Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KissJanika

47 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekesebbnél érdekesebb történetek kerülnek napvilágra nemcsak az autós, hanem a kétkerekűek világában is. Motoros rovatunkat pontosan az ilyen történetek miatt indítottuk el, mint amiről most beszámolunk. Elsőként mint ahogy azt az MZ-TS cikkben is tettük, röviden leírjuk a Népmotor történetét,…..
KissJanika 2019.04.17 13:52:05
@szepipiktor: Semmi nincs cenzúrázva. az ön üzente ekkor: 2019.04.17. 10:40:43 megjelent!
Több mint egy évtized után újra, (úgynevezett Plac-sprint) amatőr versenyt rendeznek Pásztón. A verseny szervezője a Pásztói Autósport Egyesület, amely az AMTOSZ és MGYSZ felügyelete alatt, és szabályai alapján rendezi meg a versenysorozat ezen állomását.  Aki követi oldalunkat az tudja, hogy…..
Száztizenöt évvel ezelőtt indította el a  német gyár működését. Az előd üzem textil termékeket gyártott, erről átálltak a fémmegmunkálásra, amely a száznégy évnyi működése során korának jelentős motorgyártó üzemévé fejlődött és vált kultikussá, nemcsak az anyaországban, de hazánkban is. Jelenleg is…..
Rengeteg cikk született már az amatőr rali világának súlyos és aggasztó problémáiról, de most inkább arra koncentrálunk, hogy a jelenlegi helyzetről, és a jó dolgokról számoljunk be azoknak, akik nyomon követik a rali világát.  A következő iromány sem lesz rövid, ellenben tartalmas lesz.…..
Új rovatot indítunk, az autók mellett most már a kétkerekűek világába is betekintünk, és kalandozunk el utasként egy-egy motorkerékpár ülésén, vagy az oldalkocsijában. Természetesen hozzánk mérten itt is a régebbi, különleges, egyedi és épített gépek fognak játszani. Sokak számára a motorozás…..
vancello.hu Lada Granta teszt 2016.03.24 19:03:00
2015 végén kezdték forgalmazni az új Ladákat hazánkban, tesztet azonban sehol nem lehetett róluk olvasni. A Lada Baráti Kör oldalán egyre-másra jelentek meg a hívogató képek a Grantáról, minket pedig egyre jobban kezdett érdekelni, milyen lehet a XXI. század Ladája. Úgy gondoltuk, magunk járunk…..
KissJanika 2018.09.04 15:33:11
A Rába part már annyi érdekes és hasznos dolognak adott helyet az idők során, hogy szinte természetes a helyszínválasztás. Amint azt korábban már írtam, volt itt árvízvédelmi gyakorlat, autós találkozó, vagy családi-baráti összejövetel. Múlt hét végén viszont a Szany Nagyközség Önkéntes Tűzoltó…..
A 6. Baracs-Kisapostag Repülőnap keretében ismételten... Valahogy így kezdődne az írásom más esetekben, mivel itt a Vancellonál próbálunk ügyelni arra, hogy teljes és elfogulatlan képet adjunk az épp aktuális témáról. De ez most számomra elképzelhetetlen! Azon egyszerű oknál fogva, mivel teljes…..
Pontosan három évvel ezelőtt, nőnapon hoztuk létre kezdeményezésünket, A magyar amatőr rally megmentéséért- a tűz őrzői nevű csoportot. A probléma nem akkor kezdődött, hanem jóval előbb, a 2010-es évek végén, mikor különböző amatőr autósport rendezvények megszűntek, majd 2012-től 2014-ig…..
A következő riportalanyunk rendhagyó és érdekes módon nem a megszokott üzemanyag típust használja versenyzései során. Szokták mondani, hogy valakinek benzin folyik az ereiben, ezzel is jelezve azt, mennyire megszállottan él-hal az autózás, és versenyzés világáért. A mindig mosolygós  Radics Gáborral…..
Ha az autósport szerelmese vagy, akkor a következő mondatok bizonyára ismerős érzéseket ébresztenek fel benned. Izgatottan vártad azt , amikor ismét megcsodálhatod vagy meg is érintheted, de lehet csak épp azt a szelet, vagy illatokat és hangokat akarod érezni abban az 1-2 másodpercben, amikor…..
Több mint egy hónapja volt már, de még mindig nagyon jó érzés fog el, akkor ha képeket nézegetem, vagy az eseményre gondolok. Rali edzés, tuning day és drift taxi. Három rendezvény egy időben, egy helyszínen! Az ember csak kapkodta a fejét, hova is menjen, mit is nézzen meg. Szerencsére a Máté &…..
Szeptember 16-án zajlott az 1. Roncsvadászok oldtimer és youngtimer találkozó. A vancello.hu régi járművek mentésére szolgáló Facebook-csoportját még 2014 áprilisában hoztuk létre, azóta rengeteg öreg autó, motor, de még bicikli is megmenekült a biztos pusztulástól az éles szemű felfedezőknek és a…..
