Regisztráció Blogot indítok
Adatok
házelőtthinta

15 bejegyzést írt és 1553 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
házelőtthinta 2023.12.17 21:16:24
hataratkelo.blog.hu/2023/12/10/szazbol_csak_hat_fiatal_maradna_biztosan_magyarorszagon

Teljes összeomlás a HÁ blogon. 1 hónapja nem volt poszt, most feltűnt egy ilyen demagóg poszt és 9 komment 1 hét alatt.

Ennek a blognak kb. annyi.
Ass blaster Értékteremtők 2023.05.23 00:18:05
Színházban voltam a fiammal. Pontosabban egy középiskola termében ahol színielőadást néztünk meg. Ez volt a második darab amit amit ettől az amatőr társulattól láttam és az elsőről is írtam a blogomon a „Hol vagyunk otthon fejezetben”. Annak az előadásnak egy érdekes utótörténete van. Arról szólt a…..
Mi az a tisztes megélhetés? Ez egy nagyon tág fogalom, és sok minden belefér. Mi alapján határozzuk meg hogy kinek mi a tisztes megélhetés? https://www.youtube.com/watch?v=K4q5166MCdE A Határátkelő blogon  egyik kedves ismerősöm, aki Skóciában él elég indulatosan kifakadt egy…..
Ass blaster Hat font... 2013.05.28 20:38:27
Mennyi az annyi? A megélhetési költségek Londonban mindig a közérdeklődés központjában vannak. Állítólag London a világ egyik legdrágább városa valahogy mégis eltengődik itt közel tízmillió ember. Való igaz a lakásbérlés ára a legnagyobb költség. Vegyük az mi…..
házelőtthinta 2015.01.09 22:06:40
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29_per_capita

tessék. egy főre jutó nominális gdp. USA 9. UK 23.

De a vásárlóerőben is le van maradva :

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

De nem értem miért erről beszélgetünk mikor te arról beszéltél hogy átveszi a vezetést az USÁtól az UK gazdaságilag.

Az államadósságot se értem. UK csontig el van adósodva, éppen ugyanúgy mint az USA. GDP 100 %ában szinte, de nagyon közel ahhoz.
házelőtthinta 2015.01.09 22:26:14
@diggerdriver:

Miért vernék le? Az USÁban is brutális növekedés van jelenleg. Norvégiát hogy verik le? Norvégia 100 ezer per kopfot termel most is, UK meg alig 40 ezret.
nemokos #76 - akinek becsülete van 2014.12.18 22:26:54
az felénk olyan ember, aki nem csinál semmit. vagy ha mégis, azt tutira elbassza. miért van az, hogy aki leszarja a szent munkaidőt, aki azt se tudja, mi történik körülötte, aki ott baszarintja át a másikat, ahol tudja, annak jár a puszi? milyen értékekhez igazodunk? vannak…..
házelőtthinta 2014.12.23 16:54:54
@Turchi: Te most elégedetlenkedsz hogy keveset keres a férjed? FIzetés,pozíció. Íme hát, a felnőtt élet. Harácsolni a pénzt a végtelenségig. Sose szeretnék felnőni. Menj akkor el dolgozni ha kevés a pénz.
nemokos #75 - megint angol 2014.12.18 11:28:40
tegnap megint voltunk angolon. tiszta sikerélményem volt, mert egész végig beszélgettünk, nem a hülye nyelvtant gyakoroltuk. ráadásul kezdek itt-ott ráérezni az igeidőkre is. Norbi mondta a végén, hogy milyen jól nyomtam, mert amikor tudtam, hogy mit akarok mondani, akkor folyékonyan…..
nemokos #66 - színek 2014.12.04 16:44:07
ha már a szagokról volt szó, következzenek a színek. (ígérem, a gázokról nem írok!) szóval én nem szeretem a barnát. (meg a lilát se, de ez most nem számít.) nem igazán van barna ruhám, maximum olyan, ami nyomokban barnát tartalmaz. és bútorunk sincs ebben a színben,…..
Ma folytatódik az a sorozat, melynek célja, hogy megpróbáljuk közösen összegyűjteni egy-egy országról a legfontosabb tudnivalókat, remélhetőleg megkönnyítve azok dolgát, akik a határátkelést fontolgatják. Ma a svájci rendszert próbáljuk meg feltérképezni, méghozzá Svájci…..
házelőtthinta 2014.12.05 02:47:42
Sajnálom hogy így alakult. Nem akartam senkit megsérteni. Azért az persze enyhén szólva is furcsa hogy engem itt mindenki naponta leidiótázhat (ugye már akasztást is javasoltak nem egyszer, az talán merő jóindulat?), elküldhet a fenébe, aztán ha kiderül hogy egy totál másik felületen én is megengedek magamnak egy kicsit véresszájúbb fogalmazásmódot, akkor kivágnak innen mint a macskát. Pedig tényekből építkeztem! Tilmir saját maga írta hogy háztartásbeli, még régebben! Miért sértés ha ezt leírom? Nekem nem tetszett ahogy fújt arra a szobára, ennyi az egész.Ne fújjon a szegényekre, mert ő is pont olyan lenne a férje támasza nélkül.

