Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JunkieeeBoy

355 bejegyzést írt és 1162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
VÁLLALKOZÁS(ELÁBÉ & BÉR & BÉRLETI DÍJ & REZSI & ADÓ - ÁFA &…..
Mi kerül ezen ennyibe? ELÁBÉ ELÁBÉ = Eladott Áru Beszerzési Értéke https://www.numbeo.com/cost-of-living/ Hasonló posztom:Mennyibe kerül élni - lakni!? (lakás - rezsi - kaja): http://bit.ly/lakasrezsikaja Autó - kocsi…..
Jakab Andor - Tőlem ezért nem kapsz munkát 12 embernek adhatnék munkát havi 248 720 Ft nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom miért. Szép irodában dolgozhatnál a szolgáltató cégemnek. Nem ügynökösködés, nem kamu. Komoly szakértelmet igénylő munkát kellene végezned, napi 8 órában, csak…..
Magyarországon az embereknek 87%-a abban az ingatlanban él, amelyben vagy ő, vagy a családja lakik. Ez amúgy tök jó magasan az EU átlag (69) felett vagyunk, tehát mondhatnánk, hogy a hazai lakhatási viszonyok eléggé rendezettek. Igen ám, de pont a maradék 13% az a része a magyar…..
JunkieeeBoy 2019.01.29 19:32:39
@Kolompár Magneto: Gyakorlatilag pont ez a 120E + rezsi (~150E) béreltem 2szobásat belvárosban körúton... (mondjuk azt mondhatni jól kifogtam)
Az alábbi történetben olvasónk is elismeri, hogy fia hibázott: nem ellenőrizte a benzinkúton váltott megyematricáit, és az is értjük, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a mi érdekünkből és azért van, hogy behajtsa mindenkin az autópálya használati díjat, mégis nehéz nem úgy értelmezni a…..
JunkieeeBoy 2019.01.28 17:20:33
@Darth Revan: Ebben nem volt semmi méltányosság amúgy... 2x hajtott fel... az 2x büntetés! És ha nem megyeit vesz, hanem 10naposat... szal érted! (felhajtás / irányonként adnak büntetést) Be is baszna, ha ahány kamera előtt elmész, annyi büntetést kapnál! :D
Egyre jobbak, okosabbak a belépőszint telefonjai is!..
JunkieeeBoy 2019.01.25 18:53:03
Rendelés külföldről - ALIEXPRESS kezdőknek További hasonló posztok (rendelés külföldről):ÁFA-VÁM határok: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol1reszSzállítási idők: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol2reszVámolási folyamat: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol3reszAliexpress:…..
JunkieeeBoy 2017.04.23 18:46:47
@tomi2107: Pedig ez a "normális" 3-5-10days processing és 1-2hó szállítás Kínából... pénz vissza "cancel order" esetén 1-2hét is lehet!
JunkieeeBoy 2017.05.06 10:07:47
@s.f.neet: Kérhetsz hosszabbítást is, meg indíthatsz vitát is... ha a maximális határidő alatt nem érkezett meg, akkor érdemes elindítani a vitát, ha meg közbe megérkezik, akkor nyugodtan zárhatod - ha nem jön meg további 1-2héten belül se, akkor refund igény benyújtása!
JunkieeeBoy 2019.01.11 19:23:22
@aliexpress: ~2-8E Ft körüli összeg, tömegtől függően!

www.posta.hu/static/internet/download/tarifatabla_HU_20190101.PDF

Egy 100grammos "levélcsomag" pl. 2E Ft, egy 1kg-os 6E Ft!

Ha nem aliexpress-es vásárlás, hanem pl. ebay - paypalos fizatés a paypal fizeti a visszapostát!
JunkieeeBoy blogol O1G 2018.12.20 20:00:00
O1G..
A csomagküldési malőrök aranyfokozatú eleme a sérült csomagok esete. Az, hogy egy küldemény épségben érkezik-e meg, sok mindenen múlik. Ezek egy részére nincs ráhatásunk, amire viszont feladóként van, az a csomagolás. A pakkban lapuló holmi épségét és a címzett…..
JunkieeeBoy 2018.12.12 16:22:04
@FDToth: Az megvan, hogy az emag nem magyar, hanem egy román cég... olvasd csak el az ÁSZF-jüket...

