Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoldpont

135 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A köztévé idén is rászánt pár száz millió forintot arra, hogy bebizonyítsa: a mai magyar popzenéből igenis ki lehet választani harminc olyan dalt, amiből a közönség és a szakmai zsűri majd kiszedi azt az egyet, ami megfelelően képviselheti a Nemzetet, így csupa nagy betűvel,…..
Minden év novemberének harmadik csütörtöke nemzetközi szinten dohányfüstmentes nap. A mozgalom az Egyesült Államokból indult útjára azzal a céllal, hogy legyen az évben egy olyan nap, amikor a dohányosok nem gyújtanak rá és a társadalom figyelme ráirányul a dohányzás és a…..
Kedves Érdeklődő! Letennéd ? Eleged van a cigiből? Túl erős a függőséged? Többször megpróbáltad már, de mindig visszaszoktál? Túl drága a cigi, nem bírod már anyagilag? Félsz az egészségügyi következményektől, vagy már van is panaszod? ELÉG VOLT? Gyere el, mi…..
Mai bejegyzésünkben a dohányfogyasztás egy egészségesnek hitt formájáról, a vízipipázásról nyújtunk információt az érdeklődőknek és a fogyasztóknak, mert fontosnak tartjuk, hogy pontosabb képet nyújtsunk erről a rohamosan terjedő veszélyes divatról.A vízipipázásnál…..
A nemdohányzók védelme érdekében január elsején életbe lépett törvény arra sarkallta a dohányosokat, hogy kibúvót találjanak a "zárt közforgalmú intézményben való dohányzás" tilalma alól. Ennek köszönhetően egyre több úgynevezett "Lakáskocsmát"…..
Április elsején lejárt a türelmi idő. Vasárnaptól már kiszabhatják az első bírságokat azért, mert nem tartják, vagy tartatják be a nyilvános helyekre vonatkozó januártól életbe lépett szigorú dohányzási tilalmat.  Az üggyel kapcsolatban Szabó Enikő helyettes…..
Mai bejegyzésünkben az Egészségügyért Felelős Államtitkárság által kiadott tájékoztatást olvashatják el az elektromos cigarettáról.A dohányzás miatti egészségveszteség mérsékelése, a dohányzás megelőzése, a dohányzásról való leszokás elősegítése, a dohányfüst…..
A januárban életbe lépő szigorítások - a nemdohányzók védelme érdekében - bizonyára sok dohányosnak nehezíti meg a mindennapjait. E korlátozások és a még várható áremelések miatt sokan próbálkoznak a leszokással. A manapság legkedveltebb közösségi oldal is próbál…..
A sarki trafikok bezárhatnak, amennyiben elfogadják a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényjavaslatot. Ennek értelmében ugyanis jelentősen csökkenhet a cigarettaárusító helyek száma. A kisebb dohányboltokban, kocsmában, illetve a benzinkúton valószínűleg…..
Mai bejegyzésünk a Népesedési Kerekasztal megállapítását mutatja be, mely szerint a család hiánya jobban károsítja az egészséget, mint a dohányzás vagy az elhízás.A népesedési szakemberek szerint egyre több kutatás bizonyítja a család egészségvédő szerepét, ezért a…..
A nemdohányzók védelme érdekében január 1-től életbe lépő törvény módosítás alapvető célja a lakosság fokozottabb védelme a dohányzás egészségkárosító hatásaival szemben.Hol megengedett és hol tilos a dohányzás?Jövő évtől sem zárt, sem nyílt légtérben nem…..
Betiltották a cigarettákat kínáló automatákat Angliában, a hatóságok akár 2500 fontos büntetést is kiszabhatnak, ha valaki továbbra is ilyen készülékeket üzemeltet. Az automaták betiltásáról szóló jogszabály október 1-én lépett életbe, de Nagy-Britannia többi…..
Angol és amerikai kutatók nemrég kimutatták, hogy a test nikotintartalmát – és a tüdőrák kockázatát – a legmegbízhatóbban a férfiak levágott lábujjkörméből lehet kimutatni. S hogy mi a jelentősége ennek? Hogy nem lehet letagadni, mennyit dohányzik ténylegesen…..
