Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gwen-Virág

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor történik velünk először, hogy hosszú idő után elhagyunk egy helyet, hogy aztán radikálisan más közegben folytassuk életünket? Világos: a születéskor. És mi lapul első ballagási tarisznyánkban, életre szóló útravalóként? Hát persze: a nevünk. Köztudott, hogy az…..
 A demokratikus versengés új szabályai úgy néznek ki, hogy a FIDESZ alfa hímjének a következő 40 évre vétó jogot biztosítunk a mi szabad akaratunkból.Orbán Viktor ejstandolta az országot és titkon abban reménykedett, hogy csínytevését senki nem fogja észre venni.Tegnap az…..
 Történt egyszer, hogy a gonosz törpét elhívták a nagy európai kormányfők gyűlésére, ahol elég komoly javaslatok fogalmazódtak meg arról, hogy a kormányok eztán nem tehetik meg, hogy felelőtlenül felélik a jövőt, mert ez esetben az EU a fejükre koppint. Hajnal ötig tartott…..
A cikk otthonszülésről szóló esetpélda részét az anya kérésére töröltem a komentek stílusa miatt. Marad a konkluzió rész: Meg kellene nézni, hogy mi van külföldön.Bele kellene látni szakmapolitikai vitákba, mert a mi bőrünkre megy a játék.Nem mindegy, hogy a…..
Gwen-Virág 2009.07.11 23:43:59
@pezo: Én kértem, hogy a részleteket törölje Sámán. Nem a kommentek miatt (hidd el, hasonlóakat kaptam én is élőben, és egyébként semmiben nem különbözik a mai közpolitikai stílustól), hanem mert a téma olyan szinten kényes ma, hogy esetleg beszippantja a sajtó, és nem szeretném sem magam, a babát, sem a szüléssegítőimet meghurcoltatásnak kitenni.

Az önérvényesítésről szóló mondataiddal egyetértek. Csak nem olyan nagyon könnyű, ha beteg vagy (de egészségesen sem) önérvényesíteni... És speciel az iskoláink nem erre (hanem az ellenkezőjére) nevelnek - engedelmeskedj. Uff
Gwen-Virág 2009.07.11 23:49:11
@pezo: Ennyire orvosellenesnek tűnnék? Vannak orvos barátaim, sőt nagyon sok nagyon rendes orvost ismerek :). Még ebben az esetben is nagyon sokkal találkoztam.
Szerintem nem az orvosokkal van a baj. A rendszerrel, ami elidegenít. Az orvost is elidegeníti.
A végtelen hosszú tanulóidő (ami persze hasznos is). A bér, amiből nem lehet megélni, és ami miatt akkor is elfogadod azt a borítékot (vagy egy ismerősöm esetében a csirkét :))), ha nem szeretnéd . Az embertelen hosszú ügyeletek. Az, hogy pár perc jut egy betegre. Az idióta finanszírozási rendszer.
Tiszteletem mindazoknak az orvosoknak, akik emellett emberiek és együttérzők maradnak.
Gwen-Virág 2009.07.11 23:29:41
@pezo: Szerintem éppen azt tettem. Próbálom változtatni a világot, és nem csupán siránkoztam. Hoztam egy döntést, és aszerint cselekedtem. Utánanéztem, utánaolvastam, tanultam róla.

Egyértelműen nem tartom az orvosi kasztot érinthetetlennek, talán a kontextusból kiderült: egy évtizede egyszerűen még féltem tőlük. De azért ma is tartok :). A kommentemből kiderülhetett, hogy ami szerintem fontos, hogy a szülő nő jól felkészüljön, és értse meg, mik a lehetőségei - a kórházban és azon kívül, és az összes terhes ismerősömnek ennyit tanácsolok csupán.