Mást én talán meg se emíltettem a blogomon, Rékát még esetleg. Őt se sértegettem csak kiakadtam azon amit írt, ennyi az egész. Nem értem, ha valaki nem bólogat nyájasan és ért egyet, akkor máris ő lesz a közellenség?

Engem itt naponta sértegethetett a törzsközönség, az érdekes módon senkit nem zavart!

Amúgy szép kis legyek ura kerekedett ebből megint.

Örüljetek neki hogy sikerült kidobatni innen mindenféle homályos indokkal. Sikerült egy 23 éves kölyköt kivágatni, szép munka volt fiúk! Aki tiszta lelkű és jó érzésű az pontosan tudja hogy nem én vagyok az ellenség.

Most pedig porba hullok megtört szárnyú főnixmadárként és nem kelek fel többé. További jó időtöltést mindenkinek, szeretek mindenkit, ne utáljatok. Kedvenc kabalátok : hinta.
A válasz a címben feltett kérdésre nem is olyan egyszerű, különösen azért, mert természetesen az is előfordulhat, hogy valakinek nem jön be a dolog – erről is szól Schrammel Ivett posztja, aki férjével és három lányával már három országot is megjárt: élt Ausztriában,…..
Amikor az ember úgy dönt, külföldön folytatja az életét, hirtelen rengeteg teendő szakad rá, ügyintézések garmadája. A mai posztban megpróbáltam összeszedni, melyek a legfontosabb elintéznivalók mielőtt elindulunk – ha esetleg valami kimaradt volna, nyugodtan egészítsétek ki.…..
házelőtthinta 2014.12.02 23:28:13
@charlieharper:

szerintem itt alig van olyan akinek egyáltalán van összesen ennyi pénze....9 ezer font.. a fél blogot csődbe vinné... hogy fizeti ki?
házelőtthinta 2014.12.02 23:52:57
@Muscari:

Mennyi az az igen jó fizetés? Londonban NETTÓ 2500 font alatt nem igazán beszélhetünk jó fizetésről. Nézzük már a költségeket is...

@rezsöatya:

Értem. Csakhogy az 1000 font több mint egy havi melósbér. Ez a nem mindegy!

@Réka ‎:

Érdekes, nekem ugyanúgy van számlavezetési díjam a dicsőséges osztrák bankomnál. Akkor azok is lehúznak? Rémes, 15 eurókat vonnak le negyedévente, vagy valami hasonló bagatell összegeket...tényleg releváns tétel...
Nyugat-Európában az egyik legkeresettebb szakma az idősápolóé, és a jelenlegi trendeket elnézve ez a közeli jövőben nem is igen változik majd. Azaz annak, aki külföldön szeretne boldogulni (például a mai poszt szerzője, Manó, aki korábban már írt a blogra) ez egy követhető…..
házelőtthinta 2014.12.01 20:00:46
@Philosoraptor:

Raptor. Nem érted még mindig. Mikor érted meg végre hogy magadon csak saját magad tudsz segíteni? Nem a Nyugat fog segítani rajtad, értsd már meg. Ha azt hiszed hogy a kilátástalanságra majd megoldás az hogy elköltözöl egy gazdagabb országba, akkor szerintem rossz úton jársz...
házelőtthinta 2014.12.01 21:56:07
@Philosoraptor:

