Regisztráció Blogot indítok
Adatok
integrans

0 bejegyzést írt és 522 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kire szavaznék?  Egy év múlva valószínűleg túl leszünk a 2018-as választásokon.  Közvélemény kutatók felteszik a kérdést, hogy ha most lennének a választások kire szavaznának, aztán elhadarják a következőt: FideszkdnpMszpJobbikLmpEgyüttDkMomentummozgalomKétfarkúkutyapártLiberálisokPárbeszéd. Ez most…..
Nem vagyok demokrata, konzervatív vagyok. Nem nagyon érintenek meg a demokrata létnek se az örömei, se a keservei, nem hiszem, hogy minden ember egyenlő eséllyel tud jól megfontolt döntéseket hozni a politikai közösségre vonatkozó ügyekben. Ellenkezőleg, az átlagos demokrata a saját érdekét keresi a…..
integrans 2017.03.22 13:44:37
@DrGehaeuse: Számon kérhető demokratikus alkotmányosság nélkül, demokrácia sincs. S lőn következmény nélküliség.
integrans 2017.03.22 15:01:34
@DrGehaeuse: Az okot lásd legelőbb, ne csak a következményt.
Általános tendencia Európában és úgy egyáltalában világszerte, hogy a fiatalokat egyre kevésbé érdekli a világ, amelyben élnek, egyre kevésbé tartják fontosnak például azt, hogy milyen politikai berendezkedésű az állam, amelynek polgáraik. Magyarországon a politikai érdektelenség egy különleges…..
Most világszerte megtapasztalhatjuk, milyen az, amikor a gondolkodás és a diskurzus feladja az IGÉNYT az igazság módszeres kutatására, kvázi túllép a modernségen. Putyin, Orbán stb. politikai rendszere a posztmodern diszkurzív relativizmus diadala. Ebben a rendszerben annak van a legnagyobb hitele,…..
integrans 2016.11.05 18:41:17
@DrGehaeuse: ép ésszel az nyilván senkinek sem lehet elfogadható, hogy a törvénytelenség, vagyis a bűnözés legyen a törvényesség.
integrans 2016.11.05 20:07:54
@unionista᠋: Ez egy áldilemma. Mivel előrelépni nem lehet másképpen, mint a demokratikus jogállami rendszert alkotmányos konszenzussal jogszerűen megalapítani. És a lét sem forog visszafelé.
integrans 2016.11.05 20:29:25
@DrGehaeuse: No de a népet szándékosan félrevezetni, tévedésbe ejteni, megtéveszteni, az alkotmányos önrendelkezési jogaikat ideiglenesnek titulálni, semmibe venni, ugyancsak maga a törvénytelenség.

