Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KömKel

1262 bejegyzést írt és 3233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
3 mm belőle 8 cm hagyományos hőszigeteléssel ér fel! Télen fűtési költséget csökkent, nyáron nem engedi felmelegedni a falakat! Páraáteresztő! Penészgátló! Egy női online magazin "otthon" rovata is megírta, hogy ez a jövő, csökkentsétek ezzel a rezsit! HIGGYETEK!!! Vagy gondolkozzatok…..
Rengeteg helyen látni infrafólia, infrapanel, elektromos radiátoros hirdetéseket, amikben az ígérik, hogy ENERGIATAKARÉKOS fűtésed lehet, dobd ki a meglévő gázkazánt vagy egyebet. Sajnos sokan el is hiszik ezeket a hangzatos reklámokat és bedőlnek a kamunak. Mert az. Józan paraszti ésszel is…..
A távszemle egy nemrég élesített szolgáltatásom, a lényege, hogy az átküldött hirdetés, pontos cím és egyéb adatok birtokában átnézek mindent, amit tudok és előszűröm az ingatlant. Sok esetben már itt eldől, érdemes-e kimenni helyszíni szemlére vagy sem. Az előszűrésnek van költsége, mert 20-30…..
2019-ben kaptam felkérést egy akkor még csak tervrajzon létező lapostetős családi ház műszaki ellenőri feladataira. Mivel hivatalosan nem vállalok műszaki ellenőrséget (ahogy ezt le is irtam), viszont az e-napló miatt mindenképpen kellett, ezért feleslegesnek gondoltuk az építtetővel, hogy két…..
Előre szólok, hogy nagyon hosszú bejegyzés lesz, mert sok képpel, sok szöveggel tudom elmesélni, hogyan lehet egy teljesen vizes pincéből BELSŐ OLDALI vízszigeteléssel szárazat csinálni.(legfontosabb majdnem kimaradt: NEM szponzorált senki, mindent megvásároltam hétköznapi emberként) ELŐZMÉNYEK Az…..
Igyekeztem kizárni magamat a Facebook/Instagram/Tiktok és társaitól, nem is használom ezeket személyes célra, mert egyszerűen időrablónak érzem a céltalan görgetést és tartalomfogyasztást. Ennek persze ellentmond az, hogy én is ezeken az oldalakon népszerűsítem a bejegyzéseimet, tehát generálom a…..
Mivel nálam csináltak az orvosok egy resetet, ideje a korábban jól működő csoportot is gatyába rázni és feléleszteni, mert szerettem vele foglalkozni...
Az első olyan házamat, ami levegő-vizes hőszivattyúval készült, 2009-ben terveztem. Akkoriban még kivitelezéssel is foglalkoztam, igy belenyúltam a közepébe rendesen. Mivel családi házakkal foglalkozom, akkoriban a hőszivattyús rendszerek drágának számitottak, mindenki gázkazános fűtési rendszereket…..
Első lakás: 0.00 Társasházi lakás az agglomerációban 1:01 gépkocsibeállás lehetőségei 2:30 társasházi közös terek állapota 04:02 elektromos betáp 6:45 tetőtéri lakás átnézése 15:42 közös terek ismét 16:15 összesgzés   Második lakás: 17:48 mit igér a hirdetés?  19:37 mi a valóság? 21:50…..
Az ideális páratartalom a lakásban 40-60% között van. Efölött fokozott a veszély a penészedésre a hőhídaknál, de az alatta lévő értékkel is probléma van, bőven. A túl alacsony páratartalom mellett kiszáradt/viszkető bőr, kicserepesedett ajkak, kiszáradt szem és légúti betegségekre fokozott…..
Egy könnyűszerkezetes ház szemléjére kaptam felkérést, ami kivételesen nem került az azonnal elvetendő kalapba, mivel egy mai napig készházakat gyártó cég által készült, tehát minősített szerkezetű, hitelképes épületről volt szó. (Ráadásul sok évvel ezelőtt terveztem ilyen szerkezetű lakóházat,…..
Régóta tervezett újabb projectemet vagyok kénytelen a betegségem miatt előrehozni, pedig ezt a nyugdíjas éveimre terveztem :) A házszemle felkérések általában úgy történnek, hogy kapok egy ingatlanhirdetési linket, amit átnézve szoktam előzetes véleményt alkotni a megtekintendő épületről.…..
