Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Átlag János

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szilveszter éjjel szívinfarktust kapott az egyik nagyon kedves ismerősöm.Csak úgy, minden átmenet nélkül. Csak vásárolgatott, s közben szorítani kezdett a mellkasa.Alig több, mint 40 éves...
Átlag János 2019.01.19 08:17:21
@p.a: Régen a gyereket a nagycsalád, még régebben a közösség nevelte. Sokkal több segítsége volt a szülőknek. Erre jön rá a média által beoltott rettegés, ami miatt már a vécére is kocsival viszik.
Lassan két hete lepte meg az egész országot a hódmezővásárhelyi időközi választás eredménye. Az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt meglepő győzelme után sokan azt várták – a kormányoldalon és a kormányváltást kívánók között is -, hogy az ellenzéki pártok viszonylag rövid időn belül…..
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
Átlag János 2017.12.06 07:18:58
@FlybyWire: Nekem is Michelin CC van, előtte tökéletes állapotú Continental nyárigumikat dobáltam ki 8 év után 5-6 mm-es profilmélységgel. Pedig télen is azokat használtam, mégse koptak. Ha téligumit is használtam volna, akkor 8 gumit kellett volna így kidobnom, csak mert lejárt az idejük.
Lecserélhetnénk a Hősök terén Magyarország védőszentjét. A helyére egy kigyúrt kopasz csávót kellene állítani, aki kokót szív, eltöri a Ligetvédők ujját és a belvárosban száguldozik a mercijével, jogsi nélkül, majd halálos balesetet okoz. ..
A CBS All Access nevű streamingplatformjára, illetve a Netflixre szeptember 24-én érkező új Trek-sorozat új előzetese alapján sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy nem néz ki jól, vagy hogy vidám lenne. A franchise eddigi sorozataira jellemző humornak nyoma sincs az előzetesben, van helyette…..
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
Átlag János 2017.07.09 08:42:56
@Csabye: "Miért ne lennének objektívek a hitelminősítő intézetek? Ha nem lennének azok, a világ befektetői adnának a szavukra? Ez eléggé ellentmondásos volna."

Láttad a Big Short c. filmet? A hitelminősítők voltak az egyik fő oka a subprime hitelválságnak Amerikában. Az egyik ki is mondja: ha én nem adom meg az AAA minősítést, átmennek az utca túloldalára a konkurrenciához.
Jó, nem is tudom, miért képed el az ember azon, hogy a Ripost információira alapozva 6-700 000 embert riogatnak naponta az olyan kapitális baromságokkal, mint a fenti riportban elhangzók, hiszen ez az a tévé, amiben Soros György az anyját akarta megölni. A kijelentés mögött, miszerint a KÉMIAI…..
Engedjük el egy pillanatra a politikai blöff fogalmát és játszunk el a gondolattal, lesz olyan bizonyíték, ami cáfolhatatlanul bemutatja Orbán Viktor nemzetárulását. Elég lesz-e ez a köd felemelkedéséhez, vagy a hit kérdésből megélhetési kérdés válik? Az orbáni rendszerre nagyon sokan tették fel az…..
Átlag János 2017.05.26 08:12:45
@KayD: Hasonlít az egész a stanfordi börtönkísérletre. Úgy emlékszem, ott a végére elszörnyedtek a "börtönőrök" is, hogy hová jutottak. Jones esetében ez nem derülhetett ki.
Régóta rebesgetett infót erősített meg hivatalosan is az HBO ma, sőt, rá is tett egy lapáttal: Nem egy, hanem négy olyan sorozat forgatókönyvét fejlesztik párhuzamosan, melyek a Trónok harca világában játszódnak. Teljesen érthető húzás, az aranytojást tojó tyúkot nem hagyhatják csak úgy kimúlni a…..
Amit utálok, az a távirányítóimban az elem csere. Évenként 40 ilyet dobok ki, pazarlás, környezetszennyező és mindig elfelejtek magammal vinni egy adagot lemerülés esetére. Ilyenkor Murphy jól tökön rúg, majd mikor összegörnyedek, fejbe térdel, ami a levegőben a gép leesését jelenti. Hihetetlen…..
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van,Soha sincsen jó idő, mindig esik az eső!" (magyar népdal) Ha csak nyolc órát vagy bent, akkor nem vagy eléggé elkötelezett, és az a baj Ha éjjel-nappal bent vagy, akkor nem tudod az idődet menedzselni, és az a baj Ha nem mész szabadságra,…..
Nem volt rossz dolga azoknak, akik nyáron új sorozatokra vágytak. Az internetet letarolta a Stranger Things a Netflixen, majd ezt követte a The Get Down (amiről hamarosan mi is írunk), de az HBO-nak is sikerült összekaparnia magát a Night Of-nak köszönhetően, és akkor az OJ Simpson-sorozatról nem is…..
Átlag János 2016.08.19 08:05:52
@Paranoid Android2: Két lehetőség van:
1. Te is lopsz
2. Annyira hülye vagy, hogy nem fogod fel, hogy tőled is lopnak.
A gyógyszeripar talán legnagyobb hasznot hozó üzletága a védőoltások gyártása, ki hinné ezek után, hogy az egész egyszerű tehénnel kezdődött. A vakcinákat megjelenésük óta támadják és istenítik is egyszerre, a két tábor időről időre egymásnak feszül, holott a védőoltások rövid, alig több mint…..
Vannak olyan epizódok, melyek megosztják a rajongókat, vannak szar részek, melyektől a rajongók a falra mennek, és vannak olyanok is, melyeknek írásába apait-anyait beleadtak az írók, de a végeredmény így sem lett kerek. És van a The Walking Dead hatodik évadának fináléja. Spoilerek jönnek...
Mivel hat éve minden intézmény és projekt neve úgy kezdődik Magyarországon, hogy nemzeti, így ha a korrupciós trendet kéne megnevezni, úgy hívnák: Nemzeti Lenyúlás Rendszere. Úgy tűnik, ez a védjegy most már végérvényesen átkerült a kormányzópártra a korábbi ősgonosz MSZP-től, hiszen egy friss…..
Átlag János 2016.03.21 09:27:34
@Hajdú Peter: Ez a kormány saját magán és a holdudvarán kívül senkit sem képvisel. Ha képviselne, akkor stadionok helyett kórházak és iskolák épülnének.
Vitában már számos alkalommal hallottam azt idősebbektől - vagy legalábbis nálam idősebbtől -, hogy tiszteljem a korát. Ez a legnagyobb baromság, amit mondani tud. És egyben szegénységi bizonyítvány is. Nincs mit tisztelni valakinek a korán. Ez egy adottság. Ha valaki sokáig…..
Ha azt a nyugdíjtervezetet megvalósítják, amin gondolkodnak, az lesz a legszemetebb és legigazságtalanabb rendszer. Több nyugdíjat kapjon az, aki gyerekeket nevelt fel és aki iskolázottabbá tette utódait, azaz egyetemre járatta... Akiknek nincs gyereke, majd nyomorogjon, ráadásul…..
Átlag János 2014.06.08 12:43:17
@agthios: Pont ez az, hogy már most is tele van a világ látszatszakmákkal, hogy ne boruljon fel a társadalmi rend. A robotika fejlődését valószínűleg szándékosan visszafogják. De meddig tartható ez? Nem véletlen, hogy újra előjött az alanyi jogon járó jövedelem kérdése. Elő fog jönni a négyórázás vagy a féléves váltásokban dolgozás is hamarosan.
Átlag János 2014.06.08 13:28:45
@agthios: ha már sci-fi, akkor a politikusok is lecserélhetők lennének egy számítógéppel. Nem is értem, miért nem szavazzák meg. :) Akkor legalább ésszerű döntések születnének fajszinten, nem ez az "egyet lépünk előre, kettőt hátra" fejlődés. Ha egyáltalán fejlődtünk valamit a majmokhoz képest, hiszen évezredek óta ugyanott vagyunk megrekedve társadalmilag, ugyanazon okokból háborúzunk, áskálódunk, kirekesztünk és nem vagyunk képesek összefogni. Egy értelmes fajnál a vallási háború például elképzelhetetlen lenne (ami azt illeti, maga a vallás is).

