Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Coco Binky

1188 bejegyzést írt és 597 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjátok, mi az a charm? A szó eredeti jelentése varázslat, illetve amulett. Ékszermániások pedig azonnal rávágják, hogy a charmok icipici medálok, amiket karkötőre, nyakláncra, bokaláncra stb. téve viselünk. Ha pedig a charmokra gondolunk, akkor tízből kilenc embernek rögtön a Thomas Sabo márka…..
Kijev és Harkov után Ukrajna harmadik városa nagy kedvencem. Lassan itt a nyár, ha valaki szeretne olcsó de szép és tartalmas helyen nyaralni, bátran ajánlom Odesszát, nem fog csalódni. Bár a terület ősidőktől fogva lakott, görög kereskedők is megfordultak errefelé, de magának a városnak a…..
Soós Imre kettős öngyilkosságba torkolló shakespeare-i házassága, Latinovits és Ruttkai romantikus szerelme és Gobbi Hilda heves leszbikus kapcsolata.  ..
Coco Binky 2019.04.28 06:27:32
Képzeljetek el egy antik ékszert, amint új életre kel. Gregory Grozos úgy teszi mindezt, hogy lenyűgöző miniatűr világokat teremt zsebórák és medálok belsejében. Gyönyörű mikrokozmoszok, melyek aprólékosan kidolgozva történeteket mesélnek. Gregory Grozos egy görög művész,…..
Coco Binky 2019.03.27 23:00:48
Alapvetően nem tartoznak a kedvenceim közé a megfilmesített musicalek, és nagyon ritka az, hogy dramaturgiailag értelmét látom a film közbeni dalbetéteknek - ez alól három alkotás képez kivételt. Ezek pedig a Jézus Krisztus Szupersztár, a Grease és a Hair, rajtuk nőttem fel, főleg azért, mert…..
Gretta 2019 legjobb spái 2019.03.04 19:23:04
A világ legjobb wellness- és spaszolgáltatásait nyújtó létesítményeire egy közös szavazáson a kritikusok és az utazás szerelmesei egyaránt szavazhattak három hónapon át. Az eredmény? Szuper kilátással, sztároknak járó szolgáltatásokkal és világszínvonalú kényeztetésekkel csábító spák sora, melyekből…..
Ha nem szöknek külföldre a kommunista országok zenészei, akkor ma szegényebbek lennénk a Flashdance-szel, az Enigma együttessel vagy éppen a Gipsy Boobie albummal.  ..
Új bekerülőnk egy megszeppent cirmos fiúcska. Tegnap került a gondozásunkba a Sánta kutya rendelőből, ahol jóindulatú daganattal műtötték, gyógyították, minden orvosi ellátást megkapott. Természetesen ivartalan is, köszönjük nekik az ellátást. Továbbiakban alapítványunk fogja gondozni és örökbe is…..
Coco Binky 2019.02.14 19:02:23
Vajon milyen kép él rólunk, magyarokról az itt élő külföldiekben? Mit tartanak fontosnak kiemelni rólunk a beilleszkedéshez? Különösen érdekes kérdések ezek, ha azokat egy Magyarországon élő (azaz nem csak futó látogatáson itt lévő) külföldi válaszolja meg...
A Moszkvában található Veréb-hegy (oroszul: Vorobjovi gori) nevével ellentétben egy körülbelül 80 méter magas, nagy kiterjedésű domb, amelynek ismertsége leginkább földrajzi elhelyezkedésének és történelmi jelentőségének köszönhető, mint például a városközponthoz közeli fekvése, a területén…..
Az olvasás több mint kellemes időtöltés: amellett, hogy kikapcsol, nagymértékben inspirál, fejleszti a képzelőerőnket és a szókincsünket is - rengeteget ad gyermek- és felnőttkorban egyaránt. A rohanós és túlterhelt mindennapokban azonban igazi kihívás időt szentelni rá.…..
Véleménycikk a sorban állásról, a sorban állás magyarországi gyakorlatáról, kultúrájáról, illem- és lélektanáról...
Bizony, nincs vége a "..., amit látnod kell!" listáknak, mert, ha tematikusan, nemzet, ország vagy kontinens szempontjából nézünk filmeket, jobban megismerjük az alkotóikat, világnézetüket és a filmek mögött húzódó motivációkat is.  Európa után, ahol a franciák az erőszakot és vért narrációs…..
50 év alatt új keresztnevek szorították ki a Máriákat, az Erzsébeteket, a Jánosokat és a Lászlókat az anyakönyvi kivonatokon. Évtizedekig a hagyományos utóneveket adták legtöbbször az újszülötteknek, majd a névadási szokások megváltoztak az 1950-es, 60-as években. Melyek voltak a leggyakoribb…..
Coco Binky 2019.01.27 19:16:51
@n3spr3ss0: Fanny így ipszilonnal angolul még popót is jelent ...
A Die Hardnál nagyobb hatást gyakorló akciófilm kevés készült. A széria 1990-ben bemutatott második darabja és az azt követő Az élet mindig drága között öt év telt el, részben azért, mert annyian jöttek ki a maguk verziójával, hogy az eredeti alkotói bajban voltak, mivel rukkoljanak elő, amit még…..
A rend éber őrei mintha kikoptak volna a mozikból a szuperhősök javára, azonban régen ott voltak mindenütt. A kisképernyőt ugyanúgy leuralták, ahogy az ezüstvásznat. Akármelyik évtized termését is kezdjük vizsgálni, jó eséllyel találunk magunknak tetemes mennyiségű zsarufilmet. A '80-as évek ebből a…..
Ragaszkodnak a hagyományokhoz a kis szigeten, ahol mindössze 30-an élnek. Nagy-Britannia legeldugottabb pontját a Foula sziget jelenti, ahol most vasárnap volt karácsony és még mindig 2018-van...
Lassan-lassan 25 évesek lesznek azok a filmek, amik először szerepeltek e "rég volt, de igaz is volt" topfilmes visszatekintő-sorozatban, hiszen immáron negyedjére sorakozik fel húsz két évtizedes film, amik méltán készültek el. Nem oly erős merítés, mint három vagy egy éve, de a két évvel…..
Az év utolsó napján megszokott tűzijátéktól és petárdázástól sokan félnek, vagy egyenesen rettegnek. Sok kutya menekül ilyenkor fejvesztve, a cicák közül is sokan megijednek, de a vadállatok is, sőt, a csecsemők is félnek tőle. Mi állatvédők, és köztük a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet önkéntesei…..
A Laudator 10. évfordulója alkalmából El Mexicano (vagy ahogy latin köznyelven mondanánk: Mexicanus ille), az azonos nevű spanyol nyelvművelő blog szerzője, felkérésünkre, egy izgalmas vendégposztot írt arról a sokakat foglalkoztató kérdésről, hogy vajon milyen lehetett a latin a beszédben, melyik…..
Coco Binky 2017.04.10 18:49:02
Mivel sokat használom a Balabolka szövegfelolvasót, a kiejtéskorrekcióhoz szoktam használni a Google fordítót. translate.google.hu/ Meglepődtem, milyen dallamos és élő nyelv tud lenni a latin.

