Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aViktor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mérnökpalánták egyik legnagyobb játszótere a Shell Eco-marathon, amelynek európai versenyén rövidesen három magyar csapat is megmérettetik. Ez a gombamód szaporodó alternatív építőszeánszok egyik öregapja is, az idén rendezik a 26 dzsemborit, ezúttal a keletnémet Lausitzban.…..
aViktor 2010.04.29 07:54:13
Kedves hozzászólók és főleg BiSzex!
Szépen fogalmazva zavar, hogy lehúzzátok a csapatokat(akinek nem inge....).
Itt arról beszélünk hogy diákok az iskola mellett szabadidejükben terveznek, fejlesztenek, és kutatásokat végeznek.
Személy szerint pontosan tudom, hogy itt az utolsó 2hónapban a srácok heti 4-5 napot a suliban vannak 12 órában és a slui mellett építenek autót, managelik a csapatot. Iszonyatsok munka van benne, és ezt jó lenne nem lebecsülni...

A másik dolog meg a fejlesztések.
Ebből a versenyből kapott alapot a Smart is illetve sok motorikus és vezérlési megoldás amitől a Ti autótok is kevesebbet fogyaszt,és jobb mint egy Zsiguli.
Ugyanígy kerülnek át fejlesztések a F1-ből is a szériákba, mégse megy az sx4-ed 320km/h felett.
Motorikus megoldás amit a Honda már szériában alkalmaz, a kiterjesztett kipufogóütemű motor, amint a SEM-en már évek óta fejlesztenek DIÁKOK és használnak.
De mondhatnám az alkalmazott üzemanyagokat is amit kevesen ismernek a hidrogén E85-ön kívül pl a GTL, BTL, melyek megújítható zöld energiaforrások.
Igaz a Magyar géniusz még nem költözött be a magyar autókba de a csapatok évről évre ezen vannak. De hogy miért megy ez lassan az az többrétű dolog, mind az oktatás módszere, mind a forráshiány és egyebek... de ebbe nem mennék bele mert 3oldalas regényem lenne.

A lényeg a kezdeményezés és hogy ez a rendezvény a diákokat támogatja és azt a célt, hogy a képzésükben kapjanak már egy szemléletváltást a jövő mobilitásához, motiváltak legyenek a tanuláshoz, és hogy a végén jobb szakemberek legyenek.
Hajrá Gamf, OE Bánki, és Szie!
Köszönöm.