Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manipul

0 bejegyzést írt és 581 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minél többet tudok róla, annál inkább ki akarom zárni az életemből – ezt a mondatot egyetemista koromban hallottam valakitől, aki az édesapja révén elég közelről követhette a politika eseményeit. Máig emlékszem a reakciómra: kifejezetten idegesített a bennfentességbe…..
manipul 2011.08.17 13:30:53
@kovi1970: Ugyan már ne üljön föl a szabadelvtelenek rettegésének. Az első és legfontosabb kontroll maga a választás. Utána ott vannak a bíróságok, ombudsmanok, hivatalok stb.
Ja és ott van az "agyoncenzúrázott" média.
Gréczyblog Hol az angol Balsai? 2011.08.14 07:51:00
Kerestem a hazai sajtóban az olyan címeket, hogy Rendőrterror Angliában, de sehol sem találtam. Pedig ha valahol, ott aztán elszaladt az államadósság, és ott amúgy sem minden fenékig tejfel - csak nálunk, tavaly április óta. Azt sem értem, hogy senki nem írta le a brit rendőrség…..
manipul 2011.08.14 18:11:59
@Feketecsuklya:
Szegény Gréczy és Orangekiller nagyot bukott ezzel a gyermeteg okoskodással..
Hol az angol Balsai...vicc.
manipul 2011.08.14 19:43:05
"@puffatag:
puffatag 2011.08.14. 18:33:23
ennnyi náccccit én még blogon együtt ném láttam... zsidóznak stb..."

Hát Puffatag, ha jobban belemélyed átmehet rettegőbe. Mert itt nem tisztelik a másságot, kirekesztenek, rasszisták, nem csoda hogy előáll a nácistafasisztahorthystabreivikizmus.
Ja és mit is akart mondani?
manipul 2011.08.14 19:45:15
@puffatag:

"puffatag 2011.08.14. 18:35:18
@manipul: a nickneved lefedi céljaidat, megbízóidat és szellemi szinvonaladat"

Puffatag éppen a 122. ez ügyben. Van még vaktölténye?
Tisztelt Szíjjártó úr, kedves Péter!Hadd kezdjem mindjárt azzal, hogy némileg gondban voltam a megszólítással, ugyanis a barátaim nem értenék, miért "tisztellek", amikor erre, úgy gondolják, semmi okom sincs. És "kedves" sem vagy senkivel, aki nem fideszes.…..
manipul 2011.08.06 11:01:28
Gréczy úr piszkos vízzel mosogat.

A valóság:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/30/nyolc_eve_egy_helyben_toporgunk/

