Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csöcscsavaró

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba BKV humor 2010.01.07 16:31:00
Pubi lőtte ma nekünk ezeket a képeket, szerintem elég erős!                                                                 Egy kis…..
Csütörtök délután a Szent István-bazilika előtti téren körülbelül 1200 orvostanhallgató egy Magyarország-formájú élőkép megalkotásával (lásd Kocsis Janka felvételét) fejezte ki nemtetszését a rezidensképzéssel kapcsolatban. A rezidens ugyanis nem változtathatja meg a…..
Csöcscsavaró 2009.11.14 22:02:03
Rendben, akkor itt álljon meg a menet és nem tovább!
Én úgy érzem, hogy van egy határ, aminél el kellene gondolkodni a valós helyzeten.

1. Mi nem Gyurcsányoztunk, nem Bajnaiztunk, nem káromkodtunk a tüntetésen, még csak nem is hangoskodtunk. A menet egy szó nélkül ment végig a városon, és amint a zenére megcsináltunk mindent, szó nélkül szétszéledtünk.

2. Olvastam ezt a "Mit képzelnek ezek a magyar orvosok?" agyszüleményt... Ha nem tudnám miről van szó, nevetnék, hogy mennyire messze áll az igazságtól, így inkább sírtam. Nézd, mi szeretnék MAGYAR emberként MAGYARORSZÁGON élni, a hazánk betegeit ellátni, a családunkkal maradni, itt kezdeni életet, itt boldogulni.
Lehet jönni az orvosi esküvel, ami nagyon szép dolog, csak tudod az elhivatottságért, meg a megmentett emberéletek számáért nem adnak kenyeret és tejet a boltban. Gondolom ezzel te is pontosan tisztában vagy.
Ti mind azt gondoljátok, hogy majd ha a magyar orvosok kimennek külföldre, akkor majd rendben lesz minden, mert jönnek a román, arab, indiai és a ki tudja milyen nemzetiségű orvosok, akik majd átveszik a helyünket. Köztük is vannak jó szakemberek, ez nem kétséges, de ne higgyétek, hogy szívesen jönnek majd ide éhbérért megmenteni a magyar népet.

Meglehet, hogy soknak tűnik most egy 100%-os béremelés, de el kellene gondolkodnunk azon, hogy egy embernek, aki 6 évig koptatja a padot, utána még 4-5 évig megfeszítve tanul a szakorvosi címért (és élete végéig képzi magát), illetőlegesen a Te, és sok más ezer ember életéről dönt (úgy, hogy egyetlen hibája elveheti egész élete munkáját, és a kenyérkereseti lehetőségét), valóban egy 90 ezer forintos fizetést kéne-e adnunk, vagy esetleg jobban megbecsülnünk. Ha tekintünk egy kőműves mestert, vagy asztalost, aki szintén ugyanennyit (többségében többet keres), akkor a képzésbe fektetett munka úgy hiszem szembeötlő. Ezek az orvosok, akiket ti munkakerülő, kényeskedő, semmirekellőknek tituláltok heti 3x látnak el ügyeletet, heti 60 órákat dolgoznak, ami megsúgom egyedülállóan sok a nyugathoz képest. Amerikai ismerőstől tudom azt, hogy ott kint, nem úgy működik, mint kis hazánkban a dolog, hogy az orvos napokig bent van a kórházban, a családja visz be ételt, meg tiszta ruhát neki, mert nem képes haza menni a sok meló miatt, nem.
Az a baj, hogy egyesek túlságosan arra hagyatkoznak, hogy a dokik majd úgyis megcsinálják a munkájukat, hisz nem tehetik, hogy nem látják el a betegeket. Ez valóban így is van, az orvosok nem sztrájkolhatnak, nem függeszthetik fel a munkájukat, ugyanis ellátási kötelezettségük van (ellentétben például a BKV, és MÁV dolgozóival, akiknek sokak szerint joguk van a hasonló mértékű béremelésekhez, amiért évente többször is felfüggesztik munkájukat).

