Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hartam

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a tévék a pilotszezonban berendelnek, nemcsak őszre, hanem a téli-tavaszi midseasonre is gondolnak, és pár sorozatot tartalékoknak a nehezebb napokra is, esetleg azért, mert nem bíznak az őszi újoncokban, és így van vészmegoldás - sok szempontot kell a programmingban figyelembe…..
Nemrég volt egy poszt arról, hogy az iCloud ikonja hogyan alkalmazta az aranymetszés arányát az ívek meghatározásánál. Most a régóta ismert Apple-logó szerkesztését láthatjuk, ismét csak az aranymetszés szabályai alapján.Köszönjük Péternek a linket...
comment:com Hírek kávé mellé 2011.07.01 09:30:00
Film készül Rod Serling életéről. A Homályzóna (Twilight Zone) készítőjének történetét a Wall Street 2 írója viszi filmre. Az All My Children című szappanopera szeptember 23-án búcsúzik a képernyőtől. Az ABC számos olyan színészt nyert meg a visszatérésre (legalább…..
Nemrég körbeutazta a világsajtót az a fotó, ami egy fehér és egy fekete iPhone-t mutat egymás mellett, és a kép tanúsága szerint a fehér tesó 0.2 milliméterrel vastagabb elődjénél.A legfurcsább, hogy az Apple elég gyorsan reagált a hírre, egészen pontosan Phil Schiller…..
Az elmúlt három és fél évben rengeteg inspiráló, meghökkentő, elgondolkodtató vagy éppen csak szórakoztató reklámról volt szó itt a blogon, de ezek mellett időről időre igyekeztem beszámolni azokról a kampányokról is, amelyek miatt joggal van sokaknak rossz véleménye a…..
Tegnap megérkezett a fejlesztőkhöz az iOS 4.3 bétája. Erre leginkább a wifi hotspot funkció miatt várunk, de mint kiderül, más változásokat is magával hoz az update.Persze lesz Personal Hotspot is, ezentúl több Mackel vagy mobil Apple-cuccal szívhatjuk wifin keresztül az iPhone-unk…..
hartam 2011.01.13 09:34:34
@szucsadam: "Boy Genius's source says the update is due in March." Én csak erre hivatkozva mondtam. Azért az valószínűsíthető, hogy ez a terv, aztán persze nincs ez kőbe vésve. :)
Egyébként az általuk hivatkozott (Boy Genius) cikkben lévő képből az is sejthető, hogy átrendezik a Settings menüt (Location Services kijön a Notifications helyére - amazt meg eldugják valahova), és ez alá fog kerülni a hotspot). www-bgr-com.vimg.net/wp-content/uploads/2011/01/iOS-personal-hotspot.jpg
Alighogy magunkhoz tértünk az állítólagos iPad2-burkolat okozta sokkból, máris itt egy iPhone-antenna kiszivárgott fotója. A SmartPhone Medic Apple-szerviz blogján megjelent képeken egy a mostani iPhone-éval csaknem megegyező keret látható, az egyetlen lényeges különbség, hogy a…..
Korábban már írtam arról, hogy az Apple 7 dolláros (1400 forintos) iLife-update-et ajánl azoknak, akik október 1 és 19 között vásároltak Macet. Akkor kommentben felvetettétek, hogy talán a magyar oldalra csak később érkezik meg a lehetőség, érdeklődtetek levélben is nálam az…..
hartam 2010.11.04 12:36:27
Brian Blair, a Wedge Partners elemzője szerint az Apple várhatóan 100 millió iPhone-t fog eladni 2011-ben, ami több mint száz százalékos növekedést jelent egy év alatt. Az iPadre szintén elképesztő emelkedés vár, Blair arra számít, hogy a tabletből 45-48 milliót értékesít majd…..
Néhány napja megjelent az iPhone-os VLC Player, eddig csak iPadre lehetett letölteni a lejátszót, ami Mac OS X alatt arról híres, hogy mindent lejátszik, még a txt-ből is képes elfogadható minőségű hollywoodi produkciót prezentálni.Egy nappal a megjelenés előtt letöltöttem egy…..
Appleblog Nem szeret az iPhone-om 2010.10.25 17:20:00
Miután megvásároltam az iPhone 4-esemet a premier napján, a jó öreg iPhone 3G-t eltettem a dobozába, aludni. Másfél-két hét múlva valami miatt elővettem, ekkor fedeztem fel ezt:Egy tökéletesen működő telefont tettem el, és egy halott wifivel szomorkodót vettem elő. Mi más…..
hartam 2010.10.25 19:07:16
@CharlieBrown: ugye azt akarod mondani, hogy "Ippenhogy több, mint egy éve van vége a garanciának, ..." ;)
Appleblog Vibrál az új iPod touch 2010.09.06 12:44:19
A negyedik generációs iPod touch nemcsak kétszer jobb, mint az elődje (legalább), de úgy tűnik, vibrálni is tud. Erről árulkodnak legalábbis a szétszereléséről szóló fotók.A hírt maga az Apple is megerősítette, a honlapján írja, hogy a készülék vibrál, ha hívást…..
