Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kőmíves Kelemen

1101 bejegyzést írt és 3275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint 20 éve nézek házakat vásárlás előtt leendő vásárlóknak, építész szemmel. A cél természetesen az, hogy minél kevesebb buktatóba fusson bele a vásárló, illetve ha már vannak ilyenek, legalább legyen tisztában ezek várható költségével, és időzítésével. Sokan keresnek fel azzal, hogy új…..
Több mint 20 éve nézek házakat vásárlás előtt leendő vásárlóknak, építész szemmel. A cél természetesen az, hogy minél kevesebb buktatóba fusson bele a vásárló, illetve ha már vannak ilyenek, legalább legyen tisztában ezek várható költségével, és időzítésével. Az átküldött hirdetésben az…..
Több mint 20 éve nézek házakat vásárlás előtt leendő vásárlóknak, építész szemmel. A cél természetesen az, hogy minél kevesebb buktatóba fusson bele a vásárló, illetve ha már vannak ilyenek, legalább legyen tisztában ezek várható költségével, és időzítésével. Az ingatlan leendő vásárlója már az…..
#podcast #komkel #épitési_jog #kivitelezés #szerződés Elindult a podcast-csatornánk, első vendégként dr. Kovács Krisztiánnal beszélgettem az építési jogról, zömében a megrendelő-kivitelező közötti jogokat, kötelességeket jártuk körbe. Hallgassátok, terjesszétek,…..
Nyár. Kánikula. Vízpart messze, strand drága és zsúfolt... Mit tesz ilyenkor aki kertes házban lakik? Medencét vesz! Mi is így tettünk. Minden évben. 1. A felfújható peremes átok Gondolom mindenki találkozott ezekkel, 20.000 Ft alatt már kaphatók. Vettünk belőle egy 305 cm átmérőjűt, 66 cm…..
Több mint 20 éve nézek házakat vásárlás előtt leendő vásárlóknak, építész szemmel. A cél természetesen az, hogy minél kevesebb buktatóba fusson bele a vásárló, illetve ha már vannak ilyenek, legalább legyen tisztában ezek várható költségével, és időzítésével. Ismét egy családi ház került…..
Összeállt az új stúdió, jöhetnek az új youtube videók. https://www.youtube.com/c/KomivesKelemen..
Több mint 20 éve nézek házakat vásárlás előtt leendő vásárlóknak, építész szemmel. A cél természetesen az, hogy minél kevesebb buktatóba fusson bele a vásárló, illetve ha már vannak ilyenek, legalább legyen tisztában ezek várható költségével, és időzítésével. Az épületről előzetesen semmit nem…..
A padlásfeljáró facebook csoportbeli linkje: https://www.facebook.com/groups/KomKe... A rajzok PDF-ben, extraként hőkamerás fotóval: http://komkel.hu/3_1_padlasfeljaro.pdf --- A doboz és hőszigetelésének anyagszükséglete 60x100-as padlásfeljáró esetén: - 14 fm 15 cm-es deszka - 5 m2…..
4 hónapig tartó kísérlet, melynek során 6 féle téglát kiteszünk a szabadba, mindenféle védelem nélkül. Vajon melyik hogyan bírja majd? Kéthetente állapotfelmérés, videóval. Szavazás a facebook-csoportban: https://www.facebook.com/groups/KomKel/permalink/397868770754110/..
Egy fiatal pár évekkel korábban már keresett családi házat megvételre, több ingatlant megnéztem nekik építészi szemmel, és mindegyiknél sikerült olyan kardinális hibákat találni, amik miatt abszolút kiesett a képből az épület, vagy nem sikerült annyival lejjebb alkudni az eladási árat, hogy a…..
"A meleg felfelé száll" - alapvető fizikai tétel, és gyakran hivatkoznak erre a mennyezetfűtés-szkeptikusok, annak ellenére, hogy több ezer háztartásban működik kitűnően és gazdaságosan a mennyezetfűtés már hazánkban is. (A korábbi blogomon, még 2012-ben irtam egy bejegyzést a saját magunk által…..
... avagy tisztán elektromos fűtésnél kapsz-e használatbavételit 2018-ban? 2018. január 01-től jelentősen szigorodtak az épületszerkezetekre vonatkozó előírások. Ez leegyszerűsítve több hőszigetelést jelent minden szerkezetre. Nézzük mit jelent ez a gyakorlatban. Példának megint a sokat idézett…..
Kőmíves Kelemen Youtube-ra fel! 2018.01.06 23:23:23
https://www.youtube.com/c/KomivesKelemen..
Kőmíves Kelemen Tudástár 2017.11.10 22:02:49
Jelentősen bővült a Facebook-csoportban lévő ún. "TUDÁSTÁR", ami tematikusan összerendezett kérdéseket takar, megkönnyitve a felmerülő kérdésekre a válaszkeresést. A lista folyamatosan frissül.  ..
Általában családi házaknál nem szoktunk talajmechanikai szakvéleményt csináltatni (100-150.000 Ft), hacsak nem előírás, vagy nincs tó/patak a közelben, esetleg más ismert körülmény (pl bányagödör volt a telek). Megkérdezzük a szomszédokat, hogy milyen alapozással készült a ház, milyen a…..
A "Kőmíves Kelemen" facebook csoportban online kérdezz-felelek zajlik, rajtunk kivül más építőiparban dolgozó szakemberekkel, építkezőkkel vagy még csak ezen gondolkodókkal. Árak, rétegrendek, építészet, gépészet, tervkritika... minden napirenden van.  Kérdezz, válaszolj, kommentelj, vagy csak…..