Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trifid

0 bejegyzést írt és 384 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    "A Magyar Tudományos Tanács programmja mindenekelôtt tervszerûséget belevinni a tudományos kutatásba. Ezt az egyes intézmények munkatervének összehangolásával éri el. Ezenkívül biztosítja azt, hogy az egyes elméleti kutatásokat azonnal a gyakorlatra alkalmazzák. Például az összes tudományok…..
     "Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne"  (Orbán Viktor levele a Mazsihisz-nek)    Igen, az arab világban az antiszemitizmus általában államideológia, a fanatikus iszlamisták…..
trifid 2017.07.09 11:33:56
"@Geo_: "Orbán nem antiszemita, nem fasiszta... "
Sajnos, ellent kell mondjak Neked. De, Orbán antiszemita és fasiszta. A fasizmusnak se ideológiája, se világképe nincs, csak vágy a hatalomra, és az azzal járó privilégiumokra. Az eszközt csak a mindenkori körülmények korlátozzák.
trifid 2017.07.09 21:23:55
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
trifid 2017.07.06 20:51:18
Egy kicsit off. Vagy mégse? Hétköznapi fasizmus?
Egy logisztikai cégnél dolgozom, és tegnap egy technológiai leállás miatt a várakozó sofőrökkel beszélgettünk. Négy sofőr, meg én. Régóta ismerem őket, nap-mint nap találkozunk, tisztességes, rendes srácok. Természetesen rövid időn belül szóba került a politika, Orbán és a disznóságai. Az egyik fiatal fiú megjegyezte, hogy azért egy dogot nagyon tisztel Viktorban, ahogyan a migránsokkal "elbánt" A többiek rögtön helyeseltek, hogy az "igen, az példa értékű". Sőt, tromfoltak, nem csak kerítés kellene a határra, hanem gépfegyver, azt agy neki. Ledöbbentem. Vártam, hogy valamelyikük reagál, hogy ezt az azért mégsem. Nem. Sőt, inkább helyeseltek Az amúgy is magas vérnyomásom rögtön felszökött vagy 200-ra, és ha már "lúd, legyen dagadt", mondaná az unokám, tromfoljunk egy kicsit. Ajánlottam, hogy először a csecsemőkkel kellene kezdeni, aztán jöhetnek a terhes anyák, nők, gyerekek, öregek, végül a maradék. Néztek rám, mint borjú az új kapura, de egyik sem vette igazán a lapot. Aztán megkérdeztem, hogy mit érezne akkor, amikor egy gyilkos polgárháború elől a családját menekítve, gépfegyverrel várnák a határon? Mit szóltak volna, amikor 56-ban az osztrákok gépfegyverrel fogadták volna migráns magyarokat? A válasz nagyon egyszerű volt, az más volt, mi dogozni mentünk ki, meg nem robbantgatni. Ezek az emberek, egyszerű magyar választópolgárok. Nem rosszabbak, nem jobbak az átlagnál. Működik a fasiszta agymosás. Aztán szerencsére elhárult a hiba, folytattuk a megszokott munkánkat, én egy kicsit keserűbb szájízzel.
      Mint ismeretes a Gyirmót FC orvosi teamje végzi Cristiano Ronaldo szokásos sportegészségügyi alul/felülvizsgálatát. Dr. Bélapátfalvai Jenő szerint nem felel meg a valóságnak a Real Madrid bejelentése, miszerint minden rendben van Ronaldo sportorvosijával. Eddig csak tizenhét vizsgálaton ment…..
trifid 2017.04.01 21:41:45
Sziasztok!