Az államadósság növekedése önmagában nem feltétlenül gond. Attól függ mire használják. Ha jól, akkor megtérül, mert az adósság növekedésnél nagyobb termelésnövekedést generál, ezért is nézik a kettő hányadosát. Ez csökkent az Orbán kormány alatt annó. Ha rosszul használják fel mint ahogy Gyurcsányék tették, akkor nincs pozitív hozadéka legfeljebb annyi, hogy lehet nyögni a visszafizetését.
Tipikus manipuláció a világválsággal való összemosás. Gyurcsány nem világválság miatt adósította el az országot, hanem már azt megelőzően, mondhatjuk saját jogon.
A harmadik pedig amit szintén elfelejtenek a Gyurcsány rajongók, hogy nem csak az adósságról lehet szó, hanem félrevezetésről, hanyag kezelésről stb. stb. Ezek pedig lehetnek bűntetendő cselekmények.
manipul 2011.08.06 14:51:51
@Pistie: A Szonda Ipsos volt az egyetlen, amely még választások után is azt hitte, hogy Horn győzött. Lengyel Lászlóval együtt.
manipul 2011.08.06 19:04:40
@Dexter007:
A Bajnai Oszkó páros olyan keveset volt a pályán, hogy nem is találkoztak a labdával.
Nem is csináltak semmit.
Szombat óta nézegetem ezt az interjút. Pontosabban szombat óta nézegetem és várom, hogy valaki megcáfolja, hevesen leanyázza, bullshitnek, vagy akár szocialista összeesküvésnek minősíti. Az nem lehet, hogy Magyarország kormányfőjén kiütközzön a jel, és skarlát betűként…..
Varánusz Elkúrás Fidesz módra 2011.06.03 06:02:00
"A legfontosabb kormányzati feladataink között említeném, a kormánynak és a kormányzatnak meg kell őriznie emberi, gőg nélküli, a cél iránti alázatra épülő jellegét. Szerénység, szolgálat, visszafogottság. " - mondta Kedves Vezetőnk tegnapelőtti…..
Soha nem látott pozitív várakozások előzték meg Orbán Viktor második kormányát. Egy nem csak a hatalom megszerzésére, de kormányozni is képes politikus csodát tudott volna tenni az egypárti kétharmaddal.Orbán azonban elbukott. Olyan helyzetbe lavírozta magát, ahonnan már…..
manipul 2011.06.01 13:19:16
@orbánmentesítő: Hű de szellemes.
 A gazdaságpolitika, de különösen annak a költségvetési folyamatokat szabályozó része, lényegében hazánk uniós csatlakozása óta kényszerpályán halad. 2004 május 1. óta elvileg minden kormány intézkedései a maastrichti kritériumok teljesítését, azaz a GDP 60…..
manipul 2011.05.29 13:23:32
Legalább stílusában, nyelvezetében normális elemzés, ám lényegét tekintve hibás. Orbán első akciói, nevezetesen a hiánycél, MNYP majd IMF kirúgása nem abból adódtak, hogy hiú reményekkel elzarándokolt az EU-hoz és könyörgött egy kis enyhítésért, de kirúgták, mint ahogy azt a "mértékadó" média szereti előadni.
Ő valóban elzarándokolt és alig várta, hogy kapjon egy pofont, sőt tett is érte bőven, lásd Szijjártó-Kósa féle jól időzített bejelentések, amelyek nem voltak véletlenek, hanem pont azt a célt szolgálták, hogy utasítsák el, jöjjön már az a pofon. A pofon után hazajött és továbbadta most már válság adó formájában, na barátaim akkor miután szigorra vagyok "kényszerítve" akkor fizessetek. Így beszedett pár száz milliárdot, amit egyébként csak megszorításokkal tudott volna beszedni. A bankok, Tesco stb. nem győzött hápogni.
Ugyanezt eljátszotta az MNYP-vel is. Azt is ügyesen csinálta többedmagával fordult az EU-hoz, így szinte biztos volt, hogy mindenkinek nem fogja engedélyezni az EU az MNYP elszámolását, így nekünk sem. Jött a is pofon, ő pedig beszedte az egyébként teljesen ütődött MNYP konstrukció pár ezer milliárdját. Miután az IMF-t kirúgta, már nem lehetett zsarolni. Nem volt véletlen a nagy riadalom az IMF kirúgása miatt.
Ezekkel teremtette meg a politikai és gazdasági mozgásterének a bővítését. Ezzel kellett kezdenie, ugyanis utána már nem mehetett volna sehova, hiszen rögtön azt mondták volna, hogy miért nem szólt rögtön.
Szólt.
És most jöhetnek majd a tényleges belső intézkedések. Ehhez azonban meg kellett teremteni a belső mozgásteret is, aminek alapköve az új alkotmány.
Jó menetrend, jól végrehajtva.
Az új Alaptörvény elfogadását követően a Belügyminisztérium közzétette és egyeztetésre bocsátotta az önkormányzatokra vonatkozó törvény szabályozási koncepcióját, amelynek egyik központi eleme a fővárosi rendszer megújítása. A terv azonnal politikai viták…..
manipul 2011.05.28 10:57:51
Legalább stílusában, nyelvezetében normális elemzés. Ám lényegét tekintve hibás. Orbán első akciói, nevezetesen a hiánycél, MNYP majd IMF kirúgása nem abból adódtak, hogy hiú reményekkel elzarándokolt az EU-hoz és könyörgött egy kis enyhítésért, de kirúgták, mint ahogy azt a "mértékadó" média szereti előadni.

