Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elveszett légionárius

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Fotó: Hopkins, J. C. 1910, V. György király és Mária királyné   Amikor meghallottam, hogy egészestés film készül a kedvenc sorozatomból, a Downton Abbey-ből, amelynek a cselekménye ráadásul akörül forog, hogy a királyi pár meglátogatja a Crawley-családot, azt hittem, egyszerre van gyereknap,…..
Elveszett légionárius 2019.09.17 14:03:11
@MAXVAL bircaman közíró: nem mindegy, még ma sem.
A Bors azt írja, a hat éven át bolíviai börtönben ülő Tóásó Előd nem kért Friderikusz Sándorból és az Összezárva Friderikusszal című műsorból, és inkább Fábry Sándor talkshow-jába megy el, hogy meséljen megpróbáltatásairól. Pedig Hajdú Péter producer nemcsak…..
Az amerikai Northwestern University kutatói megállapították: az emberi szervezet tudat alatt valóban képes bizonyos események előre érzékelésére és ezekre fizikai reakcióval is reagál az esemény bekövetkezése előtt. Az “előérzet-kutatás” során az 1978 és 2010 között…..
A vasárnap bejelentett humanitárius tűzszünet alatt is folytatta Izrael Gáza támadását. A húsz napja tartó háborúnak vasárnap estig 1031 palesztin áldozata volt. A vasárnapi offenzívában életét vesztette egy 75 éves gázai keresztény asszony is, akinek házát eltalálta egy…..
Elveszett légionárius 2014.07.28 13:52:21
@desmentir: az nem olyan érdekes. Meg a szíriai és líbiai háborúk sem. Egyik esetben sem lehet a zsidókat szidni, ezért a Jobbik sem cuppantja rá az embereit. Nincs is miattuk tüntetés Pesten jobbikos részvétellel.
Szerencsétlen Sutka felcserélte a szart a fosra, amikor a kilencvenes évek boszniai háborújából elmenekült, éspedig a Gáza-övezetbe. Hozzáment egy palesztin férfihez, bizonyos Abu Salehhez és az Al Jazeera tudósítójának elmesélte, hogyan éli meg családjával a legújabb…..
Elveszett légionárius 2014.07.18 11:29:01
@Muad\\\'Dib:
"Hanem helyette körbeveszi a saját fanatikusaival, akik szintén végletekig elvakultak és ostobák."
Azok. De azért van némi eltérés, ami a mostani esetben is tetten érhető:
a palesztinok a 3 izraeli tini gyilkosait nem elítélik és megbűntetik, hanem ünneplik. Ezzel szemben a palesztin gyerek gyilkosait (akik szintén brutális barmok)az izraeliek letartóztatták, bíróság elé állítják. Ettől persze még egyik gyerek sem jön vissza, de az én gusztusomnak csak az egyik mentalitás felel meg.
"De átfogó támadást indítani ami nyilvánvalóan az ellenkező eredménnyel fog járni.." Bizonyítékom persze nincs rá, de az a benyomásom alakult ki, hogy a Hamas valamiért addig akarta provokálni Izraelt, amíg megindul a szárazföldön is. Több tűzszüneti lehetőséget is visszautasítottak, vagy szándékosan megsértettek, föld alatti folyosón kommandót küldtek át, ami azt hiszem szintén tűzszünet környékén történt, stb.
Elveszett légionárius 2014.07.18 13:24:59
@lokotus:
„Ezer halottra egyetlen izraeli jut és 999 palesztin.” Ez nem a Hamasz szándékán és képességén múlik, hanem azon, hogy Izrael megtanulta megelőzni és kivédeni a csapásokat. Megfelelő technikával észlelik, és előre jelzik, ha jön a rakéta, és ha kell meg is tudják semmisíteni. Izrael erőteljes technikai fölényben van, ezért felesleges tinik megölésével provokálni. Egyébként azok a primitív rakéták is tudnak robbanni, pusztítani és ölni. És mivel primitívek, nem tudni hova esnek, még inkább ki lenne téve az ártatlan lakos a találatnak. Volt olyan Hamas rakéta, amelyik palesztinok-lakta területre ment. Ott az izraeli hadsereg mentette a palesztinokat a Hamasz rakétáitól.
„a maradék 150-ből hány a nő és hányan láttak életükben fegyvert egyáltalán...” Izrael – a Hamasztól eltérően - nem a szándékos civil-ölésre hajt. De a Hamasz viszont, nem is tagadottan a palesztin civileket tartja maga elé fedezékül. Az ő felelősségük szerintem nagyobb.
„Ez a véleményed a nyugati sajtó hazugságaiból fakad”. Valóban olvasom a Ny-i sajtót is. Ha te is olvasod, tudod, hogy messze nem olyan Izrael barát a Ny-i média, mint ahogy beállítjátok. Mivel az arab (olaj) tőke jelenléte és az arabokkal folytatott kereskedelemhez fűződő érdek nagyon erős, erősen megjelenik az arab barát vélemény. Nézd egy kicsit akár az Euronews-t és a BBC-t, be kell, hogy lásd.