Handrás természetesen titkos T-Mobile-os forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy még szeptemberben, vagyis e hónap végén érkezik az iPhone 4 Magyarországra.A dolog nagyon is elképzelhető, a rémületes októberi céldátum tehát egyre kevésbé tűnik valószínűnek. Az érdekes…..
Mert 99 dollár. Ne hagyjuk a végére. Az újratervezett gép ugyan sokkal több funkciót tud, mint a 229 dolláros elődje, de valljuk be: az ára a legfontosabb tulajdonsága.Az Apple TV összement, kiesett belőle a merevlemez, ezért a gép eszeveszett streamelésbe kezdett. Szív adatokat a…..
Én továbbra is szeretem a Firefoxot, úgyhogy hírül is adom, hogy letölthető a 4-es bétája, amiben a legfontosabb újítás azoknak, akik nem szeretik: Crash Protection, ami akkor lép életbe, ha az Adobe Flash, Apple Quicktime vagy Microsoft Silverlight plugin beszarik.Már csak…..
hartam 2010.07.07 12:46:16
@landilevente: köszi, akkor inkább megvárom a véglegest. igazából a flash frissítés óta nem omlik össze naponta négyszer a firefox, csak a ventilátor pörög fel sokszor, úgyhogy most már viselhető, de ezelőtt tényleg ott tartottam, hogy akármire cserélek, ami nem hal meg egy-két flash plugintől.
Nagyon durva állítások vannak itt pro és kontra a reggeli gizmodós anyagra reagálva, ami, mint tudjuk, azt állítja, hogy az új antennakeret az ujjaink érintésére leválasztja a telefont a mobilhálózatról. A kísérletet egyre többen próbálták ki, egyesek pedig a 3GS-ükkel és…..
hartam 2010.06.24 17:29:30
Tegnap az autópályán száguldva ért utol az iOS4 frissítés, arra ugyan még megvolt mindennapi GPRS-em, hogy ezt lássam, a posztot kiélesíteni csak a tatabányai 3G-mannnánál tudtam, hogy aztán a leszakadó viharban már az életemért imádkozzam. Mire hazaértem, az első, szerverek…..
hartam 2010.06.23 15:37:41
@landilevente: na igen, ezt is próbáltam már, de így is megáll a csíkocska. :(
kapott is egy (1) csillagot az itunesban a program. ;)
hartam 2010.06.23 18:55:40
@landilevente: khm, nem az ő hibájuk volt, mint kiderült, a redsnow b*szta el az ibooksot, kijött a frissítés, ha rányomod az előzőre, akkor a maga lomha stílusában elindul az app (sőt, a korábbi szerencsétlenkedések eredményei megjelennek a polcon). szóval elnézést kérek itt (nem tudom, kitől). :)
és a store-ban is javítottam a review-t 4*-ra - ennyit ér szerintem 3g-n.
Alapvetés: iPhone-t két generációként cserélünk, kivéve, ha annyi pénzünk van, hogy mindegyik modellt megvesszük, vagy ha annyira csalódunk a készülékben, hogy egy másik gyártó termékével vígasztalódunk. Máskülönben viszont kétévente van annyi változás az iPhone-nál,…..
Itt az uborkaszezon, a nyári nyugalom ideje, amikor semmi nincs a tévében, lehet darálni az évközben felhalmozott Smallville-Supernatural epizódokat, kényelmes tempóban, hiszen reggelente Jim bácsi nem küld semmit, igaz? Frászt. Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb nyara kezdődik el…..
Ez az év már csak ilyen, sorra kerülnek ki a prototípusok az Apple főhadiszállásáról, míg legutóbb egy viszonylag közeli kocsma volt a feledékenység színhelye, most úgy elhagyhatta valaki az új iPhone-t, hogy egyenesen Vietnamban kötött ki.Az ottani Taoviet.vn tett közzé…..
Mindenkit meglepett az Apple, amikor beengedett egy új böngészőt az AppStore-ba. Korábban egyértelművé tették, hogy ugyanazt a funkciót két program nem töltheti be, így a Safari mobilverziója kapott egy elég nagy és fenntartható előnyt.Nekem azonban az az érzésem, hogy az Opera…..
Az Apple ma frissítette a MacBook Pro termékcsaládot, lássunk, mit nyomkodhatunk ezentúl.Ahogy várható volt, az Apple behozta a képbe a Core i5-ös és Core i7-es processzorokat, ráadásul új videokártyákat szerelt a gépekbe, kivégezve a 9400M és 9600M-eket.A 13 colos modellekben…..
Tegnapelőtt tettük ki a nyereményjátékra beküldött képeket a Facebookra, az azóta érkezett like-okat leolvasva pedig egy egyszerű algoritmussal meghatároztuk, kinek a munkája nyerte el a legtöbbek tetszését, vagyis ki az, aki megkapja tőlünk az 500 gigás küldő merevlemezt. And…..