"S.C. DANTE INTERNATIONAL S.A. (Bukarest, Soseaua Virtutii nr. 148, sector 6,; Cégjegyzékszám: J40/372/2002; nyilvántartó hatóság: Oficiul Național al Registrului Comerțului , Adószám: 26915131-2-51; e-mail: info@emag.hu; telefonszám: (1) 885 5500, a továbbiakban: Üzemeltető vagy eMAG)"

Ahogy pl. az ALZA.hu is cseh vagy lengyel talán.. de nekik talán van magyar Kft.-jük...

Attól, hogy a domain magyar még lehet külföldi a webshop! Sőt!
Kilencedikre nagyot köll gurítani a szarból is, tartja a közismert albán tévés mondás, és azzal folytatja, hogy egyébként csak szétkenődik a (mű)gyepen, amivel messze egyetértünk, sőt, szóval a lakókkal szemben nagy elvárások vannak támasztva. A műsorvezetéssel szemben is, a Belevalót a rutinból…..
JunkieeeBoy 2018.11.05 21:53:42
JunkieeeBoy 2018.11.05 23:51:50
@oh..my..goosh!: jaaaaa nebaasz... én rögtön arra asszociáltam - az állt legértelmesebben legközelebb hozzá - bár ugyebár annak sincs semmi értelme, ahogy a Jingle Bells meg minden egyéb baromságnak, amire rázendít! :D

Azon mondjuk csodálkozok, hogy nem lett írva, hogy páran már rögtön az UTCA ajtón aktak ki/bemenni! :D
Az alábbiakban egy újdonsült olvasó kéri ki a Szomszédháború blog közösségének a véleményét a problémájával kapcsolatban, aminek a pontos részletei szolid cenzúra után olvasható. Főszerepben a nyugdíjasok. :)  Tisztelt Szomszédháború! Nagyon tetszik a blogotok, sajnálom, hogy csak most találtam…..
Hogy véletlen vagy van valami oka a jelenségnek, egyelőre nem világos, de az biztos, hogy az utóbbi hetekben megszaporodtak a behajtócégek megkereséseivel és a végrehajtásokkal kapcsolatos levelek a hozzánk érkező panaszemailek közt. A hype miatt készül is egy okosítás a témában, de a legfontosabb…..
JunkieeeBoy 2018.09.17 12:00:59
@Bogoj: Pontosan! Valeszeg ez lesz a történet háttere.... csak az ilyet a poszter szereti elsumákolni! Baromi sokan nem hajlandóak közös költséget fizetni (ugyebár szemét szállítási díj, lépcsőház takarítás, sokszor a vízdíj is benne van), aztán meg csodálkoznak, ha ezt kiadják behajtónak és behajtják rajtuk... No comment! Azért arra én csak emlékszek, hogy fizettem-e anno közös költséget vagy sem! 1milla közös költség nem csak úgy hipp-hopp lesz a semmiből.... alapesetben havi 10-20E Ft-onként jön össze, ergó évek alatt! (mégha csak a felével is számolok... 600k... az is jó 5évnyi közös költség hiány)
Szegény párkeresőket manapság nem csak a társtalanság szomorítja, hanem a kicsit simlis, kicsit nyerészkedő online társkereső oldalak tömkelege is. A Homáron az Elittársnak szép hosszú, immár évekre visszanyúló a bűnlajstroma, amihez képest a Be2  szinte kisiskolásnak tűnt…..
JunkieeeBoy 2018.08.17 11:54:04
Parncsolj, köszöntem:
www.academicsingles.hu/info/az-academicsingles-altalanos-szerzodesi-feltetelei-aszf

Írta hogy az elittars-at is benyalta, így nincs több kérdésem az iq szintjét illetően a hölgynek! Remélem banki hitelt is így veszel fel, hogy nem olvasod el a szerződést, amit aláírsz...

