Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seepheerd

34 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mediterrán világ innenső oldalán nagy hagyománya van a disznóhús füstölés nélkül való tartósításának. A hegyekben uralkodó hideg száraz levegő lehetővé teszi a sonkák érlelését egész évben. Nálunk ez csak speciális érlelőkamrákban lehetséges, ami komoly műszaki hátteret követel. Végeredményben…..
Kicsit utánaolvastam a rendszerek, és ha már bújni kellett a netet, megosztom itt, hátha érdekel még valakit a hogyan és miért is. Nem lesz rövid, de legalább unalmas! :)Én szóltam... Csapjunk bele!   A 2001-2008 között gyártott BMW 7-es sorozat E65/E66-hoz a mérnökök egy innovatív hátsó,…..
Épp úton voltunk, amikor megjelent a sárga autó ikon, föl/le nyilakkal, hozzá a szöveggel, hogyaszongya a szintszabályzó rendszer beadta az unalmast.     A bal hátsó kerék mögül sziszegés hallatszott és láthatóan arra az oldalra dőlt Mobi, gondoltam magamban, ez nem hazudik, tényleg megnyekkent…..
seepheerd 2024.02.20 18:29:19
@Burgermeister: Szia, nem, mivel hazagurultunk vele és ilyen esetben mindig cserélni kell.
Egyébként ott ahol rendeltem, volt javítókészlet is, pontosabban csak légrugó, a pár 412 euro lett volna, nem nagy különbség.
Ez az egyik legfinomabb, legegyszerűbb szarvashús.Ráadásul utána többféleképpen „bolondíthatom”:-          átforgatok olajon jó sok összenyomott fokhagymát, ezzel ízesítem-         …..
seepheerd 2024.01.27 12:05:45
 Avagy: csak óvatosan... Az NCS Expert egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi a felhasználók számára azt, hogy közvetlenül kommunikáljanak a BMW CAN hálózat bármely moduljával. Képes olvasni a konfigurációs kódokat a modulokból és új konfigurációkat írni azokba, felülírva a régi kódot. Az NCS…..
Az első megérkezett korábban, végre befutott a hátsó is, hála Gábor Tamásnak és a Kornax Kft-nek. Jól látható, mennyire megviselt volt a - hivatalos nevén - (alsó) gumi keret:   Eltávolítása egyszerű: mivel a vízszintes részen alulról van felnyomva a hátsó szélvédő élére, lefelé kell húzni. A…..
Egy nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik, mégis megosztom...
seepheerd 2022.12.17 09:54:13
Mindenki így ismeri, pedig a hivatalos neve: szélvédő burkolat (a TIS mint Cowl Panel Cover hivatkozik rá), RealOEM-ben itt találjuk, a 9-es számú, sárgával kiemelt alkatrész. Az ára valamikor régesrég eléggé barátságos volt, ma közel négyszer annyiba kerül (76 300Ft):  Persze megfogja a…..
Az ACU megjelenése óta egyre inkább “divatba” jöttek a különféle könnyű, sivatagi bakancsok. Az elmúlt években gyakorlatilag arany korukat élték, ugyanis egyre-másra ontották magukból a nevesebb, és kevésbé nevesebb gyártók a modelleket. A Converse nem a katonai…..
Ha benedvesedne a kárpit a talpunk alatt, akkor egyhavi fizetésem egy törött sliccgomb ellenében, hogy eltömődtek a vízlevezető csövek a motortér egyik, vagy másik oldalán (esetleg mindkét oldalon). Egyszerű a megoldás, nem kell a motortérben matatni, persze ha tisztának akarjuk tudni a…..
Azt gondolnánk, hogy ez egyszerű dolog, de nem az. Ugyanis az utas oldali kar alsó vége a motorháztető alatt lapul, ha nem csaslogatjuk ki onnan, akkor csak pár centit tudunk emelni rajta, majd bontjuk vele a festéket a motorháztetőről. A kicsalogatása egyszerű (főleg, ha elolvassuk az autóhoz…..
Amikor azt vesszük észre, hogy a softclose már nem mindig húzza be az ajtót, csak zúg a motor, de nem történik semmi, akkor az esetek 99.999999%-ban egy apróság teszi tönkre az örömünket, egy kis műanyag elem elreped, ezért az egész, egyébként nagyon szofisztikált - és baromi drága, tegyük hozzá -…..
