Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RuszinZsolt

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja egy közel negyven éves barátság engem elszenvedő alanya méltatlankodott szalonnasütés közben az idegenforgalmi adó miatt. Történt, hogy egyik szemefénye felvételt nyert az álmodott egyetemére, és vonalhúzás után ünnepelni támadt kedve szűk baráti körben. A tíz-tizenkét főből álló társaság…..
A CIKK TÉNYLEG EXTRÉM SPOILERES, és egy olyan szerző írta, akinek tetszett a film. Az ébredő Erő. Két éve érkezett meg a mozikba az első Disney által felügyelt, gyártott Star Wars epizód, s még most is hatalmas vitákat vált ki. Én szerettem, szeretem, és Az utolsó jedik előtt…..
RuszinZsolt 2017.12.18 22:00:50
@AldoWinnfield: nekem nem kell rejtőzködnöm nicknév mögé, nyugodtan leírhatom, hogy úgy fest: bértollnok lettél. Lássuk, miért:

- Az IMDB-n 3 nap alatt 8,3-ról 7,9-re esett a film,
- A kritikák éles hangon szidják a Disney-t és a rendezőt,
- Gerorge Lucas szerint nincs 7. és nincs 8. rész,
- Mark Hamill Luke minden döntését helytelenítette!

Hamarosan további következmények lesznek:
- a játékok és a kapcsolódó merchandise elutasítása,
- hangos bojkott,
- közönségtalálkozók elmaradása, stb, stb.

A finomkodó kritikáddal szemben itt a lényeg, egyetlenegy mondatban:

Ez egy rossz film, mert a karakterek imkompetensek, a sztori idiótaság, a dramaturgia teljes csőd: a mitológia lerombolása végleges.

Röviden összefoglalom, ami nem stimmelt ebben a kiábrándító összevisszaságban:
- a négycsöcsű tengeri tehén teje
- Chewi műanyag csirkéje
- tér alatti hajtóművekkel való sok órás "üldözés"
- Leia repül az űrben, szkafander nélkül...
- fényéveken át küldött tűéles személyi kivetülések
- a kaszinóváros, ahol a tiltott parkolásért börtön jár
- zendülés a lázadók között
- Yoda, mint könyvégető (nácikat idéző gondolatmenettel)
- a cirkáló szélrózsa minden irányába való térváltása
- Hux menetrendszerű fojtogatása
- mindenki utána !!! (mint Döbrögi a 3. verés előtt)
- Finn megmentése
- Luke lüke halála... (bevehetett volna valami nyugtatót)
- a jedi tankönyvek a sólymon (125. perc)
- na és ki a franc volt Snoke?

Egyébként miért is harcolnak a lázadók (másfél tucatnyian), ha Leia utolsó mondata szerint "mindenük megvan"?
Létezik a hivatalos verzió 1964 szeptembere óta, amikor Earl Warren főbíró átadta 10 hónapnyi nyomozást követően jelentését Lyndon B. Johnson elnöknek, majd valamivel később azt majdnem teljes egészében nyilvánosságra hozták (megküldve a városi könyvtáraknak).  Az összesen 889 oldalas anyag…..
Az atomerőmű működése egyszerű. Most öt perc alatt elmagyarázzuk, simán meg fogod érteni. Ha atomenergiáról van szó, az emberek többsége valamilyen földöntúli dologra gondol. A csillagokból származó kozmikus energiára, a modern tudomány és az ősi varázslat, az űrtechnológia és a mágia találkozására…..
A Nemzetgazdasági Minisztérium beterjesztette a parlamentnek a 2017-es adóváltozásokról szóló törvénycsomagot, amely nemcsak az eddig beharangozott járulék- és társaságiadó-csökkentést, hanem számos meglepetést is tartalmaz.  Az adóügyek tekintetében rég nem volt ennyire…..
Mindig vicces olvasni a Ryanair magyarázatait akkor, amikor utasszívató-bevételnövelő intézkedést hoznak, amelyeket aztán megpróbálnak úgy beállítani, mintha örülnünk kéne nekik. A legfrissebb döntés és a hozzá kapcsolódó duma alapján ezek tényleg keményebbek, mint a fagyott kutyaszar. De legalább…..
A hvg.hu kérdésére több bíró is bevallotta, hogy már rég nem lehetnek függetlenek munkájukban. Beszámolóik szerint mindent áthat a karrierféltés és a megfelelési kényszer. Ez pedig elég sok mindent  megmagyaráz az utóbbi évek megkérdőjelezgető ítéleteivel kapcsolatban...
Meglehetősen rögös úton jutott el mai szerzőnk, Dénes addig, hogy magyar jogosítványát németre cserélje. A posztot olvasva néha nem tudtam, sírjak vagy nevessek – ezt majd mindenki eldönti magának. (fotó: Christian Schnettelker / manoftaste.de) „Ahogy nemrég egy kommentemben…..
Előzménynek annyit, hogy már 2008-ban több bevétel származott az USA-ban a számítógépes bűnözésből és elektronikus csalásokból, mint a kábítószer-kereskedelemből: 105 milliárd dollár. 2008-ban írtunk arról is, hogy a hamis antivirus bizniszben utazó Bakasoftware…..
RuszinZsolt 2015.04.08 11:34:49
"Bombaként" robbant a hír: feketén dolgoztatott a Cserpes. Az ország valószínűleg kedvenc tejivójának + kézműves sajtműhelyének neve növelte a hírportálok kattintásszámát.  Nem kell különösebben a dolgok mélyére ásnunk ahhoz, hogy lássuk: az "ősforrás" Napi.hu híre…..
Az úgynevezett „valós” alkotmányjogi panasz jogintézményével viszonylag kevesen élnek, mint jogorvoslati lehetőséggel, az állítólagos eredményességéről sokat elárul az alábbi vélemény: az AB elutasító végzéseinek indokai sokszor légből…..
RuszinZsolt 2013.04.29 18:47:43
Igencsak fontos cikk ez, és jól jelzi, hogy akármilyen jót akar egy kormányzó hatalom a szándékát nem fogják rögtön akceptálni és aszerint cselekedni. Ráadásul az AB kifejezett szögletességét mutatta az indoklás nélkül elbocsátott köztisztviselő esete, ahol az AB bírái a formalitásokat a jogelvek elé helyezve utasították el az alkotmányossági panaszt, holott a jogalkotó szándékát, miszerint "csak úgy" elbocsátható valaki, ők maguk is helytelenítették. Megjegyzem, hogy ekkor éppen a volt kancellária-miniszter ment szembe az öregebb és tapasztaltabb alkotmánybírókkal és különvéleményben kesergett azon, hogy ezt az elutasító végzést bizony elszúrták.

