakosokat, külön kiemelve a gyerekek beoltásának fontosságát. Nem egy "mezei" emlékeztető kampányról volt…..
Tom Benko 2013.07.25 22:12:23
A napokban chemtrail ellenes felvonulást hirdettek meg a Facebookon. Ebből az apropóból érdemes áttekinteni, hogy ténylegesen mennyi igazság van abban, miszerint repülőgépekről mérgekkel permeteznek minket szándékosan, vagy annak mellékhatásaként, hogy állítólag (!) globálisan próbálják valakik az…..
Szkeptikus blog Attila-domb 2009.07.09 07:05:00
Szilágyi János barátomnak volt egy rovata egy tekintélyes bormagazinban, melynek alapötlete az volt, hogy fehér asztalnál, borozgatás mellett minden ellentét elsimítható. Megtisztelt azzal, hogy engem is meghívott egy ilyen csevegésre, és azt kérdezte, ki lehet az az ember ma Magyarországon, akivel…..
Tom Benko 2013.07.07 21:50:54
@Deepline:
"Én 30 év tapasztalatából tudom, hogy nem kerek a történetetek. "

Például?

"Nem egy tudós, újító halt meg felfedezései miatt, mert azok nem illettek bele a világképbe..aztán hogy, hogyhogy nem, igazuk lett..."

Például?

"Azt tudom, hogy az istenített fizikakönyveteket valószínüleg a részecskék nem olvasták, mert nem tudják, hogy kell a mikroszkópikus világban működni a fizika törvényei szerint, ezért render megborítják azt..."

Például?

"És azt is tudom a történelemkönyvekből, hogy a tudomány fejlődését épp maguk a "mindent tudás" birtokosai hátráltattak sok koron át. "

Na ja, papok, meg a tudatlan, vallásos, elvakult csőcselék...
Tom Benko 2013.07.08 12:15:54
@Deepline:
"Nincs meg eleve a kellő ismeretanyagom abból, amit ti hisztek ahhoz, hogy vitába szálljak veletek fizikai kérdésekben, és a szinteteknek megfelelően cáfoljam azt."

Azt látjuk. De akkor miért állítasz ostobaságokat?

"Amiket én állítok, más kutatók állítják,"

Például?

"A mai tudósok is azt hiszik, mindent tudnak a világról."

Nem.

"Darvinista hívők"

Kreacionistának tetszik lenni? Mert ez nagyon arra hajaz. Darwinista (dupla vével!) hívő az, aki elfogadja az evolúció elméletét, ugyanakkor templomba is jár.

"Beleillesztik az elméletbe, vagy ha nem passzol..."

Akkor megvizsgálják, miért, és aszerint módosítják az elméletet - ha kell.

"Aztán meg csodálkoznak, hogy 10ezer éve kihaltnak hitt élőlényt találnak élve,"

Inkább örülnek neki. Bár nem tudom, mire gondolsz.

"meg hogy nem tudják megmagyarázni, hogy létezhetnek 20ezer éves kerámia edények"

Ezt miből gondolod?

"Nicola Tesla találmányaival mi is van?"

Melyikkel? (Amúgy sejtettem, hogy szerencsétlen előkerül...)

"Miért is nem a levegőben szállítjuk az áramot?"

Látod, ha tanulnál fizikát, akkor tudnád...

"Miért ölték meg az elektromos autót azt hazudva, hogy veszélyes és nem hatékony, mikor már a robbanó motorok előtt üzembiztosabbak, és gyorsabbak voltak a belső égésű motoroknál?"

Nem ölték meg. Egyelőre még nem is élt. Azt senki nem mondta, hogy veszélyes. De nem voltak sem üzembiztosabbak, sem hatékonyabbak. Összehasonlítás végett: az elektromos autó honnan nyeri az energiát? Vagy akkumulátorból, amiből, az adott energiamennyiséget tekintve jelenleg csak az ólomakkumulátorok kellően hatékonyak, vagy hidrogénből, aminek előállításához pedig elektromos áram kell. Ha gondolod, utána is számolhatsz, mivel a tüzelőanyag-cellás autók adatai nem titkosak, hogy 100 km-re vetítve mennyibe kerül egy átlagos benzinmotoros, dízelmotoros és elektromotoros autó. Félelmetes lesz.

