Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nerazzurri

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon érdekes, fordulatokkal teli Frankfeca története, nem is lőném le a poént, csak annyit árulok el előre, hogy egy londoni kiköltözéssel kezdődik, mint oly sok magyarnak. A folytatás aztán kissé talán másként alakul...
nerazzurri 2018.01.12 14:36:21
@vándor madár: Hát nem tudom, lehet, hogy csak én nem találtam túl sok olyan blogot, akik arról írnak, hogy mennyivel jobb lett az életuk. Volt egy olyan blogoló, aki nagyon jó dolgokat írt, de aztán az egyik post-ot valahogy így kezdte: 'Aki azon gondolkozik, hogy szeretne kijonni, ne tegye'.
A kommentekben is sok helyen látom, hogy London mennyire rossz hely, meg nem lehet egyrol a kettore lepni. Persze nekem nem nagyon van egyéni tapasztalatom Magyarországi munkával, mivel az egyetem után egybol kijottem, viszont anyukám diplomával, 20+ év tapasztalattal lett leépítve az egyik állami cégtol, mert megszunt a kozpont az egyik Fideszes városban, amikor a szocik nyerték a választásokat Gyurcsány alatt. O is Angliában kotott ki, nyelvtudás nélkul, pedig nagyon jó dolga volt elotte Magyarországon. Viszont senkinek nem kellett angol tudás nélkul, kozel 50 évesen így nem maradt neki más mint kijonni utánam.
Én nem mondom azt, hogy Magyarországon minden szar, de az ilyen és ehez hasonló dolgok miatt nem vágyom vissza.
nerazzurri 2018.01.12 16:00:42
@vándor madár: Persze, igazad van és én is hallom, hogy rengeteg magyar van kint akik minimálbéren tengodnek. Viszont én nem csak az én személyes tapasztalatomról beszélek. A házban, ahol egyutt laktunk haverokkal, megfordult igen sok magyar. Azok kozul, akik jelenleg kint vannak senki nem minimalbért keres. (voltak akik hazamentek suli miatt). Van olyan aki el tudott helyezkedni a szakmájában (mentos volt otthon is, és itt is), van aki kozepvezeto lett, pedig nincs diplomaja. Én azt tapasztaltam, hogy aki akar elore menni, és jól dolgozik, meg van a lehetosege, hogy elore jusson. Persze angoltudás nelkul nehezebb és lassabb, de idovel ugy is megy elore az ember.

Igazából nem akartam én senkit megbántani, meg tudom én pontosan, hogy mindenkinek teljesen más a helyzete és más okból megy kulfoldre, de nem lehet kulfoldet hibáztatni azért, mert az ember hazavágyik, mert az otthont meg lehet teremteni bárhol.

Én személy szerint irígylem a fiamat, mert o már itt szuletett Angliában és ha minden jol megy, sokkal nagyobb lehetosege lesz arra, hogy kitorjon, mint mondjuk nekem volt. En szeretném azt is, hogy o magyarnak gondolja magát, hiszen magyarok a szulei is, de neki nem kell majd azon gondolkodnia, hogy marad-e még kenyérrevaló a hónap végén.
nerazzurri 2018.01.12 17:03:59
@London2009: Na igen, meg Magyarországon nem viszi el a jovedelem nagyrészét a lakhatás? Vagy mindenkinek van saját lakása? Itt tényleg arról van szó, hogy ki milyen életszínvonalat céloz be magának. Ha valakinek van Magyarországon egy 4 szobás kertes háza hitel nélkul, és csak a rezsire kell megkeresni a pénzt, az nyilván hulye lenne elkoltozni. Sokaknak meg az is elorelepest jelent, ha félre tud tenni parszaz fontot ájfónra vagy utazásra.
Valami azt súgja, a blog olvasói közül elég kevés embernek adatott meg, hogy eljusson egy hollywoodi show felvételére (még akkor is, ha ez annak a koncertrésze), úgyhogy ideje, ha közvetetten is, pótolni ezt a mulasztást. Emellett kézbe veszünk igazi orosz / szovjet fegyvereket és…..
nerazzurri 2014.11.04 23:24:16
Remélem nem fog megharagudni a kedves szerző, ha egy kicsit pontosítok a történeten, ugyanis én pont azért klikkeltem a cikkre, mert láttam, hogy Jimmy Kimmelen járt, és mivel én kb 1 hónapja voltam a feleségemmel gondoltam megnéztem hogy hasonló élményben volt-e része mint nekünk.
A helyzet viszont közel sem ilyen durva. Például az 1iota oldalon nem sorsolják a jegyeket. Úgy működik, hogy regisztrálni kell, hogy melyik show-ra mikor szeretnénk menni (meg lehet adni egy alternatív dátumot, ha arra a napra már nem lenne jegy) és attól függően, hogy hány show-n volt már az illető és mennyire hamar jelentkezik, osztják ki a besorolást. Vannak a priority jegyek (nekünk ez volt) és a general jegyek. A beléptetésnél 3 sor van, először a prioritiseket engedik be, majd a general-t és ha van még hely érkezési sorrendben beengedik a jegy nélküli (standby) nézőket is.

A szabályokat a jegyen írják le (a Révai Nagy Lexikonával ellentétben 5 sor az egész). A ruházathoz annyi van írva, hogy ne legyen látható márkajelzés rajta, mert akkor nem lehet mutatni a nézőteret. Nem lehet kamerázni és fényképezni. szó nincs arról, hogy ne lehetne rágózni. Vizet is lehet bevinni, sőt, mivel a stúdióban nem adnak, így sokan a sorbanállás közben vettek vizet és azt vitték be. Táskát elvileg nem lehetett volna bevinni (mi a kocsiban hagytuk) de mások simán bevitték.
A kaliforniai ID meg egyáltalán nem szükséges, hiszen az ilyen show-k látogatóinak igen jelentős része nyilván nem helyi lakos hanem turista. Útlevelet megnézték, de jó volt bármilyen fényképes igazolván (mások mutattak olasz jogsit pl.).

A show utáni koncentre ingyenesen be lehet menni, ha jó előre ott áll valaki a hátsóudvarban, de ha a Jimmy Kimmel felvételen ott van az ember, akkor a felvétel után egyből átvezetnek a koncertre mindenkit. Ja és ez a felvétel nem több órás, hiszen élő, így pont 1 óra reklámszünetekkel együtt (amikor is egy szórakoztató ember poénkodik vagy Jimmy mondja fel a különböző kedvcsinálókat a keleti parti reklámokhoz).
Akhy nevű kommentelőm a múltkori unfair kvízkérdés ellenére folytatta a menedzserkedést és az előzőnél jóval lényegesebb furcsaságokat talált. Kattintsatok a képekre, aztán katt legnagyobb méretre. Sajnos teljes nagyságban nem fér el itt a blogon. Régebben küldtem be egy…..
nerazzurri 2009.06.25 12:26:19
@Alemannia: Hát én nem tudom, hogy ezt mennyi játék után mondod, de nemhogy profin, de World Classon is nagyon egyszerű nyerni egy kis ügyességgel.. Nekem az a bajom a fiffákkal, hogy amikor kijön az új, akkor kb 2 hónapig még izgalmas World Classon (vagy Legenden) aztán már csak úgy tudod nehezíteni, ha egyre gyengébb csapatokkal vagy... Rutin kérdése az egész..