Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bor és Vad

3 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
25 dkg finomliszt 15 dkg vaj 4 ek tejföl 1 ek cukor 1 késhegynyi só 1 kk szódabikarbóna 50 dkg sütőtök 3-4 ek vegyes virágméz 1-1 késhegynyi őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió (ízlés szerint bármelyik elhagyható) 1 db tojássárgája 1 dl tejszín A…..
Pie Day Friday Shepherd's pie 2012.12.08 19:34:50
Kezdjük az egyik alap pájjal (azt hiszem később is így fogok rá hivatkozni a könnyebb olvashatóság kedvéért), ami a briteknél annyira be van betonozva a gasztrokultúrába, mint nálunk a gulyásleves.A hagyományos shepherd’s pie borjúhúsból készül, de egy időben a britek nem…..
1 db szarvasmáj 1 l tej 1 kis fej fokhagyma 20 dkg liszt 10 dkg vaj só, bors, fehérbors 2 dl száraz furmint 2 tk barnacukor 1 ek kukoricakeményítő 2 dl húsleves A májról eltávolítjuk a külső hártyát és a vastagabb ereket, majd ujjnyi szeletekre vágjuk és a zúzott…..
80 dkg vaddisznóbélszín 3 db narancs 10 dkg vaj 2 ek méz 2 fej vöröshagyma 2-2 tk őrölt feketebors- és gyömbérpor 2 ág rozmaring só 2 ek kandírozott narancshéj 1 dl fehérbor A narancsokat jó alaposan megmossuk, majd a héjuk külső illatos részét durva sajtreszelőn…..
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..
A tavalyi maratoni, több mint 8 órásra nyúlt ostorosi pincelátogatás után elgondolkodtam, hogyan lehetne ezt idén überelni. Végül arra jutottam: egy másik pincét is be kell iktatni. A gondolatot tett követte, s két szerzőtársammal, palackkal és dagadtossal egy hosszúra nyúlt…..