Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZOH

0 bejegyzést írt és 461 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehetünk akkor, ha az applikáció rossz pakolási zónába helyez, de nem vesszük észre és ezért más összeget fizetünk a parkolásért, aztán meg jól megbüntetnek? Hát azon kívül, hogy megírjuk a Homárnak, sajnos nem sokat. Megosztok egy terézvárosi parkolás történetet aminek az elszenvedője…..
Die Welt: itt a vég, a Fideszt ki kell zárni a Néppártból! FAZ: az EPP lassan Orbán bohóca lesz. A magyar kormányfő neme tud meglenni provokációk nélkül, abban bízik, hogy a német uniópártok végén visszariadnak és nem távolítják el a magyar pártot az EPP-ből, pedig nagyon ráfizethet, az országgal…..
Számtalan oka lehet annak, hogy valakiből nem lesz határátkelő. Nyilvánvalóan a kérdés (miért nem megyünk külföldre?) nem is azokra vonatkozik, akik egyébként sem mennének, mert jól érzik magukat, megtalálták a számításukat, esetleg el sem tudják képzelni, hogy Magyarországon kívül máshol éljenek.…..
ZOH 2018.12.07 10:59:19
@Horthy Miklós cselédje: "Magyarországon nagyobb a szabadság jelenleg mint Nyugaton" hehe, ez jo vicc volt :-)

De amugy a hazakoltozes elso szamu akadalya a kozoktatas katasztrofalis allapota -- en magam eppenseggel elvagyok Magyarorszagon is, de a gyerekkel nem baszhatok ki ennyire.
A tanszékvezető egyetemi tanár tételesen cáfolja a vádirat állításait, és megállapítja, a szegedi városvezetők nem követtek el jogellenes cselekményt. ..
Az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést, amivel immáron papírja is van Orbán kormányának arról, hogy Magyarországot levezette a demokratikus országok térképéről. A hazai közösségi médiában és az ellenzéki sajtó maradványain kialakult egyfajta hurrá hangulat, hogy na most aztán jól…..
ZOH 2018.09.13 18:50:40
@mutyimail: "ahhoz képest vele volt tele a sajtó new yorktol berlinig"

nem kene itt megallni, az egesz Naprendszer vele volt tele
ZOH 2018.09.13 21:50:42
@oszi1113: maradjunk annyiban, hogy említésre került a történet, de ez meg nem sokat jelent, mert ha letolta volna a gatyáját és odaszart volna az ülésterem közepére, akkor is benne lett volna a hírekben ezzel. Vicces, hogy Magyarországon mennyien hiszik azt, hogy Orbán körül forog a Föld.
Nem kell beugrani annak, hogy ma vége van a Ryanair leárazásának, mint ahogy a Wizznél se kell rohanni. Adataink szerint évek óta nem voltak ennyire alacsonyak a jegyárak, ősszel rengeteg helyre lehet fillérekért utazni. Ha nem törlik a járatot. A Ryanair-botrányok megtették hatásukat: a cég küzd,…..
Rengeteg szó esik mostanában (a beszéd szintjén mindenképpen) a munkaerőhiányról, és arról, hogyan lehetne megkönnyíteni a határátkelők hazatérését. Nos, Roland mai története azt mutatja, egyelőre elég nagy a szakadék a szöveg és a tettek között. Mi az a tárgy, amit…..
Új óvodai alapprogram, na az van, szerepel benne természetesen a nemzeti nevelés, de gyümölcs és mozgástér már nem jut a gyerekeknek. Egy gyakorló óvónő mondja el most, mit gondol erről...
ZOH 2018.08.14 08:54:00
Szólj anyának! Eladtam a lelkem 2018.07.20 05:55:00
Két éve. Az ördögnek. Elhatároztam, hogy a Mammonnal randizom. Megpályáztam egy állást egy népszerű multinacionális cégnél. Elérkezett az idő, amikor az évekig tartó pelenkázás után ellenállhatatlan vágyat éreztem újra, hogy a felnőtt világhoz kapcsolódjak. Eljátszottam…..
A minap belefutottam egy tényfeltáró blogbejegyzésnek álcázott nyekergésbe, melyben a fiatal szerző arról írt, hogy milyen sanyarú sorsban senyvednek szegény mai gimnazisták, az iskola nem ad semmi hasznos tudást, sok a tananyag, sok az óra, hülyék a tanárok, és úgy cakkpakk szar az egész, és…..
Általában jó fél évre előre tudjuk, hová, merre fogunk utazni. De azt, hogy idén nyáron a Canal du Midire megyünk lakóhajózni, már legalább három éve eldöntöttük. Szóval meglehetősen nagy várakozással tekintettünk e néhány nap elébe. És nem csalódtunk. Pedig megvannak az efféle nyaralásnak is a…..
ZOH 2018.07.26 10:47:34
Teljesen véletlenül szaladtam bele az interneten egy rejtélyes alagútról készült fényképbe az egyik északír túránk tervezésekor. Kicsit tovább böngészve még több érdekes részlet is kiderült. Az alagút neve Lissummon, a Newry- Armagh közötti egyvágányú vasútvonal része volt, és egyben a leghosszabb…..
ZOH 2018.05.18 15:03:27
Friss információ: Arankának és Gyulának sikerült átmeneti időre - másfél hónapra - elhelyezést találnunk egy budapesti családok átmeneti otthonában. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a felajánlott segítséget. A család hosszú távú lakhatása érdekében a kisbaba megszületési után folytatjuk a munkát…..
ZOH 2018.05.14 16:47:01
@Huba mester: +1