Ő valóban elzarándokolt és alig várta, hogy kapjon egy pofont, sőt tett is érte bőven lásd Szijjártó-Kósa féle jól időzített bejelentések, amelyek nem voltak véletlenek, hanem pont azt a célt szolgálták, hogy utasítsák el, jöjjön már az a pofon. A pofon után hazajött és továbbadta most már válság adó formájában, na barátaim akkor miután szigorra vagyok "kényszerítve" akkor fizessetek. Így beszedett pár száz milliárdot, amit egyébként csak megszorításokkal tudott volna beszedni. A bankok, Tesco stb. nem győzött hápogni az itthoni sekéylmagyarokkal együtt.
Ugyanezt eljátszotta az MNYP-vel is. Azt is ügyesen csinálta többedmagával fordult az EU-hoz, így szinte biztos volt, hogy mindenkinek nem fogja engedélyezni az EU az MNYP elszámolását, így nekünk sem. Jött a is pofon, a sekélymagyarok újra örömködtek, ő pedig beszedte az egyébként teljesen ütődött MNYP konstrukció pár ezer milliárdját. Miután az IMF-t kirúgta, már nem lehetett zsarolni. Nem volt véletlen a nagy riadalom az IMF kirúgása miatt, jól érezték a szabadelvtelenek, hogy hű szövetségesük veszik el.
Ezekkel teremtette meg a politikai és gazdasági mozgásterének a bővítését. Ezzel kellett kezdenie, ugyanis utána már nem mehetett volna sehova, hiszen rögtön azt mondták volna, hogy miért nem szólt rögtön. Szólt.
És most jöhetnek majd a tényleges belső intézkedések. Ehhez azonban meg kellett teremteni a belső mozgásteret is, aminek alapköve az új alkotmány.
Jó menetrend, jól végrehajtva.
manipul 2011.05.29 13:23:10
@Lucius Raetinus: Egy másik cikkhez van köze, de mivel ott nem jelent meg, próbálkoztam többször. Valószínűleg nem vettem észre, hogy közben átcsúsztam erre a cikkre és ide ment a komment, tévedésből.
Elnézést.
Jelentőségteljes nap volt a tegnapi, jegyezzük fel: Gyurcsány Ferenc visszatért.Igen, itt volt már egy ideje újra, felszólalt itt-ott, szervezett tüntit, mondott gyújtó hangú beszédet a majálison, beszólogatott Orbánnak, nyomult faszbúkon és blogon, orrszőr tépkedéssel…..
manipul 2011.05.13 15:41:52
@legeslegujabbkor: Egyrészt azért, mert már teljesen lejáratta magát az EU előtt is, másrészt pedig, valószínűleg tanácsolták neki, hogy ha tovább folytatja egy életre elintézi magát.
manipul 2011.05.13 19:27:31
@legeslegujabbkor: Valószínűleg az MSZP-nek nem Gyurcsány hitelének a megóvása volt a fő célja, hanem az, hogy Gyurcsány ne rontsa tovább az amúgy is romokban lévő MSZP renoméját. Gyurcsány személye sokkal inkább a "liberálisoknak" fontos, amit bizonyít, hogy a bukása előtti közvélemény kutatásokban már mindenki utálta csak az SZDSZ hívők voltak megelégedve vele. Érdekes nem?
Most is a liberálisok nyomják, a Demokratikus Charta is inkább a szabadelvtelenek mozgalmának látszik.
Egyébként tegnap a Kálmán Olga beszélgetett vele, hát "érdekes" volt.
manipul 2011.05.14 09:28:16
@legeslegujabbkor:
"Bajnai csak még jobban a mélybe taszított..."
Nem az MSZP cserélt. Emlékezzen vissza, hogy az MSZP csak kapkodott fűhöz fához, Bokrostól Sas Józsefig, mindenki szóba került. Gyurcsány cserélt, mert tudta, hogy Bajnai folytatja a "lényeges" elemeket, hiszen éveken át "tettestársak" voltak. Az MSZP meg elfogadta, mert bízott benne, hogy ha Bajnai belevizel is a medencébe, legalább nem a trambulinról teszi.
"az SZDSZ hívők, akik végignézték, hogy a pártjuk szétmorzsolódik.."
Suchmann (MSZP) mondotta volt: Gyurcsányt az SZDSZ hozta vigye is el. De nem akarták elvinni, sőt az utolsó pillanatig támogatták (Kóka).
Most abban mesterkednek, hogy Gyurcsány vigye át nekik az MSZP-t.
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
w A pedofilok védőszentje 2011.04.14 06:00:00
Széles körben elterjedt félelem volt egy évvel ezelőtt, hogy a jobboldali győzelem intoleranciát hoz. A kétharmad pedig pláne. Ma már kijelenthetjük: ez nem vált valóra. Magyarország keblére öleli a legvadabb devianciákat is. Sőt, díszlépésben üdvözli. Szerdán Schmitt Pál…..
manipul 2011.04.18 10:11:42
@vakapad: Ja ha megvannak azok a levelek, akkor azokból minden kiderül. Akkor várjuk együtt, hogy kiderüljön. És persze az elrejtőzés is érdekes fejlemény lesz. Vajon hová rejtőzhetett, a ki is?
manipul 2011.04.18 11:24:14
@a szív fészkei:
"Na átadom a helyet nálam sokkal okosabbaknak - nem nehéz annak lenni, elismerem - hátha még valaki akar iszapbirkózni Önnel."
Ne becsülje le magát, az egyik legjobb ebben Tótaw gárdában. Nem nehéz.
manipul 2011.04.18 16:42:46
@pounderstibbons: Már a megjelenésekor olvastam a kommentjét, és normális.
Igaza van, nem ő húzta le, hanem feltehetően az óvodások. Ahogy el tudom képzelni az ide vezető utat ez a folyamat még rosszabb.

