Regisztráció Blogot indítok
Adatok
granturismo

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég belefutottam a kérdésbe a carthrottle-ön, hogy ha három autód lenne, mi lenne az. Egy hétköznapokra, egy hétvégére és egy pályázni. Be is küldtem a kérdést a szerkesztőségi levelezőlistánkra. Íme, a válaszok: Pere László (karmageddon)Hétköznapokra: Mivel van…..
Mocskos olajat töltenek a hordóba, a kannába és a flakonba, majd az ön autójába. A piac ismét a maffia markában. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
  Subarut venni rémálom, ennél csak eladni rosszabb. Soha többé. Soha többé. Soha többé. Mínusz 800 ezer.  Vélemények az azonos című írásunkról...
granturismo 2009.07.08 10:15:11
Én tudom, hogy ha az ember elé legálisan belógatnak az utcán egy zsák pénzt arra hajlamos rákapni és nem nézi, hogy esetleg a "rákapásnak" milyen későbbi következményei vannak. Ez a hiteltörténet maga a jelenlegi válság kicsiben. A globalizmus és a jelenlegi gazdasági berendezkedés hatalmas problémája, hogy egy állandó erőltetett növekedési igénye van és ezen a ponton olyan mértékü amely mögött már nem áll sem valódi gazdasági sem természeti erőforrás alap. Az ember persze vágyik a szebbre, jobbra meg nem is akar lemaradni a másiktól és a jelenlegi gazdasági, társadalmi berendezkedés nagyon jól kiszolgálja ezt az emberi tulajdonságot. A globalizmus nevéhez méltóan a kommunizmus összeomlásával mára egyöntetű az egész világon láthatjuk, hogy elterjedtsége okán minden erőfeszítés ellenére ma sokkal nagyobb a gazdasági és elsősorban környezeti károkat okoz mint akár csak 10 éve. Az ilyen válságok ezt a folyamatot legfeljebb megakasztják, de meg nem állítják pláne vissza nem fordítják. Mert azt a pénzes zsákot ma már egyre inkább belógatják a kínai, indiai embereknek is és joggal mondhják nekem mitól van kevesebb jogom ahhoz az életszínvonalhoz amit az amerikai vagy az európai vagy a japán stb.. ember megengedhet? Az, hogy az erőforrások ezt az egyen életszínvonalat egyszerűen fizikailag nem teszik lehetővé ma senkit sem érdekel. Mert bizony még nekünk is erősen lejjebb kellene adnunk egy "egyenszilárdságú" világ kialakulásához hátmég a leggazdagabbaknak. És ezt senki sem fogja megtenni. Mert mikor a kínai paraszthoz eljut a globalizmus "jótéteménye" a hitel, azaz az autó, a fürdőszoba, az lcd tv, a számítógép stb.. melyekről korábban egyszerűen nem is tudott ezzel olyan kitörölhetetlen igény ébreszt amely végsősoron egyrészt a gazdaság másrészt a bioszféra összeomlását fogja okozni. Csak ugye az ember eddig ha foglalkozott is ezzel a gondolattal nem törődött vele. Talán majd egyszer ez előfordulhat de akkor mi már nem élünk, legyen ez az unokáink gondja.
De ez sajnos hamar eljön akár már a mi életünkben. Aki ezt nem látja, vak.
Csak ha az okokat vizsgáljuk magunkban akkor ne úgy mondjuk: Mit csináltak ezek?
Mert az összeomlás milliárdnyi apró mozaikból áll össze amelynek része ez a szerencsételen, ártalmatlan autóhitel is.
De többet mondok lehet, hogy pont ez az a mozaik amely átbillentette a folyamatot a visszafordíthatatlan sávba.

És most a hitelesekről. A bedőlt hitelek a megugró törlesztőrészletek miatt sokan szenvednek ma. És erős az igény hogy a kormányok nyújtsanak segítséget a bajba kerülteknek. Politikailag mindenképp kívánatos lépés. Más vannak konkrét intézkedések is ezzel kapcsolatosan.
De itt megint egyetlen kérdés merül fel. Hogyan honorálják a felelősen gondolkodókat? Nyilvánvalóan sehogy.
Na, ez az egész berendezkedés legeslegnagyobb problémája, hogy ösztönzők sincsenek egy más felfogás támogatásához.