Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kicsigee

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van a filmeknek egy csoportja, amelyek csak itthon, illetve az USA-n kívül néhány más országban váltak kultikussá. Bud Spencer és Terrence Hill legtöbb alkotása klasszikus példái ennek, hiszen a két színész leginkább Németországban és Magyarországon vált legendává. Ide tartozik a…..
 No de hogyhogy "a MÁSIK" nap?... A grungeról és a segítségnyújtás szükségéről...
kicsigee 2019.04.07 11:28:39
Szegény (rock) zenészek belefulladnak a punci, drog, alkohol tengerbe.
dalszerzo.hu/2018/08/28/rengeteg-zenesz-kuzd-lelki-betegseggel-de-a-zeneipar-csak-most-kezd-felebredni/
Itt csupa olyan dolgokat sorolnak fel ami mindig is jelen volt a zeneiparban. Rinyagépek lettek?
Kurt Cobain pedig annyira akarta a sikert, hogy kezdetben álnéven telefonálgatott be rádiókhoz és a saját számát kérte. (Courtney Love nyilatkozta egyszer)
Nos....indul akkor az interjú rovat, amiben is több részen keresztül beszélgettem Györggyel, aki a 70-es évektől kezdve aktív szereplője volt a hazai játék importnak. Ez a mai első rész az első 38 percesre sikerült beszélgetésünk volt és ezen kívül jelenleg még 2,5 órányi tiszta anyag van, amit át…..
Kevés pejoratívabb jelző létezik az egyslágeres csodánál: mintha valamiféle szégyellnivaló lenne abban, ha az adott pop/rock előadó mindösszesen csak egy dalával ért el globális sikert és alapozta meg minden bizonnyal egy életre saját anyagi helyzetét. Pedig zenekarok tízezrei adnák oda kollektív…..
Bármennyire is divat valami a nők terén, az korántsem biztos, hogy az elnyeri a férfiak tetszését is. Sokszor képtelenek megjegyzés nélkül hagyni, ha meglátják rajtunk a bizonyos darabot. Ilyenkor kisebb harcok alakulhatnak, de végig rajtunk áll, kitartunk-e mellette. Sokan azt állítják, a…..
Az utóbbi években örvendetesen megnőtt a mama hotelekben élők helyzetével és az úgynevezett Pán Péter jelenséggel foglalkozó tudományos és közéleti írások száma. Ez annak a jele, hogy egyre többen ismerik fel, hogy maga a jelenség egyre elterjedtebb nyugaton, de Magyarországon is, és káros mind a…..
Amikor Kanye West, Nicki Minaj vagy éppen Kendrick Lamar a fasorban sem volt, egészen más idők uralkodtak a hiphop kultúrában. Sokkal igazibb idők, amikor máshogy lettek nagyok a legnagyobbak. Nem voltak mögöttük hatalmas kiadó birodalmak és óriási pénzek, egyszerűen csak…..
Mindig azt hiszem, hogy a C64 körül gyülekező, ma is nagyon aktív és népes közösség már nem tud meglepni, aztán mindig tévedek. Most olyan történt, amire nem nagyon volt még példa: egy C64-es klasszikus (nem hivatalos) pc-s folytatását visszaportolták C64-re. A Bruce Lee-ről…..
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
A legfiatalabb NBA rajongók talán már nem is emlékeznek, az idősebbek drukkerek pedig negédes nosztalgiával gondolnak vissza azokra az időkre, amikor az amerikai nagyvárosokban tomboló urban/hip-hop kultúra és az NBA még szoros szimbiózisban léteztek. A 80-as, 90-es években a rap, a…..
Megjelent a U2 új albuma, meg is hallgattam, de asszem még emésztgetem kicsit, mielőtt bármit is szólnék hozzá. Viszont már régóta tudom, hogy mi az a 10 szám, amit a leginkább kedvelek a zenekar hosszú és tartalmas történetéből. Mert lehet a U2-t vagy inkább Bonót utálni és…..
Egy jó számot feldolgozni egyáltalán nem ciki. Pláne, ha az előadó beleteszi kicsit magát is és ad hozzá, közhelyesen szólva, valami pluszt, az eredmény pedig nem csak hallgatható lesz, hanem olyan, amitől talán vele azonosítják majd később a dalt, nem az eredeti előadóval.…..
kicsigee 2014.06.27 22:31:04
A Papa Was a Rolling Stone eredetileg nem Temptations szerzemény, hanem az Undisputed Truth nevű banda követte el egy évvel korábban.
www.youtube.com/watch?v=2s6W4FR39qQ

A Kiss-t pedig Prince írta megrendelésre Mazarati nevű R&B bandának, ők játszották fel először(sajnos már törölte a jútúb, nem tudom belinkelni). Eredetileg blues ritmusú dal volt, ami a Mazarati-nak nem tetszett így átírták. Utána Prince visszavette a dalt, egy kicsit átalakította, még a Mazarati háttér vokált is meghagyta, és készen volt az ismert Prince féle Kiss.

A 90-es évek egyik legismertebb zenéjét SNAP!-The Power c. számát pedig egy Chill Rob G nevű rapper követte el legelőször.
www.youtube.com/watch?v=Hd0aNVDOo3U
Elég gané dolog az, amikor a médiamunkást úgy baszarintják ki melóhelyéről, hogy már elköszönni se tud a rajongóktól. De ez egy igen-igen-igen kemény világ, az esélyét sem szabad megadni, hogy emberünk búcsú helyett még verbálisan jól picsán rúgja volt munkáltatóját…..
A blog láthatjátok alapvetően pozitív oldalról közelíti meg a dolgokat, de mostanában annyi barátnőmmel, ismerősömmel beszélgettem, aki azon siránkozik, hogy „csak neki nincs normális kapcsolata”, hogy ezt muszáj megosztanom veletek. Kezdjük az elején adott egy fiatal, csinos…..
Napok óta rendkívül ideges hangú kommentek születnek a SportKlub Facebook-oldalán, mivel az olasz- és francia futballmeccsek közvetítési jogait a magyar piacon birtokló csatorna műsoráról egyszer csak eltűntek a meccsek, és erről senkit nem értesítettek sem a weboldalukon, sem a…..
Magyar zenekarok közül talán az Omega volt a legközelebb az áhított világhírhez, ami végül sohasem jött össze nekik. Pedig többször is ott álltak a siker kapujában, de végül csak nem tudtak belépni rajta. Hiába turnézták körbe a világot és lettek népszerűek…..
Pénteken óvatosan jeleztük a Lángoló Gitárok Facebookján, hogy Kanye West féltve őrzött, június 18-ára várt Yeezus című nagylemeze kiszivárgott a netre. Ez annyira nem nagy szám, minden albummal megtörténik az ilyesmi a mai világban, most viszont a teljes magyar népesség…..
Minden idők egyik legnagyobb lopkocsiva volt Vanilla Ice (született Robert Matthew Van Winkle), hiszen egyetlen dala, melynek köszönhetően neve fennmaradt, az Ice Ice Baby pofátlanul ellopta a Queen + David Bowie Under Pressure című dalának basszusfutamát. Ez még nem lenne baj, az talán…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
kicsigee 2013.01.08 22:26:06
kicsigee 2013.01.08 22:37:29