Én nem szidom. Én objektív vagyok.
A határátkelésnek szerintem az egyik hihetetlenül nagy előnye és vonzereje, hogy az ember megismer más kultúrákat, megtanul alkalmazkodni és óhatatlanul is másképp tekint magára és a környezetére is. Az eheti blogajánló egyik posztja is erről szól, emellett járműcsodákat…..
házelőtthinta 2014.12.01 19:44:59
@Muscari:

Miért lenne jobb együtt lakni? Ja mert máshogy nem lehet megélni? És akkor az máris jó lesz? Bezzeg ha Budapesten nem lehet megélni minimálbérből akkor mindenki fujjog, ha Londonban nem lehet, akkor meg azt mondják hogy ez tök rendben van, össze kell költözni egymással és akkor majd meg lehet, mert az olyan nyugatos élet amúgyis, sokadmagunkkal egy fedél alatt.

@Philosoraptor:

Figyelj, levezettem már párszor hogy kocsit tartani Nyugaton luxus alacsony bérekből. Drágább mint Magyarországon. A fizetésekhez képest is.
házelőtthinta 2014.12.01 19:45:02
@Philosoraptor:

ha meg tudsz élni, akkor maradj.
Egyre inkább úgy tűnik, nem tud mit kezdeni pár uniós ország a határátkeléssel, hiszen hiába üt meg egyre inkább bevándorlás ellenes hangot a brit kormány, a szigetországba érkezők száma egyre nő, ráadásul több kutatás szerint is az érintett országok gazdaságának,…..
házelőtthinta 2014.11.29 16:27:06
@Philosoraptor:

ez egy baromság, hogy otthon nincs jövő, bezzeg Nyugaton van. Ott van jövő, ahol csinálsz magadnak jövőt! Nem országfüggő ez. Tény hogy a melós jobban él Nyugaton mint otthon, de ez nem azt jelenti hogy csak Nyugaton van jövő.
Ma folytatódik az a sorozat, melyben praktikus információkkal próbálunk (a többes szám azért, mert a mai poszt nagy része – konkrétan minden, ami jó benne… :) – a nagyon hasznos Netherosztrák blog szerzőjének köszönhető) segíteni azoknak, akik Ausztriát választanák…..
házelőtthinta 2014.11.20 13:19:06
@Mirjam2:

Özönlenek. Jellemzően gyerekekből élnek a muszlim bevándorlók.
házelőtthinta 2014.11.21 07:44:36
@letze:

610? tehát kifizeted a lakásod, veszel mondjuk bérletet (kocsit ugye nem tartanak a szegények) marad vagy 100 euród és hónap végére éhen halsz. ez nem szegénységi küszöb, ez NYOMOR. A szegénységi küszön 900 euró körül van 1 főre is.
házelőtthinta 2014.11.28 08:26:46
@letze:

Nem értem ezt a számítást. Normális esetben igénybe se veszi ezt az ember hónapokon át, mivel van munkája. Nekem is speciális körülmények miatt kellett hónapokon át igénybe vennem. Vagy akkor a "nem adózó" melós kapjon havi 200 eurót, mert úgyis alig adózott? És mégis mit egyen? Miből fizessen lakbért? Beszarok.
nemokos #60 - szarosszendvics 2014.11.27 20:15:30
iszonyú stresszes napokon vagyok túl, nem vagyok valami vidám hangulatban, egy porcikám se kívánja, hogy melóban legyek, ráadásul már kiülnek az arcomra a gondolataim, és nem, nem tudom őket palástolni. elgondolkodtam rajta, hogy mi lehet a fő ok. aztán rájöttem valamire. szóval…..
Nemrégiben olvashattátok Dávid történetét, amiben leírta, hogyan jutott el Leedstől Münchenen át Indiáig. Útközben egy évet eltöltött Moszkvában is, és mivel többen kértétek, hogy számoljon be kicsit részletesebben arról az időszakról is, megtette. Az eredményt itt…..
házelőtthinta 2014.11.27 18:33:05
házelőtthinta 2014.11.27 20:37:52
@Philosoraptor:

Ennél magasabb életszínvonal Magyarországon csak a 2000-es évek közepén volt, az egész történelem folyamán.
házelőtthinta 2014.11.27 22:20:08
@Philosoraptor:

És ez Nyugaton pontosan ugyanígy van. Ez globális tendencia.
Ma azoknak próbálunk a kedvébe járni, akik Ausztráliát szemelték ki életük színterének, vagy legalább már egyszer eljátszottak a gondolattal (és vagyunk így egy páran szerintem). Van, aki nem csak eljátszott a gondolattal, hanem meg is lépte, ők az Ausztrália A-tól Z-ig blog…..
házelőtthinta 2014.11.25 19:22:25
@Dragonlady (now in Indonesia):

a sarki hamburgeres meg gondolom 100 % minőségi marhahúst árul(mekis áron persze). csak a gonosz meki etet szeméttel!!!