Lehet, hogy megint le leszek baszarintva Jt. részéről, de nagyon ki kívánkozik belőlem az alábbiak. Óriási vihart kavart a CEU vegzálása, nekem sem tetszik, hányingerem van tőle. De! Elgondolkodtatok már azon, hogy a magyar gyerekek oktatása milyen mélyen az elvárható szint alatt van? Amikor emiatt felemelt néhány pedagógus a szavát, némi hőbörgés után rohadtul elült az egész megmozdulás. Ennyit érünk! Kb. olyan, amikor egyik vincent aktivistánk nagy elánnal meghirdetett egy szimpátia tüntetést az Amerikai nagykövetség elé, akkor amikor a netadós tüntetés volt. Én ott voltam, mindkét helyen. Nem egyszerre, szépen sorjában. De a követség előtt a kutya nem volt ott, nem hogy a vincent aktivistánk. Tulajdonképpen nem csalódtam. Ezek vagyunk mi. Fotel aktivisták. Elgondolkodtatok azon, hogy milyen alávaló módon magára hagytuk Sándor Máriát? Pedig Ő többet tett értünk, többet akart tenni értünk, mint megérdemeltük. Nem látjuk igazán a nyomort, mind fizikális, mind mentális szinten. Ha látnánk, tennénk ellene. Van aki elmenekül, van aki itt marad, és beletörődik a megváltozhatatlanba. Emlékeztek az " Éhség menetre"? A fél ország rajtuk röhögött, ahelyett, hogy velük vonultunk volna. Az ország egyharmada nyomorban él, a másik harmada rabszolga, szó szerint. Ezek után is nagyon sajnálom, hogy a CEU-t ellehetetlenítik, de nálam ez csak egy tized rangú probléma.
trifid 2017.04.02 15:27:32
@dr Brcskzf Gröőő: Ez az eset, az első net adós tüntetés napján volt. A József nádor térről sétáltam át a követség elé, és ott nem találtam senkit. Tudtommal az nap nem volt Andrássy úti menet. Amennyiben Rhonin megváltoztatta az időpontot, akkor arról nem tudtam, pedig privát üzenetben jeleztem felé, hogy megyek.
       1. Előrebocsátás, avagy....    Tudóskákat intellektuális értelemben elsősorban a tudományos eredményei minősítenek. Ez Ungváryra is vonatkozik, meg persze rám is.      2. Orbán és az etnikai homogenitás eszméje....  Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján…..
trifid 2017.03.10 20:48:18
@ATCG: "Ungváryban ébredezik valami, ami - hogy az ő tárgyánál maradjunk -megvolt a Leningrádnál kapituláló Paulusban (amit a "A lelkiismeret lázadása" című filmben "
Grádnak grád, de nem Lenin, hanem Sztálin. Ha közben javítottad, akkor bocs.
A lényeg ok.
trifid 2017.03.10 22:44:53
@ATCG: Nincs mit röstellni rajta. Mindkét hadszíntér szörnyű és embertelen volt. Röstelkedni csak azoknak kell akik ezt tették. Felfoghatatlan az az iszonyat ami ott folyt. Kész csoda, hogy Ninocska még láthatta a szüleit. Keveseknek adatott meg.
Európai Unión belüli szabad munkavállalás van - mondja a rezsim arca. “A család itthon marad, az ember hazautalja a pénzét, ez jelentősen hozzájárul a magyar nemzetgazdasághoz, és nem okoz semmiféle feszültséget.” Nézem az összepakolt bőröndöket, az üres szekrényeket,…..
trifid 2015.05.29 23:57:00
     Magyarországon az Orbán-család köré szerveződő, felügyelőbizottsági tagságokból, lopott trafikokból, sajtó útján elkövetett bérgyilkosságokból élő pártállami csőcselékre valamiért polgárként szoktunk referálni. Hiba. A polgár nem kurva, ezek pedig azok.   …..
trifid 2015.03.04 23:44:43
@Aromo a fékezhetetlen:
" A többiekkel mi van? "
Kidobták. :)
BUÉK mindenkinek! Rögtön az év elején érdemes felidézni azokat az ígéreteket, amelyeket Orbán Viktor tett tavaly az idei évről. Minek az éve is lesz 2015? - a szakképzésé, - a teljes foglalkoztatottságé és növekedésé, - a gazdasági szuverenitás kiterjesztésével…..
trifid 2015.01.02 16:17:52
@Orbán Viktor: Mi is ottan! :-)
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
trifid 2014.07.02 14:57:08
@christvhu: Nekem már csak egy kérdésem van. Hová tűnt Christvhu?
trifid 2014.07.02 15:01:30
@christvhu: Utólagos elnézést, hogy plagizáltam egy régi vicc poénját!
