Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MogmondomZazOszintet

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbbjüket a teszteléskor nem is utáltam. Lehet persze, hogy csak mert valami miatt különlegesek voltak, és örültem, hogy egyáltalán vezethettem őket. Ezért az eredeti tesztben néha nem is borzadok el rajtuk igazán. Aztán az ember alaposan megrágja a dolgot, és azt mondja: na,…..
MogmondomZazOszintet 2009.07.14 16:11:09
@Bambano: @Bambano: Kösz, hogy leszálltál a szintemre, megtisztelő tőled - azt hiszem ezt soha nem fogom elfelejti, hálám örökké kísérjen...

Senki sem mondta, hogy a japók "szentek". Miután szétlőtték az egész hadiiparukat és minden gyárukat gondolom nem baj, ha tutira mentek. Egyébként én nem nevezném lopásnak - ez is ilyen valamiféle magyar kisebbrendűségi dolog -, átvették a technikát, amit tökéletesítettek (azt hiszem nem kis sikerrel: Toyota eladásai, Honda motorok, Subaru, Mitsubishi nagy tudású autói).
Az Opelt csak azért fikáztam, mert nem tanul a hibáiból és ez engem irritál: 8/16 szelepes motorok, Ecotec gyári hibás motorjai, szelepleállással, és megannyi problémával: fordulatszám ingadozás, rohadás, hossztartók, alváz stb. Ha máig beviszel egy ilyen gépet a szakszervizbe a szerelő csak annyit fog mondani: "kiütjük a hibakódot" - de ennél többet nem tudunk tenni, mert ez típushiba. Főleg az Ecotec. Check Engine sárga-lámpa ismerős? Nem én mondom, nézd meg pl a népítéletben hányan panaszkodnak orbitális olajfogyasztásról. Én a fent említhető dologról nem hallottam japán autókkal kapcsolatban (persze egyéni problémák lehetnek, de elsősorban a borzalmasan lestrapált- törött neppergépek körében).

Ültem már Opelben, nem az alapban, tény, hogy kényelmesebb, mint egy azonos kategóriájú japán, és a szövetei sem annyira bugyuták (delfin úszik a tengerben a könyéktámaszon stb.), és van még pár dolog amiben jobbak. De nálam az autó ott kezdődik, hogy pontos váltó, futómű és kormány, és precíz alsó és felső tartományban is autózható motor, amibe egy csepp olaj sem kell a következő olajcseréig. Ráadásul én még soha nem éreztem azt a menetbiztonságot 160km/h felett egy alsó közepes (tehát nem a te, felsőbb kategóriás autódról beszélek) Opelben, mint mondjuk egy Civicben, vagy Corollában, E Carinában stb. Az Audi, BMW, Merci más kérdés, az ő felfüggesztésük, kasznijuk jóval többet tud, de az megint egy más kérdés.