KissJanika 2017.09.23 21:32:32
@Duplaxiii: Értem, hogy mire gondolsz, de nem szabad leragadni az első szónál. Mivel a Találkozó neve roncsvadászok oldtimer & youngtimer találkozó volt. Ami annyit takar, hogy a Facebook oldalon szervezett Roncsvadászok csoport, amely 38 ezernél több tagot számlál, az általuk megmentett, vagy vásárolt, ergo megmentett járműveket sorakoztattuk fel. Ezek az emberek eléggé megszállottak ahhoz, hogy ezt nem sértésként élik meg, hanem megtiszteltetésnek veszik, ha roncsvadászoknak titulálják őket. Elég szigorú szabályok mellett működik a csoport, így ott csak olyanok vannak, akik tudják értik miről szól ez a csoportosulás. Akik úgymond kívülállók, de érdekli őket a téma, kérdezni fognak, és szívesen el is magyarázzuk nekik, hogy működik a "roncsvadászat" Akik meg beskatulyáznak minket a név miatt, vagy esetleg, sértettséget éreznek , azt igazán sajnálom, de nem hiszem, hogy a mi érdeklődési körünkkel, vagy a gépek felé tanúsított alázatunkkal egyező gondolkodásmódot folytatnának, így nem is kerülünk velük kontaktusban. Köszönjük az észrevételed, és örülünk hogy a fotók elnyerték a tetszésedet.
A következő videót Meizer Gábor készítette, aki maga is itt nőtt fel a Rába partján, és sokat járt a csárda környékén. A videót nézve, sok szép emlék-kép villan fel az emberben. Ahogy a vasútállomáson gyerekként izgatottan vártuk a "piroskát", hogy először felülhessünk rá, vagy a csárdánál a nyári…..
A mai nappal, (2017.08.14) reggel 8:00 órától lezárják a Kemenesszentpéter és Vág közti országos közúton lévő Rába hidat. A lezárás időtartama három hét. (2017.09.03.) A hídon már halaszthatatlan munkálatokat kell végezni, de szerkezetileg az öreg szegecselt híd még egyben van és bírja a strapát.…..
vancello.hu Carbage run 2017.08.09 21:11:41
A mai nap Pápán jártunk, ahol az egyik multi parkolójában akadtunk rá erre az érdekesen feldíszített kis Nissanra. Jól körbejártuk a látványosságot okozó kis járművet. Még a rendszámot nem láttuk, tudtuk hogy nem hazai járgányról van szó, hisz öt méter után már le is stoppolták volna útjaink éber…..
vancello.hu Repülők és Autók 2017.07.29 10:34:10
Pontosan három héttel ezelőtt már izgalomban álltunk a Baracs-Kisapostag füves felszálló pályáján. A reptér vezetés jóvoltából az itt megrendezésre kerülő repülőnap keretében az Amatőr Rally Sportegyesület lehetőséget kapott, hogy a reptér egy részén kialakíthassunk egy pályát, amit majd a…..
Múlt hétvégén kinyitották a Rába-ring kapuit, a versenyautók számára. Máté & Böri Racing Team szervezésében, rally tesztedzésen lehetett indulni. A több mint ötven nevező tökéletes lehetőséget kaphatott arra, hogy kipróbálják magukat, vagy teszteljék a versenyautót, de lehet épp a…..
A hosszú hétvégén, ellátogattunk a Bakony széli kis faluba, ahol már hagyományosan rendeznek szlalom versenyeket, nagy sikerrel. Itt szinte mindennel lehet indulni, aminek négy kereke van, és valamilyen motor hajtja. Természetesen erős sarkítás ez részünkről, hisz itt is vannak szabályok, a…..
Sziasztok! Első körben pár mondatban leírnám a miértet.. Gondolkoztam egy ideje már, hogy rögzíteni kéne valahová a motoros történéseket amiket átélek s ha már memoárt (copyright by Bendegúz) írok, miért ne tehetném ez nyílt platformon, hátha lesz, aki szívesen olvassa. A furcsaság az egészben,…..
KissJanika 2017.05.10 15:10:00
A hosszú hétvégén Bakonyszentlászlón jártunk, ahol szlalom versenyt rendeztek. Szerettük volna látni milyen is egy versenyautóból a pálya. Igaz  nem belűről, hanem kívülről, egy BMW tetejéről kísérhetjük figyelemmel kameránk segítségével, az élvezetes kanyarvételeket. Ezúton is köszönjük…..
A hőmérséklet a szikrázóan tűző napon is csupán mínusz nyolc Celsius fok volt a délutáni órákban. A pár napja tartó hideg idő hatására az öreg Rába is didergőre fogta, és a reggeli mínusz tizenöt fok jegesedésre késztette a meglassulni látszó folyót. Ha továbbra is marad a tartós hideg, talán még…..
Minden kedves olvasómnak Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!  "Ezüst szánkót hajt a dér hófehér határon,deres szánon didereg, fázik a Karácsony.Zendül a jég a tavon, amint átal jönnek,decemberi hópihén fénylik már az ünnep.A kályhánkban láng lobog, gyere be Karácsony!Gyújtsd meg gyertyád,…..
Év végével elérkeznek az ünnepek. Az advent időszaka, Mikulás, karácsony, és az újév ünnepe, ami melengetheti szívünket. Mindenki ajándékok után rohangál, stresszel.már a bevásárló központ parkolójában, hogy nincs hely. Idegesek vagyunk a bevásárlás közepette, ha nincs olyan cikk amit szeretünk…..
Három, benzingőzben és akcióban dús videót ajánlok ma a figyelmetekbe. Az első kettőben egy széria Subaru Impreza GT hasít végig egy szlalompályán, míg a harmadik egy klasszikus Leszek Kuzaj belsőkamerás felvétel, egy Subaru Impreza WRC-ből. Közös vonásuk, hogy leesett állal néztem őket végig. Jó…..