89-től is a rendszer azért nem működik jól, siklik ki, merthogy ismét elfuserált/elsinkófált jogorzó képződmények alapján lett létrehozva az államüzem a politika által úgy, hogy közben nem vették észre azt, hogy a politikai tér a jogon kívül maradt. Miután nem alkottuk meg az alkotmányos konszenzust/társadalmi szerződést, vagyis még meg sem alapítottuk a valóságos demokratikus jogállamot.
Működőképes politikai kultúra, szabadság hogyan is lehetne ott és úgy, hogy közben a politikai magatartásokat nem is köti a jog uralma?
Lássuk be: Orbán nem nyerhet a Nyugattal és a liberális demokráciákkal szemben, nemhogy Orbán nem, de Putyin sem. Ennek semmi realitása, mégis az érvénytelen népszavazás bajnoka úgy elgaloppírozta magát -- egyszerre Nyugat-ellenességben és kormányzóképtelenségben --, hogy nem tud visszafordulni már…..
integrans 2016.10.10 13:02:27
@HaFr: Amikor már a Wall Streetről is kürtölik világgá, hogy a felső köröket nem érdekli a demokratikus alkotmányosság, a társadalmak boldogulása, nemzeti értékek, stb., akkor milyen alapon lehetne jogosan liberális demokráciáról tovább beszélni? „Elárulja a tömegeket a globális elit” /A globális elit felelőtlenségéről közölt (ön)kritikus írást a globális elit napilapja, a Wall Street Journal Peggy Noonan tollából./danubeinstitute.blog.hu/2016/08/15/elarulja_a_tomegeket_a_globalis_elit
integrans 2016.10.10 15:36:06
@HaFr: Ennyi a reagálásod a nyílt törvények felettiségre hogy "és" ? Tényleg?
integrans 2016.10.10 15:38:47
@Bánegressy: A világ, a látszat politikai rendszerek vermébe esett. A politika szektatikus jelleget öltött, és így antipolitikává vált.
  Gondolatban térjünk vissza azokba az időkbe, amikor még „divat” volt rabszolgát tartani, rabszolga munkaerőt alkalmazni. Mit gondolsz, az a személy, aki a gyapotmezőkön, bányákban (ki tudja, még hol) a munka fölött görnyedt, tisztában volt önmaga rabszolga voltával? Szerinted tudta-e, hogy ő egy…..
integrans 2016.10.05 01:38:52
@FikkFakk: Minden élőlényt a Föld bolygó tart el eleve és térítésmentesen. Ez az alaphelyzet. És éppen az a dogmatikus demagógia hatás, hogy a több száz éve zajló műszaki fejlődés hasznaiból szúk körök kirekesztenek milliókat és olyan rendszerviszonylatot tartanak fenn, amelyek nem csupán a rabszolgaság jeleit mutatják, hanem minden emberi méltóságot sértően az úgymond feleslegesnek ítélteket egyszerűen a pénzelvonásokkal megöli. - Mi ez, ha nem a fasizmus csalárd emberiség ellenessége.
integrans 2016.10.05 12:00:47
@FikkFakk: sajnálatos, hogy ezek szerint szöveg felfogási/megértési nehézségeid vannak.
Visszatérő toposz, hogy amiért még a Fidesz és Orbán hatalomban lehet,  az a sajtó hibája, mert nem tárja fel az ügyeket, az az impotens ellenzék hibája, mert nem tiltakozik elég hangosan a kifosztás ellen, az a választók hibája, mert nem érdekli őket a korrupció, vagy meg sem értik a…..
integrans 2016.07.10 15:52:13
@BircaHang Média szerkesztősége:

Egyértelműen bizonyítható a történelmi tények alapján, hogy 1990 óta az összes választás érdemi alkotmányos társadalmi szerződés nélkül, az alkotmányosság társadalmi elfogadása és ennek következtében alkotmányos jogalap nélkül - alkotmányjog ellenesen került kiírásra. Azaz, az összes választás megalapozatlan és közjogilag érvénytelen.
integrans 2016.09.03 01:42:14
@miller light: Ami ok-okozatilag egyértelmű, az maga a bizonyítás. Amikor nincs jogalap, akkor nem keletkezhet érdemi joghatás, ez is evidens.
Megvédhető-e -- a populista demokráciától? A migráció seregnyi vetülete közül az egyik legfontosabb, hogy véget vetett annak az automatizmusnak, hogy az elitek és intézményeik nagyjából egységesen állnak szemben a démosszal (populus-szal). Érzékelve a nyugati társadalmakban tapasztalható kulturális…..
Szeretem az „összeesküvés elméleteket”, mert ugyanazokat a tényeket más sorrendben, vagy más megvilágításban nézve érdekes megállapításokat lehet tenni. Talán azok a következtetések a fontosabbak, amiket ilyen levezetések után át lehet ültetni valós történések előrejelzéseként. Itt van ez a török…..
1000 leütés Az egyenlőség ellen 2016.07.16 18:07:29
Először volt az athéni, majd a római polgárok egyenlősége a törvény előtt, majd az emberek egyenlősége Isten előtt, korunkhoz közelítve az erkölcsi egyenlőség (Kant), az állampolgári egyenlőség, a szociális egyenlősítés, a homogén jogok folyamatos terjeszkedése, majd mára az identitások egyenlősége,…..
integrans 2016.07.16 22:23:09
@zenonküp: No de éppen hogy nem igaz az egyenlőség ellen beszélni. Miután a bolygón amin élnek a beszélő lények, eredetileg is egyenlőek. És eleve egymásra vannak utalva ráadásul.
integrans 2016.07.16 22:31:33
@neoteny: Végül is az mindegy minek mutatják magukat a pártok, egyben nagyon is hasonlók, és abban hogy a különféle társadalmi csoportokat kirekesszék a javak újraelosztásából, miközben egymás ellen is kijátsszák őket a politikainak látszó rodeókon.