Szóval az Opel jó kocsi a MAGA NEMÉBEN, de csakis ott. A Honda S2000 pedig tényleg nyomatékszegény alacsony fordulaton, és kissé szűkös is, egy átlag európainak, de a váltója (...), azt ki kell próbálnod, átalakulna a véleményed. A motorja is csodás, csak pörgetni kell, na de ez "csak" egy 2000köbcentis motor... Nem fogyaszt 13-14 litert, csak ha szétpörgeted, de akkor többet is tud ;), 10-11 literekkel el lehet vele mászkálni, azt hiszem ez nem rossz egy 240LE géptől (próbáld ki, megéri ;)
MogmondomZazOszintet 2009.07.14 16:22:34
@Bambano: Esküszöm én örülnék a legjobban, ha a magyarok elkezdenék bevált megoldásokat "koppintani" (mondjuk formatervezőkben és mérnökökben világszínvonalúak vagyunk, de a platformgyártás csak az előbb említett szakmának ad esélyt). Vagy ha az Opel végre valóban minőségi autókat gyártana - csak hát nem oda pozíciónálják magukat (bár megpróbálnak belefolyni a jóba) ők sem, kivéve árban és jól bevett marketinges szólamokban, és néhány, valóban attraktív design megoldásban.
MogmondomZazOszintet 2009.07.18 16:28:02
@monza3.6: Te idióta vagy, nem fáradt :D Ne hasonlítsd össze a német autóipar szemetét, a japán autóipar remekével. Hú bassz, ez még rímelt is... off
Az új Astra - számomra - legszebb része a hátulja, arról is a lámpák. Már az előző Astra seggét is az érdekes tejüveg megoldás adta el, itt most megint valami újat találtak ki. Az egész lámpatest homogén piros, alakra pedig valami nagyon ravaszul formázott, támadásra készülõ…..
Belsőség A turbólyuk él! 2009.07.11 23:00:00
Képzeljék el a sokat emlegetett paraszthajszálat. Ha megvan, vágják ketté és képük lesz arról, mennyivel marad le az Insignia OPC a 300 lóerő feletti, összkerekes, sportos limuzinok dobogójáról. Mai cikkünk blogposztja...
MogmondomZazOszintet 2009.07.12 21:08:35
@Audifan: Ennyi, a számból vetted ki a szót :D
MogmondomZazOszintet 2009.07.13 03:02:20
@F/: A civic nem esik le az útról ;) 90-es kanyarban, csak egy opel
MogmondomZazOszintet 2009.07.13 03:07:12
@Audifan: I agree deeply :D, kevesen vagyunk, a népharag elsodor minket, mint a Szovjetek a forradalmat.
Belsőség Szívünkben a kés 2009.07.05 11:05:00
András küldte el nekem az alábbi képeket, az Evo Klub fórumán tűntek fel. Egy Stockholmban élő tag küldte be őket. Nézem az elsőt, másodikat és lassan szúró fájdalom születik a szívem környékén. Majd a bosszúság, a tehetetlenség és a kérdés: miért? Fordok. Sierrák,…..
MogmondomZazOszintet 2009.07.06 21:31:18
MogmondomZazOszintet 2009.07.06 22:14:34
@dennisthemenace: Elég perverz ;)
MogmondomZazOszintet 2009.07.06 23:19:10
@McK: hihihiiiiiiiii ez gyilkos volt, főleg a kakaós csiga a homokozóban :D
Ma reggel történt velem, hogy megpróbáltam munkába jönni. Mondjuk ez minden reggel így van, viszont nincs mindennap árvíz. A múlt héten elővigyázatosságból nem jártam a rakpart közelében sem, hétvégén meg nem követtem a vízállást. Reggel megkérdeztem a feleségemet, nem…..
Belsőség Audi 2009.07.03 02:47:29
  Meglepő kijelentésnek tűnhet, de korántsem az. A Volkswagennél összedugták fejüket az elemzők, az eredményt itt láthatják. Hogy mondják spanyolul, hogy több legyet egy csapásra?  Vélemények az azonos című írásunkról...
MogmondomZazOszintet 2009.07.05 01:03:43
@Rocko-: A szivarral betörtek a prémium kategóriába, na ne röhögtess öregem, ez most valami vicc?!

Azért használják állam- ill. kormányfők stb, mert a VW konszern ad flottakedvezményt, egy igazi prémiumgyártó ilyet soha nem tenne, bár vannak kivétlek. Szerinted azért jár a fél magyar hivatalnoki vezérbagázs Audival mert jó az ízlésük?! Na ne röhögtess. Occsóé, ezt kapják, a középvezetők meg VW-t ;)