Más: Az ártatlanság vélelme hogy jön Cohn Bendithez? Ő mond magáról valamit, én mit mondhatnék erre? Ne vádold magad Cohn Bendit, mert te bizonyára ártatlan vagy, erőszak áldozata lettél az óvodában... vagy mit?
Egyébként a kutya sem törődött volna Cohn Bendittel és a sliccével, ha nem ripacskodik médiaügyben.
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
manipul 2011.04.18 11:34:31
@MikeBoy:

"Látod a lényeget? Úgy érzem ez azt jelenti, hogy Gábor szerint is igen nagy gáz az, .."
Hát ha TG szerint is igen nagy gáz, akkor vége
mindennek.

"hogy lövésünk sincs mi a célja a benyújtott módosítással azoknak, akik úgy érzik ennek szerepelnie kell az új alkotmányban. "

Erre vannak, lennének a képviselők.

",,,és megint felmerül a kérdés, minek kezdtél el egyáltalán vitázni róla?"

Hát ez komoly kérdés, de egy pillanatra álljunk meg. Nem én szólítottam meg Önt, hanem Ön engem.
manipul 2011.04.18 16:31:01
@MikeBoy: Ez volt az első komment:

manipul 2011.04.17. 12:25:46
Hát kárhoztatták már a Fideszt a kettős állampolgárság, a Trianon nap, Simor fizetése, válságadók, MNYP kapcsán, és most a bírók nyugdíjazása kapcsán. Bíró ügyben azért nem kellene nagyon zokogni, ugyanis szinte minden komoly ügyben buktak. Kezdték a móri bankrablással, ahol símán elítélték azt aki ott sem volt, folytatták a Kulcsár ügyben, ahol értékelhetetlent alkottak, a Zuschlag ügyben igencsak szolídan érdeklődtek a bűntársak iránt, okóber 23-val kapcsolatban pedig temették a jogot.
De mit is írt ezekről az esetekről annó Török Gábor? "
manipul 2011.04.18 16:32:18
@MikeBoy: Hát mivel tényleg nem tudom mi van a 62 évvel, erről nem érdemes vitázni.
  Szép pályát futott be a kuruc.info Lázár-remixe. A szélsőjobbos portálon tegnap 13:16-kor jelent meg a felvétel, amiből aztán a Hírszerzőn 15:01-re lett cikk. Míg a kurucos anyagban nem szerepel semmiféle információ arra vonatkozóan, mikori a Lázár Jánostól idézett…..
manipul 2011.03.21 10:17:54
@derabitz: De jó, ezt egy pallérozott elmétől hallani...
manipul 2011.03.21 10:45:59
@derabitz:
Van több jó napom is.
manipul 2011.03.21 12:12:25
@derabitz: Most nagyon eredeti volt...
Annyit papolunk a nemzeti összefogás szükségességéről, pedig gyakorlatban ebből semmi nem valósul meg. Éppen ellenkezőleg: itt van például ez az Alkotmány, mely kb. az alap emberi és jogi értékeket rögzíti, olyan dolgokat, amiben nagyjából mindenki egyetért. Lényegében…..
A következőkben megfogalmazom azt, hogy számomra mi a gond a Fidesz új alkotmány-tervezetével, továbbá, hogy mások számára mi lehet kifogásolható. Kik azok, akik kimaradnak a "miséből". Hol, mely embercsoportokat idegenít el magától, és miért. ***…..
manipul 2011.03.10 11:49:39
@Brendel Mátyás:
Miután Ön megállapította, hogy az alkotmány tervezet kirekesztő és stb. stb. gondoltam valamire alapozta ezt az állítását. Persze most nem a sok mellébeszélésre gondolok, hanem a lényegre, vagyis tudni szeretném: Ki van kitiltva (kirekesztve) és miből?
Nem látom a VÁLASZÁT! Mármint az értelmes válaszát.
Érdemes várni, vagy csak ennyire futotta?
" válaszoltam. tudom, nehéz felfogni egy jobberes hülyegyereknek.:) "
manipul 2011.03.10 13:22:00
@anyu: Félre tetszett érteni. Én azt kérdeztem, hogy ki miből van kirekesztve. Akkor Öntől kérdezem, miből van KIREKESZTVE?
Mit nem tehet, amit más megtehet? Mitől van eltiltva?
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
manipul 2011.03.03 09:30:26
@Újlaki:

Akkor olvasson egy kicsit, de ne csak tótawot.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/30/nyolc_eve_egy_helyben_toporgunk/

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110225-kopits-gyorgy-orban-kepes-lenne-szakitani-a-gulyaspopulizmussal.html
Kopits szerint "Magyarország gulyáspopulizmusa Gyurcsány Ferenc szocialista kormánya alatt érte el a csúcspontját", és a költekezés rekord deficithez vezetett…
manipul 2011.03.03 14:47:00
@kako_j: Jól elkanyarodott a témától, de egye fene, ha már itt tartunk, mit mondott a bátor Gyurcsány ugyanekkor az oroszoknak?
manipul 2011.03.03 22:05:12
@Újlaki: Hű ez nagyon szép elemzés volt, azt nem mondhatom, hogy eredeti, de így Tótaw környékén elég tetszetős. A komor jóslata, miszerint sötét korszak jön a magyar nemzetre, teljesen elkeserít, de vigasztal, hogy majd eltakarítja a romokat és kezd valami hasznosat csinálni. Jut eszembe, miért nem előbb kezdte, itt volt ez a remek nyolc év, tudja az a toporgós, amit idéztem. De mily érdekes, hogy erről valahogy elfeledkezett, bizonyára nem tudja cáfolni.
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
Proszektúra A Fidesz jövője 2011.01.31 12:49:00
Talleyrand közismert találó megfogalmazása szerint „A Bourbonok semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek." A francia történelem azon korszaka volt ez, amikor a Bourbonok Napóleon bukása után újra hatalomra kerültek, s XVIII. Lajost követően Károly lett az…..
manipul 2011.02.03 09:30:00
@1000R: Erősödjön...
manipul 2011.02.03 09:40:32
@1000R:
Jut eszembe, egy reménykeltő mondata azért van:"hanem a kulturált és értelmes beszélgetés," gondolom ebben erősnek hiszi magát. Én meg a "nem vagy még elég érett" bármilyen témában " ami ugyebár fentebb van" és azzal kapcsolatban Önnek volt értékelhető véleménye, szívesen megvitatom Önnel ezt a témát.

Tessék válasszon témát a fentebbiek közül. persze olyat amiben már kifejtette felettébb értelmes véleményét.
Akkor várom 1000R-el!
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
manipul 2011.02.02 17:31:01
@KopaszMercis: Hát szóljon neki, hogy milyen jó érvei vannak, vegye be őket.
manipul 2011.02.03 09:27:44
@Makkasz:
Ezt írja: "A manyup pénz örökölhető,"

Akkor örökölhető, ha még a felhalmozási időszakban hal meg a tag, ha már egy havi járadékot felvett, akkor nem.

"ugyan egyben föl nem vehető, de ez egy szabályváltozás eredménye, amikor be lehetett lépni, meg amikor kötelező lett, més egyben fel lehetett venni,"

Az egyben felvétel lehetősége csak akkor volt lehetséges, ha az illető nyugdíjba ment, és 180 hónapnál kevesebb ideig volt pénztártag. Ez gyakorlatilag 2013-ig áll fenn, utána már nem. Közben pedig Bajnaiék emelték a nyugdíjkorhatárt, tehát az egyik fő feltétel még szigorodott is.
Amellett a járadékfizetés teljesen kidolgozatlan, tehát nincs meg az algoritmus, hogy mennyit és meddig fizet a pénztár.

"tehát véleményedben durva csúsztatások vannak."

Amiket Ön állít, az teljesen általános, a többség így tudja.
Javaslom nézzen utána a törvényben, és értesítsen, ha tényleg csúsztattam volna.
 A magyar néplélek hajlamos borúlátóbban tekinteni saját helyzetére, mint amit a valóság egyébként megkövetelne. Erre a tényre az írástudók zöme is rátesz egy lapáttal, amikor folyamatosan farkast kiált az Orbán-kormány tevékenysége kapcsán. Pedig józanul megvizsgálva…..
Mindannyiunk Viktátora január 19.-én nem csupán ismertette az EU Elnöki programját a parlamenttel - amiben különösebb vita nem volt -, nem csupán bezsebelt néhány nagyon erős kritikát (érdemes megnézni, hogy grimaszol, gy.k. ez nem érv), hanem persze a maga "orbánus"…..
manipul 2011.01.21 16:42:32