Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Coco Binky

1188 bejegyzést írt és 576 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Laudator 10. évfordulója alkalmából El Mexicano (vagy ahogy latin köznyelven mondanánk: Mexicanus ille), az azonos nevű spanyol nyelvművelő blog szerzője, felkérésünkre, egy izgalmas vendégposztot írt arról a sokakat foglalkoztató kérdésről, hogy vajon milyen lehetett a latin a beszédben, melyik…..
Coco Binky 2017.04.10 18:49:02
Mivel sokat használom a Balabolka szövegfelolvasót, a kiejtéskorrekcióhoz szoktam használni a Google fordítót. translate.google.hu/ Meglepődtem, milyen dallamos és élő nyelv tud lenni a latin.

Itt egy latin szöveg, amit példaként be lehet másolni a fordítóba és a hangszórót lenyomva meghallgatni.

Accensa domo proximi, tua quoque periclitatur. Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus videndi. Ad connectendas amicitias, tenacissimum vinculum est morum similitudo. Ad unum corpus humanum supplicia plura quam membra.
Coco Binky 2017.04.11 20:28:59
@El Mexicano: Pontosan én is erre a következtetésre jutottam. :)
Coco Binky 2018.10.30 06:08:48
@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ: Elolvastam, érdekes volt, köszönöm! :)
Szomorúan vette tudomásul az ország népe a letaglózó hírt, hogy Dzsudzsák Balázs - a maga módján sikeres magyar világsztár focista - nem kell a kutyának sem. Csapat nélkül maradt szegény, és úgy néz ki, annyira megkopott, hogy már pénzmosásra sem használható. Mit lehet ilyenkor tenni? Különösen egy…..
Coco Binky 2018.09.08 19:03:30
@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Nekem úgy tűnik, csak kamu a csajozás nála. Komolyabban nem érdekli őt a csajozás... Mi van ezzel a fiúval?
Ady Endrét hazánk egyik legnagyobb költőjeként tartjuk számon mind a mai napig, pedig már több mint 140 éve született. Persze nem ő az egyetlen, aki viszonylag (vagy épp nagyon) fiatalon kibontakoztathatta tehetségét, de Ady 41 életéve önmagában is kellőképp kalandos volt – és többek közt ez okozta…..
fáymiklós Ady a tengeren 2018.06.21 06:51:53
Viszonylag ártalmatlan a helyzet. Az ember bemegy az olasz fürdőhelyi újságoshoz, hogy vegyen valami képregényt (nyelvgyakorlás, nem szellemi színvonal - már ha a nyelvgyakorlás nem szellemi színvonal) és a sok pletykalapi hős, Meghan meg Harry meg az ismeretlen olasz megfelelőik között van egy…..
A magyar topmodell az Armani után a Nina Ricci parfümcsaládjának Bella-jaként lesz látható a legújabb kampány keretein belül.  Álomszép, Nina Riccitől már megszokott tündéri miliőt láthatunk. A Nina és a Luna illatok mellé pedig becsatlakozik Bella is, akit Palvin Barbi "kelt életre". Nina…..
Hozzám hasonlóan te is szorgalmasan járod az esküvői ruhaszalonokat, de sehol sem találod álmaid menyasszonyi ruháját? Akkor ideje neked is felkeresned egy profi ruhatervezőt, akinek nem okoz gondot egy egyedi kérés megvalósítása! Sok menyasszony beleesik abba a hibába, hogy ha nem…..
A Flashdance 2018. április 15-én ünnepli 35. szülinapját. Mindannyian ismerjük Alex Owens (Jennifer Beals) történetét, aki nappal hegesztőként, éjszaka pedig táncosként dolgozott, de arról álmodott, hogy balett táncos legyen. De milyen örökséget hagyott ránk ez a mozi, ami letaszította a trónról…..
  Még mielőtt bárki követ hajítana  rám, nem én adtam ezt a hangzatos címet a dalnak: 1967-ben Brigitte Bardot kérte meg Serge Gainsbourg-t - miközben szenvedélyes viszonyt folytattak - hogy írja meg neki a "világ  legszebb szerelmes dalát". Gainsbourg egy éjszaka alatt elkészült a Bonnie et…..
A világ legromantikus helyei, amitől mindenki ellágyul! Egy belépőjegyes étteremtől kezdve egészen a DJ-k fellegváráig, szubjektív válogatás. Egyszer valahol azt olvastam, hogy nem az a lényeg, hogy hányszor lélegzel az életben, hanem hogy hányszor akad el a lélegzeted. Én is így vagyok az…..