Ekkora törvénytelenséget/bajt tudnak okozni az egymás utáni és egyre aggályosabban kontra szelektált generációk.
Június 5-én Svájc lakosságának csaknem háromnegyede (73%) elutasította azt a magyar szemmel mérhetetlenül vonzó javaslatot, hogy állampolgári jogon mindenki kapjon évente 30 ezer frank feltétel nélküli alapjövedelmet. Számoljunk csak: ez forintban kifejezve havonta több, mint hétszázezer forint!…..
Nem is egyszerűen "szomorú", hanem a lehető "legszomorúbb": pártok nélkül nincs képviseleti demokrácia, nincs jogállam, nincs lehetősége a hatékony ellenzékiségnek. Minél megvetőbb a társadalom a pártjaival szemben, annál inkább eláshatja magát az aktuális kormányzattal…..
integrans 2016.05.14 17:09:54
@neoteny: De igaz, csak rosszul/félreérted az alapvető együttélést szervező hivatali szolgálatok vonatkoztatható jelentéstartalmakat.
integrans 2016.05.14 17:12:07
@neoteny: Pótolnod kellene a demokratikus alkotmányos ismeretek hiányait.
integrans 2016.05.29 16:07:21
@neoteny: Ezek szerint nem azt érted meg, amit olvasol, hanem amit mindössze hozzáképzelsz.
     Kézre eső gondolat lett szapulni a magyarországi ellenzéket. Az értelmiség hüledezik, hogy ezek mennyire bénák, de még a hírhedt fotóköpködő, viccmesélő kormánypárti komikus is abban látja az orbáni lószaladást, hogy hja, kérem, ilyen ellenzék mellett ez bizony…..
Orbán a muszlimoktól való rettegésében falat építtet, néhány balos politikus a robotoktól való rettegésében feltétel nélküli alapjövedelmet (FNA) biztosítana állampolgári alapon mindenkinek. A két ötlet között több a hasonlóság, mint az eltérés: mind a kettő a jövő sötét beállítására és a szavazók…..
A közéleti kommunikációnk több ezer éves hagyomány alapján a hierarchikus szerveződés mintázatait követi. Ez a hagyomány olyan mélyen van bennünk, hogy észre se vesszük, hogy ez szerint rendezzük el a közös kommunikációs helyzeteinket. Ezért rábíznánk magunkat végre egy jó, alkalmas vezetőre,…..
integrans 2015.11.11 23:41:41
“Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.” Albert Einstein - Mi viszont annyira nem voltunk okosak, hogy még azt sem ismertük fel, hogy 25 éve nem rendszerváltás történt, hanem csak a rendszerváltásnak a látszata zajlott és zajlik a mai napig. - Egyszerűen érthetetlen, hogy úgy élünk együtt - demokráciában, meg szabadságnak mondva, hogy már maga a jogállamiság sincs megalapozva alkotmányos garanciális közmegegyezéssel. Történelmi tény, hogy 89-90-től kezdődően és egészen a mai napig, a magyar társadalom egyetlen tagja sem lépett az államszervezetekkel érdemi alkotmányos megállapodásos/szerződéses jogviszonyba. Nem alkottunk alkotmányozó nemzetgyűlést. - Miután a korabeli politikai szereplők mégiscsak a társadalom-nélküli/társadalmat mellőző, s így jogon kívüli konszenzusokat alakítottak ki. Éppenséggel a „közt” kihagyva a köztársaságból. Vagyis a többségi társadalmat mint alkotmányos tényezőt egyszerűen kétszer is nem vették figyelembe az aktorok. Tehát megállapítható és belátható, hogy ami és ahogyan létrejött az elmúlt 25 évben, ez nem a demokratikus jogállamiság alapnormái szerintiek, hanem a jogon kívül történt kollektív visszásságok. - Kisiklott átmenet. - Így hát nem maradt más, mint a jogállamot előröl kezdve kell felépítenünk. - Mint eredeti hatalombirtokosoknak eleve elvehetetlen alkotmányos jogunk van hozzá! Jogunk van alkotmányos társadalmi megállapodást, közmegegyezést megkövetelnünk és megalkotnunk.