Néha születnek alapjában jó társadalmi elméletek (kommunizmus, technokrácia), ezeket addig erőszakoljuk, amíg olyan torzzá nem válnak, hogy már a kitalálója se ismerne rá.

A kapitalista rendszer az, ami a legjobban modellezi az ember önző mivoltát. Ennek szomorú elvárása, hogy állandóan növekedni kell, mert ha nem, akkor baj van. Ez pont ellene szól a lét ciklikusságának, annak, hogy lassítani kellene, ésszel élni és fogyasztani. És főleg: erre megtanítani a gyerekeket, hogy a következő generáció fejlettebb legyen.
Átlag János 2014.06.08 13:32:17
@zizi77: nincs semmi gond a gyerekvállalással, szükséges, természetes dolog, egy bizonyos határig. De amikor a 4-10 gyerekes veri a mellét, hogy ő milyen sokat tett a társadalomért, meg beállítja magát nagycsaládos áldozatnak, az ki szokta verni nálam a biztosítékot. Nem kötelező védekezés nélkül dugni, ha meg így döntött, akkor ne nyavalyogjon, hanem oldja meg.
A jövő heti Upfronts-mayhem előtt a tévék szépen ritkítják a sorokat, most foglalkozzunk az NBC-vel egy kicsit: A drámák közül kaszát kapott a Revolution, a Believe és a Crisis, és ezzel JJ Abrams egy olyan rekordot mondhat magáénak, amire nem lesz büszke: egy hét alatt 3…..
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
Átlag János 2010.11.26 14:37:37
@paráznabillegető: Sőt, lehetne nyugdíjasviadalokat rendezni, full kontakt, halálig tart. A vesztes nem éhezik tovább, a győztes megszerzi a vesztes nyugdíját, plusz részesedés a belépőjegyekből, tévészereplés az NY-faktorban, saját DVD kiadása a harcról. Mindenki jól jár.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
IntroLefolyt némi víz a Dunán, mióta utoljára nekifogtam a kérdésnek (a vállalkozó kedvűek kimatekozhatják, a budapesti szelvényen másodpercenként cirka 3500 m3 megy át, középvíznél). Azóta történt egy s más, érdemes összefoglalni őket, leginkább azért, hogy lássuk:…..