Sosem fogom megérteni ezt az online társkeresőért való fizetést! Tényleg ennyire kell egy balek, akivel randizhatsz!? Bazze menj ki az utcára vagy ilyen ronda vagy? :D
JunkieeeBoy 2018.08.24 14:50:08
@btprg: Pedig de, ez most ha aláírsz egy szerződést... hogy tartozol 1millió forinttal, akkoris hepajkodsz!? Amikor regisztrált elfogadod az adott oldal ÁSZF-jét!
Rendelés külföldről, USA-ból, Kínából, ebay-ről 3.rész (Vámolási folyamat) Az előző 2 blogbejegyzés, amit írtam töretlen népszerűségnek örvend, így itt volt az idő egy újabb rész megírására... Így most ez a poszt, egy "megvámolt" csomag útját - folyamatát fogja hívatott leírni általam! További…..
JunkieeeBoy 2018.08.19 15:25:13
@Renáta Mesterházi: Jelenleg ~1hónap míg levámolják...
JunkieeeBoy 2018.08.19 15:26:00
@maki0308: a rendelés oldalát kell elküldeni a vám számára, ahol látható a fizetett érték & bankszámlakivonat
JunkieeeBoy 2018.08.19 15:26:55
@Késapati Tamás: magánszemély esetén kell ajándékozási nyilatkozat... szal a csomagok 99%-a az cég-magánszemély rációjú (ebay-ről rendelt termék, stb.)
A Homár ugye dedikáltan másból sem áll, mint olyan esetekből, ahol a fogyasztók úgy érzik, valami méltánytalanság érte őket. A tapasztalatok alapján, bár tényleg sokszor csorbulnak a fogyasztói jogok, azért  levélíróinknak nem mindig van igazuk. Ilyen eset sajnos Marianné is, akinek otthon kiderült …..
JunkieeeBoy 2018.08.09 10:36:09
@herk: Az ilyennek fingja sincs hogy kell egy vállalkozást vezetni és milyen "szabályoknak kell megfelelni" Abszurdisztánban... kereskedelem... ok! Próbálj meg nyitni egy étkezdét - cukrászdát pl. és hogy ott mennyi HACCP, ÁNTSZ, NÉBIH, Tűzoltóság, Rágcsálóírtás, stb.-nek kell megfelelni... engedélyek és különböző tanusítvány, "adó" lehúzások vannak!
Hétköznapi szervizes sztorinak tűnt az alábbi levél, egészen addig, amíg a kronologikus részhez nem értünk benne. Ott ugyanis hirtelen felpörögtek, egyben kaotikusakká váltak az események. A Tesco ugyanis hol jelentkezett, hol nem, amikor igen, akkor minden egyes alkalommal más ajánlatot tett, és az…..
JunkieeeBoy 2018.07.31 17:38:44
@a lekvár neve puffin: a Blitzwolf jóféle! :D
Szarnak, bajnak nincs gazdája - ahogy a jó öreg mondás, megboldogult nagyanyám és Lázár János is tartja. Népi bölcsességet ritkán lehet ennyire pontosan illusztrálni, mint ezt szegény Péter történetével. Kedves Tékozló Homár! Nagyon volt problémám az Emaggal, egészen a…..
JunkieeeBoy 2018.07.26 16:31:27
Az megvan, hogy a szar román emag így hirdeti a termékeit, hogy háztól-házig garancia!? Mivel román cég, oda megy vissza a javítandó cuccos, személyesen sehol nem tudod leadni... feltételezem így kért garanciális futárt a delikvens... és azért nem egy visszacsomaggal találkozhattak már az emagnál, csak tudják hogy kell visszakérniük, hogy ne ripityára törve kapják vissza! De ha "maga intézkedett" és nem törékenyként adta fel, akkor neki jár a f*szkorbács!

Mondjuk én nem sokszor - párszor rendeltem emagról! (csak mert tényleg szinte ingyé volt a cuccos, meg ingyen szállítás, meg nem értékes dolog... meg black friday), de gecc ami futárral - kocsival jött az emberke mindig... ilyen lepukkant szar "magánkocsi"... a putriscigányok különbebb kocsival járkáltak... semmi "futár logó rajta" vagy izé... néztem is nagyokat! Mondom az szép, ha ilyenre bízzák a szállítást... (gondolom ott is spórolnak, ahogy a román áfával, magyar garanciával és a többi és a többi!)

