Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eva Borsos

73 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
English version is below...Minden kedves olvasónknak jelentjük, hogy éppségben hazaértünk. Már nagyjából ki is aludtuk magunkat, és a kicsomagolás is a legjobb úton halad. Eddigi meglepőbb élmény a kocsivezetés volt. Nem csak, hogy a sebváltóval kell babrálni, de még egy nem…..
A héten Martonyi János járt az USA-ban és igen szerény létszámú közönség előtt beszélt a Kossuth házban. Majd a SAIS-ben is volt egy előadása – de ezt egyéb elfoglaltságaim miatt elmulasztottam.Karesz utolsó előtti napján sokáig maradt bent az egyetemen. Amikor éjfél…..
Szombaton busszal elmentünk New Yorkba, ahol este megnéztünk egy off-Broadway előadást (ismét a Fulbright jóvoltából). Agamemnonról szólt, és egy nagyon kis nézőterű színházban játszották.Vasárnap gyönyörű napfényes napra ébredtünk. Vendéglátónk, Ilonka javasolta, hogy…..
Nagyon vártuk a Hálaadás napját, ami minden évben a 4. csütörtök novemberben. A hagyomány az első telepesek érkezése óta él, és az ünneplés fő célja, hogy a betakarítás után a családok hálát adjanak a jó termésért. Ez vált Amerika legnagyobb ünnepévé, mivel ez…..
  Washington legfontosabb látnivalói közül már csak a Kapitólium és környéke maradt ki – ma végre sikerült oda is eljutni. Kora reggel a Kapitóliumban kezdtünk. A Dan Brown könyvben említett új látogatóközponton át jutottunk be – természetesen teljes…..
Megint rengeteg érdekes eseményről számolhatok be a lelkes olvasóknak – köszönöm a kedves visszajelzéseket, jó tudni, hogy nem csak magamnak írom ezt a blogot, bár ugye az a leghálásabb közönség… Szóval múlt szerdán végre feljutottam a város…..
Így az utunk vége felé (2,5 hét és indulunk haza) ideje dokumentálni a környéket, íme néhány fotó... Since we are getting close to the end of our trip (2,5 weeks and we are leaving) it is time to document the neighborhood. Here are some photos... Ez a házunk - a mi…..
Szombaton délelőtt egy nyugat – virginiai egyetem diákjainak tartottam előadást Magyarországról a Kossuth Házban, majd indultunk a Kareszt ösztöndíjasként fogadó tanszék vezetője, Andrew Sears házában tartott tanszéki bulira. Remek indiai kaják voltak, mi pedig a már jól…..
Pénteken megérkezett az egyetlen komolyabb technikai kütyü, amit vásárolni akartunk: végre Karesz is “kapott” valami vásárfiát! Kivetítőt rendeltünk.Eredetileg azt hittük, hogy Amerikában majd a sok műszaki áruház mieinknél olcsóbb árú áruiból Karesz nehezen tudja…..
Ma reggel a Gallaudet egyetemre vitt az élet, ami a siket és nagyothallók egyeteme. Már az is lenyűgöző, hogy egyáltalán van ilyen intézmény. Megtapasztalni pedig különösen érdekes volt. Minden terem ajtaja nyitva van és teljes a csend az intézményben, bár minden teremben óra…..
Ma reggel körülnéztünk Seattle belvárosában és elmentünk bevásárolni a piacra. Itt mindent lehet kapni, még magyar kolbászt is. A halkereskedők egész kis műsort kreálnak, a kiválasztott halat átdobják a pulton, majd becsomagolják és ismét átdobják, a kedves vevő irányába.…..
A szállodánk büszkén hirdette a gourmet reggelit, és a vendéglátóim rábeszéltek egy osztrigás spenótos rántottára. Hát nem biztos, hogy legközelebb is ezt választanám. Sétáltunk egyet a leghosszabb tengerparton, ahol láttunk egy bálna csontvázat. Majd elindultunk délnek,…..
Ma korán keltünk és nekiindultunk délnyugat felé. Reggelire megálltunk egy remek reggeliző étteremben – ahol lenyűgöző választékot kínáltak. Amerikában a nagy reggeliknek megvan a hagyománya, de valahogy mi eddig elkerültük ezeket a remek reggeliző helyeket. A különböző…..
 English version is below… Ma átrepültem a kontinens észak – nyugati végébe – Seattlebe (Washington állam). Salt Lake Cityben szálltam át (mintha csak hazamennék – itt a nyáron 2 éjszakát is eltöltöttünk). A Nagy Sóstó lenyűgöző volt felülről,…..
  English version is below… Egy hosszú hétvégére New Yorkba utaztunk. A szállást ezúttal egy itteni magyar hölgynél oldottuk meg. Helena Queensben lakik, és igen barátságos összegért fogad (főként magyar) vendégeket a vendégszobájában. Pénteken…..
 English version is below… Szombaton Maritával bementem a Mallra, ahol megnéztük Julia Child konyháját. Úgy látom, otthon is már játsszák a Julie és Julia című filmet, amiben Julia Childot Meryl Streep alakítja. Ő itt egy igazi legenda, aki elhitette az amerikai…..
English version is below… A hét egyik kiemelkedő eseménye Marton Kati új könyvének bemutatója volt. Az új könyv (Enemies of the people – A nép ellenségei) a saját családjának történetét meséli el. A szülei nemzetközi hírügynökségek tudósítói voltak…..
English version is below… Az elmúlt néhány nap a politika jegyében telt – ráhangolódva már az október 23-i ünnepségsorozatra. Pénteken egy komoly konferencia volt a SAIS-ben – már szerintem azt hiszik, hallgatójuk vagyok, hogy minden előadáson ott vagyok. Eddig…..
English version is below… Szombaton délelőtt látogattuk meg a nemzeti katedrálist, a részletekről már olvashattatok az előző bejegyzésben.Utána egy vietnámi bevásárlóközpontba mentünk –a Lonely Planet ezt ajánlotta legnagyobb ázsiai bevásárlóközpontként.…..
English version is below… Nem tudom, otthon már beindult-e a Dan Brown láz – a magyar nyelvű kiadásra még várni kell egy kicsit. Itt rekordot döntött az első napon eladott könyvek száma, az Amazonon elő lehetett jegyezni a bolti ár 60%-áért, és több…..
   English version is below… A héten sikerült eljutnom az Indián Múzeumba. A kiállítás nekem nem volt teljes, de az épület nagyon érdekes – egy indián építész tervezte. Most olvasok egy könyvet egy Sziú indián nő életéről, aki az 50-es években…..
English version is below… Pénteken délután Philadelphiába utaztunk, hogy a hétvégét Markkal és Carollal töltsük. Útközben megálltunk New Castle városkában, ami olyan, mintha a 17. században megállt volna az idő. Az utcákon megőrizték a kavicsburkolatot és a járda…..
English version is below… Az elmúlt 2 hétben sok minden történt velünk, csak felsorolásszerűen: -         Megnéztem a Nemzeti Galéria egy részét Bob barátommal, aki egy idős hobby…..
 English version is below…                          Ingrid kivitt a reptérre és még dél előtt visszaértem Baltimoreba. Ha már úgyis Baltimoreban…..
English version is below…                          Ma reggel Ingrid elvitt a helyi borszaküzletbe. Minden szombaton bor- és sajtkóstolót tartanak. A libanoni…..