Mivel néha hallattszott már egy halk reccsenő hang, előzzük meg a baleseteket alapon megrendeltem egy új ablakemelő szerkezetet, tanulva a pár hónapja az E46-on történtekből. Ott teljesen kiugrott a bowden a dobból, kézzel kellett feltolni az ablakot és faékkel rögzítettem, amíg sor került a…..
Az autón utoljára 185871 km-nél volt váltó szűrő csere, de a számlán csak 0.45 liter hozzáadott olaj szerepel. Mivel a mechatronic javítása miatt le kellett engedni az olajat, gondoltam ráfér arra is a csere, mert mostanra már 239500-nál jár a Mobi futott kilóméter számlálója. A BMW azt állítja (és…..
Épp vidéken (nagyon távoli vidéken, a déli féltekén) evett a fene, amikor barátnőm hívott: világít a műszerfal mint a karácsonyfa, és vészjósló üzenet jelent meg a displayen: gond van a váltóval, vezessen finoman.   Hazajutott, leállította, onnan aztán sehova: nem lehetett sebességbe tenni.…..
Persze a fordítottja az igaz, vagyis nem generál az alternátor. Mármint áramot. Legalábbis ez a pirosbetűs üzenet érkezett minap, épp amikor végre megírtam egy Elton John CD-t és azt hallgattuk volna Debrecenbe autózván. Moby ezért garázsba került, és Hotival, az E46-ossal mentünk, megfeledkezve…..
Előfordulhat az, hogy sietve kiugrunk az autóból, szaladás közben nyomjuk meg a zárást a távirányítón, nem is figyeljük az indexek felvillanását. Ha valami véletlenül nyitva maradt, nem villanak fel az indexek (persze csak ha így van programozva a rendszer), de ezt már nem fogjuk látni mert…..
    Megjelenésekor a teljes tech sajtó az S21 szériától volt hangos. A megszokottnál korábban érkező család ugyanis vitathatatlanul méltó volt a figyelemre, főként megosztó mivolta miatt. Amíg ugyanis az S21 Ultra kijavította a felemás S20 Ultra fő hibáit és hasonló áron immáron valódi Ultra…..
Pengeélen Menni - de hova? 2017.06.06 21:03:00
Szevasztok Kedveseim!   Egy ideje már csordogálnak a napok, sajnos nem eseménytelenül ("hogy sújt minket ez a gyönyörű kurvaélet!" @napirajz), és most van egy kis időm letenni feszes-kerek kis seggemet a székre és írni néhány sort. Na az van, hogy nyár van, nyár van, pörög a munka, vastagabbat…..
seepheerd 2021.07.26 16:35:24
:)
Trükkök nélkül - csak, ahogy nagyanyáink is csinálták. Ez egy klasszikus recept, a feleségem is megeszi. Itt állunk február elején, és 12C fok van odakinn. Pluszban! Pedig a rakott krumpli olyan melengető étel inkább, dehát már nekikezdtem...
Korábban is foglalkoztunk már az erdő adás-vételének mikéntjével azonban a téma örök életű, és a szabályok továbbra sem tisztulnak. Még mindig gyakori a keveredés az illeték fizetési- és a földforgalmi szabályok tekintetében. Bár tervezik a Földforgalmi törvény újabb módosítását, mégis érdemes a…..
Ha a "demokratikus baloldal", de legalább egy része nem változtat nagyon gyorsan a menekültkérdésben látszólag elfoglalt stratégiáján, akkor ezt az idióta fideszes kampányt fogjuk hallgatni a választásokig. Ez bejön nekik, sok jót más ügyben nem fognak tudni mondani, tehát ezt…..
seepheerd 2021.04.12 19:24:19
Többször írtunk már a 3D nyomtatás élelmiszeripari, gasztronómiai alkalmazásairól, különös kajákról, izgalmas kísérletekről, helyenként ínycsiklandozó, máskor inkább megmosolyogtató fogásokról. Egy-két éve szintet kezd lépni az ételprintelés, mégpedig azért, mert húsokat igyekeznek pótolni növényi…..
Nos, alapvetően a képregényváltozaton szocializálódtam. Hogyne imádtam volna: gólem, Monte Christo, Nemo kapitány, cowboy, indiánok, szfinx, robotok, római aréna, űrhajó… S persze Zorád Ernő felejthetetlen rajzai! Aztán kamaszkoromban megleltem könyv formájában is. Csalódás volt. Nem volt benne a…..
seepheerd 2021.01.17 16:50:16