hogy Ft-ra mennyi penz gyult ossze, az engem szemely szerint nem erdekel, csak hogy megszuletett-e a baba, es ha igen, volt-e hova hazavinni ot

koszonom
Mit tegyen az egyszeri állampolgár, aki szereti a hazáját ÉS nem a Fideszre szavazott? Hogyan kezelje a jelenlegi helyzetet? Tüntessen? Harcoljon passzív rezisztenciával? Törődjön bele? Éljen lehajtott fejjel és adja meg magát a többség akaratának? Menjen? Maradjon? Elmélkedés. We shall fight. Ja,…..
ZOH 2018.04.26 09:16:04
A hazaköltözők pontos számáról nincsenek adatok. Nyilván azért, mert a kiköltőzőkéről sem, főleg - mivel egy korábbi posztomban utaltam rá - az sem minden esetben egyértelmű, kivándorlónak lehet-e tekinteni valakit. Azonban ha máshonnan nem, az ismeretségi körömben körülnézve azt látom, hogy a…..
ZOH 2018.04.22 21:47:07
@retkeslaci: hat, ebben lehet igazsagod, igy nem gondoltam vegig. Nalunk 2 eves a gyerek, mar eleve kint (DE) szuletett, es pont az oktatas az, ami miatt igen-igen valoszinutlen, hogy hazamenjunk. De ha valaki nem az elejetol van benne, akkor valoban elkepzelheto, hogy megszivja, ez igaz.
Határátkelő Így szavaztatok ti 2018.04.09 06:30:00
Tucatnyi országból írtátok meg, hogyan zajlott a vasárnapi parlamenti választás. A határátkelők rendkívül aktívak voltak, nagyjából kétszer annyian mentek (mentetek) el voksolni, mint négy évvel ezelőtt. Volt olyan hely, ahol a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint…..
"Köszönjük, hogy ismét a Fideszre szavaztatok! Most már legalább tudjuk, hogy nincs miért hazamennünk, nincs hova hazamennünk."..
       Ez 2018-ban jelent meg, nem 1972-ben, de nagyon jó.  Kilencéves gyermek íráskészségével is lehetsz a Magyar Népköztársaság védelmezője az imperializmus elleni békeharcban, a szocializmus építésének uuutján.     Ha vesztek elégtételt fiúk, vegyetek mellé egy kis babérlevelet is, mert már…..
ZOH 2018.03.21 11:17:24
Állandó olvasóink talán emlékeznek rá hogy néhány hete felmerült egy Napi érdekes ötlete Ronald Reaganről.  Semmi apropó, azaz mégis. Mondhatjuk hogy 107 éve született.....
ZOH 2018.02.13 09:41:35
Akár klasszikus határátkelős történetnek is nevezhető Olli és családja sztorija, hiszen sokan jártak az ő cipőjükben: devizahitel, egyre több és kétségbeesett munka a fennmaradásért, majd a reménytelenségben a döntés: megpróbálni külföldön boldogulni. Aztán a többéves szétszakítottság… (A képeket…..
       Tegnap megnéztük a "Diggerdrájver"-t az Örkényben. A darab lényegében véve egy Epres Attila-monológ, egy Londonban élő markológép-kezelő/blogger "diggerdrájver" blogbejegyzései alapján írta Epres és Bagossy László.        Az előadás nagyon jó, de most nem erről akarok írni.      …..
ZOH 2018.01.08 14:28:53
A minőségi szeszes italokat kedvelők előbb-utóbb eljutnak oda, hogy otthon is valami helyet kéne találjanak a palackoknak. Persze elvannak azok egy szekrényben, vagy egy asztalkán is, de valljuk be, a bárok világa nem csak a társaság miatt csábító, hanem a miliő, a környezet, a berendezés okán is.…..
Mentem az autópályán, és utolértem egy rendőrségi buszt, amely a megkülönböztető jelzéseit használva haladt, kb. 105 km/h sebességgel. Mögötte egy másik rendőrségi kisbusz, sötétített ablakokkal. Szépen beálltam mögéjük, követő üzemmódba, mert: 42. § Magatartás a megkülönböztető vagy…..
ZOH 2017.12.06 14:29:26
@MaCS_70: "KRESZ 37. § (2) Az autópályán és az azonos irányú forgalom számára legalább két forgalmi sávval rendelkező autóúton a párhuzamos közlekedés szabályait kell alkalmazni." --> es hogy melyek ezek a szabalyok, azt a KRESZ megelozo, 36. §-a sorolja fel, ennek a neve "a parhuzamos kozlekedes szabalyai". Az elozoes definicioja mashol van, es abban az szerepel, hogy a kulonbozo savokban valo FOLYAMATOS haladas nem minosul elozesnek, ezt roviditettem ugy, hogy "kialakul"-e a parhuzamos kozlekedes. Lehet, hogy nem voltam szabatos. sorry. :-)
ZOH 2017.12.06 20:25:03
@smafuser: "1. Párhuzamos közlekedés akkor alakul ki, amikor a KRESZ alapján párhuzamos közlekedésre alkalmas úton halad az ember." dehogy is, ha mész egyedül az autópályán, az nem párhuzamos közlekedés

ha úgy lenne, ahogy te képzeled, akkor nem is lenne értelme autópályán sem az előzni tilos táblának, sem az előzési tilalom egyéb eseteinek
ZOH 2017.12.06 20:27:28
@smafuser: "Kérlek, olvasd el még egyszer, az előzés KRESZ általi fogalommeghatározását!" -- tégy te is így, különösen a "folyamatosan" szót ízlelgesd... ;-)