Regisztráció Blogot indítok
Adatok
virgil76

2 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bambi101 Ismerősök 2011.10.07 18:58:04
Amikor elkezdtem ezt a blogot írni, tudtam, hogy van néhány ismerősöm, aki tud róla, főleg mivel technikai ügyekben tőlük kértem segítséget.Aztán volt olyan, akinek én árultam el.Aztán Zs. előtt megdőltem.Tegnap óta tudom, hogy az edzésem nevét soha többet nem írom le, mert…..
Bambi101 Apró örömök 2011.09.13 21:04:14
Ma nem vertek meg az edzésen!Ma fojtogattak.....
virgil76 2011.09.16 22:22:31
Bambi101 Megint egy első munkanap 2011.08.15 19:21:23
Legyen elég annyi, hogy totális zűrzavar, egy része kezelhető, egy része nem, mivel a megoldás "felsőbb" érdekeket sért. Márpedig aki itt a nem megfelelő ember lábára lép, az aláírta a saját "halálos ítéletét". Csak kicsit túl sok ilyen láb van…..
Bambi101 X-Faktor 2010.08.29 13:22:00
Nem mondom, hogy vártam. Sőt, volt bennem egy olyan, hogy jaj, ne mááár, még egy valóságsós / tehetségkutatós szarság.A Megasztárt sem bírom, kivéve az első néhány részt, de hát az bevallottan röhögés. Röhögés a rendkívül egyszerű, ostoba és nagyratörő álmokat…..
virgil76 2010.09.06 10:33:07
@Bambi101: Azt hiszem, pontosan ezért nem is volt hiányérzetem, amikor kiderült, hogy a második részről lemaradtam.
Jó énekes biztos, és igaza is van, hogy megragadja a lehetőséget az ismertsége növelésére, de most igazolódni látszik az, hogy ő nagyon nagyot fog nemsokára változni, jó alap. A csálé ruhája is szándékosan ilyen, figyeld meg mekkora "átváltozáson" fog keresztül menni. :) És még biztos lesz egy pár ilyen "rejtett" tehetség a műsorban, akinek meg nincs ilyen háttere, az úgy jár, mint a srácok a Csinibabában. Észre se veszi, hogy esélye sincs.
Mai történetünk helyszínén én is minden nap járok, gyakran égnek áll a hajam attól, amik a gyalogosok, kerékpárosok, robogósok, autósok, egyszóval mindenki művel nap mint nap. Persze ez biztosan máshol is ilyen mértékű, csak itt járok a legtöbbet. És ez még egy nyílegyenes…..
virgil76 2010.04.03 22:18:44
@Alikam: a motorosok védelmében:
Én meg úgy gondolom, hogy az a hozzáállás jelent veszélyt, hogy mindenki megszokásból vezet, mint egy k*rva robotpilóta.

"Ugyebár már előre is állhatnak meg minden. Amivel nem az ésszerűsége miatt nem vagyok kibékülve hanem azért nem, mert ez egy szabálytalan közlekedési magatartás legitimizálása."
Ismerkedj meg a jogfejlődés fogalmával. Az úgy szokott lenni, hogy van egy élethelyzet, ami vagy nincs szabályozva, vagy úgy van szabályozva, hogy a benne részt vevőknek az nem oké. Elkezdenek vernyákolni, aztán változik a szabályozás. Ha ez nem lenne, akkor még mindig nem lennének bicikliutak,de régebbi példával élve a jobbágyfelszabadítást is felhozhatjuk.

"Akkor majd ha elég sok autós hajt be egyirányú utcába szabálytalanul előbb utóbb az is meg lesz engedve..."
Igen, van rá esély, hogy ha meg lehet győzni a jogalkotókat arról, hogy az úgy jó, akkor még az is lehet, hogy mindenki mehet mindenfelé.

"Még ilyet nem basztam, inkább basznám fejbe, azt az állatkirályt amelyik kitalálta hogy így módosítsák a KRESZ-t."
Ez nem a kresz hibája, hanem azoké, akik nem tartatják be a szabályokat, és nem szedik ki a forgalomból ezt a sok idietot, sztem sokkal hangsúlyosabban kellene ezekkel a változásokkal foglalkozni, nagyon sokan nem értik, hogy miről szólnak az új passzusok.