Akár új építés, akár felújítás, a belső válaszfalak anyaga mindig kérdéses. Röviden körüljárom a témát, saját tapasztalataim és tudásom alapján.   0:00 bevezető 0:42 miért nem jó az Ytong? Mik a gyári előirások? 4:15 tégla válaszfalak 4.56 Gipszkarton válaszfal 07:56 Silka hanggátló…..
Hallgatható SPOTIFYon és SOUNDCLOUDon is. Korábbi podcast a témában: https://komkel.blog.hu/2019/09/22/podcast_mono_1_hogyan_vegyunk_telket  ..
Órákat lehetne beszélni a témáról... pár percben elmondom a véleményemet, tapasztalataimat. 00:00 bevezető00:39 mit kapunk a generálkivitelezőtől a felárért?1:55 egyéni szervezés5:05 egymásra mutogatás kezelése10:28 anyagbeszerzés12:40 50% szerint soha többet egyéni szervezés!13:25 utólagos…..
Pár szó a homlokzati nyílászárókról... 0:00 bevezető 0:50 műanyag ablak penészedést okoz? 1:30 fa ablakok felületkezelési igénye 2:10 sárguló műanyag ablakok 2:51 toktoldó, párkányfogadó, beforduló káva hőszigetelés 3:51 falban milyen pozicióba kerüljön a nyílászáró? 4:47 ki csinálja a nyílászáró…..
A vége 200 millió lenne... megéri? web és blog: http://komkel.hu/ facebook: https://www.facebook.com/komkel/ facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/KomKel/ youtube: https://www.youtube.com/@komkel instagram: https://www.instagram.com/komkel/..
Sok vitám van régi és új épületek kapcsán a padlókba kerülő hőszigetelések vastagságáról. Rakjuk tisztába a dolgokat... bevezető indulatos adás várható! (0:30) miért kiemelten fontos a padlóhőszigetelés? (0:59) mik a követelmények 2023-ban? (1:29) mi a lábazati hőszigetelés szerepe?…..
Egyre többször futok bele olyan eladó házakba, ahol a térképmásolat és a valóság eltér egymástól. Ez nagyon nagy probléma, amit az eladó és ingatlanos sokszor elbagatelizál. Mivel napi szinten benne vagyok fennmaradási engedélyek készítésében, engedélyeztetésében és ügyintézésében, ezért amit…..
0:00 bevezető 0:44 Hív a természet és a gyomrom 02:13 Első ingatlan szemléje 12:50 Első ingatlan: Miket kell felújítani? 21:01 Első ingatlan: Mennyit ér az ingatlan? 23:50 Második, felújított ingatlan szemléje 29:12 Második ingatlan konklúzió 29:42 Harmadik ingatlan szemléje 31:39 Harmadik ingatlan:…..
Januárban kaptam egy megkeresést egy fiatal pártól, hogy új ház vásárlása előtt segítsek nekik műszakilag átnézni a félkész épületet. Kaptam egy hirdetési linket, ahol építés közbeni fotók is látszódtak. - KÖMKEL: Egesz jonak tunik a kepek alapjan, nem ganyolt munka. 70e ftert tudom vallalni…..
Új podcast sorozatot indítok, amiben Építőipari SZtorikat mesélek, de várom mások történeteit is hangjegyzet formában, amiből anonim módon, több kis rövid történet lesz hallgatható. Reményeim szerint inkább a vidámabb sztorik kerülnek előtérbe, nevessünk kicsit :) (természetesen hallgatható…..
Új építésű ház vásárlása, sőt már szemléje előtt érdemes átnézni a kapott/kért dokumentációkat, mert nagyon sok az ellentmondás bennük, ami egy hozzáértő számára árulkodik a ház "gagyi-faktoráról".   00:33 Mi az a műszaki tartalom? 01:05 Új építésű ház szemle előtti teendők 01:46 Ellentmondások…..
Az új szabályok alapján a napelem megtérülése 30 év felett lesz, azaz lakossági, családi házas szinten a jelenlegi áramárak mellett nem érdemes telepíteni, ha fűtési költséget csökkentene vele a háztartás. Kiegészités a videóhoz:- kondenzációs gázkazánnal a példaépület fűtési költsége kb 110.000…..
"Mindketten jól járunk!" - a leggyakrabban elhangzó mondat manapság az építőiparban, természetesen a megrendelő háta mögött. Saját nézőpontom a témában, sztorikkal, 26 év távlatából. 0:00 bevezetés  1:10 miért nem érsz el telefonon? 2:45 kezdőként 26 éve... 4:36 a kikövetelt 10% és…..