Azért örülök, hogy még vannak olyanok, akik a TTC cikkeiből lesznek ilyen qrva okosok, azért alkalomadtán kérdezd meg a szerkesztőktől hányszor kapnának tesztautót, ha bármi elementáris erejű rosszat mernének róluk írni. Ébredj fel ember, mindenki a hülyeségeiddel foglalkozik - pedig menthetetlen vagy... UI. Majd a bayer haveromat megkérdezem miért van három BMW-je és miért nem akar venni egy nyomorult prestige Audit... :D
MogmondomZazOszintet 2009.07.05 01:07:31
@MogmondomZazOszintet: Tudod milyen autókat gyártott akkor a Mercedes és a BMW, amikor az Audi "betört" a premium kategóriába a szivarral?! Hány szivart látsz ma az úton és hány akkori Mercedet, BMW-t, na ez, ennyit erről. Én már A8-t sem nagyon :D
MogmondomZazOszintet 2009.07.05 01:32:22
@KuKori: Hehe, én már megnéztem, ez az igazi parasztvakítás :D. Tudod mi a fura, hogy nekik bármit be lehet adni, még azt is elhiszik, hogy a Suzuki egy japán minőségi autó, és azt is, hogy egy Audi felér egy Mercedessel, ezért Németországban bitófát állítanának neki. A bayerische virtschaft-ot összemosni a sváb úri néppel, ez meredek :D
Eljött az ideje, eladó a Camry. Ütött-kopott, de végtelenül jószándékú és megbízható, igaz barát. Sírva és nem szívesen engedjük el. Kicsit több, mint egy éve vettük, volt róla teszt, vettünk rá gumit. Egyszer elromlott a termosztátja. Kiszereltettem belőle egy rakás…..
MogmondomZazOszintet 2009.07.02 11:30:20
@Henry82: Van, te fütyi, mégsem hirdetem benne a vagyontárgyaimat. Habár ebben a szánalmas kis országban már boldog-boldogtalan azt csinál, amihez éppen kedve támad... Visszatérve rád: "ha nem tetszik, akkor nem kell olvasni", na ez árt leginkább mindennek... De ők csinálják jól, mivel ez kell a népnek - ez nem egy értelmes embernek szóló réteg "felület".
Belsőség Swiftes konzekvenciák 2009.06.29 17:55:00
Robertó és a Swift. A Swift és Robertó. Lassacskán visszatér minden a régi kerékvágásba, ülepszik az Autót Robertónak - mozgalom tömege által felvert por, lassan érlelődnek az első benyomások, születnek a tapasztalatok. Megkértem, írjon egy pár sort arról, milyen swiftesnek…..
MogmondomZazOszintet 2009.06.30 22:29:12
@hülegyerek: Nem akarom én a Suzukit fikázni, szerintem városban a legjobb melózni járni, csak hát azért ne csináljunk belőle, kényelmes, megbízható, minőségi, családi státusszimbólumot :)
MogmondomZazOszintet 2009.06.30 22:30:23
MogmondomZazOszintet 2009.06.30 23:08:17
@nick2005: ez jó...
Nem lehetett túl kellemes élmény, mikor TT meglepődve konstatálta, hogy békés autózgatása közben fegyverrel követik a közlekedőket. Nem tudom mennyire gyakori ez a jelenség, de levélírónk több kérdést is felvet a történet végén. Ti mit gondoltok? A héten kétszer volt…..
Emlékeznek még tán, nem is olyan régen történt, hogy ellopták Robertó Honda CR-V-jét a házuk előtt, korán reggel, a térfigyelő kamera alól. Nincs is ebben semmi különös, Budapesten reggelente többen is ébrednek úgy, hogy aznap nem autóval indulnak a munkahelyükre, bár ekkor…..
MogmondomZazOszintet 2009.06.08 02:10:25
Nedves @Sanyey: Kopel 4 life?! Tengeri leírta neki egy Jaguárja van. Nekem szerencsém volt sokféle autót vezetni és nyugodtan kijelenthetem, hogy ezek közül is az über szar az a Kopel volt, amelynek igaz krómdíszcsíkjaiban, ezüstimitációs prolikonzolmutációjában kiválóan láttam önön arcképemet :D, de ennél többre azért nem futotta. Sőt. Most azt nem tudom, hogy a Kopelt dicsértem, vagy a Fikciotren, Sprözsó, illetve Tréhnó szintjére emeltem fel. :)
MogmondomZazOszintet 2009.06.08 02:12:30
@Tengerindream: I agree, ne tépd szád, időt- és idegpálya ingerület átvivő receptor darabszámot mentesz át hosszútávon...
MogmondomZazOszintet 2009.06.18 22:47:12
@dennisthemenace: Volt, a világ legszarabb autója
Miért is ne a vásárlót gyanúsítsák meg először, ha valami nem stimmel az autópálya e-matrica adatbázisban. Zoltán legalábbis így járt, véletlenül sem az merült fel első lehetőségként, hogy valami technikai probléma lehet. Helyette fölösleges utánajárás, időpazarlás.…..
MogmondomZazOszintet 2009.06.12 23:47:36
@SilentSound: Én mindig átjavítom :D, mert rám nézve is ciki. Mondom, nincs demokrácia ]:)
MogmondomZazOszintet 2009.06.12 23:50:33
@értem: Jól van bicskanyitogató, azért inkább a gázsparyt ajánlom, szigorúan fehér Suzukihoz! Ne menj a kolomp után, mert beleesel a kútba :)
MogmondomZazOszintet 2009.06.13 00:22:26
@templomegere: ]:) hihi
Vanabble a mogyoródi MOL kútnál autópálya matricát és benzint vásárolt, nem is először. Ahogy írja, azt már megszokta hogy a számlájukon sosem szerepel a benzinen kívül semmi egyéb, amiért fizettek, most mégis felkészületlenül érte őket, ahogy a kutas kezelte a…..
MogmondomZazOszintet 2009.06.09 18:57:30
@öregmogyi: Neked volt olyan, h elfogadtak 500E-t külföldön?!, hát vagy nagyon agresszív fejed van, vagy hazudsz :). A franciák/hollandok/belgák tuti kiröhögnek vele, a németek sem szeretik. Talán a kaszinóban :)
Egyébként egy csomó kúton előre kell fizetni - ne kamuzz :)
MogmondomZazOszintet 2009.06.09 19:02:20
@jpmjpm: I agree
MogmondomZazOszintet 2009.06.10 21:05:47
EP-választás, II. rész – SZDSZ és MDF Mikor kiszívta már szegény csontom velőjét, s arcához lankatag hajoltam én előrébb egy csókot nyomni rá: nem láttam semmi mást, csak izzadt bőrcsomót és tele rothadást. Bezártam szemem nagy hideg borzadályban, s amint az eleven…..