"Annyira utálom amikor az autók között megy a csöcsfasz gyerek. Nem azért mert irigykedem, hogy hamarabb eléri a célját, hanem mert az 100 más dolog mellett még ilyen buzikra is oda kell figyelni."
Ööö pl. mire? És azon gondolkoztál-e már, hogy lehet, hogy ez sok neked, és nem való neked az a fene nagy összpontosítás? :)Van ilyen, csak nagyon sokan nem akarják beismerni maguknak, ehelyett inkább napról napra kocsiba szállnak, és szivatják magukat ezzel az egésszel.

Piece :)

Láttam már pár kormányvisszarántást az ilyen autók között slisszoló faszok miatt...
virgil76 2010.04.03 23:03:14
@Lacaca: Abban megállapodhatunk, hogy ez egy teljesen elméleti dolog, ugye? :) Természetesen nem a te képességeidre szerettem volna kihegyezni a dolgot, csak arra utaltam, hogy bár ezek a dolgok rövidebb idő alatt történnek, mint amennyi idő alatt egy átlagos szót leírunk ide a kommentboxba, azért sebességet becsülni, vészhelyzetet felismerni tudunk.
Ha látta a gyalogos arcán, hogy gáz van (márpedig látta, mert mindenki ilyen ijedt arcot vág mielőtt visszahőköl a zebrán), akkor biztos figyelt már mindenhol, hogy mi az. Ilyenkor kiélesednek a reflexek, hirtelen nagyon felgyorsul az érzékelésünk.
Úgy érezzük, mintha lelassulna az idő.

A jogos védelem szempontjából nincs jelentősége annak, hogy nem gázolták el a zebrán megtorpanó gyalogost. Akire azt mondod, hogy gázolást vizionált Lesz trágyalás, ott pedig vagy nem lesz büntethető, mert ijedtségből nem jól mérte fel az elhárítás szükséges mértékét, vagy korlátlanul enyhitik a büntetését.

Az, hogy megleckéztesse, nem jogos védelem. Nem mehet utána, hogy ha már nem birta elbuktatni, akkor belehajtogassa a bukósisakba. Ott egy adott vélt vagy valós balesetveszélyt elháríthat, lehetőleg az arányosság elvének betartásával, de pont azért, hogy a polgárt ne bénitsa a túlzott fellépés szankciójától való félelem, létezik a kettes és a hármas bekezdés.

De azt hiszem, ezt egy jogász szakszerűbben tudná kifejteni.
virgil76 2010.04.04 00:07:30
@Alikam: Hát én már csak hasonlítom, ha megtehetik, hogy előremenjenek, mert így változott a KRESZ. A jogfejlődés az egy ilyen dolog - nem mindenkinek tetszik, de kicsit messzebbről nézve látszik, hogy a tágabb környezetünk változásai változásra késztetik a törvényeket is. Elég az azonos neműek élettársi kapcsolatára gondolni, vagy arra, hogy a tanár nem küldheti ki az óráját zavaró diákot egy kib*szott nagy saller kíséretében - az sem tetszik mindenkinek. A jobbágyfelszabadítás a jog más részének változását hozta, természetesen sokkal nagyobb léptékű változását, mint ez a motoros izé. Azt hiszem, ez az egész onnan indult, hogy kiderült, hogy ez több európai országban bevált már, és az eleinte meglévő para ellenére nem csinálták vissza sehol. A résztvevők fokozatosan beletanultak.

Igen, sajna ilyen gáz helyzetek lesznek, bukik a motoros, vagy rád rántja a kormányt. Letörik a tükröd, betétlap (elméletileg, gyakorlatilag csak akkor térül meg a károd, ha kivered belőle, végül javithatod saját zsebből, vagy levonják a fizetésedből...), ügyintézés. tudom, én is itt élek, engem is koccoltak már le :)

Könnyen lehet, hogy jóval rutinosabb vagy nálam (pl pótossal kanyarodásért nem irigyelnélek :) ), 15 év autós jogsi nem a világ, de talán teljesen rutintalannak se mondanám magam.