Lásd bővebben:
www.facebook.com/Val%C3%B3s%C3%A1g-Sz%C3%B6vets%C3%A9ge-150511708390257/?fref=ts
integrans 2016.03.30 16:49:57
@Szent-Királyi István: Nem kívánságműsor az alkotmányosság!

Az Alkotmánybíróság már korábban a 90-s évek elején rámutatott arra, hogy a jogállamban bármely politikai törekvés csakis az alkotmány keretei között valósítható meg! - Ebből következik ki az, hogy mikor nincs érvényes alkotmányos jogrend, ekkor a politika az alkotmányosságon kívülre kerül, minek következtében automatikusan törvénytelenné válik a politikai tér, s vele együtt a pártok legitimációja is megszűnik.

A jogállamiság elvével összeegyeztethetetlen az, hogy maguk az eddigi regnált kormányzatok az alkotmányosság garanciális rendelkezéseinek kiüresítésével, azok akár szándékos félretételével valósította és valósítja meg az eddig társadalompolitikai törekvéseit. Tehát nem maradt más tényszerű és jogszerű lehetőségünk, mint hogy előröl kell kezdeni a jogállam megteremtését, kiépítését. A társadalom alkotmányos biztosítéka a Közmegegyezésen alapuló társadalmi megállapodás/szerződés mielőbbi megalkotása!
"Az alkotmányos demokrácia nem gondolható el az egyenlőség alkotmányos garanciái nélkül." Bragyova András alkotmánybíró.
integrans 2016.04.11 23:31:52
@Szent-Királyi István: A cáfolhatatlan történelmi tény adott. Mégpedig annak okán adott, hogy a magyar társadalom a rendszerváltásnak mondott időszak óta egyszer sem tett eleget az alkotmányos jogegyenlőségi, alkotmányos önrendelkezési jogának és kötelességének! Merthogy negyedszázada nem is erősítette meg senki sem az alkotmányosságot a demokratikus normáknak megfeleltethető törvényileg előírt kötelező népszavazással.

Vagyis 26 éve nincs érdemi alkotmányosság. - És a "bukfenc" éppen az, hogy ha bárki nem érti meg azt a világos alkotmányos összefüggést, hogy amikor nincs érvényes alkotmányos társadalmi megállapodás, ekkor minden kétséget kizáróan megalapozatlan, érvénytelen maga a rendszer. A pártok önmaguk által önmaguknak fenntartott rendszere nyilván nem lehet az egész társadalom rendszere, a társadalom nélkül meg pláne.
Azt írja a minap Stumpf András, hogy mikor az MNB-közpénzt eldugó törvényt Áder János aláírás helyett az Alkotmánybíróságra küldte, kiderült, hogy a nagy hiányolgatásuk ellenére mégis működik nálunk a fékek és ellensúlyok (vagy egyensúlyok) rendszere. Az ilyen véleményeken látszik, hogy mennyire…..
integrans 2016.03.25 02:46:28
No és az érdekel valakit, hogy 26 éve érdemileg nem érvényesülnek az alkotmányos önrendelkezései jogaink?! És hogy ennek az alkotmánytalansági hiánynak következtében ez a rendszer nem is a társadalom rendszere? Mi kellhet még ahhoz, hogy világossá váljon sokaknak, hogy ez az egész 26 éve tartó közcécó, csupán egy gyötrelmes szappanoperaszerű kész átverődés "show+ - ahol a felek még azt sem ismerték fel, hogy kezdettől fogva nem is áll fönn valódi demokratikus jogállam. Igazi hungarikum talán az, hogy az állampártból magánpártokká folytatódott pártokkráciát hiszik el tovább és tovább demokratikus alkotmányosságnak a felek? - Noha nem a társadalom van a rendszerért, hanem a rendszernek kell a társadalmat az alkotmányos garanciák szerint fenntartania. Amikor meg nincsenek alkotmányos számon kérhetőségek, akkor meg az önkény elfajulhat. - Magyarán, amikor nem a jog uralma uralkodik, akkor az önkény tarol, és széteshetnek a társadalmak. Csak mert nem előztük meg a bajokat, amikor még lehet. Noha a képlet is világos: Nem mi vagyunk a rendszerért, hanem a rendszer van mindenkiért.
Ami, amikor autokratikus, akkor ez az önkényességet bizonyítja, éppen azt, ami demokratikusan törvénytelen állapot, és ami törvénytelen, jogellenes, az nem elfogadható senkinek sem cselekvőképes állapotban.