@morsels:

csak éppen az időmet és az energiámat adom hozzá. Mi ez a hülye szöveg hogy a munkás nem ad hozzá semmit?

@zöldeketbeszélek:

Ti jártok mekibe? Még én se járok civilként oda! Semmi szükségem a junk foodra! Vicces hogy pont ti osztotok ki a mekiről, meg a mekis húsról, akik járnak mekibe..Azzal együtt meg külön ironikus hogy a blogodról a bio kajákról írogatsz.

@Philosoraptor:

Kint vagyok, és? Azt hiszed ez jelent valamit? Ez szerinted valami lépcsőfok? Nem élek különbül mint te. Vagy te talán egy kis garzon konyhájában laksz hogy tudj spórolni? Na ugye hogy nem...

@qkuc:

AKkor otthon elég sokan éhenhalnak...szerintem hasonló életvitellel (konyhában élve egy nyomorék lakásban) otthon is ki tudnék jönni a pénzemből. Komolyan, ki lakik szerintetek ilyen körülmények között? Nagyon sok helyen amúgyis osztogatnak otthon pl kajautalványt meg bérletet is kapsz meg minden. Nem kamuzom, közvetett tapasztalat, egyik ismerősöm lidlben(budapesten) nyomja és kapja ezeket! Pont amiatt mert alacsony a bér és segít megélni! Erről valahogy senki nem ír! Pedig kap nagyjából 20 ezret kajautalványban, meg kifizetik neki a 10 ezres bérletet!

@Herr Géza:

baszki, 5 év alatt ki se tud fizetni egy új autót... miből? Az 1500-2000 eurós nettó jövedelemből? Mert a középosztály ők.
házelőtthinta 2014.11.25 22:52:37
www.cato.org/blog/world-misery-index-109-countries

nyomorindex. Magyarország megelőzi az USÁt.
Azt hiszem, Ákos és felesége abban az értelemben klasszikus határátkelők, hogy elsősorban anyagi okokból vágtak bele a külföldi életbe, de nem is titkolják, hogy amint sikerül elérni a kitűzött célt, visszaköltöznének Magyarországra. Másrészt nem a szokásos úticélt…..
házelőtthinta 2014.11.24 19:41:47
@QUERCUS:

Miért mi az hogy jóléti társadalom? Mi az hogy jóléti állam?

Szerintem nincs egyetlen jóléti állam se kapitalista keretek között. A kapitalizmus egy igen jelentős réteget egészen egyszerűen hagy elsorvadni.A jóléti állam szerintem az (lenne) amikor nincsenek csövesek, nincsenek koldusok, nincsenek éhező nyugdíjasok (még Ausztriában is van éhező nyugdíjas, bármilyen hihetetlen.) Az igaz hogy pl Nyugat-Európában általában véve meg lehet élni munkából (már ahol, ez se minden helyre igaz), de óriási a szegénység a nyugati országokban is.Németországban pl a társadalom 15%-a nyomorog! Magyar szinten van a német szegénység. Ausztria kicsit jobb helyzetben van, Észak-Európa pedig még jobb helyzetben,mivel ott erősebb a szocális háló.

@Philosoraptor:

Várj, te a Nyugathoz hasonlítgatod Magyarországot, pontosabban a gazdagabb nyugati országokhoz. Szép hogy tőlük le vagyunk maradva, ez mindig is így volt, nem a szocializmus hibája. RÉgióban sereghajtók vagyunk? Ezt gondold át mégegyszer. A szomszédos Ukrajnában 100 eurót keres egy kezdő orvos! A segédmunkások 1000 hrivnyákért robotolnak! Tudod az hány euró? Nagyjából 50 körül van! Vagy megemlítsem Szerbiát, vagy a bosnyákokat, a 30 %os munkanélküliségükkel? Gondold át ezt a sereghajtók vagyunk dolgot szerintem, nagyon nem igaz...persze csóróbbak vagyunk mint Ausztria meg Svájc...de nem csak ez a pár gazdagabb ország létezik.... Magyarországon szerintem az az egyetlen igazán komoly baj, hogy a minimális fizetések nincsenek a létminimum felé tornázva. Ha ez megtörténne akkor nyugati életszínvonal lenne. De nem fog megtörténni mert a Nyugat ezt nem engedi. Kellünk nekik, olcsó összeszerelő országnak.
házelőtthinta 2014.11.24 22:37:53
@QUERCUS:

Az megvan hogy Magyaroszágon évek óta emelkedik pl a minimálbér? A multik mégsem csomagolnak.

fn.hir24.hu/gazdasag/2014/09/26/150-ezer-forint-lehet-a-minimalber%281%29/

@Philosoraptor:

Sikerült leszűrni a lényeget. Úgyse akarod megérteni amit mondok. Sok sikert egy nyugati országban, majd rájössz szépen hogy ott sincs bmw meg palota, hiába dolgozol.
Határátkelő Ilyen a tokiói BuBi 2014.11.23 06:41:00
Az eheti blogajánló középpontjában a közlekedés áll, egyrészt betekinthetünk abba, milyen is a Tokióban nemrégiben indult közösségi biciklis rendszer (meglepetés: nem tökéletes), valamint befejezzük a müncheni tömegközlekedés bemutatását. A harmadik poszt Manilába visz…..
házelőtthinta 2014.11.23 09:29:54
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

ha havi 200 dollárból élsz és nem 3 ezer frankból, akkor muszáj trükközni.
A mai írás egészen elképesztő helyről szól, ez pedig Pakisztán, ahová szerintem viszonylag kevesen jutunk el, nem is beszélve arról, hogy László ott is dolgozik, méghozzá nem is akármit. Ráadásul (szerencsénkre) imád fényképezni, így aztán a mai posztban ugyan a szöveg is…..
Ma kivételesen nem egy történet következik, hanem egy friss statisztika a Nagy-Britanniában élő uniós állampolgárokról. A friss persze relatív, hiszen elég nagy az átfutási idő, de azért találhatunk érdekességeket, például az arányok valószínűleg keveset változtak.…..
házelőtthinta 2014.11.21 12:56:52
@NIKI LAURA:

1200 eurót ad az osztrák? baszki burgerforgatással több a bérem hónapokra leosztva..miért szidjátok ennyire mindig Ausztriát meg Németországot? Szerintem nem szegényebb mint mondjuk az UK...annyira idegesít ahogy laura szidja meg a serpa is hogy milyen csóró...

@Ladislav:

én meg azt látom hogy szinte senki nem "lépett" tovább... mi lett amúgy belőlük? Mosogató supervisor?
házelőtthinta 2014.11.21 12:56:52
@adg [Au, Darwin]:

szerintem fogalma sincs róla hogy Ausztráliában magasak a bérek. A melós is 2 ezer eurókat kap. Nem véletlenül álmodozik Sütemény arról hogy ott legyen kamionos. Olvasta a neten hogy mennyire sokat keresnek és oda vágyik. Amúgy rengeteg angol ír srác is megy Ausztráliába kamionozni úgyhogy tényleg álomszerű kamionos béreket osztanak.
Az eheti blogajánló a szülőségről szól majd, ráadásul a világ két végéből, Norvégiából és Hawaiiról. Aztán ügyeket intézünk Belfastban, szóval lesz dolgunk elég. Lássuk! Érdekes sorozatba kezd az Oh Pura Vida blog, melyben a világ minden tájáról beszélnek majd nők…..
házelőtthinta 2014.11.16 14:50:32
@svájci sapka (ch):

azt írtad múltkor hogy te se nagyon főzöl... bagoly mondja?

off

www.jofogas.hu/budapest/Kiado_lakas_Roppentyu_utcaban_20718419.htm

melósként ezt a lakást se tudnám fenntartani pesten....40+15+2,5+9(bérlet) és el is ment a fizetésem...
Ma folytatódik Az én városom sorozat, méghozzá Réka jóvoltából Stockholmmal. Eredetileg is az volt az ötlet, hogy ne csak a lakóhelyetek szép oldalát mutassátok meg, hanem hadd ismerkedjünk meg a mindennapokkal. Nos, Réka ezt maximálisan teljesíti, köszönet az érdekes,…..