Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drbart

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előhang Manapság már a csapból is a klímaváltozás folyik. Nem múlik el hét a médiában úgy, hogy ne lenne egy-két cikk a szörnyű jövőről, ami ránk vár.  Hol az Antarktiszról szakad le egy megyényi jégtömb, hol egy országnyi őserdő ég le, egész szigetek pusztulnak el óriáshurrikánok miatt, és így…..
Energiabox A paksi faló 2017.06.07 17:13:57
Beszélgettem a szomszédommal tavaly ősszel: barátságos, ötvenes férfi, a vasútnál dolgozik. Szóba kerül a paksi atomerőmű bővítése, hogy milyen fontos, hogy legyen, meg mennyire nem gazdaságos, stb.  Így beszélgetünk, amikor azt mondja nekem: őt csak az aggasztja, hogy honnan tudhatjuk, hogy az…..
Energiabox Az éhezők diadala 2016.11.09 14:25:50
Szerző: Dr. Bart IstvánTrump győzelmével egy újabb utolsó utáni esély tűnik elveszni az emberiség békés jövőjének megőrzésére. Ez a választás nem a klímaváltozásról szólt, hanem az éhező, bizonytalan tömegek lázadásáről az elit ellen. A klímaváltozás elleni harc hosszútávú és bonyolult ügy, azok…..
Szerző: Dr. Bart IstvánAki nem nézte az előző XXXIII részt, annak összefoglalom az eddigieket: - 2015 elején a magyar kormány sokéves társadalmi és belső egyeztetési folyamat megkoronázásaképp elfogadta a 2014-2020-as Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programot (KEHOP). Szép, nagy feladat…..
Szerző: Dr. Bart IstvánMajdnem egy évig örülhettünk annak, hogy a kormány  felismerte a lakossági felújításokben rejlő potenciált, és a 2014-2020-as Operatív Programokban több száz milliárdos összeget irányoz elő erre. ebből akár évi 50-100 ezer lakás felújítását is lehetne támogatni. Ez volt…..
A Paksi Atomerőmű bővítésével megbízott MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság a napokban három közbeszerzési eljárást is eredménytelennek nyílvánított a közbeszerzésről szóló törvény (Kbt.) 66. § (1) bekezdésére hivatkozva, vagyis amiatt, hogy előre nem látható és…..
A világtörténelmi jelentőségű párizsi klímacsúcs végével egy időben tarotta a Fidesz 26. kongresszusát. Olvashattuk, hogy mi történt, Európát szapulták azért, mert nem akarja kizárni a menekülteket, illetve visszautasították a gender-őrületet, és megbeszélték, hogy…..
Energiabox Magyar! Hajnal Hasad! 2015.12.13 12:15:11
Szerző: Dr. Bart István"Vége van már, vége a hajdani gyásznak,Lehasadoztak már a fekete vásznak,Melyeket a fényes világosság előttA hajdani idők mostohás keze szőttAz eltépett gyásznak rongyainál fogvaTündöklik egy nyájas hajnal mosolyogva.Mellyel a megrögzött vak homályt széljeszti."Szombaton kora…..
Szerző: Dr. Bart IstvánAhogy telnek a napok, növekszik az izgalom a COP-on. Eddig minden határidőt hibátlanul teljesítettek a franciák, de kérdés, hogy ez később is tartható lesz. Szerdán kijött egy újabb szöveg, immár csak 29 oldalas, és senki sem elégedett vele (ami rendben is van), de mindenki…..
Energiabox Climate Justice 2015.12.08 16:01:56
Szerző: Dr. Bart István“Climate Justice, climate justice”, skandálják a konferenciaközpont főutcáján az ENSZ által akkreditált zöld aktivisták, miközben egyre több delegált tolong mindenfelé. (Nekem épp most kellett átadnom a helyem egy nagy csapat szudáni kormánytisztviselőnek).Zajlanak a…..
Szerző: Dr. Bart IstvánA COP elnökségét adó franciák örülhetnek: az első héten minden a tervek szerint zajlott, a szakértők vasárnap hajnalra megszültek egy 48 oldalas rövidített tárgyalási szöveget. Ez fontos eredmény, de még egy csomó nyitott kérdés van. Olyanok, hogy az EU szerint a fejlődők csak…..
Energiabox Baljós árnyak 2015.12.04 14:58:21
Szerző: Dr. Bart IstvánA klímatárgyalások első hetének vége a megszokott forgatókönyv szerint zajlik: a kezdeti lelkesedés elillant, a tágyalások csigatempóval másznak előre, a résztvevők túl vannak a régi barátok viszontlátásának örömén, és kezdenek fáradni. Közben az idő is hidegre fordult, és jó…..
Energiabox Karbonlufi 2015.12.03 16:31:14
Szerző: Dr. Bart IstvánMa már megjelentek az első aggódó hangok, több szakcsoporti elnök is azt mondta a sajtónak, hogy egyáltalán nem haladnak jól, ahhoz képest, hogy milyen sok vitás pont van, és milyen kevés idő a jövő hét végéig.  És tényleg, a szakcsoportokon olyanok mennek, hogy az ENSZ…..
Energiabox Rágjuk a gittet 2015.12.02 00:00:00
Szerző: Dr. Bart IstvánMost, hogy a királyok és elnökök elmentek, de a miniszterek érkezése még arrébb van, a COP első hetén a tárgyalóké a főszerep. A tárgyalók (jobbára) hivatalnokok, akik fő- vagy mellékállásban foglalkoznak a nemzetközi klímatárgyalásokkal, jellemzően a nemzeti kormányok…..
Energiabox "Fantázia bajban van" 2015.12.01 14:05:21
Szerző: Dr. Bart IstvánHa olvastad vagy láttad a Végtelen Történetet, biztos emlékszel a kezdő jelenetre, amikor a végtelen Fantázia birodalom minden részéből összegyűlnek a küldöttek, hogy hírt adjanak az országot mindenfelé fenyegető veszedelmről, a Semmi terjedéséről.  Kőóriások, lidércek,…..