Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.luz.

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Epic! Liptai Claudiát megcsípték amikor egy éve elhunyt édesanyja rokkantkártyájával próbált spórolni a parkoláson. Ezúttal olyan magyarázattal állt elő, hogy szépen kérem, azonnal engedje szabadon azt a pofátlan kisiskolásból álló kreatív csapatot akik ezt kitalálták!…..
.luz. 2011.05.11 00:57:15
@perszepolisz: sok helytelen megoldás érkezett a kérdésedre, úgyhogy elárulom neked a helyes megfejtést.

a valódi fogyatékkal élők, ezen belül is a mozgássérültek, ha teljes életet szeretnének élni a fogyatékosságuk ellenére, akkor ma Magyarországon kénytelenek autóval közlekedni, és szerencséjük van, ha ezt meg tudják oldani (autóvásárlás, üzemanyag, stb). mivel a tömegközlekedés tökéletesen alkalmatlan az életvitelszerű használatra (tehát időre munkába járni, programokra odaérni, stb...), így egyetlen megoldás a gépkocsi. mivel a városokból próbálják kiszorítani a gépkocsi forgalmat, ezért elkezdtek pl. parkolási díjat szedni. TE eldöntheted, hogy villamosozol, metrózol, buszozol, vagy autózol és akkor ennek megfizeted az árát pl. parkolási díjban (is). én kénytelen vagyok autót tartani és azzal közlekedni, ha dolgozni akarok és nem zombiként, segélyre várva otthon ücsörögni. az állam pedig tesz egy olyan gesztust, hogy mivel nekem nincs választási lehetőségem, így megkímél attól, hogy plusz terhet rakjon még rám büntetésként, mert autóval közlekedek. tehát ez nem egy szociális segély.
(az akadálymentes tömegközlekedés határidejét évről évre tologatják)

egyébként én bármikor szívesen odaadnám az ingyen parkoló kártyámat azért, hogy tudjak tömegközlekedni, vagy kerékpározni a városban...

érdekes módon tőlünk nyugatabbra is ingyen parkolnak a mozgássérültek, de ez nem szül ilyen szintű visszaélési hullámot, és főleg az az érdekes, hogy "nagyjaink" is ezt a sportot űzik, pedig gondolom lenne miből bedobálni az aprót az automatába.

a hipermarketek ingyenes parkolóiban is elfoglalják a rokkant helyeket (ami nem csak azért van kijelölve, mert közel van a bejárat, sőt, főleg nem ezért, hanem mert általában olyan széles, hogy egy kerekes székbe kényelmesen ki lehet szállni), tehát nem csak anyagi kérdés ez.

ez egy társadalmi probléma. ilyen szar emberek vagyunk itt Magyarországon.
Kis világunkban nem mindig a méret a lényeg, bár ez nem az utóbbi hetek, hanem inkább eddig életem tapasztalata is lehet. Nem is ez a fontos, hanem, hogy elkészítettem a Kicsi top listát, azaz összeszedtem 10 olyan dalocskát, amiben nem a „nagyokról” van szó. Csak nektek,…..
Napilájk Kiütéses győzelem 2010.04.21 14:08:50
Kedden drukkerszemeket gyönyörködtető játékkal, 8-0-ra nyert a magyar csapat. A neheze viszont csak most jön, szerdán a briteket, majd pénteken a szlovéneket kell megverniük a feljutáshoz az egyre megnyugtatóbb formában játszó fiúknak.   Keddre Ljubljanát teljesen ellepték…..
.luz. 2010.04.21 14:46:49