Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manyibacsi

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emelkedik a kerékpárosok engedélyezett maximális sebessége, de a rendőrség továbbra sem tervezi, hogy traffipaxokkal próbálják ellenőrizni a sebességhatárok betartását. A jövőben a 10, 20, 30, 40, 50 km/h-s maximumok közül kell az úttípushoz tartozó sebességhatárt…..
manyibacsi 2009.12.01 15:44:11
@min: kedves "min" Gondolod, h én arról írtam, amire Te válaszoltál? Sajnálom, ha ilyen "eccerű" -nek vélsz ! Mások sem azok, vigyázz ! Szóval, természetesen nem az a probléma, ha lesz egy ilyen egyirányú utcába, bringások általi szembe történő behajtás lehetőség az új KRESZ-ben. A probléma ennek a helyzetnek a félreértelmezésében, a provokációra hajlamos autósok és bringások személyében van.
Ezért ér annyit ez a szabály, amennyire betartják az érintettek ! Szóval erről van szó minden esetben. "Törvényen kívülinek" tartod/tartom magam, vagy sem. "Visszaadom neked, te ismeretlen autós/bringás a sérelmeimet", vagy sem. Erről szólnak a dolgok. Olvasd el a "Három ember egy csónakban" c. könyvet. Ott a kajakos utálja a motorcsónakost, de amikor vontatja őt egy motorcsónak, akkor meg a kajakosokat szidja, akik annyira útban vannak. Ez egy vicces könyv. Mi is ilyen röhelyesek akarunk lenni ? Nemsokára megalakítjuk az autós-, bringás- és gyalogospártokat ? Aztán " hé Te autós, kard ki kard" és egymásnak esünk ! Vegyünk már vissza mindannyian, a suttyók miatt ne általánosítsunk és figyeljünk, vigyázzunk egymásra ! Ez a legfontosabb !
manyibacsi 2009.12.04 14:03:54
MINDENKINEK, aki ide írogat ! EZ ÍGY NEM MEGY, VEGYÜK MÁR ÉSZRE! Mindenki fújja a magáét, meggyőzhetetlenül. Itt és így semmi sem fog előremenni semmi. Ez az egész csak arra jó, h a résztvevők kiengedjék magukból a fáradt gőzt, jól odamondogatva a "másik oldalnak". Persze ennek is van valami haszna, de ha valóban komolyan gondoljátok, h javítani akartok a jelenlegi autós-bringás-gyalogos viszonyon, ha valóban az a célotok, h jobb közérzettel, biztonságosan közlekedjünk, akkor véleményem szerint nem ez az egymás "csakazértis" meggyőzése, földbetiprása módszer a legüdvözítőbb. Ezt a blogot lehet szappanoperává átalakítva, kb. még 145 évig folytatni, de így mintha csak még jobban mélyülne a szakadék a "szembenálló" oldalak között. Ez is röhej, h "szembenállók" vannak ! Mindig is voltak- és lesznek szarházi autósok, bringások és gyalogosok. Százalékosan elenyésznek, nem ők képviselik a main stream-et, mégis velük példálózik mindenki. A beírogatások nagy része viszont "segíti" a szakadékot szélesíteni és azok is "anyázni" fognak akik eddig még nem tették, szélesítve a szembenállók táborát. Próbáljunk meg POZITÍVABBAN KÖZELÍTENI EGYMÁSHOZ, ne ugorjunk egyből neki a másiknak, se itt, se kint az utcán ! ARRA IS ÜGYELJÜNK ÉS REAGÁLJUNK, AMIKOR A "MÁSIK" UDVARIAS, ELŐZÉKENY ÉS A SZIMPÁTIÁNKAT, KÖSZÖNETÜNKET IS FEJEZZÜK KI ! Nem vagyok hittérítő, vagy valami ahhoz hasonló maskara, csak a tapasztalat és objektivitásra törekvés beszél belőlem. Próbálja ki mindenki, hogy MEGKÖSZÖNI, VISZONOZZA az udvariasságot, előzékenységet, még ha ez közhely is ! ERRE LEGYEN "MOZGALOM", ne a szájtépésre, mutogatásra ! Szerintem ha ez a módszer dominálna a helyzet javítására, jobb lenne az eredmény !. Szóváltás, csak szóváltást- , mutogatás, csak mutogatást szül stb.. Az elenyésző %-ú született bunkókkal úgyis nehéz mit kezdeni, de legalább ne növeljük azok táborát, akik a "normálisból" kerülnének át a "bunkókhoz", mert őket is lealázta vki ! Ha a fentiekkel nem értesz egyet az sem baj, de ha nem tartod magad a született bunkók közé , kérlek ne a "felsőbbredű gúnyolódás, v kritika stb." legyen a válasz, hanem a normális, építő kritika! Nyissunk ez irányba is és azon is gondolkodjunk, hogy hogyan lehetne normális, empátia gazdag közlekedési módszerre bírni azt, aki erre fogékony ! A „hé te bunkó, kard ki kard !” stílus, ahogy az élet minden területén, a közlekedésben sem segít.
Na, szevasztok !
manyibacsi 2009.12.08 15:07:59
@Etniez: Köszi ! Örülök, ha valóban konstruktív vagy és attól valóban javul a közlekedési morál (is), legyen az autós, bringás, gyalogos! Ez persze abban is áll, ha a jót is észrevesszük és arra is reagálunk, még a közlekedésben is. Szóval ne csak a sárdobálásról szóljon ez az egész, ezt kéne megértetni mindenkivel !
Azért érdekes, h a motorosokról kevés szó esik ! Pedig talán náluk a legsúlyosabb, legdurvább a helyzet, ott kéne a legnagyobb változásnak bekövetkeznie a közlekedési morálban ! Ők valóban döntő többségben kritikán aluli stílust adnak elő az utcákon.
Belsőség Unom a Formula-1-et 2009.07.28 16:30:00
Ha egy ex-F1-es pilóta, akit ismernek, tisztelnek és tudják róla, pontosan ért mindent, ami a pályán és a pálya körül zajlik, szóval ha egy ilyen ember megy oda hozzájuk, akkor arra számítanak, hogy értelmes kérdést tesz fel nekik, és megpróbálnak normálisan válaszolni, már…..
manyibacsi 2009.07.29 15:53:01
@manyibacsi: ja, meg a Dakart sem, mert ott sem találom autentikusnak Palikot, hiába nyomatják nekünk...A TV vetélkedős keep smiling inkább az ő pályája.
Zsolt barátnője még a halálos baleset/gondatlanságból elkövetett emberölés előtt szenvedett balesetet az Aquaworld hullámmedencéjében. A személyzet nem bírt segíteni az ájulás szélére került fürdőzőnek, akinek a vérömleny alatt elrepedt a lábfeje: A szörfmedencébe,…..