Így aki emagról vásárol 300k-s tévét nem lehet túl sikeres (csakhogy a szokásos homár szöveget toljam! :D Mondjuk sosem értettem ezt, aki már megteheti, hogy 300k-s tévét vesz, akkor miért spúr +10-20E Ft-ot költeni rendes magyar helyről, nem garázscégtől, ami pár hónapon belül becsődöl meg minden! TV, laptopot, mobilt, DSLR-t, stb. mindig normál helyről veszek - vettem... egy Media Markt, edigital, 220volt, stb. helyekről... azért ezek a cégek már 10+ éve működnek... mintsem a józsika gsm, szürkeimporttal, nuku garancia vagy "csak" bolti garancia, aztán balhézhatsz vele és kiröhög! :D
"Számlát nem kaptunk róla, mondván, majd még erre járnak, majd akkor. Mi Pakson lakunk, a cég a Pilis környékén."  Na, ebből már lehet tippelni, jártak-e a cég szakijai olvasónk háza felé az elmúlt 2 évben. Ami talán nem is lenne akkora probléma, ha az általuk beszerelt kapu…..
JunkieeeBoy 2018.07.24 18:05:23
@FDToth: Már bocs, de ez teljesen normális eljárás... az hogy te nem tudsz számolni, az a te szegénységi bizonyítványod! Ha feltüntetik, hogy nettó árak vannak feltűntetve, akkor jogilag OK! Ki kellírni, hogy nettó / bruttó árak és kész! A tescoba alapból nagybetűvel a bruttó árakat látod, de kicsivel a nettót is... egy METRO-ba meg pont fordítva ugyebár, a nettó árak naggyal és a bruttók kicsivel... meg aki vállalkozik, neki a nettó a mérvadó!
Nem az első Booking.com-os panasz ez oldalunkon, sőt, legutóbb az is kiderült, hogy a online szálláskeresőt "egy holland gazdasági társaság üzemelteti és az oldal igénybevétele során felmerült panaszokkal kapcsolatban is a holland jog az irányadó. A vállalkozás a szálláshelyek közvetítését látja el,…..
JunkieeeBoy 2018.07.07 20:52:02
@gergo: Hogy ne csak trollkodásnak vedd a "kommentjeinket"... tudod esetleg első körben ha személyesen nem jutottál semmire, akkor a közvetítő booking.com felé kéne panaszkodni "erősebben" és ha ott sem jutsz semmire mivel bankkártyával fizettél a bankod felé chargeback-elhetsz hibás teljesítés miatt (bár az kurvára nem ilyen esetekre van kitalálva, mert "hangyás volt a szobátok"! :D), de próbálkozhatsz, hisz a fillérbaszás megy nektek! Ennyi pénzért nagyon is fain szállásnak tűnik a videó alapján... néztél te normális szállásokat is, hogy milyen áron kezdődnek olaszba!? :D
JunkieeeBoy 2018.07.10 22:26:46
@NewUsere12: LOL! Ezen hangosan felröhögtem! :D

@Bluemotion: azé me szimpla fillérbaszó! :D
JunkieeeBoy 2018.07.22 10:58:30
@DarkWolf: Olvass már vissza, ő kezdett el még minket kiosztani, hogy mi csorók vagyunk, mert bezzeg ő megteheti, hogy minden nyáron 3helyen 3hetet nyaral vagy mi fene... de plusz 100€-t spúr volt fizetni jobb helyért... mi ez ha nem az!?
Egészen a mai napig biztos voltam benne, hogy egy bank csak örül az ügyfelének, hiszen az ügyfél pénzt jelent, és mi mást akarna egy bank, ha nem abból jó sokat, így aztán - hacsak nem szeg folyamatosan szerződést az illető -  nem szüntetnek meg csak úgy számlákat. Erre jött Gabi és egy sztori, ami…..
JunkieeeBoy 2018.07.12 10:56:59
@babbaba: A magnet-nek van ilyen virtuális webszámlája - webkártyája (paypal - netes vásárláshoz)?
JunkieeeBoy 2018.07.12 15:26:56
@m.t.: Akkor feljelentem a TASZ-nál, hogy azért diszkriminálnak mert zsidó/cigány vagyok, stb.! :D
JunkieeeBoy 2018.07.13 10:09:07
@Basz-ommm: Hello 2018! Az OTP-nek pl. már a nagyobb csomópontokonv van ki és BE-fizető automatája...
A Google Mapsen a Rákóczi téri (valójában Józser körúti) nagyposta képén a melléküzletági termékeket bemutató gondolák tömkelege mellett az a legfeltűnőbb, hogy egy nagyon szépen felújított, hívórendszerrel is modernizált postáról van szó.  Ki gondolná, hogy XXI. század ide, 2018 oda, a korszerű…..
JunkieeeBoy 2018.07.10 22:45:17
@Terézágyú: Nemvagyok cég és simán összejön havi 30db ebay/ali-s "csomag"... (hátmég ha beleveszem a rokon-ismerős-barát segítség rendeléseket is lesz az havonta 100db is! :D

