Regisztráció Blogot indítok
Adatok
datadata

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaim az Úrban,  nem vagyok egy kapkodós típus, és az sem, aki évente cseréli a kütyüjeit a mindenkori legújabbra. Az egyik első olvasóm egy Kindle 3 (a.k.a Kindle Keyboard volt), amelybe az elmúlásáig vagy nyolc évet beletekertem. Kindle 4 és Kindle Touch kimaradt, a következő beruházás…..
datadata 2019.06.15 12:46:07
Végre! Végre! Köszönjük!

Vásárlás előtt állok (ld. lentebb). Sokat szemeztem a Forma-val, de a fórumok egyelőre eltántorítottak minőség oldalon. Ami főleg fáj az a firmware utáni akksi problémák, de ugyanúgy (lehet korai szériás) kijelző halálok.

www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=211721

Érdekes, hogy 6-8 évre tervezel. (alap esetben és is :-)) Van egy Kobo Touch-om kb. 6-7 éves, és tényleg szuper. Máig hasít. Ugyanakkor feleségemnek vettem egy H2O-t, ami tényleg fantasztikus ugrás (főleg a Touch-hoz képest) aminek a képernyője garanciális idő +1 nap után meghalt és kuka. Nem tudom, mit gondoljak.

Szemezgetek a nagyobb kijelző mérettel (7"+), és a 8" ideálisnak tűnik.
Tetszik az Onyx család is (Nova Pro 7.8", Note Pro 10.3", Gulliver 10.3"), Android 6.x. Viszont tudom, hogy utálnám töltögetni 3-5-7 naponta.

Nagy kijelző = pdf, djvu? Nem gondolom, hogy kizárólag. Viszont be lehetne húzni több tartalmat. Kérdés, ha eddig sem olvastam reader-en, vajon most olvasnék-e a nagybb méret miatt.

Hát ezért vacillálok.

Akksi időben milyen tapasztalataid vannak a reader-rel kapcsolatban?

Köszi!
datadata 2019.06.15 21:21:42
@Dworkyll:
Köszi a gyors reagálást! :-)
Lehet nem voltam egyértelmű az előző post-ban. Nagyjából 7 éve van ereader-em és sok könyvet olvasok rajta. A hordozhatóság nagyon fontos nekem is, de érdekes módon többet használom manapság otthon. Akkor is, ha megvan a könyv papír alapon... Sőt. Szóval be vagyok húzva. ;-)
Tablet/mobil-on nem olvasok, mert féltem a szemem. ezért is szimpi a blue-light filter megoldás a Forma esetén is. (Boox-nál is elég jól működik fórumokon olvasottak alapján)
El tudnál képzelni egy 10.3"-as reader-t? A Forma-t sem teszed be farzsebbe és ha egy könnyű tablet méreten olvashatsz könyvet, az már zavaró lehet?
Igazán emiatt vacillálok méret oldalon. Zavarna-e a 10.3" vs 8". (tegyük fel egyéb paraméterekben hasonló a két kütyü...)
A vb-selejtezős mellékvágány után újra robog a PL-expressz; ki tudja hol áll meg, kit hogyan talál meg. Engem személy szerint lázas betegen talált, így aztán különösen jól estek azok a levelek, amelyek segítséget ajánlottak a válságkezelésben; mondhatni, létrát…..
datadata 2009.11.22 18:01:30
@Woland:
annyit mondok, NYAMNYAM :-)
datadata 2009.11.22 18:02:14
@halihalo:

nagy meccs volt, kár hogy utána még volt pár :-)
ott le kellett volna húzni a rolót.
datadata 2009.11.22 18:40:50
@peter135:

övön alul :-D
Chelsea - Bolton 1-0 A tréfás kedvű Mourinho edző csapata nem hibázhat, nem is fog. A Chelsea-nek úgy kellett  Joe Cole visszatérése, mint valami, ami nagyon kellett: nem is elsősorban azért, mert a Liverpool ellen ő ért oda Drogba* elképesztő passzára, hanem mert Robben és DD…..