Bayer Zsolt hasogató fejfájással ébredt. Már az elkobzott konyak sem a régi. Bekapcsolta a rádiót és meghallgatta a híreket az amerikai imperializmus kegyetlenkedéseiről. Fasiszták ezek az imperialisták, gondolta. Ezek nevezik neofaisztának Orbánt, akik vízbefojtátos módszerrel…..
"Pontosabban: az ügy ezért annyi, hogy néhány senkiházi netkukac, aki magát valamiért újságírónak képzeli, hergel valódi újságírók ellen." (Stumpf András, Facebook)         A szegény ember Bayer Zsoltja azon dühödött fel, hogy Szily Laci somolygott egyet, amikor a…..
trifid 2014.12.08 13:43:37
@Ma Baker: Szánalom, hogy ilyen pék bekerülhet a vincentre!
trifid 2014.12.08 23:21:19
@félázsiai nagymagyar: Köszönöm a felvilágosítást. Kb. 30 éve tiszta a kép Mama Baker-ről, de a legenda sem a hozzászólóról született.:)
trifid 2014.12.08 23:25:11
Örülünk, Vincent? Celpont McCain 2014.12.04 19:23:33
    Gulyas Gergely, ez a kis faszkalap (es persze Szonyi Szilard is, de hat ki lepodik meg ezen), azon haborog, hogy McCain talalkozott Oleg Tyahnibokkal a szelsojobber Szvoboda vezetojevel.    A stanicliban korbe hordozott Nyiro Bubunak hazi oltart allito FIDESZ-tol ez eleg bator dolog, de…..
trifid 2014.12.04 22:27:48
@mikimackó: Tolmácsot akarok!!! Tolmácsot akarok!!!
Vida Ildikót és Csillag Dezsőnét, a NAV elnökét és alelnökét a schwechati repülőtéren látták szerdán. A képek alapján vagy szökésben voltak, vagy ki akarták próbálni, hogy tényleg ki vannak-e tiltva az Egyesült Államokból. Vida állítása szerint viszont egyik sem, hanem…..
trifid 2014.10.24 08:59:38
@én már a fény gyermeke vagyok:" Orbán meg Lázár pedig kézekézben Svájcban szokott magánügyezni"
Ezen már én is gondolkodtam a napokban, hogy van-e valami összefüggés a kitiltási ügy, és a Lézer Jani agyonhallgatott svájci és angliai útja között. Túlontúl titokzatos tárgyalások voltak azok, még némi anyagi áldozatot is megért Janinak, hogy ne kelljen beszámolnia róla. Lehet, hogy csak én spilázom túl a dolgokat.
trifid 2014.10.24 09:56:33
@én már a fény gyermeke vagyok: Eszembe se jutott, hogy amcsi tárgyaló partnereik lettek volna. Inkább a "keleti nyitást" éreztem a háttérben.
trifid 2014.10.24 18:24:22
@vakapad:" Nem jöttek. "
Ha jöttek volna, akkor mára már csak egy kupac radioaktív hamu lennél.
fidesz.hu 2008 április 26..
trifid 2014.10.22 12:49:37
@christvhu: Nézd meg az időjárás előjelzést, 23-án elmosna az eső minket.
trifid 2014.10.22 13:36:38
@nandras01: Az óraállítás nagyon jó! Szín tiszta rezsicsökkentés!!!!
Apropó! A szomszéd nagyváros tele van az újabb rezsicsökkentési plakátokkal. Most nem tudtam, hogy röhögjek, vagy hányjak. Mivel a saját kocsimban ültem, így megkíméltem magamat egy utólagos takarítástól, ezért csak röhögtem, kínosan és ....
trifid 2014.10.22 16:34:55
@vakapad: Gyere ki, oszt zavard el! Van még valami utasításod, vagy csak ennyi?