"És vajon, egy vezető, nemzetközileg elismert kutató, mondjuk aki tanácsadóként is működik, és mondjuk meghatározza, merre haladjon a tudomány."

Ilyenről nem tudok...

"Miért is hazudja a MTA a habsburgok által ránkerőltetett finnugor elméletet,"

Nem Habsburgok, nem erőltették, nem hazudja senki és nem erőltették. A többi stimmel.

"mikor a kínaiak saját bevallásuk szerint, a legelső emlékeik szkíta eredetűek voltak."

Wow, ezt még nem hallottam. A sarki kínai boltos is csak lassan ért ide?

"Ja, meg hát érdekes módon, a jelenleg élő emberi faj első civilizációjának szókincse 62%-ban egyezik azzal a nyelvvel, amelyet te is beszélsz."

Akkor miért kell nyelveket tanulnunk? Te tanultál? Mondjuk oroszt? Hát kurvára egyezik akár a szókincse is...

"Rovásírás? "

Jajj...

"Boszniai Piramisok,"

JAJJ!

"homo-sapiens lábnyom egy dínó lábnyomában megkövesedve."

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!!

"5000 éves lendkerék,"

Erről kicsit több infót!

"biztosan nem elfogult egyik tudós sem ennek fényében sem,"

Lehet, de ez nem változtat a tényeken. A tudományos kutatás nem így működik.

"márpedig ezt én akkor is publikálom az igazságot, ha tönkreteszed a jövőmet"

Az eleje pontosan igaz, a vége esélytelen. Sőt, úgy igaz, hogy: "mert ezen áll a jövőm!"

"Ja meg persze tombol a demokrácia, száguld a gazdaság, és minden a legnagyobb rendben van. Kémkedés sincs már a szovjetúnió bukása óta,"

Hogy jön ide?

"meg persze az időjárás-szabályozás kísérleteit is leállították"

El sem indult... Kissé összetettebb a rendszer, ennek ellenére öntudatlanul szabályozhatjuk, sőt szabályozzuk is. Pl. globális felmelegedés (de persze szerinted az sincsen, igaz?).

"Agent Orange"

Az más volt.

"Na viszlát."

Szerintem is.
Tom Benko 2013.07.08 20:44:08
@Deepline:
"Mint mondtam, inkább tájékozódj magad,"

Szóval nem támasztod alá mondandódat semmivel. Nem tudod, vagy nem lehet?

"Én inkább leszek idióta."

Felőlem... Jó úton haladsz.

"Aki pedig nem ismeri el a rovásírás ősiségét,"

Mert nincs rá sehol bizonyíték. És amíg nincs, addig nem fogadom el. Ha lesz, elfogadom. Hajrá!

"Ez itt a piramist ásó alapítvány hivatalos honlaja."

Ez meg néhány egyéb információ róla:
hu.wikipedia.org/wiki/Boszniai_piramisok_v%C3%B6lgye
szkeptikus.blog.hu/2009/08/12/a_boszniai_piramisok

"Biztos, hogy TE zseni vagy."