3. Azon egyikőtök sem gondolkodott még el, hogy mi a búbánatos francért diszkriminálják ezzel a 9 éves rendszerrel csak az orvostanhallgatókat? Hogy más szakok hallgatói, mint például a jogi egyetemek-, vagy a műszaki egyetemek hallgatói miért mehetnek ki szó nélkül az országból külföldön dolgozni? Mert nincs munka itthon? Ha így van, akkor nem kellene ilyen mértékben támogatni ezen szakokat (példának okáért közgazdásszal Dunát lehet rekeszteni...), hanem meg kellene vonni a támogatásokat. Aki diplomás munkanélküli akar lenni, az fizessen. Ha pedig ezen említett hallgatók azért mennek ki külföldre, mert itthon nem fizetik meg őket, akkor kérdem én, miben különböznek tőlünk, miért esnek külön elbírálás alá? Az ő képzésük is a ti, és minden adófizető pénzébe kerül, de mégsem érdekel senkit, hogy mi lesz velük.

4. A gazdasági helyzet tényleg nem rózsás. Nem vagyok gazdasági szakember, nem vagyok teljesen tisztában minden jelenséggel, de egy valamit tudok. Amíg a jéghegy csúcsát jelentő ügyleteket hallani a médiában (lásd. Hunvald, vagy BKV-s végkielégítések stb.), SENKI ne mondja nekem azt, hogy nincs pénz ebben az országban. Magyarországon a többi országhoz viszonyítva kimagaslóan sok pénzét veszik el a dolgozónak, és mégis hogyan állunk? Hát így. Sokfelé elfolynak azok a pénzek, és ha ez így folytatódik, az egészségügy összeomlik. Már közelebb van, mint gondolnátok. Én láttam mi folyik egy-egy kórházban, amikor a gumikesztyűn (ami munkavédelmi eszköz), és a nadrágpelenkán kell spórolni. Nem a levegőbe beszélek. Ha megtörténik amit jósolok (nem kívánom ezt, félreértés ne essék), de ha megtörténik, csúnya világ lesz itt. Amikor nem látnak el a kórházban majd, mert nincs aki ellásson, vagy nincs pénz a kötszerre, akkor majd nem fogtok ilyeneket mondani.

5. Nekem még pár évem hátra van az egyetemből (jobb esetben is), de jelen pillanatban úgy vélem, ha végzős lennék, nem maradnék itthon. Ha Németországban kezdő orvosként 3000 eurót kapnék, nem haboznék. Nyugaton keresettek a magyar orvosok, például aneszteziológusból általános hiány van, és ez a hiány növekszik. Lehet engem hazaárulónak nevezni, vagy hálátlannak, de akkor sem vagyok hajlandó ilyen rendszernek alávetni magam, ahol meg van kötve a kezem a munkahelyváltás terén is.

6. Lehet, hogy ironikusnak kellett volna, hogy hasson az írásod 'Bástya', de valamiért nem tudtam ezt elhinni. Ha így volt, akkor nem fog sérteni amit írtam, ha nem, akkor a többi veled hasonlóan gondolkodó emberrel talán egy percig elgondolkodtál azon, hogy ne beszélj olyat, amiről az ég világon semmit sem tudsz.

Egy orvostanhallgató
Ez azért eléggé kínos: a Jobbik honlapján egy üres kocka tátong, "This video is no longer available due to a copyright claim by Warner Music Group." felirattal. Egyszerűen annyi történt, hogy a Warner szerzői jogi panaszt emelt a Jobbik új kampányfilmje miatt, és leszedette…..
Csöcscsavaró 2009.10.29 08:17:44
@varacskossertes: Bolhák és rüh? :D Nincs olyan sok szó a cigányokról benne, így nem :)
Subba Pimp my ride: Magyarország 2009.10.20 14:00:00
Micsoda betonkeverő! Diszkógömbös megoldás! FOROG! Teljesen el vagyunk ájulva!    ..
Subba Kiütött csajok 2009.10.14 13:30:00
Ezek a lányok aztán tudnak bulizni! Jó, hát pöppet túlzásba vitték, meg kicsit kínos lesz másnap kukettóval az arcukon hazamenni, de ki nincs így ezzel néha?               ..
Csöcscsavaró 2009.10.14 16:23:13
Rég röhögtem ekkorát, mint amikor átfutottam ezeket a képeket, szerintem zseniális! Mondjuk azt nem tudom, miért mindig a fickó a NO, de lennének tippjeim.          ..
Nem, ez véletlenül sem egy reklámellenes, hangulatkeltő bejegyzés. Aki ismeri a blogot és ismer engem, az tudja, hogy épp azért csinálom ezt az egészet, hogy megmutassam, lehet a reklámokkal békét is kötni, és ha nem is kell mindenkinek hozzám hasonlóan megszeretnie azokat, nem is…..