         Tegyuk fel, hogy mondjuk nem a kozeposztaly facebookozasat adoztatnak meg, hanem mitomen, elvennek a szegenyektol a segelyuk utolso morzsajat is. Ugye, akkor nem tuntetnenk? (egyebkent tenyleg elveszik)        Azok csak szegenyek, nekik meg nalunk kozeposztalybelieknel is nagyobb…..
trifid 2014.10.22 14:09:43
@jotunder: Itt látszik,hogy Orbán milyen sikeresen alkalmazta az örök érvényű törvényt: "oszd meg, és uralkodj"
trifid 2014.10.22 14:15:31
@jotunder: Szóval, nincs adó, csak hétszáz forint adó. Hurrá!
trifid 2014.10.22 16:24:08
@jotunder: Teljesen jogos az észrevételed. De... Magyarországon a középosztály eltűnt. Van egy felső réteg, aki szarik bele a "rezsicsökkentésbe", sőt így még jobb, van egy iszonyúan leszakadt alsó középréteg, akik örülnek, ha megtudnak élni, és van egy elfogadhatatlan szegénységben élő sokaság, amit mi elképzelni is nehezen tudunk. Van némi átmenet a rétegek között, de szerintem az elhanyagolható. A felső tízezer sohasem fogja felvállalni az elszegényedett réteg érdekeinek képviseletét. Miért is tenné? Hiszen neki kellene állnia cechet. Az elszegényedett alsó középosztálynak nincs sem ereje, sem szervezettsége felvállalni, hogy igazán, erőt demonstrálva megfékezze ezt az eszement ámokfutást. Szétszaggatták, egymás ellen fordították az érdekeiket féltő rétegeket. Igazad van , ebből csak egy egy kiút van, ha szolidárisak vagyunk minden megsebzett, megalázott, kitaszított társainkkal.
       Joghallgatok hallgatoi jogviszonyat fuggesztette fel az ELTE, mivel emberi meltosagot serto szexista szovegek enekleseert voltak valahogy felelosek. Ez az ELTE maganugye, en is azt gondolom, hogy mindennek van hatara, talan pont ott van a hatara, ahol az ELTE gondolja.       …..
trifid 2014.09.25 15:49:31
@LocomotiveAnchorMan: Nekem is rögtön ez jutott eszembe. Kb. ennyire komoly ez az "aristo" . www.youtube.com/watch?v=J2Bx19qJ_Vs
            Akkor, amikor gyerek voltam, még volt hangjuk a színészeknek.            Akkor az  emberek még hallgattak rádiót. Nem zenét, hanem rádiót. Volt Szabó család, meg rádiószínház, ahol a bemondó részletesen elmesélte, hogy mi van a színpadon, meg volt…..
Véleményünk szerint komolyan és negatívan befolyásolja egymás megértését azok a közvetlenül, illetve a sajtón keresztül megfogalmazott kritikák és támadások, amelyek többnyire a magyarországi körülmények meg nem-, vagy félreértéséből, illetve tudatos…..
trifid 2014.09.08 21:05:55
Úgy gondolom, hogy jobb ha én írok erről először és nem más. Konok Péter a nagyonbaloldal, szerintem igen jótollú fenegyereke lekurvázta Bálint Antóniát.  Bálint Antónia (egyelőre) semmit sem követett el. Képviselőjelölt lesz egy olyan körzetben, ahol mindenki a baloldal…..
Egy diadalittas öszvér ugrándozott lelkesen és önmagának ezeket a szavakat üvöltötte: - Apám gyors járású ló és én szakasztott mása vagyok. Egy napon aztán bekövetkezett a baj és amikor futnia kellett, kimerülten rogyott össze és akkor hirtelen eszébe jutott apja, a…..
trifid 2014.08.08 18:15:19
@jotunder: "rengeteg állat mellett van egy ember, akinek valóban komolyan kell értenie a juhokhoz"
Én ismerek egy ilyen "embert", remekül ért a birkákhoz, pedig csak jogász, tudtommal.
A kordon vége A kommunizmus Gyurcsány-korszakának egyik öröksége a kordon. Az emberek erőszakos terelésére, mozgásuk korlátozására, szabad vonulásuk megakadályozására összeeszkábált fémrekvizítum fölött mára eljárt az idő (legfeljebb a Böszme család címerében kap majd…..