Itt egy latin szöveg, amit példaként be lehet másolni a fordítóba és a hangszórót lenyomva meghallgatni.

Accensa domo proximi, tua quoque periclitatur. Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus videndi. Ad connectendas amicitias, tenacissimum vinculum est morum similitudo. Ad unum corpus humanum supplicia plura quam membra.
Coco Binky 2017.04.11 20:28:59
@El Mexicano: Pontosan én is erre a következtetésre jutottam. :)
Coco Binky 2018.10.30 06:08:48
@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ: Elolvastam, érdekes volt, köszönöm! :)
Szomorúan vette tudomásul az ország népe a letaglózó hírt, hogy Dzsudzsák Balázs - a maga módján sikeres magyar világsztár focista - nem kell a kutyának sem. Csapat nélkül maradt szegény, és úgy néz ki, annyira megkopott, hogy már pénzmosásra sem használható. Mit lehet ilyenkor tenni? Különösen egy…..
Coco Binky 2018.09.08 19:03:30
@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Nekem úgy tűnik, csak kamu a csajozás nála. Komolyabban nem érdekli őt a csajozás... Mi van ezzel a fiúval?
Ady Endrét hazánk egyik legnagyobb költőjeként tartjuk számon mind a mai napig, pedig már több mint 140 éve született. Persze nem ő az egyetlen, aki viszonylag (vagy épp nagyon) fiatalon kibontakoztathatta tehetségét, de Ady 41 életéve önmagában is kellőképp kalandos volt – és többek közt ez okozta…..
fáymiklós Ady a tengeren 2018.06.21 06:51:53
Viszonylag ártalmatlan a helyzet. Az ember bemegy az olasz fürdőhelyi újságoshoz, hogy vegyen valami képregényt (nyelvgyakorlás, nem szellemi színvonal - már ha a nyelvgyakorlás nem szellemi színvonal) és a sok pletykalapi hős, Meghan meg Harry meg az ismeretlen olasz megfelelőik között van egy…..
A magyar topmodell az Armani után a Nina Ricci parfümcsaládjának Bella-jaként lesz látható a legújabb kampány keretein belül.  Álomszép, Nina Riccitől már megszokott tündéri miliőt láthatunk. A Nina és a Luna illatok mellé pedig becsatlakozik Bella is, akit Palvin Barbi "kelt életre". Nina…..