Legjobb mostani példám... HDMI könyök adaptert kerestem... elmentem 3 helyre belföldi elektronikai áruházak ... 4-5E Ft... mondom anyátok, megrendeltem ali-ról ~2$-ért (600Ft) ~2hét alatt megjött (ha nem sürgős a dolog simán megéri)
JunkieeeBoy 2018.07.11 10:07:06
@Xezs7: Ezaz te a parizert szereted mondjuk én meg a sonkát... te szereted a focit én utálom! Van aki "szeret külföldről" rendelni "ebayezgetni-ali-zni" van akit a frász hozza ki, hisz úgysem kapja meg - ellopják a pénzét - bankkártya adatait, stb. Mi megvesszük 5$-ért, amit te megveszel itthon 5.000 Ft-ért ugyanazt a terméket! Szerencsére nem vagyunk egyformák...
JunkieeeBoy 2018.07.11 17:20:36
@Xaethoo: csak szólok, hogy a postásoknak a külföldit elsőbbségiként kell kezelniük, azaz prioritásban előrébb van, mint egy "sima" belföldi...
Az alábbi történet sztoriszinten egy teljesen hétköznapi esetnek tűnik: emberünknek kellett egy fülhallgató, bement hát a legközelebbi üzletbe, megvette, de sajnos nem volt szerencséje, mert az új füles hamarosan tönkrement. Uncsi. A részleteket tekintve azonban elég elképesztő, ami a Köki…..
JunkieeeBoy 2018.06.07 00:09:39
@dafke csakazértis tizen4edik crazy one: Megvan a hét kommentje! Köszönöm! :D
Kevés olyan gyártó van, amelynek a termékei annyi elkötelezett rajongót és lenéző vagy irigykedő ellendrukkert termeltek volna ki, mint az Apple. Abba a végeláthatatlan vitába nem is akarnék belemenni, hogy a Macek és iPhone-ok túlárazott szarok, vagy formatervezett, minőséget képviselő prémium…..
JunkieeeBoy 2018.06.04 19:25:54
@MrZed001: A telekom csomó "alvállalkozóval" dolgozik és hiába van az kiírva, hogy T-pont vagy fene tudja minek hívják épp az ilyen T-s üzleteket.. az lehet nem az "anyavállalaté", hanem egy "viszonteladó" vagy mifene... így tényleg nem veszik át / nem kötelességük, stb.
(hiába gondolnád éppésszel, hogyhá mé nem én vagyok a felhasználó én leszarom az apróbetűs részt vegyétek be, oszt oldjátok meg egymás között - csak sajnos a gyakorlatban ez kb. lehetetlen, a zárt rendszerük miatt) mondjuk simán megérne egy fogyasztóvédelmi misét ezaz egész... de én is tapasztaltam hasonlót!
Mindig van eggyel lejjebb… Mesébe illő gyorsasággal ment el a városi ház, és lett helyette a tavi. Decemberben már a miénk volt az új ház. A kedves, idős házaspár, akitől vettük, egy új építésű társasházba szeretett volna befizetni abban az esetben, ha nekünk nem sürgős, hogy kiköltözzenek. Miután…..