Nem, nem biztos. És te?
A La vida loca nevű osztrák honlap blogján (amihez Daniela Pfeifer dietetikus mellett Dr. Ingo Paulsen biológus, Steffen Schalk fitness- és egészség-coach, valamint Mia Schöbel LifeCoach adja a nevét) idén februárban megjelent egy bejegyzés Steffen, az egészségguru tollából, ami a…..
Tom Benko 2013.07.08 14:25:56
@wmiki: Komolyan mondom, fájdalmasabb vagy, mint egy fogideg-gyulladás...
Angelina Jolie vallomása a NYTimes hasábjain kétségtelenül a hét híre lett és az egész világ figyelmét a mellrákra, illetve a gyakran mögötte álló örökletes okra, a BRCA1 és 2 génekben bekövetkező mutációkra irányította. Öröm az ürömben, hogy a hasznos…..
Tom Benko 2013.05.21 20:37:18
@Tara.: Ja, akkor ezek szerint nincs különbség a "boldog" és a "nem boldog" állat húsa között. Ebben az esetben én viszont a nekem tetszőt választom, ami, jelen helyzetben, a legolcsóbb. Egyébként nem tudom, amikor édesanyámékkal tyúkot vágtunk, szigorúan háztáji nevelésűt, tiszta növényi táplálásút, akkor a tyúkok nem tűntek túl boldognak...
Tom Benko 2013.05.22 21:06:21
@Komavary: Sajnos tanári bérből csak a csirkefarhát jön ki jól. :) Egyébként vega tyúkok voltak, emlékszem, a földigiliszták vidáman randalírozhattak az tyúkudvarban, legfeljebb rájuk léptek. Mondjuk volt ragadozó kakasunk is, állandóan a tyúkok hátára ragadt. :) Sőt, a fatert le is akarta vadászni, úgyhogy ettünk kakaslevest is. :)
Tom Benko 2013.06.15 14:48:17
@wmiki: Már az ismertetők is szánalmasan bugyuták... Amúgy a hölgy nevére rákeresve sem található semmi értelmes. Új medicinás homeopata, azaz kb nem ért hozzá. De tudod, mit? Ha adsz nekem korrekt klinikai vizsgálatot akár a homokos paciról, akár a neonáci orvoslásról, akkor majd foglalkozom vele. Addig viszont felesleges erőlködni...
Bevallom megihletett Deák Péter írása a komplexitásról, szeretnék egy feladatot adni bárkinek, akit érdekel a kortárs kreacionizmus. Mindenhol, ha evolúcióról vitázok, előbb-utóbb nagyon komoly érvként kerül elő ugyanaz a rejtély ezer alakban. Rengeteg változata ismert, az…..
Tom Benko 2013.01.26 20:33:32
@Sexcomb: Én meg szépen csöndben elkezdtem reklámozni.
Tom Benko 2013.06.12 20:26:57
@RagTiger: Ahogy megláttam, hogy a faszi az ID-ről fog papolni, már sejtettem, hogy minden hülyeség lesz benne. A java részéről ebben a blogban is olvastam. Dawkinsnak talán az Önző gén című könyvében van a flagellum-probléma (elég rég olvastam). De a problémát a "God of the Gaps" módszerrel betölteni finoman szólva is baromság.
FundiBlog NASA csakra 2010.03.23 23:53:00
Egy viszonylag stabil fundiságról írok most, olvasói felajánlásra. Ez a visszatérő elem a magyarországi politikaközeli fundik egyik refrénje, miszerint a Pilis a Föld szívcsakrája, és ez bizony nem csak afféle szerény vélemény, hanem a NASA által tudományosan…..
Tom Benko 2013.06.04 19:28:46
@flugi_: Kellene akkor egy gyűjtő bejegyzés, ahová lehetne gyűjteni az ilyet.
Egy hónap csúszással ugyan, de felkerült a szeptemberi Meetup videó anyaga, illetve az én előadásom is. Egy hónap csúszással ugyan, de felkerült a szeptemberi Meetup videó anyaga, illetve az én előadásom is. ..
Tom Benko 2013.06.02 20:59:37
@RMO: Hát ja. Gyorsan ránéztem, az első nem doktor, a harmadikra még találatot sem adott a google. Így hogyan bízzak meg bennük?
Critical Biomass Kedves Lajos 2013.05.28 22:12:35
Ha van alkalom, amikor helye van a civil aktivitásnak, akkor ez az. Az utóbbi év talán egyik legnagyobb hatású civil kezdeményezése lehet (és egyre inkább úgy tűnik, hogy lesz is) az a petíció, ami arra próbálja rávenni a gyógyszergyárakat, illetve a gyógyszer-szabadalmaztatást…..
Tom Benko 2013.05.31 08:56:40
@micsoda?: És jó magyar szokás szerint puszta antipátia miatt ellene vagy egy egyébként igen fontos dolognak... Hát gratulálok.