A cigarettázók fele szeretne leszokni a dohányzásról, egyötödük pedig az utóbbi egy évben kevesebb dohányt szívott el, mint korábban. Drasztikusan, közel a felére csökkent az iskolákban dolgozó dohányosok száma Szerbiában. Egy éve annak, hogy Szerbiában életbe léptették…..
 A tradícióvá növekedett nap alapötletét 1971-re datáljuk, amikor Massachusetts állam kormányzója, Arthur P. Mullaney arra kérte a polgárokat, hogy egy napig ne dohányozzanak, és a pénzből, amit aznap dohányárura költöttek volna, egy helyi középiskolát támogassanak. Az…..
A dohányzásról nem könnyű leszokni, vallják sokan, hiszen a dohányzáshoz kötődő tevékenységek újra és újra előhívják a cigaretta utáni vágyat.  Peter Cross és Clive Hopwood könyve azért íródott Hagyd abba a dohányzást! címmel, hogy iránymutatóként szolgáljon a…..
Korábbi bejegyzéseink között akad olyan, amelyben vicceket találhattak az olvasók. Mai bejegyzésünkben Benedek Elek egyik meséjét olvashatják el, melyet talán kevesen ismernek, de úgy gondoljuk tanulságos.Benedek Elek: Mese a dohányrólEgyszer egy szegény ember kint üldögélt a…..
Azt bizonyára mindannyian tudjuk, hogy a dohányzás negatívan befolyásolja a sportolók teljesítményét. Mai bejegyzésünkben érdekességként olyan ismert focistákról számolunk be, akik valamilyen formában kapcsolatba kerültek a dohányzással. Lássuk a 10-es listát:…..
 Mindannyian tudjuk, hogy a dohányzásnak rengeteg rabja van és az sem ismeretlen számunkra, hogy milyen nehéz felhagyni ezzel a káros szenvedéllyel. Bejegyzéseink között több is található a leszokást segítő módszerekről, ma azonban egy új lehetőséget mutatunk be.…..
E heti bejegyzésünkben egy, a dohányzás és az alvás kapcsolatáról szóló tanulmányt mutatunk be.A Johns Hopkins Egyetem kutatói a korábbiaknál alaposabb alvásvizsgálati módszerekkel végzett kutatásuk során azt találták, hogy a dohányosok nehezebben alszanak el, a felszínesebb…..
Nemdohányzó intézmény lett a tatabányai Kórház. A munkáltató és a dolgozók között létrejött megállapodás szerint nemdohányzó munkahelynek minősül a Szent Borbála Kórház. Az intézmény teljes területén tilos a dohányzás.Nemcsak Magyarországon, hanem az egész…..
 Köztudott, hogy a passzív dohányzás károsan hat az egészségre, viszont kevésbé ismert az a tény, hogy a cigarettafüst milyen hatással van a növényekre. Egyes hatások hasznosak, mások pedig ártalmasak a növényekre nézve is, csakúgy mint az emberekre.  Negatív…..
 Bejegyzéseink között több is található, mely a terhesség alatti dohányzással foglalkozik - egyik éppen a múltheti -, de olyat is találunk, ami a dohányzás és az asztma kapcsolatát vizsgálja.Mai bejegyzésünk ezen témákat vonja össze, illetve bemutatja a dohányzás…..
 Korábbi cikkünkben foglalkoztunk már a terhesség alatti dohányzással, illetve a dohányzás és a születési súly kapcsolatával. Ma egy kutatást mutatunk be, melynek eredménye szerint elkerülhetők a dohányzás káros hatásai a magzati fejlődésre.Nézzük, hogy…..
Múlt heti bejegyzésünkben arról számoltunk be, hogy milyen hatása van a dohányzásnak a szervezetünkben található vitaminokra. Mai cikkünkben e témával kapcsolatban mutatunk be egy kísérletet:A Kansasi Állami Egyetem egyik táplálkozáskutatója érdekes kapcsolatot fedezett…..