"Az autokratikus rendszerekben a gazdasági egyenlőtlenségek szükségszerűen politikai egyenlőtlenségekhez vezetnek, melyek még tovább mélyítik a gazdasági egyenlőtlenséget. Egyszerűen nincsenek meg a fékek és ellensúlyok a korrupció megfékezésére, és a törvény előtti egyenlőség eszméje pusztán az elit védelmét szolgáló intézményrendszerré válik." Joseph Stiglitz

Következésképpen az új alkotmányos garanciális megállapodással Közmegegyezéssel létre kell hoznunk a valódi rendszerváltást s jogállamot! Főként, hogy az a jogtény állapot van, hogy a társadalom van a jogon belül eleve. És te kedves e sorokat olvasó embertárs, te vagy az eredeti hatalombirtokos. Te vagy a hatalmadat átruházó. Amit felelősen és jogszerűen csak úgy tehetsz meg, hogy a politikától számon kérhető garanciákat kapsz az általad felhatalmazott megbízottaktól.
Minden a jogszerű, alkotmányos garanciákkal, közjogi biztosítékokkal érdemileg megalapozott alkotmányos fönnállásból következhet ki jogszerűen és előremutatóan.
Szinte magától is értetődő, az ok-okozat, hogy az új alkotmányos Közmegegyezés az alternatíva kiindulópontja, - és így még hazánk hírnevét is helyreállíthatjuk a világban. lásd bővebben:
www.facebook.com/Val%C3%B3s%C3%A1g-Sz%C3%B6vets%C3%A9ge-150511708390257/
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely, a Pénzriport szerzőjének írása   Arthur Schopenhauer német filozófus szerint minden igazság három lépésen megy keresztül: először kinevetik, majd erőteljesen ellenzik, végül pedig, mint maguktól értetődő dolgokat, elfogadják őket. Úgy tűnik a pénzteremtés folyamata…..
integrans 2016.03.05 20:06:24
@___________Tibi___________:

- A pénz és az adósság egymást teremtik

www.youtube.com/watch?v=V0HHuJeQc3k
A világot viszonylag egyszerű szabályok igazgatják, akkor is, ha ezeket a szabályokat sokan sokszor áthágják. Ennek ellenére a szabályok és törvényszerűségek évszázadok óta nem változnak. Nem változnak, mert ésszerűek, logikusak és hasznosak. Magyarország mégis úgy tesz, mintha nem léteznének, sőt…..
Magyarországnak fájdalmasan korán abbamaradt a társadalom egészét átjáró kapitalista és polgárosító korszaka. Immár száz éve, hogy az alapvetően helyes, pótlólagos modernizáció, amely ezen az úton haladt, véget ért. A modernizációs projekt kettéesett, helyét átvette a szívekben és a fejekben a…..
integrans 2016.01.28 01:23:53
@gellért mária: No de hogyan lehetne a helyi környezet tekintettel magára elsőként, amikor is az erőfölények hatalmas erővel elszívják a helyi környezetek erőforrásait? Hát sehogy. A túlerő, az túlerő. És így csak szétverődik a világ. És fasizmus nyer teret.
integrans 2016.01.28 01:29:34
@gellért mária: Arra meg nem is hivatkoztam, amire hivatkoztál. Sehol nem írtam azt, hogy ne legyen globalizáció!
Legyen persze, de úgy hogy a jogokat mindenkinek jog egyenlően kell tiszteletben tartania!