Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyari2

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sírva fakadt Jamasina Tadasi csapatelnök, amikor szerdán bejelentette, a gyár kiszáll a Forma-1-ből.Bár Japánban megszokott az ilyesmi, szégyenérzete nem csoda: az istálló szűk tíz év alatt nagyjából hárommilliárd eurójába - 830 milliárd forintjába - került a…..
  Mit mond a rendőr, ha külföldit állít meg? És hogyan? Problémahalmaz idehaza és Szlovákiában, bónuszként praktikus kifogás-szótárral. Vélemények az azonos című írásunkról...
Szálka Tiltott módszerek III. 2009.06.30 10:00:00
 Gereblyézés  Tyű. Kedvencem a "gereblyézés, kapálás" kifejezésekkel illetett rablómódszer. Az eljárás lényege: rövid, erős üvegbotra nagy áttételű orsót erősíteni, ötvenes damilra tízdekás végólmot szerelni.A végólomba öntik a gigantikus…..
Magyari2 2009.07.07 13:44:54
„Goromba egy módszer, és teljesen érthetetlen, miért csinálják. Annyira sem eredményes, mint a kapásjelzős-sárgavégűbotos fenekező horgászat. Ha már van csónakja a gereblyésnek, mert ez ugye feltétlenül kell, miért nem perget a marhája, sokkal több esélye lenne rendes halra, szabályosan. A bombaként vízbe csapódó ólomtól a busán kívül minden rendes hal szétrebben.

Szóval, biztos vagyok benne, hogy műcsalival pergetve több halat fognék ugyanannyi dobással, mint gereblyézve.”

1./ Honnan tudod, gereblyéztél már, vagy ezt feltételezed?

2./ Láttál már gereblyézést, jelen voltál, amikor ezt valaki műveli és emiatt állítod, hogy te műcsalival több halat fognál?


„Arra jöttem rá végül, hogy a gereblyézés hagyományos halászmódszer lehetett.”

Magadtól rájöttél az zseniális. Nem inkább hallottad vagy ne adj isten utána olvastál, vagy esetleg nem mesélték őseid. Magadtól kiokoskodtad akkor te egy felfedező vagy. Írj tanulmányt mert aki ilyen novumot felismer magától az zseni.
De ha utána jár ezt már megírták, nem onnan nyaltad le a történetet?

„Vagy tán még mindig az, tengeren biztos eredményes, ha makrélaraj közé csapkodnak a derék halászok.”

Van tévétek? Nem is számítottam rá. Vagy tán még mindig, az … az arra jöttem rá után ez teljesen hitelessé teszi a gondolatmenetet.

„Még az is lehet, egykor olyan ha(l)bőség volt vizeinken, hogy megérte kapálni a vizet.”

Még az is lehet … Te filozofikus gondolkodású, töprengő ember lehetsz aki otthonában külső ingerek nélkül (könyv, internett, stb) csak úgy szellemi tőkéjéből nagyon sok gyakorlati, történeti tudást adsz át az emberiségnek, mint saját új gondolatot, itt visszautalnék az arra jöttem rá gondolatra. Igen én úgy olvastam, hogy a Duna mentén azért nem volt éhínség mert könnyen elérhető volt a hal. Egy halászati szakmérnök szerint úgy kell elképzelni, mint egyes szibériai folyókat, ahol hemzseg az érintetlen természetben a hal. (Rómaiak leírása a dunáról)

„Biztosan kell valamilyen érzék, legalább sejteni kell a rabsicnak, hol lehet a hal, mielőtt dobálni kezdi. De akkor meg miért nem pecál szabályosan? Mondom, rejtély. Az egész egy nagy titok.”

Tudod bárhol (elkezdhetől) horgászni a Dunán, azonban a horgászok között szájról szájra jár, terjed a híre illetve magad is látod, hogy itt meg ott horgásznak máshol meg soha nem látsz horgászt mit gondolsz miért lehet ez. Illetve biztos hallottál róla, hogy az emberiség ez ideig egyre több és több tapasztalatot gyűjt, akár az eredménytelenségből is de inkább az eredményből. Na szóval tudod, ott ahol a kapálók, már 30 éve eredményesek ez a hír valahogy terjed és képzeld el a többiek is odamennek. E mögött a kapálásban is feltehetően nagyon sok eredménytelen akció is van!

Felénk a Dunán nem öntik ólomba a hármas horgot, hanem szorosan a horgok öblébe, a horog mögé kötik a szivarólmot kb. 1-2 cm-re. Nagyon halk a csobbanása is. Itt visszautalnék a bombaként vízbe csapódó megjegyzésedre.

Véleményem szerint te nem ismered a gereblyézést! Teljesen érthetetlen miért csinálják, kijelentés pedig további sok sok kérdést vetne fel, de … de egyszer már kitiltottatok erről a forumról, csak azért mert valaki nem osztja a véleményeteket, ezért tartózkodnék a megalázásodtól.

A hal sérüléséből gereblyézést megállapítani, az már szakértelem, ha rajtam múlna akkor téged nagy fizetésért alkalmaználak a halászati/horgászati közigazgatásban, mint szakértőt. Sőt mivel ezen ügyek akár rendőrségi ügyek is lehetnek, szerintem téged fel kellene venni az igazságügyi szakértői névjegyzékbe, speciálisan a gereblyézés halon kimutatható nyomai vizsgálatához. Itt azonban még azt megjegyezném, hogy soha nem gondoltam volna, hogy van olyan hülye hal ami például nekimegy a hajócsavarnak is. de pedig van ilyen ezt nagyon öreg rókák mesélték. Ettől függetlenül, lehet, hogy az általad említett sérült hal gereblyézés miatt sérült, de nem látom, hogy mi alapján tudtad te egy x ideje döglött halon ezt megállapítani.
Magyari2 2009.07.07 13:51:33
@gringo: Igy van, az én tapasztalatom is ez!
Magyari2 2009.07.07 13:51:44
@gringo: Igy van, az én tapasztalatom is ez!