„Ez nem egy gárda, ezeket az embereket nem lehet igazán szervezni.” Ehhez képest kormányoznak. Ki kell ábrándítsalak, a Hamasz igen jól szervezett, nem csak katonai téren, hanem az élet minden területén, beleértve pl az oktatást, vagy a kereskedelmet is. Még a megölt katonáik hozzátartozóinak eltartását is megszervezik.
„Arra a területre egy vekni kenyeret se lehet bevinni izraeli ellenőrzés és engedély nélkül.” A terület ellátásáról nagyrészt Izrael gondoskodik, pénzügyileg is. Persze, hogy meg akarják akadályozni fegyverek, lőszerek, stb bevitelét. Nem tudom, emlékeztek-e, milyen botrány volt, amikor a „segélyeket” szállító hajókat Izrael át akarta kutatni (nem elvenni akarták tőlük, csak átnézni). Több hajó a hírre azonnal visszafordult. Erről a részéről itthon nem nagyon olvastam.
Nem nehéz ma Magyarországon politikai ígéretté válni. Kis rosszindulattal azt is mondhatom, hogy elég két egymást követő napon feltűnni a tévében valamilyen kormánykritikus vagy kormányoldallal konfrontálódó szerepben, elmondani néhány jól megformált, kerek mondatot, és…..
Kóczián Péter Orbán örülhet 2011.09.28 16:45:14
Orbán Viktor díszkeretbe foglalhatja Barroso EU –elnök szavait és aláírhatja: lám, megmondtam. Utána pedig kiakaszthatja a miniszterelnöki széke fölé, hogy minden látogatója láthassa, furcsának minősített megoldásai közül egyik -másik akár Európában is elfogadásra…..
Rendkívül szórakoztató írás jelent meg néhány napja az Economistban, az obligát meghatározás szerint „tekintélyes brit gazdasági hetilapban”. Szerzőjének valószínűleg nem a szórakoztatás volt a legfőbb célja, hanem annak sokadik elmesélése, hogy mennyire…..
Elveszett légionárius 2011.08.15 12:17:58
@popocatepetl:
Elolvastam néhány napja (amikor először jelent meg hiradás az Economist-publikációról) az erdetit is. Én nem gondolom, hogy a cikk igazságtartalma attól függne, hogy az adott városban van-e valamilyen szintű bűnözés, erőszakhullám. Aki ezt így összemossa, mint Kumin, az szerintem biztosan nem jobb, mint az eredeti cikk szerzője.
Megjegyzem a "niggerlázadás" kifejezés is sok mindent elárul.
„Wenn das Geld im Kasten klingt, die Seele in den Himmel springt.”(„Amint a pénz a ládában csörren, lelked rögtön a mennybe röppen.”)Johann Tetzel dominikánus búcsúcédula-árus szólásmondása – 1507. Nemrég megszületett az új törvény az…..
Tarlós István nem ronda. Jó, nyilván nem a klasszikus férfiszépség ideáltípusának egyszemélyi megtestesítője, de mégsem az az arc, akiről első ránézésre egy láncfűrészes sorozatgyilkos jutna az átlagválasztó eszébe, akire aztán soha nem bízná még egy kisbolt vezetését…..
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
Antiszemitizmus az egyházakbanNaivitásom végtelen. Nem kellene, mégis még mindig megdöbbenek az olyan sztorikon, amilyet a minap olvastam Budapest talán legnépszerűbb katolikus papjának, Pál Feri atyának újdonsült könyvében. Pál Feri szép szál ember, karakán, férfias arcél,…..
Elveszett légionárius 2010.04.06 14:18:20
@Sátán meg a Jocó: "Jártad ki volna a keresztényként Radnótit, akkor nem lenne ez az álságos műhiszti."
Ha a Radnóti Gimnáziumra célzol, akkor nem tudom mi a bajod. Saját tapasztalat alapján mondhatom, mivel a fiam épp azt teszi, amit te mondasz, és fogalmam sincs, mi lehet a gondod. Talán az, hogy ott antiszemitizmus sincs?
Elveszett légionárius 2010.04.06 14:24:57
@Nagyító: Nem. Az antiszemitizmus ugyanolyan hülyeség, mint a romániai, szerbiai, szlovákiai, stb zsigeri magyarellenesség. A "zsidók"-at globálisan nem kell szeretni, de utálni se. Az egyes zsidók (angolok, spanyolok, magyarok, stb) szerethetők, vagy utálhatók.
Elveszett légionárius 2010.04.06 14:43:00
@ember2010: Na, megérkezett a kultúra.
Azt nem írod meg, hogy melyik is a te hited, de keresztény nem lehetsz, mert akkor tudnád, hogy az bizony a zsidó vallásban gyökerezik. Ennek elismeréséhez még nagyon vallásosnak sem kell lenni. Ha a te hited valamilyen "ősi magyar sámánizmus", akkor azt persze mindenkinek tiszteletben kell tartania, de már pl. Szt. István is úgy gondolta, hogy azt jobb lecserélni valami modernebbre.