Ettől függetlenül azt hiszem, hogy túl sokan vezetnek úgy, mintha robotpilóták lennének.
Kicsit több odafigyelés nem ártott még meg senkinek.

Az más történet, ha ezek a szarjancsik a módosított KRESZ szerint is szabálytalanok, cikáznak a sorok között, hát az olyan tényleg monnyonle.

Valaki irta, hogy a rendőrnek nem a faluvégen, az ötvenes tábla alatt kéne lesben állnia, hanem a zebránál kaszálhatna. Teljesen egyetértek, sőt, ha lenne kapacitás, akkor talán ezeket a cikamikákat is ki tudnák szedni.

Béke :)
  Peronajtókat szerelnek fel Tokió legfontosabb vasútvonalán az utasok védelme érdekében. Az ötlet egy sajnálatos baleset kapcsán merült fel, és most eljutott a megvalósításig. Tokió legnagyobb városi-elővárosi vasúthálózatának üzemeltetője, a JR East…..
virgil76 2010.03.13 22:35:34
@Carpy: Valakitől, aki anno mesterséges intelligenciás kamerarendszert fejlesztett nekik, pont a sínre esések ellen, azt hallottam, hogy az ilyen öngyilkosságok esetén az ezzel okozott kárt és a takarítás, helyreállítás költségeit is a hátrahagyott rokonságra terhelik, és ez is egy szempont lehet, hogy inkább a szakadékot válasszák. Állítólag.
Bambi101 Oscar 2010.03.08 16:49:00
Legnagyobb bánatomra tegnap éjjel (vagy ma hajnalban) sehol sem találtam Oscar közvetítést élőben...Ilyenkor engem általában két rész érdekel belőle, az eleje meg a vége. A vége értelemszerűen azért, mert ilyenkor osztják a legfontosabb díjakat (legjobb fő- és…..
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..
virgil76 2010.03.08 14:42:45
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
Fighter Ha késsel támadnak ránk 2010.02.25 23:25:00
Néhány poszt erejéig a késes támadások témakörével fogunk foglalkozni: először megnézzük, milyen esélyeink vannak kés ellen, majd azt is, hogy mit tehetünk ilyenkor. Senki sem nyerhet kés ellen fegyvertelenül, mondják. Általánosításnak tűnhet, de az egyik leggyakoribb tévhit…..
virgil76 2010.02.26 18:39:07
@órarugógerincű felpattanó: Jól sejtem, hogy ezek az esetek nem nem mennek bíróságra? :)
Most nincs időm túl sokat írni (ennek van aki örül), de majd leírom, hogy mik történtek mostanában, egyenlőre csak címszavakban:- esti bambizás egy barátnővel + világmegválátás- nem kaptam fizetés emelést, mármint olyan, amit szerettem volna. Másvalaki viszont kapott, akinek…..
... akár a saját blogomon is, akkor becsszóra kitörlöm az egészet!Csak engem idegesít ez az önelégülten vigyorgó, ál modell beállás?..
virgil76 2010.01.29 11:50:22
[7bit rulz]Egy kedves ismerosom a kozelmultban blogolasba kezdett es feltette a kerdest, hogy vajon hogyan is kell kepet beilleszteni a posztba. Megprobalom minek kevesebb lepesbol, egyszeruen bemutatni, mert (1) szerencsere nagyon ecceru(2) kivancsi vagyok a finn kepeire :-)  Naszoval: (1)…..
Sziasztok!   Egy könyvelőirodában dolgozom,ahol velem együtt hatan vagyunk összesen.A cégnél egyedül én vagyok, aki nem oltatta be magát a H1N1 ellen.   A főnök család családjában van egy személy, aki súlyos immunhiányos beteg (nem jár be ide - éppen kórházban van),…..
virgil76 2009.12.10 14:26:10