Lviv (Lvov, Lwów, Lemberg stb.) nyugat-Ukrajna egyik legnagyobb városa, az ukrán kultúra egyik kiemelkedő központja. A 730 ezres történelmi nagyváros rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak, ráadásul igen jó áron, így érdemes egyszer ellátogatni ide. Egy ekkora város közlekedése nekünk magyaroknak…..
Valószínűleg, aki a nosztalgikus emlékeket idéző VHS-korszakban töltötte gyerekkorát, még mindig rajong a 80-as évek mozifilmjeiért. Kétségtelen, hogy legendás korszak volt ez a filmek terén, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számos – mai napig is készülő – folytatás. A most következő listánkban…..
 A harc és a háború mindig is az egyik legnépszerűbb témának számított a vásznon. Szóljon az nemzetek közötti, földönkívüliekkel vagy épp mesterséges intelligenciákkal való összecsapásokról. A csatához pedig mindig kellenek olyanok, akik nem félnek vásárra vinni a bőrüket. Íme a 80-as és 90-es évek…..
Halihó! Ebben a bejegyzésben olvashattok a Krasznojarszk előtti kiruccanásomról. Szombat hajnalban indultunk Budapestről Moszkvába a csoporttársammal, ahonnan csak este ment tovább gép Krasznojarszkba, így volt időnk bemenni a belvárosba. Az első dolog, ami feltűnt, hogy szinte senki nem beszél…..
Szokás mondani, hogy a történelem ismétli önmagát. Ami azt illeti, szerintem ez a divatra is igaz. Elég, ha megnézzük a napjaink utcáin sétálgató fiatalokat, milyen ruhákat és kiegészítőket viselnek. Bár a divat évről évre, szezonról szezonra változik, ugyanakkor rendre visszaköszönnek az egykor…..
Az Amerikai Egyesült Államok egyik legkülönlegesebb városát, New Orleanst éppen 300 éve, 1718 tavaszán alapították. (A pontos dátum ismeretlen, a város "születésnapja" hivatalosan május 7-e lett).  New Orleans Louisana állam déli részén, a Mississippi folyó két partján található. A várost francia…..
Mikor a brit katonák 1914-ben elindultak a harcmező felé, zsoldkönyvükben egy rövid üzenetet találtak. Nagyon fontos tanács várta őket Lord Kitchener háborúért felelős államtitkártól: ez az üzenet 400 000 ember életét könnyíthette volna meg, ha betartják. Ám a háborúban megváltoznak a szabályok, és…..
John French divat- és portréfotográfus Edmontonban, Londonban született 1907. március elsején, majd alig harminc évesen már egy neves reklámstúdió fotográfiai igazgatójaként dolgozott. 1942-ben feleségül vette Vere Denning (1910-1991) újságírót, aki a legfontosabb…..
Andrej Tarkovszkij: Solaris (1972) filmplakát a 6.Plakátaukcióról. Van annak értelme, hogy ha tudjuk egy plakát mit szeretne ábrázolni? Maga a regény sem volt egy könnyed nyári délután már. A film valahogy még ennél is nehezebben volt befogadható. Nem egy brigádnaplóból hiányoztak ezek a…..
Amikor a limbó már kiment a divatból, de a twerkelés még nem hódította meg a táncparketteket, a következő dalok és koreográfiák gondoskodtak róla, hogy senki ne szomorkodjon a házibuliban! Los del Río - Macarena                                      A Macarena 1995-ben robbant be a nemzetközi…..
Filmbook The Duelist (2016) 2017.12.27 07:00:00
Kezdjük rendhagyó módon, egy kérdéssel. Mi az emberiség egyik legősibb, kedvelt időtöltése? Na, ne… Semmi pajzánkodás, kérem! Igaz, a blog időnként 18+-os, de nem olyan tartalomra szakosodott. Tessék jobban erőltetni a szürke agytekervényeket. Tilos a címre visszatérni, pláne Google fordítóval, az…..
Vásárhelyi Mária szociológus az országgyűlési választás mellőzésére szólított föl. Azt fejtegette tegnap a 168 Óra című hetilap online kiadásában, hogy „A bojkott nehéz és kétélű fegyver, kiváltképp, ha nem áll mögötte elegendő politikai erő.” Szerinte mégis „A kormánypártok mára kialakult…..
  A kelták, egy letűnt kor emberei, akik olyan kultúrát teremtettek, melyre a mai ember még mindig hatalmas rácsodálkozással tekint. Sok mindent tudunk már róluk és sok mindent nem. Civilizációjuk hagyatékai felbecsülhetetlen kincseink. A kelták több mint 800 éven keresztül lakták Európa nagy…..