Reméljük, hogy az AB képes lesz felnőni a feladathoz, az alkotmányossági panasz ugyanis fontos jogintézmény. Ha az AB maga azt kiüresíti, akkor nem csoda, beigazolódik a jogalkotó kritikája, hogy egy ilyen szűk taláros testület döntéseit mennyire veszélyesnek tartja, főleg, ha konkrét (pl. gazdasági) jogszabályi rendelkezésekről van szó.

Megjegyzem, hogy az AB-nak nyilatkoznia kellett volna a jövedelemadó rendszerben sötét foltként meglévő becslés jogintézményéről is, amely lehetetlen helyzet elé állítja a magánszemélyt a NAV hatalmával szemben, de nekik ez annak okán, hogy ez "szakmajogi" kérdés nem ütötte meg a tisztelt alkotmánybírók szintjét.

Azért reménykedjünk.
Menni fog ez, akár néhány kudarc árán is.
Megmagyarázhatatlan dolog történt pénteken. A Hírtévé óránként leadott egy kis nyilatkozatot a Profit című műsorába készített hosszabb riportból, s e szakembertől (Dohánykereskedők Egyesülete) származó információ szerint a trafikpályázat koncessziónyertesei sorra…..
Mi is bíztunk abban, hogy beválik, de fele részt ordenáré bukta lett az új kkv-nak szóló adó. Ennek örvén érdemes elgondolkodni, hogy valójában kik is ezek a kkv-k és valójában mivel lehetne őket támogatni. Először is el kell felejteni, hogy itt 1,6 millió vállalkozás van. Ez…..
Sokan kárhoztatják a kormányt, amiért az előrejelzettel szemben kisebb volt az érdeklődés az új típusú adónemek iránt. Vajon tényleg az ő hibájuk? Miről tanúskodik, ha valaki a kedvező feltételek ellenére kimarad az új adózási nemből?A KATA és a KIVA kitalálása és…..
RuszinZsolt 2013.01.14 22:25:31
@Severus: Hát akkor számold fel a Kft-t.
RuszinZsolt 2013.01.14 22:26:32
@Budapesti Szexipari Vállalat: Ami törvényes, az törvényes.
RuszinZsolt 2013.01.15 10:20:24
@vladimir964: Pontosan ezek a tévhitek azok, amik akadályozzák a KATA alkalmazásnak terjedését. A KATA választásához nem kell köztartozás-mentesnek lenni, csupán a negyedév végén nem lehet 100 eFt-nál nagyobb köztartozás, legelőször 2013.03.31-én. Van olyan ügyfelünk, ahol éppen ez a segítség, miután az állam lemondott az adó egy részéről, így pont márciusra ki tud kecmeregni az adósságcsapdából és KATA alanyként már a kilátásai is javultak, szemben a korábbi kínlódással, amit rendezett (ÁFA, társasági adó, osztalék, stb.). A bevételeket nem kötelező bankszámlán keresztül megszerezni, a KATA alanyoknál kis összegekről van szó, a készpénzfizetési korlát se lép be, tehát az adóhatósági inkasszálás se fenyegethet. Amúgy fizetési könnyítés lehet és kell is kérni. Adózni tudni kell, aki tévhitekből, vagy részinformációkból gondolja megoldani a helyzetét az nem lesz adózásilag sikeres.

Továbbra is fenntartom: elindultak az adómentes hónapok. aki kimarad, az lemarad!