@korallka: Nem köteles, de ezügyben csak annyit tehet, amennyit a saját hatáskörében _jogszerűen_ megkövetelhet másoktól. Nem gondolod, ha a ez nem így lenne, prevenciós céllal nem személyesen mészároltam volna már le mindenkit, akiről, kiderül, hogy beteg, a családjával együtt??? Csak az a kérdés, hogy jogszerűen mit tehetsz. Nem a jogszerűtlenség mértéke.
(idealizmus off)
Blogunk ugyan rapszodikusan ritkán frissül, egyvalami azonban állandó. Semmit nem szeretünk annál jobban, mint amikor egy magyar politikus viccelni próbál. Illetve egy dolgot mégis. Amikor egy magyar politikus egy másik magyar politikuson próbál viccelődni. Hú és erről jut eszünkbe,…..
virgil76 2009.11.11 00:49:16
@stars7726: inkább teletubby ! :-)
Az 1990 utáni magyar politikatörténetben eddig nem tapasztalt, szokatlan választás előtt állunk. Nem valami hungarikumról van persze szó, hiszen a világban számos példát láttunk már olyan parlamenti- vagy elnökválasztásra, ahol a főhatalom tekintetében a papírforma uralkodott.…..
virgil76 2009.11.02 23:34:07
@adamisivan: Sajnos nem olvastam végig az összes kommentet, lehet, hogy felmerült már, de nem lehet ezt az "egyik sem" rubrikát népszavazáson kikényszeríteni?
Az ORTT döntése nyomán felgyorsultak az események. Mindenki előtt ismert a tény, megszűnik a Danubius és a Sláger Rádió. Most jön azonban az igazi döbbenet:Számos forrás megerősítette azt az információt, miszerint az Index.hu megunta a piacon betöltött szerepet és egyszerűen…..
Közeleg az év vége. Az áruházakban megjelentek a kínai karácsonyfadíszek, a könyvesboltokban egyre több a 2010-es naptár. Az előbbit messziről elkerülöm, az utóbbiakat néha átlapozom, de mindig csalódom és sosem vásárlok. Pedig a motorgarázs és a csajos naptár olyan szorosan…..
virgil76 2009.10.28 16:11:54
Igazi tetőtől talpig úriemberrel találkozott pár napja Zsuzsanna, aki nem csak egy liter nyálat kapott a szélvédőjére, de még az egyik oldalablakát is megpróbálta betörni puszta kézzel a történetben szereplő jóképességű humanoid. A történet annak fényében különösen nem…..
virgil76 2009.10.27 19:34:43
@danesszka: És utána önvédelemre hivatkozik! :-)
A hétvégének vége,  fel is tolták az agyam egyből, hát nyomjunk egy kis demagógot, az most könnyen menni fog, ugyanis egyrészt hétfő van, másrészt,Drága, elbasszott országom,  kirúgtad a tesómat a munkahelyéről!Testvérem varrónő, a textiliparnak sem megy jól,…..
hirdetés Mindenki, de tényleg, MINDENKI ismeri a Top Geart. Ezt az autós műsort játsszák a BBC-n, meg ezer más nemzetközi csatornán, sőt, itthon is a tévében. Utóbbit nem akarom nagyon minősíteni, olyan, mintha valaki kölcsönbe kapná a Mona Lisát, és rózsaszín alkoholos…..
A bizottság nem is titkolta, hogy egy víziónak, Obama elképzeléseinek támogatására szól az elismerés. S tegyük hozzá gyorsan mindehhez, hogy a jelölés az Elnök hivatalba lépése után két héttel zárult le. Képzeljük el közben, amint átadják a díj irodalmi változatát…..
Budapest Száksz Napirokkant 2009.10.05 14:51:00
Nem is tudom, hogy mit mondhatnék. Teljesen egyértelműen beazonosítható kategória. Németországból roncsautóként importált fostaliga, ami kétszer annyit ér telitankolva. A gazdája egyébként durván 170 centis, az esetek nagy részében kapucnis melegítőben jár, a nője előtt…..